מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
אני קצת בלחץ.
זכיתי ברוך ה' בהגרלה האחרונה שהיתה בבית שאן, זכיה ממש שווה.
מתי שנרשמנו במחיר למשתכן היינו עדין מאורסים, וזה היה אחרי הרופרמה (גזירה) של ליברמן לגבי מי שאינו נשוי שלא יכול להיכנס להגרלה, אז נרשמנו בתור "זוג הידועים בציבור" ולא בתור נשואים, וזה עדיין עד עכשיו נשאר באותו סטטוס, אני חושש שיגידו לי שלא הייתי זכאי להגרלה כי לא עדכנתי בזמן את הפרטים האישים.
אשמח למישהו שיעזור לי...
אולי @עו"ד נתן רוזנבלט יידע לומר.

אבל בשנתיים האלו יש הפסד של שכירות ועליית מחירים?
250 אל"ש זה מינימום בשביל לקנות דירה, יכולת החזר גבוהה יש? מוכנות לגור בפריפריה?
לזו"צ לא מומלץ בכלל לקנות במחיר מלא במכז.
יש דירות באזור המיליון- מיליון מאה בפריפריה, אבל זה מומלץ רק אם מוכנים לגור שם. אם לא0 שינסו שנתיים נגיד מחיר למשתכן.
הבעיה היא שלחכות שנתיים אני מפסיד גם עליית מחירי הדיור, וגם לא בטוח שאני יזכה, בקיצור השאלה היא האם שווה בכלל לחכות להגרלות של מחיר למשתכן, או שמחיר למשתכן נועד למי שלא יכול לקנות דירה בשום אופן?
אני שואל שאלה כללית שכופרת בכל המושג מחיר למשתכן, אשמח מאוד שכל המומחים בפורום יענו לי. תודה רבה.

הההקסנניייייק

משתמש רשום
קיבלתי מייל היום:

ADKq_NZOa4yriifXDd1kYSB3sVaq17A2rHa1h6X2sjNbNCW1bQGhXWHtrtgXTaxvb8VYjTHrZ-sA9RSKC8yf6kA2jByF2aC_tqvh8bn3KMrBhIRDbpSxkUg9hgZ_Oz5TOZCN6wAg9wBHtGvuij4=s0-d-e1-ft

הזמנה לאישור מחדש של הרשמה לפרויקט במסגרת תוכנית "דירה בהנחה"​

תאריך:11/11/2024​

שלום רב,
אנו מבקשים ליידע אותך שניתנת לך הזדמנות נוספת לחדש את הרשמתך להשתלב בתור לבחירת דירה בפרויקט ב עיר היין של פרץ בוני הנגב (1993) בע"מ באשקלון, מתוקף השתתפותך בהגרלה 2140
כמות הדירות שנותרו להגרלה הינה:
נותרה בפרויקט דירה אחרונה:
דירת 3 חדרים - מחיר החל מ-928,251 ש"ח

.

הרישום יתאפשר רק בתאריכים 11/11/2024 עד 18/11/2024 בשעה 23:59.

יובהר כי אין מדובר בעריכת הגרלה חדשה. סדר בחירת הדירות בסבב זה ייקבע לפי סדר הזוכים אשר נרשמו מחדש, בהתאם לתוצאות ההגרלה שכבר נשלחו אליך. תוכל לצפות בסדר בחירת הדירות לאחר אישור הרישום מחדש באזור תוצאות ההגרלה.

אם ברצונך להישאר ברשימת המועמדים לזכייה, היכנס לאזור האישי באתר ההרשמה להגרלות www.dira.moch.gov.il, ותחת "ההגרלות שלי", אשר מחדש את הרשמתך לפרויקט.

הסבר מפורט לגבי אופן הרישום מחדש תוכל למצוא כאן:

אישור על חידוש ההרשמה יישלח אליך בדוא"ל לאחר ביצוע הפעולה באתר ההרשמה.

אם לא תאשר מחדש את הרשמתך במועד הנ"ל, תוסר מרשימת המועמדים לזכייה, ובכך תימנע ממך אפשרות לזכייה בפרויקט זה. ויתור זה על אפשרות הרישום מחדש בפרויקט זה – לא ייחשב ביטול במניין הביטולים למשתתפי סדרה א'.

האם כדאי להשקיע באשקלון בצל המלחמה?
בגדול הייתי ממליץ שאם אתה רוצה לזכות בדירה הזו הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה לפרסם את המייל הזה כאן כי כמו שראית אין הגרלה חוזרת פשוט הבחירה היא לפי סדר ההגרלה שהייתה פעם ויכול להיות שהערת דובים מריבצם שהיו לפניך בהגרלה והם יקחו לך את הדירה(אלא שתגיד לי שאתה הראשון ברשימה של ההמתנה לדירה

מסוקרן

משתמש צעיר
הבעיה היא שלחכות שנתיים אני מפסיד גם עליית מחירי הדיור, וגם לא בטוח שאני יזכה, בקיצור השאלה היא האם שווה בכלל לחכות להגרלות של מחיר למשתכן, או שמחיר למשתכן נועד למי שלא יכול לקנות דירה בשום אופן?
אני שואל שאלה כללית שכופרת בכל המושג מחיר למשתכן, אשמח מאוד שכל המומחים בפורום יענו לי. תודה רבה.
אני הייתי ממליץ לעשות במקביל
תחפש דירה ששווה לך לקנות או להשקיע (שיקול אישי) ותו"כ להשתתף בהגרלות.
כי מאוד שווה לזכות אבל סיכויי הזכיי'ה אינם גדולים.

אני הייתי ממליץ לעשות במקביל
תחפש דירה ששווה לך לקנות או להשקיע (שיקול אישי) ותו"כ להשתתף בהגרלות.
כי מאוד שווה לזכות אבל סיכויי הזכיי'ה אינם גדולים.
אני חושב גם ככה, אבל אם זה נכון וכל המומחים בפרום מסכמים עם זה, צריך לכתוב את זה בראש כל חוצות, שזוגות לא יחכו להגרלה ובינתיים יפסידו את כספם מעליית מחירים של הדירות!!!!

מסוקרן

משתמש צעיר
אני חושב גם ככה, אבל אם זה נכון וכל המומחים בפרום מסכמים עם זה, צריך לכתוב את זה בראש כל חוצות, שזוגות לא יחכו להגרלה ובינתיים יפסידו את כספם מעליית מחירים של הדירות!!!!
לגמרי נכון
אבל גם להדגיש שכל ההגרלות שוות!!!
לא מ=תמיד זה מתאים לכל 1 (מקום זכי'ה ומחיר),
אבל לא לפספס!!!
קרוב משפחה שלי ביטל זכיי'ה בבי"ש לפני כ4 שנים!!!
לא התאים לו העסק אבל הוא יכל לעמוד במחיר בקלות
והוא אוכל את הלב על זה עד היום.

לגמרי נכון
אבל גם להדגיש שכל ההגרלות שוות!!!
לא מ=תמיד זה מתאים לכל 1 (מקום זכי'ה ומחיר),
אבל לא לפספס!!!
קרוב משפחה שלי ביטל זכיי'ה בבי"ש לפני כ4 שנים!!!
לא התאים לו העסק אבל הוא יכל לעמוד במחיר בקלות
והוא אוכל את הלב על זה עד היום.
בית שמשניק, וקפה ועוגה, ושאר המומחים פה גם מסכימים, או לא?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
בית שמשניק, וקפה ועוגה, ושאר המומחים פה גם מסכימים, או לא?
אין בזה הכרעה ברורה, כי בסופו של דבר זה תלוי במזל. אם זוכים, ודאי שמתשלם לחכות, ואפילו זמן ממושך. הבעיה היא שהזכייה לא מובטחת, והסיכויים הולכים ופוחתים כל הזמן. לכן, מומלץ לבעלי יכולת לעשות לעצמם דד-ליין מסויים להשתתפות בהגרלות.

אין בזה הכרעה ברורה, כי בסופו של דבר זה תלוי במזל. אם זוכים, ודאי שמתשלם לחכות, ואפילו זמן ממושך. הבעיה היא שהזכייה לא מובטחת, והסיכויים הולכים ופוחתים כל הזמן. לכן, מומלץ לבעלי יכולת לעשות לעצמם דד-ליין מסויים להשתתפות בהגרלות.
כמה זמן דד ליין אתה ממליץ?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כמה זמן דד ליין אתה ממליץ?
אין לי הכרעה ברורה בענין, וזה גם תלוי מאד במצב השוק - אם יש עליות כל הזמן, או שיש יציבות במחירים.
אבל אם אתה בכל זאת לוחץ אותי לענות, אז דד ליין של 3-4 הגרלות (או שנה) נראה לי הגיוני.
(גם אם לא זוכים בסופו של דבר, זה עוזר להשקיט את המצפון שלפחות ניסית. מכיר אישית כמה זוצי"ם שלא ניסו בכלל וקנו מיד בשוק החופשי ביוקר, והם די מתחרטים על כך).

די

משתמש סופר מקצוען
מה ההמלצה לזו"צ לחכות עד שיזכו במחיר למשתכן אפילו שהסיכויים לא כ"כ גדולים, ואם כן כמה הגרלות לחכות, או לקנות דירה [ולהיחנק עם משכנתה גדולה] ?
אם נכנסים כל פעם לכל ההגרלות ב3 הערים עם סיכוי זכיה הכי גבוהים (כולל דימונה בית שאן וכו') לפי הסטטיסטיקה אמורים לזכות תוך שנתיים בערך.
ואז אחרי 7 שנים מוכרים (סוג של השקעה).
אם יש להם מזל הם יזכו יותר מהר או במקום מתאים למגורים לחרדים.
השאלה האם הם בכלל מעוניינים בהשקעה הזו.
תלוי מה האפשרויות האחרות. אם הם קונים דירה בשוק החופשי זה במקום שהם רוצים לגור או שהם מרגישים שהם עושים טובה שהם יגורו שם? "משכנתא גדולה" תכלס הם יכולים לעמוד בה בצורה ריאלית או לא? בקיצור תלוי בהמון דברים כל מקרה לגופו.

אם נכנסים כל פעם לכל ההגרלות ב3 הערים עם סיכוי זכיה הכי גבוהים (כולל דימונה בית שאן וכו') לפי הסטטיסטיקה אמורים לזכות תוך שנתיים בערך.
ואז אחרי 7 שנים מוכרים (סוג של השקעה).
אם יש להם מזל הם יזכו יותר מהר או במקום מתאים למגורים לחרדים.
השאלה האם הם בכלל מעוניינים בהשקעה הזו.
תלוי מה האפשרויות האחרות. אם הם קונים דירה בשוק החופשי זה במקום שהם רוצים לגור או שהם מרגישים שהם עושים טובה שהם יגורו שם? "משכנתא גדולה" תכלס הם יכולים לעמוד בה בצורה ריאלית או לא? בקיצור תלוי בהמון דברים כל מקרה לגופו.
מאיפה הבאת שאחרי שנתיים לפי הסטטיסטיקה אמורים לזכות, לפי החשבון שלי זה הרבה יותר שנים.
מה החשבון שלך?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כך היה בעבר. אבל בהגרלות האחרונות הסיכויים פחתו יותר.

די

משתמש סופר מקצוען
מאיפה הבאת שאחרי שנתיים לפי הסטטיסטיקה אמורים לזכות, לפי החשבון שלי זה הרבה יותר שנים.
מה החשבון שלך?
כך היה בעבר. אבל בהגרלות האחרונות הסיכויים פחתו יותר.
מי שנכנס להגרלות מ11.2022 עד ההגרלה הזו (כל פעם ל3 הערים עם הסיכויים הכי גבוהים לא כולל ערים ערביות) ולא היה בן מקום בשום עיר יש לו 85% זכיה. ואם הוא נכנס מ7.2022 יש לו 125% אחוז זכיה (לדוגמא 10 הגרלות עם 10% זכיה בכל אחד, אני מחשיב את זה כ100% זכיה).
מי שהוא ביש מזל לעולם לא יזכה. ואין כאן וודאות זכיה.
מי שמוכן לכתחילה לגור בנוף הגליל בדירה ישנה ב700 אל"ש אז שיעשה את זה. לכאורה זה יותר משתלם מדירה בהנחה (בשקלול הריביות וההמתנה). על זה אמרתי כל מקרה לגופו.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
להלן נתוני הסיכויים ב3 הערים (היהודיות) בעלי הסיכויים הטובים ביותר בשנים האחרונות (שימו לב לירידה החדה בהגרלות האחרונות):

הגרלת 11/24
בית שמש - 3.52%
בני עי"ש - 2.22%
בית שאן - 1.24%

הגרלת 7/24
דימונה - 3.1%
אלעד - 1.86%
קרית גת - 1.84%

הגרלת 2/24
קרית גת - 6.04%
בני עי"ש - 3.57%
אלעד - 2.92%

הגרלת 5/23
קצרין - 11.36%
חריש - 3.36%
חיפה - 3.16%

הגרלת 1/23
עמנואל - 12.32%
אופקים - 11.4%
חיפה - 5.1%

הגרלת 11/22
נוף הגליל - 5.1%
עמנואל - 4.45%
לוד - 3%

הגרלת 7/22
דימונה - 20.15%
ערד - 10.94%
פורייה - 8.25%

הגרלת 4/22
דימונה - 28.51%
עכו - 19.99%
לוד - 9.24%

די

משתמש סופר מקצוען
להלן נתוני הסיכויים ב3 הערים (היהודיות) בעלי הסיכויים הטובים ביותר בשנים האחרונות (שימו לב לירידה החדה בהגרלות האחרונות):
בהגרלות ב2024 הסיכויים הגבוהים הם בערים במרכז ולכן מלכתחילה הסיכויים יחסית נמוכים.

אמנם יש את דימונה ובית שאן. אבל דימונה לדוג' בהגרלה ב7.2024 עם 3.1% סיכוי זכיה, לעומת דימונה בהגרלה ב4.2022 עם 28.51% סיכוי זכיה. מספר הדירות לחיצוניים לא שונה משמעותית. לדעתי ההבדל הוא כי בהגרלה ההיא היו ערים במרכז עם הרבה דירות (באר יעקב ראשל"צ ואור יהודה) ולכן ב2022 רק 1811 איש נרשמו לדימונה, ואילו ב2024 6,074 איש נרשמו לדימונה (ולא שהתווספו עוד הרבה זכאים כי בהגרלה עם הכי הרבה נרשמים גם ב2022 בבאר יעקב 38,286 נרשמים, וגם ב2024 ברחובות, היו 38,560 נרשמים כלומר לא התווספו עוד הרבה זכאים)

בקיצור לדעתי יש סיכוי טוב שבעתיד גם כן יהיו סיכויים טובים לזכייה בפריפריה בתנאי שיהיו הרבה דירות בפריפריה ובתנאי שיהיו עוד ערים משתלמות במרכז שלא כולם יירשמו לפריפריה.

הלל א.

החיים שלנו כתובים בעיפרון, תמיד אפשר לתקן
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אבל בשנתיים האלו יש הפסד של שכירות ועליית מחירים?

א. חוץ מלשלם שכירות חוסכים תשלום ריביות, ברוב המקומות בארץ היום תשלום השכירות הוא נמוך יותר מהריבית.
ב. לא קונים דירה רק על סמך עליית מחירי הדירות. אם לא שיודעים משהו ספציפי לגבי הנכס המדובר. זה שעד עכשיו המחירים עלו בתנאי שוק מסויימים לא אומר ש @מה שהיה הוא שיהיה ...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה