השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אין עוד גמח בכל הארץ שנותן הלוואה כ"כ גדולה בפריסה נוחה כ"כ תבדקו ותגידו לי אם אני צודק
צודק.
אבל זה לא הנושא.
@שמעון גוטליב ו @ביזנס מן אני גם אתכם כמו שאני עם כל יהודי.
אין כאן כוונה להתנצח.
רק לברר את האמת.
אם הטענות שמעלה שמעלה כאן @אליהו ליכטנשטיין ואני הקטן שמצטרף אליו, נכונות.
ויש סיכון בגמ"ח המרכזי.
זה חמור. ואין עניין לטייח.
כמובן זה חוץ מהטענות החשובות של @אותיות פורחות ו @יוחנן 1
ועוד טענה שהועלתה כאן על זה שהגמ"ח לא מדווח לרשם העמותות כנדרש בחוק.

עגבניה אדומה

משתמש מקצוען
שיתוף קטן

בהמשך לאשכול הזה

כחלק מההתיעלות ביטלנו את אושר וכבוד(לילדים הגדולים)
והגמח המרכזי (לקטנים) והעברנו אותם להפקדות

נציג הגמ"ח בעצמו(!!!!)
אחרי שבעלי קצת 'חקר' אותו
הוא סיפר שהוא באופן אישי ברור משקיע באפיקים אחרים ולא מפקיד לגמ"ח
וד"ל....

שאלה

משתמש צעיר
את המעשרות הוא נותן להורים (שעדיין משלמים עבורו את המשכנתא)
זו כנראה השערה (או משאלת לב). אני מבקש לדעת מידיעה, ולכן השאלה מופנית אל 'עגבניה אדומה'.
גם אם יתברר שזה מה שנציג הגמ"ח עושה, יש לשאול מה היה עושה עם המעשרות אילולא הצורך לתת להורים.

בכלל, קצת חבל שהוויכוחים כאן בעד או נגד הגמ"ח מתעלמים כמעט לחלוטין מההבדל בין כספי מעשות לכספים רגילים (היו קצת דיונים על זה גם כאן בעמודים האחרונים). היה כדאי שכל מי שטוען נגד ההפקדה בגמ"ח המרכזי, יפרט האם לדעתו גם את המעשרות זה טיפשי לתת להם.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
זו כנראה השערה (או משאלת לב). אני מבקש לדעת מידיעה, ולכן השאלה מופנית אל 'עגבניה אדומה'.
גם אם יתברר שזה מה שנציג הגמ"ח עושה, יש לשאול מה היה עושה עם המעשרות אילולא הצורך לתת להורים.

בכלל, קצת חבל שהוויכוחים כאן בעד או נגד הגמ"ח מתעלמים כמעט לחלוטין מההבדל בין כספי מעשות לכספים רגילים (היו קצת דיונים על זה גם כאן בעמודים האחרונים). היה כדאי שכל מי שטוען נגד ההפקדה בגמ"ח המרכזי, יפרט האם לדעתו גם את המעשרות זה טיפשי לתת להם.
זה כל מה שכתבתי באריכות לעיל
שאדם שרבו אומר לו שאסור להשקיע את המעשרות בשוק ההון
הוא זה שצריך להשים בגמ"ח את המעשרות עיין לעיל
אך לצערי כמה אנשים פה אומרים כל הזמן השלך לפח (לא ממש פח) מעשרותיך העיקר אל תשים בגמ"ח

חגלה

משתמש פעיל
השלך לפח (לא ממש פח) מעשרותיך העיקר אל תשים בגמ"ח
לא מתאים לכתוב על זה פח, (למרות שהוספת לא ממש פח)
רק כוונתך שיש כאן עסקת חבילה - גם מעשרות וגם חסכון לילדים
ולכן הבאתי את הדוגמא של נתינה להורים שמממנים את המשכנתא, שהיא עסקת חבילה יותר חשובה - גם מעשרות וגם מימון הדירה של עצמך

איזה טוב השם

משתמש פעיל
%D7%9E%D7%9B%D7%AA%D7%91-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A8-1024x584.png
תראי מה שהוסיפו שם בכתב יד

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אני כל הזמן מדבר לגבי הסיכון שקיים בגמח המרכזי, ואני לא שולל החלטה של אדם להשקיע בגמח המרכזי, גם אם יש סיכון של 70 אחוז.

לגבי מי שלא רוצה לתרום מעשר, אלא רוצה להשקיע את המעשרות שלו, יש פוסקים חשובים שמתירים להשקיע בשוק ההון, (עריכה: לצורך נישואי הילדים) אבל מי שלא סומך על הפוסקים האלו, אז אני מבין אותו אם הוא ישקיע בגמח המרכזי.

גם אני מצטרף למחאה שכתבו לפני, לתרום ממעשרות כמו שהיה בכל הדורות "זה לא פח", אפשר לומר הרבה דברים אבל פח זה לא, זה מצווה חשובה.

אפשר לתקן

משתמש פעיל
אם כבר מדברים על הגמח המרכזי - הלוואי שהם היו גדלים ברמה שיוכלו לתת משכנתאות בפריסה ל30 שנה

כמובן זה יצטרך כבר להיות עם יותר פיקוח של בנק ישראל, ואז גם יוסרו החששות שהועלו כאן

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני כל הזמן מדבר לגבי הסיכון שקיים בגמח המרכזי, ואני לא שולל החלטה של אדם להשקיע בגמח המרכזי, גם אם יש סיכון של 70 אחוז.

לגבי מי שלא רוצה לתרום מעשר, אלא רוצה להשקיע את המעשרות שלו, יש פוסקים חשובים שמתירים להשקיע בשוק ההון, (עריכה: לצורך נישואי הילדים) אבל מי שלא סומך על הפוסקים האלו, אז אני מבין אותו אם הוא ישקיע בגמח המרכזי.

גם אני מצטרף למחאה שכתבו לפני, לתרום ממעשרות כמו שהיה בכל הדורות "זה לא פח", אפשר לומר הרבה דברים אבל פח זה לא, זה מצווה חשובה.
אני שמח לראות כזו תגובה נראה שחזרת בך שכנע גם את שותפך
זה כל מה שאמרתי לעיל וע"ז כ"כ נזעקת
ואם כל מה שאתה חולק עלי זה הניסוח שכתבתי לפח
אז זה בעיה כ"כ קטנה שנוכל להסתדר
(תחשוב שהמילה לפח זה בראשי תיבות למקום פחות חשוב אפילו שזה לא בדיוק לפי כללי העברית)
והעיקר זה מה שכתבתי לעיל:
טוב לסיכום!!!
אני הוכחתי בחישובים לעיל שהגמ"ח המרכזי הוא מפעל שייצר המון כסף לעומת מה שהוא צריך לתת לאנשים כהלוואה
ולכן אין חשש מפירמידה שמחר צונחת כי סה"כ צריך שבשנה 8 יבואו שני מפקידים כדי שיוכל לתת למפקיד שנה 1 את ההלוואה וכיון שיש הרבה יותר מפקידים מזה אז יש להם הרבה כסף רזרבה (ע"ז לבנתיים אף אחד לא התווכח על החשבון שעשיתי)
גם טענתי שהם משקיעים את כספם בהשקעות שוות ואפילו דיברתי עם אחד שנתנו לו הלוואה שלהם היתה תשואה של 7.8% בחצי שנה שזה כפול! ממה שחישבנתי
אך על זה @ארי בכרמים ו @אליהו ליכטנשטיין חלקו בתוקף וטענו שההלוואות כולם חסד נטו ללא ריבית והשופט ישפוט
ועל כן דעתי האישית היא:
שכל אחד ישאל את רבותיו אם הרב יאמר שאפשר להשקיע בשוק ההון את המעשרות זה הכי משתלם ישים כל חודש 300 ש"ח בשוק ההון וכשיבוא גיל 20 לביתו יהיה לו כבר 132,000 אחרי מס ודמי ניהול לפי החשבון לעיל וזה כסף שלו ולא הלוואה
אבל אם הרב יאמר שאסור בשוק הון אלא רק הגמ"ח המרכזי אז שייקח את כל המעשרות שלו וישים בגמ"ח המרכזי (לא יותר מכל המעשרות כי אם יש לו יותר אז שישקיע בשוק ההון) שאפילו ש240,000 עוד עשרים שנה לא יהיה שווה כמו היום בגלל האינפלציה אבל זה עדיף מכלום וגם יהיה לו כמה פרמיות כי ישים את כל המעשרות שמה
אבל אם הרב יאמר לו שגם בגמ"ח המרכזי אסור אז שילך ויתרום את זה לנזקקים ויזכה למהדרים במצוות צדקה
נ.ב. כבר כתבתי שאין לי שום קשר או שייכות עם הגמ"ח ולא נתנו לי שום חומר ולא דיברו איתי רק חישבנתי הכל לבד וכל אחד ישקול לפי שיקולי דעתו האישית בלבד!

נערך לאחרונה ב:

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
זה כל מה שאמרתי
שאני קורא את מה שכתבת, זה לא נראה לי שזה מה שאמרת, אבל אולי אני לא מבין טוב את מה שאתה כותב, בכל מקרה אני לא מנסה להתווכח איתך ואין לי שום עניין להיות איתך בוויכוח, וממילא אם אנחנו מסכימים שיש סיכון ואנשים מודעים לסיכון ובכל זאת מחליטים שהם רוצים, אני מבין אותם. (אני לא הייתי עושה כך, אבל זכותם)

ביזנס מן

משתמש מקצוען
שאני קורא את מה שכתבת, זה לא נראה לי שזה מה שאמרת, אבל אולי אני לא מבין טוב את מה שאתה כותב, בכל מקרה אני לא מנסה להתווכח איתך ואין לי שום עניין להיות איתך בוויכוח, וממילא אם אנחנו מסכימים שיש סיכון ואנשים מודעים לסיכון ובכל זאת מחליטים שהם רוצים, אני מבין אותם. (אני לא הייתי עושה כך, אבל זכותם)
לא ע"ז דיברתי לא על מה שכתבתי אני אישית אוחז שאין סיכון כמו שביארתי רק
שגם לשיטתך שיש סיכון כתבתי לעיל שאתה אמור להסכים שאם אינו יכול להשקיע את המעשרות בשוק ההון
אז שישים את זה בגמ"ח המרכזי
וע"ז לא הסכמת לעיל
ועכשיו ראיתי שאתה מסכים לענין אז שמחתי שחזרת בך והסכמת עימדי

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
@אליהו ליכטנשטיין יש עוד גמח בארץ שנותנת הלוואות בפריסה כ"כ נוחה ?
אם כן איזה ?
אני רואה שאתה מאוד אוהב את הגמח המרכזי, ואני לא מעוניין סתם להתווכח.
אני דבר אחת טענתי וממשיך לטעון, ברגע שהרואי חשבון שלהם מודים שיש סיכון, למה הם כותבים שאין סיכון, כאן זה נגמר מבחינתי, אם אתה מעוניין בכל זאת להפקיד בגמח המרכזי, זה זכותך ואני סומך על שיקול דעתך.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
לא ע"ז דיברתי לא על מה שכתבתי אני אישית אוחז שאין סיכון כמו שביארתי רק
שגם לשיטתך שיש סיכון כתבתי לעיל שאתה אמור להסכים שאם אינו יכול להשקיע את המעשרות בשוק ההון
אז שישים את זה בגמ"ח המרכזי
וע"ז לא הסכמת לעיל
ועכשיו ראיתי שאתה מסכים לענין אז שמחתי שחזרת בך והסכמת עימדי
אני שמח ששימחתי יהודי, ולא סתם יהודי, אלא ביזנס מן.

אין לי עניין להסביר לך את הפרטים כי אולי זה יעשה שיהיה יהודי שבגלל זה יהיה פחות שמח, אז נשאיר את העניין כך.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
הסתפקתי אם להכנס לתכנית של הגמ"ח המרכזי ופתאום יצא לי חשבון שאני לא יודע אם אני צודק או לא אשמח לדעת אם אני צודק או שיש לי איזשהו טעות בחשבון.
נגיד שהילד שלי מקבל ההלואה של 150,000 זה אומר שהוא צריך להחזיר כל חודש (אני לא יודע את הסכום המדויק) אבל נאמר 1500 ש"ח
הכסף הזה לא מספיק לו אז הוא לוקח מהבנק עוד 400,000 ש"ח משכנתא.
עכשיו שהוא רוצה להחזיר לבנק כסף הוא לא יכול לתת לבנק נאמר 4,000 ש"ח כיוון שיש לו עוד התחייבות לגמ"ח של 1500 ש"ח אז הוא מחזיר לבנק רק 2500 ש"ח ולגמ"ח 1500.
ממילא יוצא שהמשכנתא שלו תצא הרבה יותר יקר כיוון שזה ליותר שנים והריביות יהיו בהתאם!!!!
אז עדיף להחזיר לבנק יותר וזה יהיה יותר מהר מאשר לקחת משני מקומות ולהחזיר קצת...
אני זרקתי פה מספרים אל תתפסו אותי על המילה אלא על העיקרון....
אשמח לתגובה או אם זה כבר נכתב לעיל תכתבו לי באיז עמוד פה באשכול...
תודה רבה

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
בלת"ק
הסתפקתי אם להכנס לתכנית של הגמ"ח המרכזי ופתאום יצא לי חשבון שאני לא יודע אם אני צודק או לא אשמח לדעת אם אני צודק או שיש לי איזשהו טעות בחשבון.
נגיד שהילד שלי מקבל ההלואה של 150,000 זה אומר שהוא צריך להחזיר כל חודש (אני לא יודע את הסכום המדויק) אבל נאמר 1500 ש"ח
הכסף הזה לא מספיק לו אז הוא לוקח מהבנק עוד 400,000 ש"ח משכנתא.
עכשיו שהוא רוצה להחזיר לבנק כסף הוא לא יכול לתת לבנק נאמר 4,000 ש"ח כיוון שיש לו עוד התחייבות לגמ"ח של 1500 ש"ח אז הוא מחזיר לבנק רק 2500 ש"ח ולגמ"ח 1500.
ממילא יוצא שהמשכנתא שלו תצא הרבה יותר יקר כיוון שזה ליותר שנים והריביות יהיו בהתאם!!!!
אז עדיף להחזיר לבנק יותר וזה יהיה יותר מהר מאשר לקחת משני מקומות ולהחזיר קצת...
אני זרקתי פה מספרים אל תתפסו אותי על המילה אלא על העיקרון....
אשמח לתגובה או אם זה כבר נכתב לעיל תכתבו לי באיז עמוד פה באשכול...
תודה רבה
ההבדל העיקרי הוא,
שבמשכנתא, כמעט חצי (במקרה הטוב) ממה שהוא משלם לבנק הולך על ריבית, במקום להוריד את הקרן.\בהחזר של הגמח המרכזי אין ריבית וממילא כל שקל שהוא מחזיר הוא החזר טהור.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
ההבדל העיקרי הוא,
שבמשכנתא, כמעט חצי (במקרה הטוב) ממה שהוא משלם לבנק הולך על ריבית, במקום להוריד את הקרן.\בהחזר של הגמח המרכזי אין ריבית וממילא כל שקל שהוא מחזיר הוא החזר טהור.
נכון. אם באמת ההלואה הזו הייתה מספיקה לקניית דירה אתה צודק.
אבל כיוון שבכ"מ צריך לקחת גם משכנתא אז אתה סתם משלם עוד הרבה יותר כסף לבנק...

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה