השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

גילגולונת

משתמש מקצוען
אשמח לשמוע את דעת האנשים בהתייחס לכל אופציות ההשקעה שעולות פה בפורום
האם כדאי להפריש את הסכום הזה לגמח או שמא לחיסכון?
אשמח לשמוע את מגוון הדעות + נימוקים
כמו שמתייחסים לכל פרוייקט מסחרי שעטוף בעטיפה של חסד.
"חבורת מצוות לשמור ולעשות"

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כי שם העלות עוד הרבה הרבה יותר יקרה.
משלמים יותר כסף על האפשרות להחזיר למשך יותר שנים , כתבתי מראש שאני מחפשת את התוכנית הזולה ביותר ולא להיגרר עם החזר הלוואה ל12 שנה. לא יודעת למי זה יעיל, אולי למי שיש לו 12 שנה הפרש בין ילד לילד, או במקרה שהילדים משלמים .
אולי עולה מעט יותר יקר (300 שח לחודש) אבל:
1. ניתן לכתחילה לתשלום מכספי מעשרות. מה שלא תמיד נכון בגמחים אחרים שם הכסף רשום כהפקדה של ההורים.
2. מה שהכי חשוב זה לקבל את כל הסכום שצריך לחתונה במקום אחד ובהחזר אחד. כי אם הסכום הוא חלקי ותצטרכו לקחת השלמה במקומות אחרים זה יעלה הרבה יותר ולא חסכתם כלום!!
3. הטענה שתמיד אומרים: מה אני יעשה אם אחתן כמה ילדים תוך כמה שנים? היא לא טענה! כיון שבלי הגמח המרכזי תצטרכו לגלגל מאות אלפי שח במקביל או משכנתא ענקית או חלילה למכור את הדירה שלכם.. לא עדיף פשוט להחזיר כמה אלפי שח בחודש וזהו? מנסיון אנשים מוצאים לעצמם עוד עבודה קטנה שתכניס עוד כמה אלפים כל חודש ומשלמים את זה! אם צריך לגלגל את כל זה לפעמים אי אפשר לעבוד בכלל והחיים נהרסים ממש

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

גילגולונת

משתמש מקצוען
אולי עולה מעט יותר יקר (300 שח לחודש) אבל:
1. ניתן לכתחילה לתשלום מכספי מעשרות. מה שלא תמיד נכון בגמחים אחרים שם הכסף רשום כהפקדה של ההורים.
2. מה שהכי חשוב זה לקבל את כל הסכום שצריך לחתונה במקום אחד ובהחזר אחד. כי אם הסכום הוא חלקי ותצטרכו לקחת השלמה במקומות אחרים זה יעלה הרבה יותר ולא חסכתם כלום!!
3. הטענה שתמיד אומרים: מה אני יעשה אם אחתן כמה ילדים תוך כמה שנים? היא לא טענה! כיון שבלי הגמח המרכזי תצטרכו לגלגל מאות אלפי שח במקביל או משכנתא ענקית או חלילה למכור את הדירה שלכם.. לא עדיף פשוט להחזיר כמה אלפי שח בחודש וזהו? מנסיון אנשים מוצאים לעצמם עוד עבודה קטנה שתכניס עוד כמה אלפים כל חודש ומשלמים את זה! אם צריך לגלגל את כל זה לפעמים אי אפשר לעבוד בכלל והחיים נהרסים ממש

הגמ"ח המרכזי- ככה מחתנים היום ילדים.
אבל לאן כל הכסף הולך?
כל משפחה נותנת 2000 שח בחודש ממוצע לגמח
איפה הכסף?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש גמח"ים שבהם הכסף הוא כמעט ללא עלות, ומקבלים את כולו חזרה למעט דמי תפעול. במקרה כזה הרבה יותר פשוט לשלם מכספי מעשרות , כי זו תרומה לגמח. כל הכסף כולו הולך להלוואות. אין צורך שהילדים יחזירו את התשלום - כי אין ריבית.
ויש גמח נוסף במתכונתת של הגמח המרכזי - וגם שם זה פועל באותו הטריק של תשלומי ילדים.
זה לא הנושא, בכל גמ"ח אפשר להפקיד בשביל להגיע לסכום שצריך. איך זה נוגע להשואה בין הגמחים ?
בכל גמח אפשר להוסיף יחידות. כרגע אנחנו בוחנים את העלות תועלת של כל יחידה בפני עצמה.
3. הטענה שתמיד אומרים: מה אני יעשה אם אחתן כמה ילדים תוך כמה שנים? היא לא טענה! כיון שבלי הגמח המרכזי תצטרכו לגלגל מאות אלפי שח במקביל או משכנתא ענקית או חלילה למכור את הדירה שלכם
זו טענה, כי היא מוציאה את כל העוקץ מתוכניות כמו הפריסה המורחבת וכו' עבור תשלומי הורים .
(אני לא מדברת על הלוואה שנועדה לילדים כדי להגדיל להם את ההון העצמי)
ברגע שהורה מחתן שני ילדים בהפרש של שנה. אין הבדל אם הוא פורס את ההלוואה לשש שנים או שתים עשרה.
לכאורה עדיף לסיים תוך כמה פחות שנים שאפשר. וממילא אם יפרוס ל12 שנה , ויחתן בזמן הזה עוד 6 ילדים, זה מקביל לפריסה של 6 שנים של כמה הלוואות.

כיוון אחר

משתמש פעיל
יש גמח"ים שבהם הכסף הוא כמעט ללא עלות, ומקבלים את כולו חזרה למעט דמי תפעול. במקרה כזה הרבה יותר פשוט לשלם מכספי מעשרות , כי זו תרומה לגמח. כל הכסף כולו הולך להלוואות. אין צורך שהילדים יחזירו את התשלום - כי אין ריבית.
ויש גמח נוסף במתכונתת של הגמח המרכזי - וגם שם זה פועל באותו הטריק של תשלומי ילדים.
לא שמעתי על שום גמ"ח שנותן הלוואה כזו גדולה ופריסה כזו נוחה

מציץ מן החרכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
מכיון שאני רואה שכבר עסקו בגמחי"ם השונים בהרחבה, ברצוני לשאול שאלה 'למעשה':
אני רוצה להפקיד כל חודש סכום של 1500 שח בכדי לקבל בבוא העת הלוואות גדולות לנישואי הילדים. מכיון שהילדים שלי גדולים, הגמ"ח המרכזי לא נותנים לי שום אופציה מעשית, ולכן אני נאלץ לפנות לאושר בכבוד שאמנם שמחים שאפקיד אצלם ויש להם תוכניות שעל הנייר נראות מבטיחות. השאלה היא , האם מישהו כבר הפקיד אצלם כסף, ואם אין סיכוי שיום אחד הכסף יתאדה או שההלוואה המובטחת לא תגיע?

לייב - מיתוג פרסום ויח"צ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
השאלה היא , האם מישהו כבר הפקיד אצלם כסף, ואם אין סיכוי שיום אחד הכסף יתאדה או שההלוואה המובטחת לא תגיע?
גם אם מישהו הפקיד שם כבר כסף (ומסתבר שכך),
אף אחד לא יוכל לומר לך לגבי הלוואה, אינפורמציה כזו תוכל לקבל עוד 15 שנה...
מסתבר שהיכולת שלהם לעמוד בהבטחה להלוואה תלויה במספר המצטרפים החדשים, משהו שצריך לתחזק יום יום..
ובכל מקום יש סיכון כזה (רק שבגמ"ח המרכזי למשל, יש נסיון מוכח של אלפי הלוואות..)

מציץ מן החרכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
כן אבל מי האנשים המנהלים אותו? אני שאלתי אדם שגר ברמות, והוא לא הכיר כלל את מנהל הגמ"ח. לא שזו כ"כ ראיה, אבל אדם שטוען שהיה לו גמ"ח ברמות, אמור להיות מוכר

רחלה 123

משתמש מקצוען
משיחה שהייתה לי השבוע עם זוגה צעירה לגבי העיניין שההחזר של ההלוואות הוא ע"ח הילדים (לא לטובה בכלל) אשמח להבין את העיניין.
קראתי כאן ולא הגעתי להבנה מה הכוונה שההורים נותנים פחות לדירה והילד מלווה את השאר ?
לפי כך - ההורה לא מרוויח כלום! כיון שהוא צריך לתת את החלק שלו והשאר הילד משלם מההלוואה שההורה מקבל, אז איפה פה הרוגע של ההורה בהגיע עת נישואי בנו?!! הוא בכל מיקרה יצטרך לגלגל גמחי"ם על ההתחייבות שלו.
אופציה שנייה שעל זה נסובה השיחה עם חברתי - הורים מתחייבים על סכום מסוים, מלוים מהגמ"ח והילדים מחזירים
יוצא שלזוג הצעיר יש צורך לשלם גם את ההלוואה מהגמ"ח שזה הסכום שההורים התחייבו עבורו
וגם את המשכנתא - כי אין כמעט מציאות היום שזוג לא לוקח משכנתא
אז בעצם הדברים ברורים- הזוג מממן בעצמו את דירתו, ללא שום סכום בסיסי שקיבל מההורים למרות שהיה סכום שהיה אמור לקבל ע"פ ההסכם מראש
(בבקשה בבקשה לא להיכנס לדיונים האם ראוי לדרוש וכ', אלא רק לעובדות עצמם)

הבאתי כאן שני אופציות שאני הבנתי שיכול להיות כתוצאה מהלוואה שהילדים אמורים להחזיר, שניהים תמוהות בעיני
אשמח לקבל הסבר , או להבין היכן טעיתי.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש אופציה שלישית שהזוג לוקח על שמו את ההלואה
וההורים עושים הוראת קבע לזוג כדי שלם את זה מכיסם

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש אופציה שלישית שהזוג לוקח על שמו את ההלואה
וההורים עושים הוראת קבע לזוג כדי שלם את זה מכיסם
ואז יש בעית ריבית לכאורה

אם רוצים גמח בשביל לאפשר לילדים לקחת הלוואה ולהגדיל את ההון העצמי שלהם , זה מתאים .
אם מחפשים חסכון להורה - מתאים יותר גמחים ללא ריבית כמו המרכזי / ביתר עלית

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
ואז יש בעית ריבית לכאורה

אם רוצים גמח בשביל לאפשר לילדים לקחת הלוואה ולהגדיל את ההון העצמי שלהם , זה מתאים .
רק לכאורה
כי הילד לוקח את ההלואה
הוא חתום עליה
הוא מתחייב עליה

ההורים עוזרים לו כל חודש בסכום זהה
לא קשור להלואה

רחלה 123

משתמש מקצוען
ואז יש בעית ריבית לכאורה

אם כך אז הפרסומות שלהם מוטעות מהבסיס
הגמ"ח המרכזי לא יתן שקט להורים, כיוון שהם לא יקחו הלוואה ולא ישלמו אותה
הפרסום אמור להיות בדגש ע"כ שתשלם היום לגמ"ח כדי שבעוד 20 שנה הילד שלך יוכל לקבל הלוואה בתנאים טובים

כותבת את הדברים מתוך תרעומת שכן כל הנושא הזה שעל מי ההלוואה ומי אמור לשלם אותה מאד לא ברור ולא ידוע ולא מובן בגלל הפרסום המוטעה.

@הגמ"ח המרכזי אשמח להבין את מטרת ההלוואה יותר בברור (כתבתי בהודעה מס' 452 את השאלות) תודה

רחלה 123

משתמש מקצוען
רק לכאורה
כי הילד לוקח את ההלואה
הוא חתום עליה
הוא מתחייב עליה

לא קשור להלואה

ומה קורה במצב שבו ההורה לא יכול לשלם ?!
הזוג נשאר עם ההתחייבות להלוואה + משכנתא

גלינג

משתמש סופר מקצוען
לא קשור להלואה
עדיין..
מכיון שההורים מקזזים מהתחייבותם כנגד ההלואה שהילד נוטל והם מעבירים לו סכום נגדי..
צריך לסכם מראש בזמן ההתחייבות שההורה מתחייב לארגן לילד הלואה ויש לשאול רב על הנוסח המדוייק.

הארז

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
משיחה שהייתה לי השבוע עם זוגה צעירה לגבי העיניין שההחזר של ההלוואות הוא ע"ח הילדים (לא לטובה בכלל) אשמח להבין את העיניין.
קראתי כאן ולא הגעתי להבנה מה הכוונה שההורים נותנים פחות לדירה והילד מלווה את השאר ?
לפי כך - ההורה לא מרוויח כלום! כיון שהוא צריך לתת את החלק שלו והשאר הילד משלם מההלוואה שההורה מקבל, אז איפה פה הרוגע של ההורה בהגיע עת נישואי בנו?!! הוא בכל מיקרה יצטרך לגלגל גמחי"ם על ההתחייבות שלו.
אופציה שנייה שעל זה נסובה השיחה עם חברתי - הורים מתחייבים על סכום מסוים, מלוים מהגמ"ח והילדים מחזירים
יוצא שלזוג הצעיר יש צורך לשלם גם את ההלוואה מהגמ"ח שזה הסכום שההורים התחייבו עבורו
וגם את המשכנתא - כי אין כמעט מציאות היום שזוג לא לוקח משכנתא
אז בעצם הדברים ברורים- הזוג מממן בעצמו את דירתו, ללא שום סכום בסיסי שקיבל מההורים למרות שהיה סכום שהיה אמור לקבל ע"פ ההסכם מראש
(בבקשה בבקשה לא להיכנס לדיונים האם ראוי לדרוש וכ', אלא רק לעובדות עצמם)

הבאתי כאן שני אופציות שאני הבנתי שיכול להיות כתוצאה מהלוואה שהילדים אמורים להחזיר, שניהים תמוהות בעיני
אשמח לקבל הסבר , או להבין היכן טעיתי.

הנה ציטוט מאשכול אחר שעסק בנושא

ב"ה כיום כל חתונה שנייה בציבור החרדי אחד המחותנים הוא לווה בגמ"ח המרכזי
וזה אומר הכל!
ולגבי השאלה אם האבא ישלם או הילד?
אני חושב שמוטב להשאיר את השאלה הזאת לזמן החתונה!
עובדה היא ש 99% מהאנשים לוקחים את ההלוואה בשתי ידיים ולא מוותרים עליה אז כנראה שזה משתלם להם..
והכי הרבה, אם לא תרצו את ההלוואה ותפחדו מההחזרים או שחלילה הילד לא יסכים לעזור בזה.. תבקשו את כספכם בחזרה ולא תיקחו את ההלוואה. וחסכתם בצד כמה עשרות אלפים. לא שווה?

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה