עו"ד נתן רוזנבלט
משתמש מקצוען
וואו. תוכל בבקשה להעלות את כל המלל של הכתבה הזו? (חסום לי)אחרי כשלון המכרז בדימונה בשבוע שעבר - עכשיו תורה של באר שבע...
עוד כישלון מהדהד: אין הצעות במכרז קרקע ענק בבאר שבע
www.globes.co.il
וואו. תוכל בבקשה להעלות את כל המלל של הכתבה הזו? (חסום לי)אחרי כשלון המכרז בדימונה בשבוע שעבר - עכשיו תורה של באר שבע...
עוד כישלון מהדהד: אין הצעות במכרז קרקע ענק בבאר שבע
www.globes.co.il
עמוד הביתנדל"ן ותשתיותוואו. תוכל בבקשה להעלות את כל המלל של הכתבה הזו? (חסום לי)
לא הבנתי את התשובה מה שכן קפלן לא ידוע לי שמאושר לכניסת כהניםקפלן זה ככה, אבל מסיבה אחרת.
נכון רו הציבור החרדי מחכה אם לא לעצמו לאח או לחברלדעתי צריך להתחיל לשלוח מיילים לגולדקנפף ולצוות שלו ולשאול מתי יהיה ההגרלה הבאה
אין אישור רשמי, אבל לפי מידע שקיבלתי בשם מנהל של אחת מקבוצות הפייסבוק הגדולות של מחיר למשתכן - ההגרלה הבאה צפויה לקראת החגים.לדעתי צריך להתחיל לשלוח מיילים לגולדקנפף ולצוות שלו ולשאול מתי יהיה ההגרלה הבאה
עכו מזרח נדחה פעם שנייה (או שלישית) ל30.7 אבל משהו מוזר המכרז נראה כמכרז "יעודי" מן הסתם יקירנו עו"ד נתן רוזנבלט יודע על זה דבר או שנייםעמוד הביתנדל"ן ותשתיות
מחיר מטרה
עוד כישלון מהדהד למכרז קרקע ענק: 1,109 יח"ד במחיר מטרה בבאר שבע - ללא כל הצעות
הכישלון במכרז זה מצטרף לכישלונם של שלושה מכרזים בשבוע שעבר - כולל מכרז בדימונה עם 1,122 יחידות דיור, גם הוא במחיר מטרה • האתגר הבא: מכרז בעכו עם קרוב ל־1,500 יח"ד שאמור להיסגר בעוד שבוע
יובל ניסני04.07.2023
הכישלונות במכרזים על קרקעות המדינה ממשיכים להדהד בחוזקה: מכרז מחיר מטרה עם 1,109 יחידות דיור בשכונת פסגת רמות נסגר ללא זוכים, כך על פי דבריו של מנהל רשות מקרקעי ישראל, עו"ד ינקי קוינט, היום (ג') בכנס לשכת רואי החשבון באילת.
מדובר במכרז בשכונת פסגת רמות בעיר, שבה נכשל בתחילת השנה מכרז אחר, לדיור להשכרה, עבור 592 יחידות דיור. במכרז מחיר מטרה שנכשל כעת, שלושה מתוך שבעת המתחמים אף הוצעו לחכירה ללא מחיר מינימום - מה שלא מנע את כישלונו של המכרז.
לפני שבוע דיווחנו כאן על כישלונם של שלושה מכרזים נוספים, בדימונה, ברמלה ובאלעד, שני הראשונים מכרזי מגורים - עם 1,254 יח"ד בסך הכול, מהן 1,122 יח"ד במסגרת מכרז מחיר מטרה בשכונת יוני נתניהו בדימונה, מכרז שכבר נכשל פעם אחת בעבר.
ככלל, מתחילת השנה נרשמו כישלונות רבים של מכרזים, הרבה יותר ממספר הכישלונות שנרשמו בשנים 2021 ו־2022, שנחשבו לשנים חריגות, יש לזכור, שבהן "כל מכרז זכה", כדברי מומחים רבים. מצד שני, על פי נתוני רמ"י למחצית הראשונה של השנה הנוכחית, רמת השיווקים והמכרזים המוצלחים, במובן של מספר יחידות הדיור, שמר בכל זאת על רמה דומה לזו שנרשמה בשנתיים שלפני כן.
כך או כך, בתקופה הקרובה מסתמנים עוד כמה "מבחנים" לא פשוטים לשוק בהקשר זה, בהם מכרז של 1,497 יחידות דיור ברובע עכו מזרח בעכו, שאמור להיסגר בעוד שבוע, וכן מכרז דיור להשכרה עם 298 יחידות דיור באשקלון ומכרז מחיר מטרה באלעד עם 460 יחידות דיור - שגם הם מתוכננים להיסגר בשבוע הבא.
של כמה דירות ?ההגרלה הבאה צפויה לקראת החגים.
בעיני כל השיח הזה לא נכון, כי בתכלס זה לא כ"כ משנה אם התוכנית גרמה לעליית מחירי הדיור או שלא, מה שחשוב באמת זה מהי עלותה של הדירה הראשונה, ובזה ברור שהתוכנית הצליחה מעל למשוער, כי בלעדיה להמון זוכים לא היו היום דירות משלהם.מאז ההגרלה הראשונה של מחיר למשתכן זכו כ־100 אלף איש בדירה בהנחה, אולם המחירים בארץ עלו ב־45% • האם התוכנית דחפה לעליית המחירים, או שמא בלעדיה הם היו עולים עוד יותר? • גלובס מנתח את ההשפעה של תוכניות הדיור הממשלתיות על השוק • כתבה ראשונה בסדרה
יש לך מושג באיזה ערים, ובאיזה סדר גודל של כמות דירות?אין אישור רשמי, אבל לפי מידע שקיבלתי בשם מנהל של אחת מקבוצות הפייסבוק הגדולות של מחיר למשתכן - ההגרלה הבאה צפויה לקראת החגים.
זה שומא ובדרך כלל יותר זול קצתמשהו יכול לומר אולי האם בהגרלות בסדרת דירה בהנחה המחיר שכתוב זה המחיר האמיתי או שלפני שהקבלן מבקש את הכסף יש שומה חדשה ומזה מורידים 20%
יש כמה אלפי דירות שאחרי זכייה במכרזים ומוכנים להגרלות.יש לך מושג באיזה ערים, ובאיזה סדר גודל של כמות דירות?
רב חכם אמר ליבהגרלה בפתח תקוה על 78 דירות הבן שלי נמצא ברשימת המתנה מספר 15
יש טעם לחכות ?
מהם אחוזי הסיכוי שלו לזכות ?
והאם הוא מפסיד בזה שהוא בוחר את הדירות האחרונות בפרויקט
תודה מראש לכל העונים
לא הבנתירב חכם אמר לי
שלהמתין למחיר למשתכן אסור כי ני אמר מה יהיה [אלא אם כן אין לו סיכוי לקנות דירה כי אין לו הון עצמי או קנה דירה בשחור וכו'] אבל ברגע שזכית וודאי לקנות
איש יקר דברים מעניינים כתבתבעיני כל השיח הזה לא נכון, כי בתכלס זה לא כ"כ משנה אם התוכנית גרמה לעליית מחירי הדיור או שלא, מה שחשוב באמת זה מהי עלותה של הדירה הראשונה, ובזה ברור שהתוכנית הצליחה מעל למשוער, כי בלעדיה להמון זוכים לא היו היום דירות משלהם.
אין שום בעיה שדירות קטנות יעלו גם 3 מיליון ש"ח, כל זמן שישנה אפשרות לזוגות צעירים לקנות במחירים נמוכים.
רק לסבר את האוזן, לו יצויר שהיו מספיק דירות בהנחה לכל הזכאים, ולא היה צורך בהגרלות כלל, ברור לכולם שזו היתה תוכנית מעולה, גם אם המחירים בשוק החופשי היו טסים למעלה.
הבעיה היא שבמתכונת הנוכחית שלא כולם זוכים, יש הרבה זוגות שמתייאשים ופונים לרכוש בשוק החופשי, ולכן צריך בדחיפות לעשות שינוי בתוכנית ולתת עדיפות עליונה לנרשמים ותיקים (כמו שהיה בזמן כחלון עם סדרה א). אם הזכאים ידעו שאחרי 4-5 שנים מקסימום הם יזכו בסבירות גבוהה מאד, הם לא יתפתו לרכוש בשוק החופשי, ויותירו אותו רק למשפרי דיור ומשקיעים.
סיפור אישי אני ועוד חבר זכינו באותה תקופה במחיר למשתכן לפני כמה שנים והיה לנו קצת יקר לי הרב אמר אותם מילים שכתבתי אבל אחרי שזכיתי לקנות מיד ולחטוף ולשני הוא אמר שאם יקר לו אז לא מחיר למשתכן שיחפש משהו יותר זול ושלא יחכהמלחכות ממשיכים לחכות וכל יום יש משהו חדש ואין תוצאותלא הבנתי
אשמח להסבר של התגובה הנ"ל
(כי יש לי גם בהגרלה האחרונה של פתח תקווה מישהו שהתייעץ איתי שנמצא ברשימת המתנה במקום 19)
תודה
גם לא כל זוג צעיר, אלא זוג צעיר שיזכה - כיום הסיכוי לזכות מאוד נמוך.איש יקר דברים מעניינים כתבת
אך לא הגיוניים בעליל
אין מצב שכל זוג צעיר יוכל לקנות במחיר סביר ובשוק הכללי ימכרו ביוקר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: