נכתב ע"י רותי קפלר;2281044:לגבי הגמח המרכזי, עדיין לא פגשנו את הBDO ולא דוחות כספיים. אמינות וותק - אכן יש.
ועד כמה ההון העצמי של הגמ"ח הוא אכן הבסיס האיתן להלוואות?
נכתב ע"י רותי קפלר;2281044:לגבי הגמח המרכזי, עדיין לא פגשנו את הBDO ולא דוחות כספיים. אמינות וותק - אכן יש.
נכתב ע"י אפשרי;2281091:ועד כמה ההון העצמי של הגמ"ח הוא אכן הבסיס האיתן להלוואות?
נכתב ע"י רותי קפלר;2281243:דשנו בזאת בארוכה באשכולות האקסל.
הגמח המרכזי נשען בעיקרו על החזרי ההלוואות של הלווים הקודמים - כדי לתת ללווים הבאים (ולא על כספי הפקדה של מצטרפים חדשים). לכן זו לא פירמידה וכולי וכולי.
עם ההון שיצטבר להם לאט לאט, הם מתכננים להוציא מיזמים נוספים לטובת הציבור, כך אמר לי הנציג.
תודה על התשובה, למרות שבינתיים כבר קיבלתי אותה ממקור אחר.נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;2281024:הם צריכים להעביר כל חודש לילד, אחרת זה איסור ריבית גמורה!!
אבל יש לזה מספיק פתרונות, אין צורך שהילד ייפגש כל חודש עם האבא לקבל מזומן מהיד שלו....
למשל, הו"ק בנקאית קבועה שיוצא מהחשבון של האבא לחשבון של הבן. יום לפני שיורד ההו"ק של הגמח מחשבון הבן. זה דבר שאפשרי בכל הבנקים בלחיצת כפתור פשוטה באתר הבנק
נכתב ע"י avim10;2281283:תודה על התשובה, למרות שבינתיים כבר קיבלתי אותה ממקור אחר.
והאמת שלא זכיתי להבין, איפה איסור הריבית בענין. מאחר שאת ההלואה לא קבלו ההורים, אלא הילד. אחר כך הלך הילד והלוה את הכסף שקיבל, להוריו. כעת משעבודא דר"נ הוא חייב, ומשלם ישירות לגמ"ח - המלוה של המלוה שלו. מה הבעיה בזה?
אבל אולי לא כאן המקום לדיון הלכתי.
נכתב ע"י אפשרי;2281309:הרב רובין, אפשר פירוט על 'הלוואות בר מצווה' שהוזכרו כאן למעלה?
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;2281342:לא שידוע לי, לפחות בינתיים..
נכתב ע"י חדוה;2104142:אני בגמח המרכזי הרבה שנים בערך 20 ובקרוב מקוה להשתמש בכסף...
בינתיים הם עוזרים גם להלוואות לבר מצוה כבר פעם שניה שאני נוטלת הלוואה פעם קודמת 15 אלף והפעם הזו 17 אלף(איזה טיפשה אני שלא ביקשתי יותר)אני לא צריכה ערבים כנראה שהכסף ששוכב שם ערב לי אני מחזירה אלף שקל בחודש הכל זורם קל נעים קרוב נחמד לנו איתם גם פעם בשלושה חודשים כמדומני אפשר לקבל הלואה מהירה של 4000 ש"ח בשתי תשלומים
בקיצור בונוסים מהצד
נכתב ע"י אפשרי;2281350:כך נכתב כאן למעלה:
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;2283173:
אמרתי כאן כמה פעמים שכל המעוניין מוזמן לבקר במשרדי הגמח, ולעיין בדוחות הללו. עדיף לתאם מראש עם הרו"ח של העמותה צבי זאבי בטלפון 073-7248888
מובן בהחלט שאין סיבה שדוחות אלו אצל כל מיני וכדו'...
[/SIZE]
נכתב ע"י אפשרי;2283285:לרב רובין
2. למה באמת אין סעיף 46?
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;2283173:אמרתי כאן כמה פעמים שכל המעוניין מוזמן לבקר במשרדי הגמח, ולעיין בדוחות הללו. עדיף לתאם מראש עם הרו"ח של העמותה צבי זאבי בטלפון 073-7248888
מובן בהחלט שאין סיבה שדוחות אלו יסתובבו אצל כל מיני וכדו'...
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;2283331:כל הגמחים מהסוג הזה אין להם סעיף 46 כיון שיש רווח לגמח.
אומנם זה הולך הכל למטרת החברים אבל להם זה לא משנה
נכתב ע"י רותי קפלר;2283342:אין קשר בין רווח לגמח ובין סעיף 46.
כיוון שהגמח רשום כעמותה=מלכ"ר, אסור לו להרוויח. לא משנה אם יש לו סעיף 46 או לא.
מותר לגמח לקחת את הכספים שהצטברו, ולהשתמש בהן למטרות העמותה הרשומה - אבל לעולם לא לצבור רווחים סתם כך או למשוך רווחים.
נכתב ע"י רותי קפלר;2283386:ועוד סיבה, שלתורמים יש זכות הנאה מתרומתם. זה לכשעצמו כבר סיבה לפסול את העמותה מקבלת סעיף 46. (אחת ההתניות בהכרה בתרומות לצורך מס, זה שהתורם לא קיבל שום טובת הנאה או שירות בעד התרומה).
נכתב ע"י יוסי לוי;2284576:ניתן להנפיק קבלות לתורמים שלא מקבלים הלוואות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: