התשובה היא שכנראה שלא,השאלה היא האם אדם יכול להיות בעלים של 2 שליש מדירה
כלומר האם אפשר לחלק דירה לחלקים לא שווים?
התשובה היא שכנראה שלא,השאלה היא האם אדם יכול להיות בעלים של 2 שליש מדירה
ברור שכן,פשוט זה אשכול בנוגע למחיר למשתכן לכן .....@יב כסליו אני שואל לא לגבי מחיר למשתכן
סתם אדם שרוצה לקנות דירה בשותפות לא שווה האם זה אפשרי
כן.השאלה היא האם אדם יכול להיות בעלים של 2 שליש מדירה
בשביל זה, מספיק הערת אזהרה בטאבו - וגם זה, רק עם המחותן נתן סכום גדול לדירה....כן.
יש לי חבר שאמר לי שהוא בעלים של 10% מהדירה שנתן לבת והחתן שלו (כדי שלא יעשו שטויות...)
למה לא?התשובה היא שכנראה שלא,
הערת אזהרה לא משפיע על מחיר למשתכן?לכן הרבה עושים שקונים חלק מדירה שמישהו שאתם מכירים כבר קנה (מישהו שאתם סומכים עליו במאתיים אחוז) ורושמים רק הערת אזהרה וממשיכים לקבל סיוע בשכר דירה ומחיר למשתכן
לא. לשון החוק הוא:אפשר להיות בעלים של שליש בכמה דירות?
למשל 3 חברים קונים 3 דירות ורושמים כל דירה על שם כולם?
מנסיון אישייש לך מקור
שגם אחרי הזכייה זה לא מוריד?
אני קניתי שליש דירה בפריסיילהכל טוב ויפה אבל אחד הרווחים שיש במחיר למשתכן הוא משכנתא 90% ואחרי שתקנו דירה משולשת אם תצטרכו משכנתא כבר לא תקבלו עוד משכנתא במחיר למשתכן אלא א"כ תגמורו לשלפ או תמכרו את הדירה
זה טפשרי ורצוי לפני שאתה קונה דירה שלמה לקנות שליש דירה@יב כסליו אני שואל לא לגבי מחיר למשתכן
סתם אדם שרוצה לקנות דירה בשותפות לא שווה האם זה אפשרי
@עו"ד נתן רוזנבלטאני קניתי שליש דירה בפריסייל
ועדיין לא משלם משכנתא על זה
ובעז"ה תוך חודשיים אני מוציא משכנתא על מחיר למשתכן 10/90
להבנתי,אין שום הבדל, מותר שיהיה חלק בשליש דירה ,הכוונה שלא יחשבו שמותר יותר משליש בדירה על הנייראו קבוצת רכישה@עו"ד נתן רוזנבלט
ראיתי במשרד השיכון שכתוב בלשון הזה:
"חסרי דירה הם:
ושאלתי היא האם זה מדבר על חלק של יותר משליש או כל חלק
- כאלה שאין ולא היו בבעלותם דירה או חלק בדירה (יותר משליש דירה, במצטבר) בדירה ב-3 השנים האחרונות
- כאלה שלא שכרו דירה שחל עליה חוק הגנת הדייר (דמי מפתח) ב-3 השנים האחרונות
- כאלה שאינם בני רשות ליחידת דיור בנחלה במשק חקלאי ביישוב קהילתי
- כאלה שאין להם זכויות בדירה בשלבי בנייה
- כאלה שאין להם זכויות בחלק שעולה על שליש, במצטבר, בקרקע המיועדת למגורים או בחלק בקרקע המעניק זכויות לבנייה של יותר משליש ביחידת דיור.
- כאלה שאין להם זכויות בדירה באמצעות קבוצת רכישה או קבוצת רוכשים."
כלומר האם דירה שהיא על הנייר יותר חמורה מדירה בנויה??
אשמח לעזרתכם משפטית ועובדתית
תודה רבה רבה
אני יודע שעד שליש זה נקרא מחוסרי דיור במחיר למשתכן (מניסיון...),להבנתי,אין שום הבדל, מותר שיהיה חלק בשליש דירה ,הכוונה שלא יחשבו שמותר יותר משליש בדירה על הנייראו קבוצת רכישה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: