השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני דיברתי עם אנשי מקצוע שאמרו שבקלות הם יכולים לדעת תשובה על השאלה הזאת, ואני חושב שגם אני יכול לדעת בקלות, ואני חושב שגם הם עצמם יודעים האם יש סיכון או שלא. אני לא מחפש לחפור להם אלא אך ורק לבדוק האם יש סיכון או שלא. (כדי שלא יהיה סיכון צריך להביא תוכנית עסקית מסוימת ואת זה אפשר לראות ממש בקלות)
לגבי המימון של זה, יש כמה אברכים שמאמינים בזה ומוכנים לתרום סכום מסוים וגם אני יכול להוסיף סכום מסוים בשביל זה.
טוב זה לא יוסיף
כולם יודעים את דעתי ודעתך
אם אתה מעוניין באמת להתווכח איתם זה לעשות את מה שBDO עשו כמו שכתוב באתר שלהם:
קיבלנו בין היתר, דוחות, מסמכים, נתונים ומצגים המפורטים בהמשך וערכנו חישובים, אומדנים, בקרות אנליטיות ומבחני סבירות.
תעשה גם את זה ואז תוכל להתווכח איתם
כל עוד שלא תעשה את זה תמיד יוכלו לטעון שאניך יודע הכל
וזה יהיה האמת

לחיות באושר

משתמש צעיר
הגמח המרכזי אמנם כותב שלא בטוח אבל אם הם לא יביאו לאנשים הלוואות באותו רגע אנשים יפסיקו להפקיד אצלם, שיהיה ברור לך שאנשים לא מפקידים שם למטרות תרומות, אנשים מפקידים שם כי סומכים עליהם שבשעת החתונה של הילדים הם יתנו לנו הלוואות, לכן זה שהם כותבים את זה אין לזה שום חשיבות כי כולנו יודעים שהם כותבים את זה כדי שלא יהיה בעיות בריבית.
אנשים מבינים שיש בהפקדה לשם סיכון מסוים.
ברגע שהם לא יתנו הלוואת אז זה כבר לא יהיה סיכון מסוים אלא סיכוי קלוש לראות את הכסף בחזרה.
אז מה הדמגוגיה הזאת?
ברגע שהציבור ידע שיש סיכון או שלפחות לא יגידו שאין סיכון, אנשים יוכלו להחליט לבד, אבל להסתיר בצורה מכוונת את הסיכון (בהנחה שיצא כך בבדיקה), זה עוול לציבור שהכי אסור לעשות לו עוול בנושאים האלו.
אז כפי שהסברתי רוב מוחלט של האנשים מבינים את זה!!
וכל מה שנשאר לך, זה המאבק שהגמ"ח המרכזי יהיו יותר ישרים ויכתבו את זה.
ועל זה כתבתי שלדעתי זה לא מצדיק את המאבק.

ברור לי שאחרי ההתלהמות הרבה פה, אתה לא תירגע עד שמישהו יכרע ברך בפניך, אבל בבקשה רחם נא עלינו, ואם אתה אוהב להיאבק, אז לא חסר לציבור החרדי על מה להיאבק במאבקים הרבה יותר צודקים.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
טוב זה לא יוסיף
קיבלנו בין היתר, דוחות, מסמכים, נתונים ומצגים המפורטים בהמשך וערכנו חישובים, אומדנים, בקרות אנליטיות ומבחני סבירות.
וזה יהיה האמת
אם יש לך זמן תסתכל בהודעה הזאת ולדעתי אולי תבין את המשמעות של הרואי חשבון בנידון שלנו כאן.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אם יש לך זמן תסתכל בהודעה הזאת ולדעתי אולי תבין את המשמעות של הרואי חשבון בנידון שלנו כאן.
מוכר לי
ואני עדיין עומד בדעתי
וזה יהיה האמת
ודרך אגב לא כ"כ קשור אני הייתי שולח את זה לכלכלן ולא לרו"ח

אבל כבר הוא כתב לך
ברור לי שאחרי ההתלהמות הרבה פה, אתה לא תירגע עד שמישהו יכרע ברך בפניך, אבל בבקשה רחם נא עלינו, ואם אתה אוהב להיאבק, אז לא חסר לציבור החרדי על מה להיאבק במאבקים הרבה יותר צודקים.
אז חבל ונסיים עם הענין הזה

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
אנשים מבינים שיש בהפקדה לשם סיכון מסוים.
ברגע שהם לא יתנו הלוואת אז זה כבר לא יהיה סיכון מסוים אלא סיכוי קלוש לראות את הכסף בחזרה.
אז מה הדמגוגיה הזאת?
זה טענה מאוד טובה, ובאמת כמה אמרו לי אותה במשך הזמן, אבל אני חושב שהמצב כרגע זה פשוט דבר חסר אחריות, ולכן צריך בעדינות להחזיר אותם לתלם, ואני מסכים איתך שאסור להגזים, ואם תסתכל בהודעות שלי אתה יכול לראות שאני מאוד משתדל לא להגזים יותר מדי, בדיוק בגלל הטענה הנכונה שלך.
אז כפי שהסברתי רוב מוחלט של האנשים מבינים את זה!!
וכל מה שנשאר לך, זה המאבק שהגמ"ח המרכזי יהיו יותר ישרים ויכתבו את זה.
ועל זה כתבתי שלדעתי זה לא מצדיק את המאבק.

אני חולק עליך בחשיבות של העניין, ולדעתי זה קריטי, (ברגע שלא יכחישו את הסיכון מי שירצה לשאול או לברר זה יהיה הגיוני, ומטבע הדברים חלק אנשים ימשיכו וחלק אולי לא).

לגבי ההתלהמות שאתה טוען שאני מחכה שיכרעו ברך, אתה טועה בענק, ואתה פשוט לא מספיק הבנת את המטרה שלי.

מסלול

משתמש מקצוען
סתם לידיעה
אנחנו התקשרנו לבטל באושר וכבוד
וכאשר נרשמנו לשם נאמרו לנו הבטחות בעל פה אחרות לגמרי...
(כגון : מתי שתרצו תוכלו למשוך את כל כספי ההפקדה ללא ריבית..)

וכעת הם טוענים להיפך לגמרי!!
התלוננו שלא כך נאמר לנו
הם אמרו לנו תסתכלו זה רשום בחוזה

לצערינו לא קראנו את כל השורות הקטנות
וכעת כשאנחנו מעונינים לפרוש מהם
נאלצים להשאיר כמעט חצי(!!!!!!!!) מסכום ההפקדה אצלם!!1
ויותר מכך יש לנו כעת חוב למעשרות גדול יותר מבעבר

יהודים טובים

משתמש רשום
סתם לידיעה

התלוננו שלא כך נאמר לנו

אתם צריכים לאיים עליהם שתפרסמו את זה ...
אולי זה יעזור.

למעשייה

משתמש פעיל
סתם לידיעה

התלוננו שלא כך נאמר לנו

@שמואל גרינשטיין

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
סתם לידיעה

התלוננו שלא כך נאמר לנו

תודה על המידע.

אשה כשרה

משתמש צעיר
אני לגמרי חושבת שנכון להשקיע את הסכום הזה בקרנות גמל (בריבית בין 7-15% הרבה רבנים סוברים שלא צריך הלכה)
ולהרוויח כ-100 אל"ש לפחות
ורק בשעת החתונה לקחת הלוואה עם .3-3.5 % ריבית עדיין יוצא הרבה יותר שווה...(זה מה שהבנק נותן היום לחתונות...)

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני לגמרי חושבת שנכון להשקיע את הסכום הזה בקרנות גמל (בריבית בין 7-15% הרבה רבנים סוברים שלא צריך הלכה)
ורק בשעת החתונה לקחת הלוואה עם .3-3.5 % ריבית עדיין יוצא הרבה יותר שווה...(זה מה שהבנק נותן היום לחתונות...)
ע"ז אף אחד לא חלק
לא אני ולא @אליהו ליכטנשטיין ולא @ארי בכרמים
השאלה היתה מי שרבו לא מסכים לו להניח בשוק ההון האם להשים בהגמ"ח
דרך אגב היה לי המשך שיחה עם הרו"ח
אם @אליהו ליכטנשטיין ו @ארי בכרמים מעוניים אני יכול לשלוח לכם את ההתכתבות בפרטי
אם תשלחו לי הודעה
כמובן שאח"כ אני יעלה את שאר המסקנות פה לציבור

פנדורה

משתמש מקצוען
מי סובר שלא צריך הלכה?
אם כך אשקיע במניות רגיל ולא בS&P

ביזנס מן

משתמש מקצוען
מי סובר שלא צריך הלכה?
אם כך אשקיע במניות רגיל ולא בS&P
למה אתה חושב שאתה יודע לבנות תיק מניות שיניב לך יותר מההשקעה הפאסיבית בסנופ 500
יש כ"כ הרבה מחקרים שהראו שממוחים שבנו תיקים ממניות בודדות לא הניבו תשואה יותר
ממדים כאלו
אז חבל על זמנך

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
השאלה היתה מי שרבו לא מסכים לו להניח בשוק ההון האם להשים בהגמ"ח
דרך אגב היה לי המשך שיחה עם הרו"ח
אם @אליהו ליכטנשטיין ו @ארי בכרמים מעוניים אני יכול לשלוח לכם את ההתכתבות בפרטי
אם תשלחו לי הודעה
כמובן שאח"כ אני יעלה את שאר המסקנות פה לציבור
דבר ראשון אני לא יכול לשלוח בפרטי.
דבר שני למה בפרטי, אני מעוניין שכולם יראו את השיח ואז כל אחד יבחר כמו מי הוא חושב.
אם אתה מסכים בבקשה תעלה כאן את מה שהוא אמר לך ואז כולם יראו עם מי הצדק.
דבר שלישי זה שאתה מצהיר שאתה נגד להפקיד לגמח המרכזי אם זה לא ממעשר, את ההצהרה הזאת הגמח המרכזי לא מצהיר (ודרך אגב אפילו אני לא מצהיר, יש אנשים שמתאים להם סיכון כזה ולדעתם זה שווה להם ויש אנשים שלא).
בכל מקרה אם תסתכל מה אני חוזר כל הזמן, מבחינתי הדיון הוא האם יש סיכון בגמח המרכזי, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר מבחינתי, מבחינתך אולי אתה דן בדברים אחרים, אני בכל מקרה זה מה שאני מנסה לברר.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
דבר ראשון אני לא יכול לשלוח בפרטי.
דבר שני למה בפרטי, אני מעוניין שכולם יראו את השיח ואז כל אחד יבחר כמו מי הוא חושב.
אם אתה מסכים בבקשה תעלה כאן את מה שהוא אמר לך ואז כולם יראו אם מי הצדק.
דבר שלישי זה שאתה מצהיר שאתה נגד להפקיד לגמח המרכזי אם זה לא ממעשר, את ההצהרה הזאת הגמח המרכזי לא מצהיר (ודרך אגב אפילו אני לא מצהיר, יש אנשים שמתאים להם סיכון כזה ולדעתם זה שווה להם ויש אנשים שלא).
בכל מקרה אם תסתכל מה אני חוזר כל הזמן, מבחינתי הדיון הוא האם יש סיכון בגמח המרכזי, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר מבחינתי, מבחינתך אולי אתה דן בדברים אחרים, אני בכל מקרה זה מה שאני מנסה לברר.
דהר ראשון: פחות היה מכוון אילך אלא אל @ארי בכרמים שלו כן יש אופציה בפרטי
דבר שני: מכיוון שאני באמצע דיונים עם רו"ח צבי זאבי לא אטריח את הציבור בכל השיחה שלי איתו אלא במסקנות
דבר שלישי:אני לא עובד בגמ"ח המרכזי ולכן זו דעתי מי שיכול להשקיע בשוק ההון את המעשרות שישים שם ומי שרבו אומר לו שאסור בשוק ההון ומותר בהגמ"ח המרכזי אז שישים שם ומי שרבו לא מתיר לו גם את זה שיתרום את מעשרותיו לעניים בשמחה ולאורך כל ההתכתבות שלי הדגשתי את זה עשרות פעמים אולי שכחת כדאי לעיין לעיל
מבחינתך אולי אתה דן בדברים אחרים, אני בכל מקרה זה מה שאני מנסה לברר.
מקווה שתיצור קשר עם הרו"ח צבי זאבי
ואל תשכח להביא לנו מסקנות

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
דבר שני: מכיוון שאני באמצע דיונים עם רו"ח צבי זאבי לא אטריח את הציבור בכל השיחה שלי איתו אלא במסקנות
זה ממש לא להטריח זה הכי טוב שיכול להיות זה פשוט להביא את הצד השני בצורה רצינית.
ממש חבל שאתה לא מסכים.
דבר שלישי:אני לא עובד בגמ"ח המרכזי ולכן זו דעתי מי שיכול להשקיע בשוק ההון את המעשרות שישים שם ומי שרבו אומר לו שאסור בשוק ההון ומותר בהגמ"ח המרכזי אז שישים שם ומי שרבו לא מתיר לו גם את זה שיתרום את מעשרותיו לעניים בשמחה ולאורך כל ההתכתבות שלי הדגשתי את זה עשרות פעמים אולי שכחת כדאי לעיין לעיל
אין לי בעיה שזה דעתך, ואני מבין אותך, אבל בגלל שכתבת שהדיון כאן הוא וכו', אז תקנתי אותך שאולי מבחינתך הדיון הוא זה, אבל האשכול הזה הוא לא רק של הדעות שלך אלא של כולם, וממילא מבחינתי הדיון הוא גם על מה שאני מדבר, ולא רק על מה שאתה אומר.
מקווה שתיצור קשר עם הרו"ח צבי זאבי
ואל תשכח להביא לנו מסקנות
אני ממש מתפלא עליך רשמתי לך לפני כמה ימים שאני דיברתי איתו והוא אמר לי שלא התווסף משהו חדש, אז למה אני צריך לדבר שוב....
ואתה המסקנות כבר כתבתי כמה וכמה פעמים, ואני ממש מתפלא עליך איך שכחת את זה.

אליהו ליכטנשטיין

משתמש מקצוען
לפי מה שהבנתי הרו"ח צבי זאבי, יודע טוב מאוד על האשכול הזה, וממש חבל שהוא לא משתתף, הרי אם הוא צודק הוא יכול בקלות להנגיש לכולם ידע חיוני, ממש חבל.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
לפי מה שהבנתי הרו"ח צבי זאבי, יודע טוב מאוד על האשכול הזה, וממש חבל שהוא לא משתתף, הרי אם הוא צודק הוא יכול בקלות להנגיש לכולם ידע חיוני, ממש חבל.
למה נראה לך?
דווקא כשדיברתי איתו לא היה נשמע ככה
מי זה רו"ח זאבי?????
הרו"ח של הגמ"ח

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה