זרקור מקומי הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
???
גם אחרי מאמץ לא ממש הבנתי מה אתה רוצה לומר. אין כ"כ קשר בין משפט למשפט. אולי עברית זו לא שפת האם שלך?
אני אומר שיש בהחלט רפורמים בבית שמש הם אינם פעילים כמו לפני עשור וחצי אז היה על זה כותרות ב"חדש" מדי חודש
ועוד אמרתי שנשאלתי ע"י רפורמי ברמה א" "למה אתם מתפללים מעריב ביום חול הרי זה אינה חובה"
ובשורה התחתונה : זה לא הנושא פה והצד השווה שבהן שהמגורים שלהם אינם משכנעים אף חרדי לגור בקרבתם אלא להיפך ככל שהאוכלוסים החרדיים בשכונות החדשות- ג, ו-ד", מתגברים רמה א" מתחלנת (או כלשונך : "מקבל אופי מודרני יותר")
יש לי שתי שכנים חילונים (מחללי שבת בפרהסיה במרכז רמה א,) שבאו במקום אלו ששיפרו דיור לאחרונה לרמה ד"
אכן רמה א" היא שכונה שהמעברי חצייה שלה רח"ל שימושיים בשבת ואכן אינם סובלים קנאים...( בעיקר בקישון הירקון צאלים ערוגות ובאיילון לכיוון נחל דולב מאור וכו')

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
ככל שהאוכלוסים החרדיים בשכונות החדשות- ג, ו-ד", מתגברים רמה א" מתחלנת (או כלשונך : "מקבל אופי מודרני יותר")
יש לי שתי שכנים חילונים (מחללי שבת בפרהסיה במרכז רמה א,) שבאו במקום אלו ששיפרו דיור לאחרונה לרמה ד"
אכן רמה א" היא שכונה שהמעברי חצייה שלה רח"ל שימושיים בשבת ואכן אינם סובלים קנאים...( בעיקר בקישון הירקון צאלים ערוגות ובאיילון לכיוון נחל דולב מאור וכו')
תודה על ההבהרה.
לגופו של ענין, אין לי מושג על מה אתה שח, אני גר הרבה שנים ברמה א' ולמיטב ידיעתי אין בה כיום אפי' משפחה חילונית אחת! יש אולי נוער נושר (כמו בכל מקום), אבל לענ"ד אין משפחות חילוניות כלל!.
רוב האוכלוסיה האמריקאית שאתה כ"כ חושש ממנה הם אנשים יראי שמים ושומרי תורה ומצוות, והם בוודאי יותר בעלי מידות ודרך ארץ מה"קנאים" שמהלכים אימים על תושבים ומשחיתים את רכוש הזולת בשכונות אחרות (אני יודע שמדובר בקומץ קטן, אבל הוא גורם להרבה עוגמת נפש וסבל לתושבים רבים ולכן קשה להתעלם ממנו).

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני אומר שיש בהחלט רפורמים בבית שמש הם אינם פעילים כמו לפני עשור וחצי אז היה על זה כותרות ב"חדש" מדי חודש
ועוד אמרתי שנשאלתי ע"י רפורמי ברמה א" "למה אתם מתפללים מעריב ביום חול הרי זה אינה חובה"
ובשורה התחתונה : זה לא הנושא פה והצד השווה שבהן שהמגורים שלהם אינם משכנעים אף חרדי לגור בקרבתם אלא להיפך ככל שהאוכלוסים החרדיים בשכונות החדשות- ג, ו-ד", מתגברים רמה א" מתחלנת (או כלשונך : "מקבל אופי מודרני יותר")
נראה לי שהשימוש במילה רפורמים קצת משבש פה את הדיון...
@יעקב הרמתי מתכוון לציבור חרדי-אמריקאי לייט שהוא בעצם סוג של דת"ל...רק בסגנון אמריקה,
ו @בית שמשניק כשהוא משתמש במילה רפורמים הכוונה לקבוצות הזויות בארה"ב שמנגנים בנבל בשבת בבוקר ב"טמפל" רח"ל ומתחתנים עם גויים עם כומר ורבאיי בחופה....
ולכן כשאחד כותב רפורמי השני לא מבין מה הכוונה... ומזדעזע....
צדקתי?

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
תודה על ההבהרה.
לגופו של ענין, אין לי מושג על מה אתה שח, אני גר הרבה שנים ברמה א' ולמיטב ידיעתי אין בה כיום אפי' משפחה חילונית אחת! יש אולי נוער נושר (כמו בכל מקום), אבל לענ"ד אין משפחות חילוניות כלל!.
רוב האוכלוסיה האמריקאית שאתה כ"כ חושש ממנה הם אנשים יראי שמים ושומרי תורה ומצוות, והם בוודאי יותר בעלי מידות ודרך ארץ מה"קנאים" שמהלכים אימים על תושבים ומשחיתים את רכוש הזולת בשכונות אחרות (אני יודע שמדובר בקומץ קטן, אבל הוא גורם להרבה עוגמת נפש וסבל לתושבים רבים ולכן קשה להתעלם ממנו).
אין חילונים? הסתכל בתוצאות הבחירות אכן יש 60% חרדי אולי 70% חרדי אך לומר שזו שכונה חרדית ממש לא!
רמה א" היא שכונה ענקית שמורכבת מכמה אזורים יש בה אזורים חרדים
ויש אחרת יש לי שתי שכנים חילונים מחללי שבת זה עובדה

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אין חילונים? הסתכל בתוצאות הבחירות אכן יש 60% חרדי אולי 70% חרדי אך לומר שזו שכונה חרדית ממש לא!
רמה א" היא שכונה ענקית שמורכבת מכמה אזורים יש בה אזורים חרדים
ויש אחרת יש לי שתי שכנים חילונים מחללי שבת זה עובדה
לא אמרתי שכולם חרדים. יש באמת כ30% -35% דתי לאומי לגווניו. מה שאמרתי הוא שאין משפחות חילוניות. לפני כ20 שנה אכן היו אזורים חילוניים (נחל אוריה 1-5, נחל שורק 10-12, נחל קטלב ותמנע, וחלק מנחל דולב). אבל כיום לא נשאר מהם כלום. וכל השכונה כולה ללא יוצא מן הכלל הם שומרי שבת. אם עובר רכב בשבת זה או של תושבי חוץ או של נוער נושר, אבל אין משפחות חילוניות כלל.
אני לא יודע איפה אתה גר, אבל תבדוק טוב אם השכנים שלך מחללי השבת הם ראשי המשפחה או בנים שנשרו לדאבוננו.
(בקשר לשימוש במלה "רפורמים" הבנתי היטב שכוונתך לאמריקאים לייט, והויכוח שלי לא היה קשור לזה, אלא לעיקר התוכן).

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אז זהו שלא! מדובר במשפחות חילוניות לחלוטין! רח"ל ההורים הסבים והילדים,
וכאמור רמת ההתחרדות ירדה מאז שהחל אוכלוסים בשכונות החרדיות החדשות,
בכל מקרה! הדת זה לא נושא פה אלא הנדל"ן! בנושא דת יש באמת כמה גוונים פה ושם, אך אם בנדל"ן וצביון העיר עסקינן פה זה "שחור לבן" או חרדי או לא, ובשונה מרמה א"(בנייה נמוכה עם רוב מוחלט של מרפסות סוכה) שכונה עם מגדלים גבוהים במיוחד שהחרדים מודרים ממנה כמעט בלתי אפשרי שזה יתחרד,
מה גם שהתחרדותה של רמה א" הייתה בשנים בהן לא נבנו שכונות חדשות והמחיר היה זול!

וותיק בעיר

משתמש פעיל
סיכום: בואו חשבון
רמה א' ("לגווניו")+
בנייה שלא מתאים לציבור חרדי (גובה, סוכה נורמלית, וכו')+
שיווקיים רק לאנשים שאינם בדיוק חרדיים+
מחיר לא הוגן יחסית לפרויקטים חרדים סמוכים=
= ח י ל ו ני !! (עם סיכויי התחרדות נמוכים,)

נערך לאחרונה ב:

וותיק בעיר

משתמש פעיל
תחום מושב שנת 2022
בתמונה: נווה שמיר (למעלה)- ורמה א מתחת
ללכת רגלי מרמה ה לרמה א לוקחת 20 דקות אל עף שהמרחק האווירי בין השכונות ( בין פרויקט עץ השקד -לנחל מאור ברמה א) הוא פחות מ100 מטר לא השאירו בתכנון אפילו מעבר אחד בין הבניינים!
בתמונה: רצועה ארוכה של חצר צמוד חצר לאורך 11 בניינים שגם לאחריו אין מעבר חנה הירקון /או אליהו הנביא
תושבי המקום מכתתים רגליים בשביל להגיע לתחנה המרכזית (מיני מרכזי נת"צ +חניון אוטובוסים) לאורך רחוב אליהו הנביא
לא קיים מעבר גם לא מהמינוסים של הבניינים וכל זה חוץ מהקר תמך הארוך יש לציין שהגובה בין באזורים הוא לא כל כך משמעותי
לא רק שאיו בית כנסת נורמלי ברמה ה גם את האפשרות ללכת לשכונות סמוכות נגזלת מהם
טוב תשתמשו עם "קולנועית שבת"
("אולי זה בשביל להרחיק כמה שניתן את החרדים מרמה א (: ")
1672141826093.png

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
איני מבין כיצד ניתן להכחיש את המציאות? איני מבין כיצד פרנסי העיר ישנים בשקט כשמתחת לידיים שלהם לוקחים לנו את העתיד

זה מעלית שהולך להיות אישור גם מהרב רובין והרב גלבר מחבר הספר אורחות שבת:
image (10).png

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

אליז

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא אמרתי שכולם חרדים. יש באמת כ30% -35% דתי לאומי לגווניו. מה שאמרתי הוא שאין משפחות חילוניות. לפני כ20 שנה אכן היו אזורים חילוניים (נחל אוריה 1-5, נחל שורק 10-12, נחל קטלב ותמנע, וחלק מנחל דולב). אבל כיום לא נשאר מהם כלום. וכל השכונה כולה ללא יוצא מן הכלל הם שומרי שבת. אם עובר רכב בשבת זה או של תושבי חוץ או של נוער נושר, אבל אין משפחות חילוניות כלל.
אני לא יודע איפה אתה גר, אבל תבדוק טוב אם השכנים שלך מחללי השבת הם ראשי המשפחה או בנים שנשרו לדאבוננו.
(בקשר לשימוש במלה "רפורמים" הבנתי היטב שכוונתך לאמריקאים לייט, והויכוח שלי לא היה קשור לזה, אלא לעיקר התוכן).
בתור תושב השכונה, אתה צודק לחלוטין!
בכל השכונה יש לא יותר מכמה מניינים בודדים של חילונים - ומדובר בשכונה ענקית.

ייד

משתמש מקצוען

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
עד כמה שידוע לי הוא המתיר היחיד כרגע.

לא מסתבר שתבוא חברה ותשקיע הון בפיתוח מעלית ובסוף תיקח הכשר רק מרב אחד

ממה ששמעתי בחברה טוענים שיש עוד רבנים שיתנו הכשר למעלית

נחיה ונראה.....

ייד

משתמש מקצוען
לא מסתבר שתבוא חברה ותשקיע הון בפיתוח מעלית ובסוף תיקח הכשר רק מרב אחד

ממה ששמעתי בחברה טוענים שיש עוד רבנים שיתנו הכשר למעלית

נחיה ונראה.....
בחברה טוענים...וד״ל

מרפא

משתמש רשום
בימים האחרונים רוססו ע"י אלמונים כתובות גרפיטי על גדרות (זמניות) בשכונת רמת אברהם
עם הכיתוב רמת אברהם = שכונה חרדית

אולי זה יעזור וירחיק קונים שאינם חרדים

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
בימים האחרונים רוססו ע"י אלמונים כתובות גרפיטי על גדרות (זמניות) בשכונת רמת אברהם
עם הכיתוב רמת אברהם = שכונה חרדית

אולי זה יעזור וירחיק קונים שאינם חרדים
אלה שקונים ברוטשטין זה ציבור מחו"ל
הם לא באים לראות את הדירות וגם אם הם באים אני לא בטוח שהם קוראים עברית

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה