השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אין לי מילים להודות לך @ביזנס מן
אבל סתם ענין אותי אם הבנק קורס ביטוח לאומי יביא לי את הכסף
ואם גמ"ח המרכזי מי יביא את כל הכסף שהופקד
אני מקווה שלא בטעות הושפעת מהחששות שלי בייחס לגמח המרכזי....

בכל מקרה אני באמת מתרשם ממך שאתה אדם טוב, ואני כותב לך את דעתי.
גם עם הגמח המרכזי ייפול, הנזק הגדול הוא שהוא לא יוכל לתת הלווואות, אבל את רוב הכסף שהפקדת, אני חושב שהם יוכלו להחזיר, יש להם הרבה הוצאות ואי אפשר לדעת מה בדיוק יהיה, אבל יש הרבה סיכויים שהם יחזירו את רוב הכסף.
כנראה שהם לא יוכלו להחזיר בבת אחת אלא בתשלומים כי רוב המוחלט של הכסף של ההפקדות הולך להלוואות, אבל במשך הזמן כשיחזור ההלוואות הם לאט לאט יחזירו למפקידים.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
?
לא הבנתי אפשר גם בפרטי
אני לא יכול לשלוח לך אתה יכול לשלוח לי כי אתה פרימיום
אם כוונתך גילוי נאות שאני קשור לגמ"ח אז ציינתי שאין לי שום קשר לשם
אני דיברתי עם צבי זאבי כאדם מן השורה והוא שאל אותי בסוף מה מיקצועי ואמרתי לו שאני מעדיף לא לומר
אלא שיתייחס אלי כאדם מן השורה שבא להתעניין על הגמ"ח
ואתה גם יכול לצלצל שלוחה 205
מחר בין 12 לאחת אני אמור עוד פעם לשוחח איתו תתקשר גם בשעה זו הוא יענה לך מסתמה
בגלל שאני לא יכול לערוך את ההודעה שכתבתי לך אז אני כותב כאן
אם אתה או מישהו מתנדב לשאול אותם היום אז חשוב בשאלה השנייה ששואלים כמה מצטרפים עדיף לשאול כמה יחידות ולא כמה מצטרפים כי זה מטעה.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני ירחיב לך קצת למרות שלדעתי צריך לדבר איתם רק אנשים שממש בתחום כי הם יודעים לדבר במילים גבוהות כשהם חושבים שזה יעיל להם.
דווקא בשיחתי איתו הוא דיבר בפשטות שגם אתה וכל אדם יכול להביו
בהמשך שנכנסתי אני לעומקן של דברים ראיתי שהוא ממש מקצועי
בוא נניח שצריך 1000 מצטרפים חדשים כל שנה ו19 שנה זה באמת היה כך, אבל אם זה לא ימשיך בשנים הקרובות אז הגמח לא יעמוד בהתחייבויות שלו, אני מקווה שעד כאן זה מובן לך, עכשיו אני שואל למה זה ברור שמה שהיה עד עכשיו ימשיך להיות?
חשוב לדעת שהמספר הוא לא 1000 אלא ברור שהרבה יותר מזה, והמספר הוא הבאת אותו רק לשם הדוגמא.
הוא אשר כתבתי לעיל אנא תעיין בדברי היטב
עכשיו מה קורה אם שנה אחת אין אפילו מצטרף אחד אז זה בדיוק אותו דבר אם בחברת אוסם פתאום אף אחד לא קונה שום מוצר שלהם אז שנה אולי שנתיים והם קורסים וככה גם בנק שכולם באים למשוך את כספו ביום אחד יוכל לקרוס (בתיאוריה כי כיום ממשלה נורמלית לא תתן לבנק לקרוס)

אבל חשוב לדעת שאותנו לא מעניין האם הם נקראים פירמידה בלשון המקצועית אותנו מעניין האם יש כאן סיכונים שדומים למערכת של פירמידה....
אין
אלא סיכון כמו שחברת אוסם תקרוס
תשים לב שהם לא באמת מגבילים מצטרפים הם רק אומרים שהתוכנית שלהם היא מוגבלת..... הרי אני מאמין שגם אתה לא שמעת על אדם שרצה להצטרף ולא הצליח....
עם אמונה לא פוסלים דברים
צריך עובדות והם טוענים שהם מגבילים אפילו שאני לא מכיר
ואם אמונה אני לא מאמין שעסק יסכן את עצמו בקריסה בשביל עוד חבילות.
עוד בעיה שיש בעניין, בוא נניח שהגמח המרכזי כבר עכשיו מגביל אנשים אבל כרגע הם בדיוק כמו חברת צמיחה שחייבת מצטרפים וממילא אין דבר כזה לומר שכרגע אין להם סיכון, אפשר לומר שבמשך השנים לא יהיה סיכון אבל בשנים הקרובות ברור שיש.
ע"ז שוב כבר כתבתי לעיל
עכשיו מה קורה אם שנה אחת אין אפילו מצטרף אחד אז זה בדיוק אותו דבר אם בחברת אוסם פתאום אף אחד לא קונה שום מוצר שלהם אז שנה אולי שנתיים והם קורסים וככה גם בנק שכולם באים למשוך את כספו ביום אחד יוכל לקרוס
לי אישית אמרו שיש סיכון, אבל באמת היה מאוד קשה להתפלפל איתם עד שיגידו בחצאי מילים.
לא יודע מי אמר לך אני דיברתי עם צבי זאבי עצמו שכ"כ רצו פה לדבר איתו, והבנתי את מה שכתבתי לעיל
לכן אני ממליץ להיצמד למספר שאלות פשוטות.
שאלה ראשונה האם בשנים הקרובות אתם חייבים מצטרפים חדשים כדי לעמוד בהתחייבויות?
ע"ז כתבתי
אלא על כמות תורמים קבועה שנתית לשם הדוג' 1000 תורמים בשנה והגמ"ח יחזיק מעמד ולא בשנה ה20 פתאום יצטרכו יותר מאלף תורמים
עכשיו עבר 19 שנה והם ראו בכל ה19 שנה שבאמת הצטרפו 1000 תורמים (הכל לשם הדוג')
אז יכולים לומר: (זה לא הם זה העתק ממה שהם מביאים בBDO)
המודל הכלכלי שנבנה אשר כולל את כל נתוני העבר של הגמ"ח … וכן תחזית תזרים מזומנים ל-50 שנים החל מיום 1 בינואר 2016, עומד בכל הכללים שעל בסיסם נבנה המודל ובהתאם לכך … הגמ"ח יוכל לעמוד בכל התחייבויותיו.
כי בעצם הם ראו שבכל ה19 שנה הצטרפו אלף אנשים חדשים
שאלה שנייה אפשר אולי לדעת כמה כי זה מאוד משנה האם זה 1000 או יותר
את זה לא שאלתי כי
הכי חשוב תמיד לשאול ברוח טובה, ולא להתחיל להתווכח, אלא כתלמיד בפני רבו.
יש לי עוד הרבה הערות על מה שאמרו לך אבל זה יהיה ארוך מדי ואנשים לא יהיה להם כוח לקרוא אז נסתפק בזה
זה פשוט מיותר, אני מאמין בלב שלם שאתה באמת לטובת הכלל רוצה לברר את האמת לאמיתה
אז פשוט צלצל אל הגמ"ח שלוחה 205 יענה לך צבי זאבי ותשוחח עימו
ותשתף אותנו מה יצא לך

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
דווקא בשיחתי איתו הוא דיבר בפשטות שגם אתה וכל אדם יכול להביו
בהמשך שנכנסתי אני לעומקן של דברים ראיתי שהוא ממש מקצועי
אני מסכים שאפשר להבין, אבל הבעיה שמבינים את מה שהוא רוצה שתבין, ולא כל כך את מה ששאלת.

אני מביא ציטוט שאני הבאתי ואז את הציטוט שלך

בוא נניח שצריך 1000 מצטרפים חדשים כל שנה ו19 שנה זה באמת היה כך, אבל אם זה לא ימשיך בשנים הקרובות אז הגמח לא יעמוד בהתחייבויות שלו, אני מקווה שעד כאן זה מובן לך, עכשיו אני שואל למה זה ברור שמה שהיה עד עכשיו ימשיך להיות?
חשוב לדעת שהמספר הוא לא 1000 אלא ברור שהרבה יותר מזה, והמספר הוא הבאת אותו רק לשם הדוגמא
ואז אתה כתבת
הוא אשר כתבתי לעיל אנא תעיין בדברי היטב
עכשיו מה קורה אם שנה אחת אין אפילו מצטרף אחד אז זה בדיוק אותו דבר אם בחברת אוסם פתאום אף אחד לא קונה שום מוצר שלהם אז שנה אולי שנתיים והם קורסים וככה גם בנק שכולם באים למשוך את כספו ביום אחד יוכל לקרוס (בתיאוריה כי כיום ממשלה נורמלית לא תתן לבנק לקרוס)
אני קראתי את דבריך בשקיקה, ובעיקר בגלל שאתה ראוי לשבח שבאמת התקשרת אליהם לוודאות ולא רק המשכת להתווכח
ועכשיו אני יפרט עוד למרות שחשבתי שזה יהיה ברור מה שכתבתי
למה להציג את זה שאולי יהיה 1000 מצטרפים ואולי יהיה 0 החיים זה לא שחור לבן, אני שואל מה יהיה אם הם יחלשו ב10 או או 20 אחוז שזה דבר שקורה לכל חברה ואפילו החברות הכי מצליחות במשק, מה יקרה במצב כזה לגמח כמה זמן הוא יוכל לשרוד, ובדיוק לכן אני חושב שזה שאלה חובה (אפילו שזה לא נעים לשאול) כמה יחידות חדשות הם "חייבים" בשנה כדי לשרוד.
מה שהם ענו בהקשר לאוסם זה תשובה אלופה ומתחמקת, כאילו יש להם פיזור של מוצרים כמו אוסם, כאילו הם מוצרי צריכה. הרי ברור שבחברות ספציפיות יש המון חברות שקרסו במשך השנים, רק אנחנו זוכרים בעיקר את מי ששרד עד היום, אבל אנחנו אלופים לשכוח את החברות שקרסו, ואוסם יש לה הרבה מוצרים ואפילו אם חלק לא יצליח הגיוני שחלק אחר של המוצרים כן יצליחו, בשונה מהגמח המרכזי שזה חברת הלוואות שיש להם מוצר אחד בכמה צורות והסיבה היחידה שהם מספרים לכולם שהם בטוח יצליחו בעתיד זה בגלל העבר, אפילו שברור לכל בר דעת שהעבר אף פעם לא אומר על העתיד, במיוחד העבר של חברת הלוואות שעדיין לא הגיע הזמן של העומס הגדול של נוטלי ההלוואות.

נכתב ע"י אליהו ליכטנשטיין:
לי אישית אמרו שיש סיכון, אבל באמת היה מאוד קשה להתפלפל איתם עד שיגידו בחצאי מילים.
לא יודע מי אמר לך אני דיברתי עם צבי זאבי עצמו שכ"כ רצו פה לדבר איתו, והבנתי את מה שכתבתי לעיל
אתה שאלת אותו וקיבלת תשובה, בוא נראה אותך היום שואל אותו שאלות פשוטות שכתבתי לך לשאול, אבל לא נותן לו לסובב את הגלגל, אלא כל הזמן תשאר ממוקד, תבין מהר מאוד על מה דיברתי.

נכתב ע"י אליהו ליכטנשטיין:
לכן אני ממליץ להיצמד למספר שאלות פשוטות.
שאלה ראשונה האם בשנים הקרובות אתם חייבים מצטרפים חדשים כדי לעמוד בהתחייבויות?

אלא על כמות תורמים קבועה שנתית לשם הדוג' 1000 תורמים בשנה והגמ"ח יחזיק מעמד ולא בשנה ה20 פתאום יצטרכו יותר מאלף תורמים
עכשיו עבר 19 שנה והם ראו בכל ה19 שנה שבאמת הצטרפו 1000 תורמים (הכל לשם הדוג')
אז יכולים לומר: (זה לא הם זה העתק ממה שהם מביאים בBDO)
המודל הכלכלי שנבנה אשר כולל את כל נתוני העבר של הגמ"ח … וכן תחזית תזרים מזומנים ל-50 שנים החל מיום 1 בינואר 2016, עומד בכל הכללים שעל בסיסם נבנה המודל ובהתאם לכך … הגמ"ח יוכל לעמוד בכל התחייבויותיו.
כי בעצם הם ראו שבכל ה19 שנה הצטרפו אלף אנשים חדשים
אני פירטתי המון בהודעה על זה ואני יצטט, אם משהו לא מובן תרשום לי מה לא מובן אבל ממש פירטתי בעניין.

ואני מצטט
חשוב לדעת שהמספר הוא לא 1000 אלא ברור שהרבה יותר מזה, והמספר הוא הבאת אותו רק לשם הדוגמא.

הבעיה היסודית בפירמידה, שהעסק כל הזמן צריך לצמוח בעוד ועוד מצטרפים חדשים כדי לעמוד על הרגליים ולא לקרוס, הגמח המרכזי לא נקרא פירמידה כי לפי התוכנית העסקית שלהם הם מגבילים את המצטרפים החדשים וממילא יש להם יעד שעוד מספר שנים (אולי 15 אולי 20 אני לא יודע) שכשהם יגיעו אליו הם לא יהיו חייבים מצטרפים חדשים וממילא זה לא פירמידה כי הם לא חייבים לנצח מצטרפים חדשים, אלא זה רק זמני, שזה בדיוק כמו כל חברת צמיחה שבהתחלה חייבים גדילה משמעותית בצמיחה, ובמשך הזמן מתאזנים. אבל חשוב לדעת שאותנו לא מעניין האם הם נקראים פירמידה בלשון המקצועית אותנו מעניין האם יש כאן סיכונים שדומים למערכת של פירמידה....
הגמח המרכזי בשנים הראשונות היו פחות מצטרפים וברור שהמצב הוא לא סטטי כמו שהוא הציג לך, אבל יש לי נתונים ישנים של השנים הראשונות של מצטרפים חדשים ורואים את השינוי, וברור בהיגיון פשוט שהם לא התחילו בדיוק כמו שהם עכשיו, היום הם הרבה יותר חזקים בציבור ממה שהם היום בשנים הראשונות.

תשים לב שהם לא באמת מגבילים מצטרפים הם רק אומרים שהתוכנית שלהם היא מוגבלת..... הרי אני מאמין שגם אתה לא שמעת על אדם שרצה להצטרף ולא הצליח....

הבעיה בעניין הזה שזה נכון אך ורק אם הגמח ייצמד לתוכנית העסקית וגם אם ירצו להצטרף עוד הגמח יגיד שלא, אבל מה יקרה אם הגמח המרכזי יחליט לשנות את התוכנית כמו שרוב העסקים במשך השנים משנים את התוכניות בהתאם לביקוש, באותו רגע אין משמעות לתוכנית הראשונה וממילא הם ימשיכו להיות מחוייבים לצמיחה...
עוד בעיה שיש בעניין, בוא נניח שהגמח המרכזי כבר עכשיו מגביל אנשים אבל כרגע הם בדיוק כמו חברת צמיחה שחייבת מצטרפים וממילא אין דבר כזה לומר שכרגע אין להם סיכון, אפשר לומר שבמשך השנים לא יהיה סיכון אבל בשנים הקרובות ברור שיש.

ועכשיו לגבי השאלה השנייה לדעתי זה שאלה שחייבים לשאול אותה ואין בזה נימוס, כי זה מינימום, בלי זה אנחנו לא יודעים כלום.
זה פשוט מיותר, אני מאמין בלב שלם שאתה באמת לטובת הכלל רוצה לברר את האמת לאמיתה
אז פשוט צלצל אל הגמ"ח שלוחה 205 יענה לך צבי זאבי ותשוחח עימו
ותשתף אותנו מה יצא לך
אני התקשרתי אליהם וקיבלתי את התשובות, למה אתה חושב שאני צריך להתקשר שוב, מה עכשיו הם יגידו תשובות אחרות?
אני מסכים להתקשר שוב אם אתה מסכים להיות בוועידה ותקשיב לשיחה, ובסוף תרשום כאן בפורום את ההתרשמות שלך, אתה מסכים?

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
עם אמונה לא פוסלים דברים
צריך עובדות והם טוענים שהם מגבילים אפילו שאני לא מכיר
ואם אמונה אני לא מאמין שעסק יסכן את עצמו בקריסה בשביל עוד חבילות.
פספסתי מקודם את התגובה שלך על זה.
מה זה עם אמונה לא פוסלים דברים...... למה אתה מאמין לגוף שלוקח ממך כסף ומספר לך סיפורים שאתה במציאות רואה שזה לא נכון, הם מספרים לך ואתה אומר לי עם אמונה לא פוסלים....
וזה שאתה לא מאמין שעסק יסכן את עצמו, אתה צריך להבין שכל עסק שרוצה לגדול מסכן את עצמו, וזה דבר טבעי, וזה שאתה מאמין שהם לא ירצו לעשות את זה, זה בסך הכול אמונה שלך......

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני קראתי את דבריך בשקיקה, ובעיקר בגלל שאתה ראוי לשבח שבאמת התקשרת אליהם לוודאות ולא רק המשכת להתווכח
ועכשיו אני יפרט עוד למרות שחשבתי שזה יהיה ברור מה שכתבתי
למה להציג את זה שאולי יהיה 1000 מצטרפים ואולי יהיה 0 החיים זה לא שחור לבן, אני שואל מה יהיה אם הם יחלשו ב10 או או 20 אחוז שזה דבר שקורה לכל חברה ואפילו החברות הכי מצליחות במשק, מה יקרה במצב כזה לגמח כמה זמן הוא יוכל לשרוד, ובדיוק לכן אני חושב שזה שאלה חובה (אפילו שזה לא נעים לשאול) כמה יחידות חדשות הם "חייבים" בשנה כדי לשרוד.
ע"ז עניתי
(כמובן שיש להם רזבות שגם אם יהיה פחות מאלף לא יקרסו)
כמה הרזבות שלהם לא שאלתי כי
הכי חשוב תמיד לשאול ברוח טובה, ולא להתחיל להתווכח, אלא כתלמיד בפני רבו.
והם לא חברה ציבורית ולא יפתחו בפני כאלה דברים וזה מובן
אני התקשרתי אליהם וקיבלתי את התשובות, למה אתה חושב שאני צריך להתקשר שוב, מה עכשיו הם יגידו תשובות אחרות?
ככל שהבנתי מדבריך לא דיברת עם צבי זאבי אלא עם איזה מזכירה או נציג וזה לא ראיה
צריך לדבר עם מישהו שמבין!
אני דווקא בגלל שאני לא מזלזל אפילו באלו שחולקים ומכבד אותם ודעתם הלכתי ופניתי איליו
אני מאמין שאתה באמת רוצה לדעת ולהבין את דעתם ותשובותיהם על שאלותך לכן האופציה היחידה
היא פשוט לדבר איתו

נערך לאחרונה ב:

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
ע"ז עניתי
(כמובן שיש להם רזבות שגם אם יהיה פחות מאלף לא יקרסו)
כמה הרזבות שלהם לא שאלתי כי
עד כאן זה ציטוט ממה שאתה כתבת
הדוגמא 1000 זה בסך הכול דוגמא ולדעתי די ברור שאם יהיה להם רק 1000 יחידות חדשות בשנה הם קורסים מהר מאוד.
וזה לא מדויק לקצת כסף (ביחס להלוואות שהם מתחייבים לתת) שיש להם הון עצמי רזרבה, כי זה ממש לא רזרבה, הם חייבים עוד כסף.
והם לא חברה ציבורית ולא יפתחו בפני כאלה דברים וזה מובן
אם הם לא מסכימים לומר דבר כזה בסיסי, זה אומר שאתה אף פעם לא יכול לדעת האם יש בכלל סיכון או האם הסיכון הוא גבוה מאוד, תמיד תצטרך ללכת לפי מה שהם אומרים, אם הם מפרסמים שאין אז אתה תאלץ להאמין להם.... או שפשוט תשאל בעדינות ובצורה מכבדת גם את השאלות הקשות, אין ברירה אחרת.
ככל שהבנתי מדבריך לא דיברת עם צבי זאבי אלא עם איזה מזכירה או נציג וזה לא ראיה
צריך לדבר עם מישהו שמבין!
אני דווקא בגלל שאני לא מזלזל אפילו באלו שחולקים ומכבד אותם ודעתם הלכתי ופניתי איליו
אני מאמין שאתה באמת רוצה לדעת ולהבין את דעתם ותשובותיהם על שאלותך לכן האופציה היחידה
היא פשוט לדבר איתו
אני התקשרתי אליהם והם אמרו שרק משעה 11 האחראי מטעמם זמין, ואז התקשרתי ב11 והוא שמע את השאלה ואמר לי אתה רוצה שאני יעביר אותך ישר למשרד רואי חשבון, אמרתי כן ואז העבירו אותי לאחד ודיברתי אייתו הרבה זמן.
בקיצור דיברתי אם אחד שהציג את עצמו כרואי חשבון חשוב במשרד רואי חשבון שלהם.

אתה כתבת שאתה מתכנן לדבר איתם היום עוד חצי שעה בבקשה תעזור אומץ ותשאל את מה ששאלתי אותך, ותנסה שלא יפזרו את השאלות, תשאל שאלה ממוקדת ותחזור עליה שוב ושוב בעדינות עד שיענו על השאלה, ואם אתה לא יכול לשאול את השאלות הקשות, לטעמי אין שום עניין לדבר איתם.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אם הם לא מסכימים לומר דבר כזה בסיסי, זה אומר שאתה אף פעם לא יכול לדעת האם יש בכלל סיכון או האם הסיכון הוא גבוה מאוד, תמיד תצטרך ללכת לפי מה שהם אומרים, אם הם מפרסמים שאין אז אתה תאלץ להאמין להם.... או שפשוט תשאל בעדינות ובצורה מכבדת גם את השאלות הקשות, אין ברירה אחרת.
אתה מכובד להתקשר ולשאול
אני התקשרתי אליהם והם אמרו שרק משעה 11 האחראי מטעמם זמין, ואז התקשרתי ב11 והוא שמע את השאלה ואמר לי אתה רוצה שאני יעביר אותך ישר למשרד רואי חשבון, אמרתי כן ואז העבירו אותי לאחד ודיברתי אייתו הרבה זמן.
בקיצור דיברתי אם אחד שהציג את עצמו כרואי חשבון חשוב במשרד רואי חשבון שלהם.
אז זהו שכנראה לא דיברת עם רו"ח כי אין להם משרד חיצוני אלא הם מעסיקים את רו"ח צבי זאבי כשכיר במשרת מנהל כספים והוא עושה להם את כל העבודה של הרו"ח ואין שמה עוד מישהו
ורק לבדיקות חיצוניות לקחו את BDO ועוד חברה ששכחתי כעת את שמה
אתה כתבת שאתה מתכנן לדבר איתם היום עוד חצי שעה בבקשה תעזור אומץ ותשאל את מה ששאלתי אותך, ותנסה שלא יפזרו את השאלות, תשאל שאלה ממוקדת ותחזור עליה שוב ושוב בעדינות עד שיענו על השאלה, ואם אתה לא יכול לשאול את השאלות הקשות, לטעמי אין שום עניין לדבר איתם.
לצערי לא היה לי את הזמן היום לדבר איתו שוב
וגם כשאדבר עימו לא אשאל שאלות להקניט אלא להבין
ובמקום לכתוב לי תגובות תועיל לצלצל איליו ולשוחח איתו
ולברר את האמת לתועלת כלל הציבור פה
אני כבר דיברתי עימו וכתבתי את הבנתי מדבריו, עכשיו תורך, אם אתה ממשיך לצאת נגדם לפחות תקשיב להם ואז תביע דעתך נגד זה הכי הגיוני לשמוע אותם

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אז זהו שכנראה לא דיברת עם רו"ח כי אין להם משרד חיצוני אלא הם מעסיקים את רו"ח צבי זאבי כשכיר במשרת מנהל כספים והוא עושה להם את כל העבודה של הרו"ח ואין שמה עוד מישהו
ורק לבדיקות חיצוניות לקחו את BDO ועוד חברה ששכחתי כעת את שמה
עכשיו התקשרתי שוב, וחיכיתי הרבה זמן על הקו עד שהפנו אותי, ולפי הקול זיהיתי שזה אותו אדם. ושאלתי אותו מה השם שלו והוא אמר צבי זאבי.
בקיצור דיברתי עם צבי זאבי. (פעם שעברה אמרו לי שמעבירים אותי לרואי חשבון ואז אחרי שהעבירו אותי ושמעו את השאלה שוב העבירו אותי ואמרו שזה רואי חשבון ולכן חשבתי שהגעתי לרואי חשבון של BDO)
הוא משופשף ברמות גבוהות ואני אומר לך שוב אם אתה לא ממוקד בשאלות אין לך שום סיכוי להגיע לתשובות שאתה תבין אותם, פשוט שום סיכוי.
הוא לא יכל לדבר והוא אמר שעוד שעה וחצי הוא אם אני התקשר הוא יוכל, אז שאלתי אותו אם השתנה משהו בזמן האחרון והוא אמר לי שלא, ממילא אני לא רואה שוב עניין להתאמץ להתקשר שוב, למרות שהוא נשמע אדם מאוד מאוד נחמד.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אני חושב על רעיון שבעייני הוא מצוין אשמח לשמוע את דעת משתתפי הפורום מה דעתם.

השגתי מימון לבדיקה חיצונית של מומחים בתחומם, בשביל שיבדקו האם יש סיכון או שלא.

חשבתי אולי לעשות החתמה בבתי כנסיות וכיוצא בזה שאנחנו מבקשים מהגמח המרכזי שיסכימו לבדיקה חיצונית על ידי אנשים חרדים ויראי שמים ללא תשלום מבחינתם.

זה טוב גם לגמח המרכזי כי הם טוענים שאין סיכון וכך זה יהיה סתימת פיות של המקטרגים (אנשים כמוני).
וזה גם טוב לאנשים שחוששים שיש סיכון וברגע שישמעו שאין שום סיכון הם יתחילו להפקיד לגמח המרכזי.

מה אתם אומרים על הרעיון.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
יש אנשים שמשקיעים כסף בקופות גמל וחסכונות ובבנקים
וזה אם בעיות של ריבית וכולו'
@אליהו ליכטנשטיין מה כ"כ בוער לך נגד הגמח המרכזי אנשים שמפקידים על פי דעת תורה
אל תענה לי שיש סיכון כי לא אומרים דבר אחד מאה פעמים

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
@אליהו ליכטנשטיין מה כ"כ בוער לך נגד הגמח המרכזי אנשים שמפקידים על פי דעת תורה
אל תענה לי שיש סיכון כי לא אומרים דבר אחד מאה פעמים
זה לא הוגן לשאול שאלה ולומר לי לא לענות את התשובה הלגיטימית.

לי כואב שהם בזמן האחרון כתבו באתר שלהם בצורה עוד יותר מטעה, ואני יודע גם במשפחה שלי וגם בסביבה שלי יש הרבה אנשים שבונים על ההלוואות מהגמח המרכזי, ולכן לדעתי זה דבר מאוד חשוב שהציבור ידע.

אם הגמח המרכזי היה מוחק מהאתר את המילים שאין סיכון וכיוצא בזה אני מיד הייתי מפסיק.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
עכשיו התקשרתי שוב, וחיכיתי הרבה זמן על הקו עד שהפנו אותי, ולפי הקול זיהיתי שזה אותו אדם. ושאלתי אותו מה השם שלו והוא אמר צבי זאבי.
בקיצור דיברתי עם צבי זאבי. (פעם שעברה אמרו לי שמעבירים אותי לרואי חשבון ואז אחרי שהעבירו אותי ושמעו את השאלה שוב העבירו אותי ואמרו שזה רואי חשבון ולכן חשבתי שהגעתי לרואי חשבון של BDO)
הוא משופשף ברמות גבוהות ואני אומר לך שוב אם אתה לא ממוקד בשאלות אין לך שום סיכוי להגיע לתשובות שאתה תבין אותם, פשוט שום סיכוי.
הוא לא יכל לדבר והוא אמר שעוד שעה וחצי הוא אם אני התקשר הוא יוכל, אז שאלתי אותו אם השתנה משהו בזמן האחרון והוא אמר לי שלא, ממילא אני לא רואה שוב עניין להתאמץ להתקשר שוב, למרות שהוא נשמע אדם מאוד מאוד נחמד.
אם הגעת עד פה חבל לא תסיים
אני חושב על רעיון שבעייני הוא מצוין אשמח לשמוע את דעת משתתפי הפורום מה דעתם.

חשבתי אולי לעשות החתמה בבתי כנסיות וכיוצא בזה שאנחנו מבקשים מהגמח המרכזי שיסכימו לבדיקה חיצונית על ידי אנשים חרדים ויראי שמים ללא תשלום מבחינתם.

זה טוב גם לגמח המרכזי כי הם טוענים שאין סיכון וכך זה יהיה סתימת פיות של המקטרגים (אנשים כמוני).
וזה גם טוב לאנשים שחוששים שיש סיכון וברגע שישמעו שאין שום סיכון הם יתחילו להפקיד לגמח המרכזי.

מה אתם אומרים על הרעיון.
בתור אדם הגון אני מוכן לשתף איתך פעילות כמובן בתנאי שלא אתה תביא את אנשי הוועדה החיצונית
אלא אני יבחר אותם כמובן שאביא אנשי מקצוע בתחום כרו"ח וכלכלנים
וכמובן שגם אתה וגם אני וכדאי להביא גם את @ארי בכרמים ו רות קפלר
רק שתדע שעלות כזאות וועדה היא 200K אם יש לך אני מוכן לעזור במשימה בתנאים שהצבתי
אך לא נראה לי שהגמ"ח ישתף פעולה אלא א"כ בלחץ ציבורי גדול כי הוא לא חייב כמו שכתבתי הוא לא חברה ציבורית
אבל אם אתה תצליח להביא קבוצה גדולה של תורמים לא יהיה להם ברירה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

לחיות באושר

משתמש צעיר
מי המומחים?
ולמה הם יותר טובים מ BDO??
תשאל רב לפני שאתה עושה כזה דבר.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
יצא המרצע מן השק
למה אתה בטוח שאני מושחת ואני מחפש לדפוק אנשים סתם, למה....
זה באמת דוחה בעייני.
מי מממן לך את הפעילות נגד? מה יש לו נגדם? אולי יש לו חברה מתחרה (אולי זה הגמ"ח הארצי או אושר בכבוד)
אבל אע"פ כן בתור אדם הגון אני מוכן לשתף איתך פעילות כמובן בתנאי שלא אתה תביא את אנשי הוועדה החיצונית
אלא אני יבחר אותם כמובן שאביא אנשי מקצוע בתחום כרו"ח וכלכלנים
וכמובן שגם אתה וגם אני וכדאי להביא גם את @ארי בכרמים ו רות קפלר
רק שתדע שעלות כזאות וועדה היא 200K אם יש לך אני מוכן לעזור במשימה בתנאים שהצבתי
אני לא מחפש להביא דווקא את האנשים שאני מכיר אני מחפש רק להביא אנשים חיצוניים מקצועיים.

העלות של זה לא מתקרב לסכומים שאמרת, אני מדבר על בדיקה חיצונית, (אני לא מחפש שאנשים חיצוניים יפלשו להם לקישקע של הגמח) בודקים את התוכנית העסקית פלוס עוד כמה נתונים ונותנים הצהרה.
לא מדובר כאן על מחקר של וועדת חקירה.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
מי המומחים?
ולמה הם יותר טובים מ BDO??
אני לא נעול דווקא על מומחים מסוימים, אם יש לך רעיונות אני פתוח לרעיונות.
ואני לא אומר שהם יותר טובים אני רק אומר שהם עובדים אצל הציבור וממילא המידע יהיה יותר פשוט ומונגש לציבור. אנחנו נקבל תשובה יש סיכון או שאין סיכון.
לפני שאני יעשה את זה אני מסכים איתך שאני צריך לשאול את הרב שלי

ביזנס מן

משתמש מקצוען
למה אתה בטוח שאני מושחת ואני מחפש לדפוק אנשים סתם, למה....
זה באמת דוחה בעייני.
ניסיתי לערוך ולא הצלחתי
לא התכוונתי ח"ו שאתה מושחת אלא רק רציתי לוודא שמי שמביא לך את הכסף למטרת וועדת חקירה אין לו נגיעות
כי אני מתאר לעצמי שלא תוציא את זה מכיסך
העלות של זה לא מתקרב לסכומים שאמרת, אני מדבר על בדיקה חיצונית, (אני לא מחפש שאנשים חיצוניים יפלשו להם לקישקע של הגמח) בודקים את התוכנית העסקית פלוס עוד כמה נתונים ונותנים הצהרה.
לא מדובר כאן על מחקר של וועדת חקירה.
זה גם אני ואתה יכולים לעשות
אך זה לא י-פתור את הנושא
כדי להתווכח עם הכלכלנים של BDO ושל עוד חברה שהם לקחו צריך וועדת חקירה רצינית ומעמיקה שתחפור להם בקישקע

לחיות באושר

משתמש צעיר
אנחנו נקבל תשובה יש סיכון או שאין סיכון.
לדעתי זה ברור לכולם שיש סיכון מסוים.
ורוב מוחלט של האנשים לוקחים את זה בחשבון כשהם מפקידים לשם.
והגמ"ח המרכזי גם כותבים במפורש שלא בטוח שכל מי שיפקיד יקבל בחזה אות ההלוואה או את המענק.

ולדעתי הצורך הזה שהם יכתבו את זה בכותרת שלהם בדיוק כפי שאתה רוצה, נראה לי שלא מצדיק את המאבק הזה.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
ניסיתי לערוך ולא הצלחתי
לא התכוונתי ח"ו שאתה מושחת אלא רק רציתי לוודא שמי שמביא לך את הכסף למטרת וועדת חקירה אין לו נגיעות
כי אני מתאר לעצמי שלא תוציא את זה מכיסך

זה גם אני ואתה יכולים לעשות
אך זה לא י-פתור את הנושא
כדי להתווכח עם הכלכלנים של BDO ושל עוד חברה שהם לקחו צריך וועדת חקירה רצינית ומעמיקה שתחפור להם בקישקע
אני דיברתי עם אנשי מקצוע שאמרו שבקלות הם יכולים לדעת תשובה על השאלה הזאת, ואני חושב שגם אני יכול לדעת בקלות, ואני חושב שגם הם עצמם יודעים האם יש סיכון או שלא. אני לא מחפש לחפור להם אלא אך ורק לבדוק האם יש סיכון או שלא. (כדי שלא יהיה סיכון צריך להביא תוכנית עסקית מסוימת ואת זה אפשר לראות ממש בקלות)
לגבי המימון של זה, יש כמה אברכים שמאמינים בזה ומוכנים לתרום סכום מסוים וגם אני יכול להוסיף סכום מסוים בשביל זה.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
והגמ"ח המרכזי גם כותבים במפורש שלא בטוח שכל מי שיפקיד יקבל בחזה אות ההלוואה או את המענק.
הגמח המרכזי אמנם כותב שלא בטוח אבל אם הם לא יביאו לאנשים הלוואות באותו רגע אנשים יפסיקו להפקיד אצלם, שיהיה ברור לך שאנשים לא מפקידים שם למטרות תרומות, אנשים מפקידים שם כי סומכים עליהם שבשעת החתונה של הילדים הם יתנו לנו הלוואות, לכן זה שהם כותבים את זה אין לזה שום חשיבות כי כולנו יודעים שהם כותבים את זה כדי שלא יהיה בעיות בריבית.
ולדעתי הצורך הזה שהם יכתבו את זה בכותרת שלהם בדיוק כפי שאתה רוצה, נראה לי שלא מצדיק את המאבק הזה.
אני בסך הכול דורש שהם לא יכתבו שאין סיכון, אני לא דורש שיכתבו שיש סיכון (למרות שלדעתי הם חייבים גם את זה לכתוב).
ולגבי רמת הסיכון אף אחד לא יכול לדעת מה רמת הסיכון, אפשר רק לנחש, כי הם לא מביאים דוחות כספיים, ולא את התוכנית העסקית. לדעתי הסיכון הוא גבוה, ואם אתה רוצה פירוט אני יכול לפרט, אבל אין לי שום ראיה לזה.

ברגע שהציבור ידע שיש סיכון או שלפחות לא יגידו שאין סיכון, אנשים יוכלו להחליט לבד, אבל להסתיר בצורה מכוונת את הסיכון (בהנחה שיצא כך בבדיקה), זה עוול לציבור שהכי אסור לעשות לו עוול בנושאים האלו.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה