הגמ"ח המרכזי - מסקנות וסיכומים (כי הציבור כבר השתעמם ונטש את האשכול הקודם...)

מצב
הנושא נעול.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על התשובות המפורטות!
עוד שאלה אחת, ברשותך.
אם ממילא אתם מחייבים להשיג ערבים כמו כל גמ''ח, מה העניין של התרומה חודשית הקבועה במשך 20 שנה?
כלומר- האם זה עניין מסחרי (-וזאת זכותכם!) או שיש לכך סיבה אחרת?
תודה.

DESIGNIK

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
רק אני הטיפשה היחידה באזור שלא מבינה?
מה מיוחד בגמ"ח שאחרי שאני כל השנים משקיעה אני מקבלת את הכסף בתור הלוואה?
או שזה לאנשים שיכולים להרשות לעצמם לתרום
(לי מתאים לתרום לארגונים אחרים למשל :cool:)

עימוד ספרים

משתמש פעיל
נכתב ע"י DESIGNIK;2171224:
רק אני הטיפשה היחידה באזור שלא מבינה?
מה מיוחד בגמ"ח שאחרי שאני כל השנים משקיעה אני מקבלת את הכסף בתור הלוואה?
או שזה לאנשים שיכולים להרשות לעצמם לתרום
(לי מתאים לתרום לארגונים אחרים למשל :cool:)

מי נותן הלואות בכזה סדר גודל?

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י עימוד ספרים;2171255:
מי נותן הלואות בכזה סדר גודל?

ובכזו פריסה נוחה.
ורוב הכסף בכלל חוזר בחזרה...
והכל מכספי מעשרות...

חוץ ממה שזה מפעל נפלא ועצום שעוזר לאלפי משפחות שיוכלו לחתן בכבוד ולא יצטרכו ליפול לזרועות ארגוני הצדקה, וזו הצדקה המעולה ביותר 'והחזקת בו', ומצווה גדולה אכן לתרום לו.

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לעשות סדר בדברים על השאלות האחרונות, מתפספסת פה נקודה קטנה, אם אדם יפריש כל חודש 120 ש"ח כפול 10 שנים = 14,400 ש"ח, זה כל מה שיהיה לו ביד.

אבל, אם הוא יפריש את הסכום הזה לגמ"ח המרכזי (במסלול הרגיל), הוא יקבל אחרי 10 שנים הלוואה בסך 120,000 ש"ח!!! ב-100 תשלומים (1,200 ש"ח לחודש), ומלבד זאת, יקבל בסוף מענק, כלומר שאת התשלומים האחרונים הוא לא יצטרך לשלם, הוא יזוכה עליהם, וזה בערך 50% מסך ההפקדות שלו.

יוצא שאדם הפקיד במשך 10 שנים 14,400 ש"ח, ומחזירים לו בסוף 50%, כלומר שנשאר שהוא שילם כ-7,200 ש"ח, ויקבל על כך הלוואה של 120,000 ש"ח ב-100 תשלומים.

ובמסלול החדש של הפריסה המורחבת, הוא ישלם כל חודש 150 ש"ח (ל-3 יחידות) כפול 10 שנים, יוצא 18,000 ש"ח, הוא יקבל אותו סכום הלוואה 120,000 ש"ח, אבל בפריסה של 150 תשלומים, ובמענק בסוף יקבל כ-70%, יוצא ששילם כ-5,400 ש"ח וקיבל הלוואה של 120,000 ש"ח ב-150 תשלומים (שזה 800 ש"ח לחודש)

הצלחות.

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לפני שמתחילים להתלהב מההלוואה שמקבלים מהגמ"ח המרכזי, להלן הסיפור שלנו:
ישנה אפשרות להקדים הלוואה בגמ"ח המרכזי בתנאי שנשלים את התרומה של היחידה.
ביקשנו להקדים הלוואה לצורך משפחתי כלשהו על סמך היחידות שכמעט השלמנו, הוותיקות יותר.
קיבלנו אישור לקבל את הכסף אך בתנאי שנממש יחידות חדשות יותר שבהן יש להשלים סכום גבוה בהרבה מהיחידות הוותיקות.
לשאלתנו, נענינו שזה תלוי בשיקול דעת של ההנהלה....
נו, ברור ששיקולי ההנהלה יהיו לתת את היחידות החדשות יותר שבהם נותר סכום משמעותי להשלים את התרומה.
יצא לנו יותר זול לקבל הלוואה מהבנק....
זאת בנוסף, שאם אנחנו מקדימים הלוואה, לא נקבל מענקים בכלל ומוגדלים בפרט (מסלול בו אנו נמצאים).

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אכן כפי שהזכירו פה (ותודה ל welcome על הפירוט הנפלא) הסכום שאותו אתם מקבלים הוא כמעט פי 10 ממה שאתם משלמים במהלך כל השנים, לכל הפחות בחלק מהתוכניות.
ועל מנת להיות בטוחים שהכסף אכן יחזור לגמח ויוכל להינתן שוב כהלוואה לבאים בתור אנו צריכים ערבים.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י דבורי;2171467:
ביקשנו להקדים הלוואה לצורך משפחתי כלשהו על סמך היחידות שכמעט השלמנו, הוותיקות יותר.
קיבלנו אישור לקבל את הכסף אך בתנאי שנממש יחידות חדשות יותר שבהן יש להשלים סכום גבוה בהרבה מהיחידות הוותיקות.
נו, ברור ששיקולי ההנהלה יהיו לתת את היחידות החדשות יותר שבהם נותר סכום משמעותי להשלים את התרומה.
זאת בנוסף, שאם אנחנו מקדימים הלוואה, לא נקבל מענקים בכלל ומוגדלים בפרט (מסלול בו אנו נמצאים).

אכן בכל מה שקשור ל'הקדמות הלוואה' שבו הגמח המרכזי נותן הלוואות מוקדם באופן משמעותי ממה שהתחייבו (למטרות חתונות ילדים בלבד), הוא נותן לפי היכולת שלו ולפי הפריסת תשלומים שהוא יכול לעמוד בהם, אחרת לא תהיה לגמח אפשרות להקדים הלוואות כלל.
ומסיבה זו הגמח מקדים את ההלוואה מתוך היחידות הפחות משתלמות לגמח, ולכן הוא גם פורס את ההלוואה לפחות תשלומים.
הגמח לא מקדים דוקא יחידות חדשות ולא ישנות, אלא מקדימים את סוג התוכניות שפחות משתלמים לגמח כספית.

ולכן אני מסכים בהחלט שלא לכל אחד זה מתאים,
ויש אנשים שאני אומר להם במפורש שכדאי להם לקחת בבנק ולא בגמח הלוואה כזו.

בהצלחה!

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דבורי;2171467:

אני חושב שדבורי הסבירה מצוין למה כדאי לעשות את יחידות ההלוואה לילדים דווקא כשהם ממש קטנים, כדי שלא יצטרכו להקדים את ההלוואות, אז העסקה היא משתלמת ביותר, אז גם מקבלים פריסה טובה יותר, ומענק גדול יותר (כמובן ללא התחייבות).

אני אכן שוכנעתי, והיום התקשרתי לרב רובין והוספתי עוד יחידות הלוואה לילדים שעדיין לא היה לי, תודה לכולם.

ותודה לך ר' פנחס.

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
והנה דוגמא קטנה שעשיתי כעת במחשבון משכנתא של אתר משכנתאמן...

צפה בקובץ המצורף 306031

יוצא שעל הלוואה של 120,000 ש"ח ל-13 שנה (שזה 156 תשלומים - כמו הפריסה המורחבת של הגמ"ח המרכזי), נחזיר בסוף ההלוואה [בקל"צ - שפיצר - רבית 3.5% (הלכתי על הכי זול בממוצע...)], 150,047 ש"ח, כלומר תוספת של עוד 30,047 ש"ח!!!

ואם נפקיד כעת במשך 10 שנים 150 ש"ח לגמ"ח המרכזי, בסוף ההפקדה יוצא שהפקדנו 18,000 ש"ח, זה הכל, ונקבל את אותו סכום, באותה הפריסה, וכמובן ללא רבית, אז כבר חסכנו 12,047 ש"ח!!!

ואם תמתין למענק, שיחזיר לנו כ-70% מסך ההלוואה, נישאר ששילמנו רק כ-5,400 ש"ח, שזה הזוי ביחס לבנק שבו בסה"כ שילמנו כ-30,000 ש"ח, אפילו לא דומה! לא?

וכמובן אם נקדים, אז כפי שנכתב לעיל, נוכל לממש את מירב הזכויות שלנו, שזה פריסה הכי מוגדלת שיש, ומענק.

ושלא יצטרכו עמך בית ישראל לא זה לזה, ולא לעם אחר, אמן.

קבצים מצורפים

• לכידה.JPG
    KB 38.4 · צפיות: 50

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
נכתב ע"י welcome;2171843:
יוצא שעל הלוואה של 120,000 ש"ח ל-13 שנה (שזה 156 תשלומים - כמו הפריסה המורחבת של הגמ"ח המרכזי), נחזיר בסוף ההלוואה [בקל"צ - שפיצר - רבית 3.5% (הלכתי על הכי זול בממוצע...)], 150,047 ש"ח, כלומר תוספת של עוד 30,047 ש"ח!!!

ואם נפקיד כעת במשך 10 שנים 150 ש"ח לגמ"ח המרכזי, בסוף ההפקדה יוצא שהפקדנו 18,000 ש"ח, זה הכל, ונקבל את אותו סכום, באותה הפריסה, וכמובן ללא רבית, אז כבר חסכנו 12,047 ש"ח!!!

לא מדויק
1. ההפקדה שלא דרך הגמ"ח צוברת ריבית, כך שהסכום שיעמוד לרשותכם יהיה משמעותית יותר מ-18,000 שהפקדתם.
2. לעומת החסכון שבו כל הסכום יעמוד לרשותכם מיד בזמן שתצטרכו את הכסף, במזומן, בגמ"ח תקבלו אותו בפריסה במשך 13 שנים של ההלוואה (כל חודש תחסכו ריבית).

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י אהרן2;2171926:
לא מדויק
1. ההפקדה שלא דרך הגמ"ח צוברת ריבית, כך שהסכום שיעמוד לרשותכם יהיה משמעותית יותר מ-18,000 שהפקדתם.
2. לעומת החסכון שבו כל הסכום יעמוד לרשותכם מיד בזמן שתצטרכו את הכסף, במזומן, בגמ"ח תקבלו אותו בפריסה במשך 13 שנים של ההלוואה (כל חודש תחסכו ריבית).

כיום שהריביות בבנק הם אפסיות, ומגיעות לכל היותר לאחוז אחד (וגם זה רק בהפקדה לטווח ארוך) זה מצטבר לכל היותר ל 1000 שח לכל התקופה, אם חוסכים 160 שח ל 10 שנים.

וגם בתוכנית של ה'פריסה מורחבת' שם זה סכום גדול יותר של 300 שח ל 16 שנה, עדיין מדובר בכ- 2000 שח.
כך שזה לא ממש משנה את החישוב!!

ההצטרפות לגמח המרכזי היא פשוטה, טלפון אחד ואתם בפנים 052-7625267

רייזי 36

משתמש מקצוען
נכתב ע"י welcome;2171337:
ובמסלול החדש של הפריסה המורחבת, הוא ישלם כל חודש 150 ש"ח (ל-3 יחידות) כפול 10 שנים, יוצא 18,000 ש"ח,

הצלחות.
נראה לי שטעית
במסלול פריסה מורחבת התרומה מתפרסת על פני 16 שנים שזה יוצא קרוב ל30000 ל3 יחידות
עדיין זה שווה
אבל המסלול הרגיל שווה יותר מבחינת היחס בין התרומה להלוואה

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י welcome;2171828:
אני חושב שדבורי הסבירה מצוין למה כדאי לעשות את יחידות ההלוואה לילדים דווקא כשהם ממש קטנים, כדי שלא יצטרכו להקדים את ההלוואות, אז העסקה היא משתלמת ביותר, אז גם מקבלים פריסה טובה יותר, ומענק גדול יותר (כמובן ללא התחייבות).

אנחנו הצטרפנו לגמ"ח המרכזי כשהילדים היו ממש קטנים, פחות מגיל שנה...

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ויזואל;2173483:
נראה לי שטעית
במסלול פריסה מורחבת התרומה מתפרסת על פני 16 שנים שזה יוצא קרוב ל30000 ל3 יחידות
עדיין זה שווה
אבל המסלול הרגיל שווה יותר מבחינת היחס בין התרומה להלוואה

צודק, טעות שלי מחוסר ידיעה, לא ידעתי שזה גם ליותר שנים, אבל כפי שכתבתם זה עדיין שווה, בפרט שכאן המענק הוא כ-70% שזה אומר שבסופו של דבר ההפקדה היא כ-8640 ש"ח, ואתה מקבל 120,000 ש"ח במעט יותר מ-150 תשלומים, שזה פחות מ-800 ש"ח לחודש.

אבל עוד הערה חשובה, ניתן בכל רגע לעבור ממסלול פריסה מורחבת למסלול הרגיל, ויחושב לך רטרואקטיבית כאילו שהפקדת 120 ש"ח לחודש, כלומר שאחרי שמונה שנים אתה יכול לסיים עם ההפקדות (אם לא מסתדר כלכלית להמשיך להפקיד) ולהודיע לגמ"ח שאתה רוצה לעבור למסלול הרגיל, ואז אתה כבר זכאי ל-120,000 ש"ח, רק ב-100 תשלומים, ולא ב-150.

אבל לעבור מהמסלול הקלאסי לפריסה המורחבת זה כבר לא אפשרי, כי הגמ"ח לא יתחייב לך על פריסה רחבה יותר.

כך אמר לי כעת הרב רובין בטלפון.

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דבורי;2173857:
אנחנו הצטרפנו לגמ"ח המרכזי כשהילדים היו ממש קטנים, פחות מגיל שנה...

ok, אם כן ברור שלא היה צורך להוציא את ההלוואה מוקדם בשביל לחתן את הילדים (בגיל 16-17 ;)) שזו בעצם המטרה בהפקדה לגמ"ח המרכזי "לחתן את הילדים בכבוד" אלא היה לכם צורך משפחתי, כלומר מכורח הנסיבות, טוב, ברור שזה יוצא מן הכלל.

דרך אגב גם אצלנו במשפחה מישהו 'פירק' את היחידות שלו מוקדם בשביל לעזור להורים בחיתון הילדים הקטנים יותר, ו(כפי שהבנתי )לא הפסדנו את המענק, אבל יכול להיות שזה משתנה בין מקרה למשנהו.

מה שבטוח, שבצורת הפקדה רגילה, שמפקידים יחידות בודדות לכל ילד, ושומרים את זה לחתונה שלהם!!! אז - אם ירצה ה' - תהיה פריסה כפי שהובטח + המענק.

הצלחות וברכות.

פלספלס

משתמש צעיר
בהתייחס לריביות האפסיות.
כשמדובר לטווח ארוך לא ניתן לחזות את שינויי הפריים.

ועוד:

פיקדון ליצ'י שבנק מזרחי מציע, מה המקסימום של האחוזי ריבית?

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י פלספלס;2174846:
בהתייחס לריביות האפסיות.
כשמדובר לטווח ארוך לא ניתן לחזות את שינויי הפריים.

ועוד:

פיקדון ליצ'י שבנק מזרחי מציע, מה המקסימום של האחוזי ריבית?

פיקדון ליצ'י אכן נשמע פרי עסיסי... אבל זה פקדון של מינימום 50,000 ש"ח ל 5 שנים ואז מקבלים ריבית כוללת של כ- 4.5% לכל התקופה. שזה פחות מ 1% לשנה.....
ובקיצור.. לא משתלם ולא קשור לדיון שלנו.

גם ב'הפקדות חיסכון' שיש בבנקים ובקרנות ההשקעה למיניהם, שבו מפקידים כל חודש סכום קטן שמצטבר, חיפשתי ומצאתי שהריבית הטובה ביותר שנותנים זה 1.2% לשנה, ורק בהתחייבות להפקיד מינימום 5 שנים!!!
(אא"כ אתם מתחילים עם תיקי מניות והשקעות בסיכון, שזה כבר נושא אחר לגמרי)

כך שכל טענה לריביות שמקבלים על הפקדות חודשיות כיום כבר לא קיימת!

ההצטרפות לגמח המרכזי היא פשוטה, טלפון אחד ואתם בפנים 052-7625267

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לכל המעוניין!
תוכנית 'חבילה משפחתית' בגמח המרכזי
יש אפשרות להורים שמחתנים ילדים כעת, לקבל הלוואה מיידית
ובתנאי שישכנעו את הילדים הנשואים שלהם או האחים והגיסים וחבריהם הקרובים, להצטרף בעצמם לגמח המרכזי עבור ילדיהם בסך כולל של 60 יחידות (6 יחידות של 300 שח ל-10 ילדים).
בתמורה לזאת יקבלו ההורים מהגמח המרכזי הלוואה מידיית של 160,000 שח ב 66 תשלומים (2400 לחודש) עבור הילד שמתחתן כעת.
כמובן שאלו שמצטרפים דרכם יקבלו בבוא העת את ההלוואות עבור ילדיהם ככל מצטרף אחר לגמח ולא יפסידו מכך כלום.

מי שמעוניין בפרטים נוספים לגבי תוכנית 'חבילה משפחתית' ולכל שאלה
יכול לפנות אליי בטלפון, במייל וגם בווטסאפ 052-7625267

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה