דיון האשכול הכי מתובל בפורום

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עובד טוב גם במרקים ובצליית אנטיפסטי וכמובן בסטייק בשר.
אני בעיקרון נגד תיבול של סטייק לפני הצלייה בכלל
יש בו כל כך הרבה טעמים, שכל תוספת רק הורסת אותו.
לדעתי רק מלח ופלפל שחור גרוס, ושני אלו רק בסוף הצלייה, מכיוון שהמלח מאט את ההשחמה של הסטייק, וההשחמה היא זאת שבעצם גורמת לטעם העשיר של הצליה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לדעתי העקרון החשוב ביותר בשימוש בתבלינים הוא לדעת לבחור בתבלין שמחמיא לחומר הגלם ומדגיש את טעמו.
לכן מאד לא כדאי להפריז בשלל תבלינים אלא להסתפק בשניים -ארבעה תבלינים ולא יותר. (פרט למטבח ההודי).
על אבקת מרק עוף כדאי בכלל לוותר גם אם היא בריאה. טעמה מאד שתלטני ו"מוסדי".
נסו בלי ותראו ישועות :).
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני בעיקרון נגד תיבול של סטייק לפני הצלייה בכלל
יש בו כל כך הרבה טעמים, שכל תוספת רק הורסת אותו.
כעיקרון זה נכון
אך עדיין לדעתי זוג העשבים הללו ספציפית נותן ניחוח מסויים שמדגיש ומוסיף לסטייק ואכן כדאי לשים אותם רק ממש בסוף הצלייה
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לדעתי רק מלח ופלפל שחור גרוס, ושני אלו רק בסוף הצלייה, מכיוון שהמלח מאט את ההשחמה של הסטייק, וההשחמה היא זאת שבעצם גורמת לטעם העשיר של הצליה.
אתה לא מעסה סטייק במלח ופ. גרוס לפני הצלייה?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אצלי מככב במטבח פלפל ארבע עונות
קניתי בשוק הערבי מכתשת מאבן, ואני פשוט כותש כמות קטנה לפני כל בישול.
בעיני הוא טעים וארומטי יותר מהפלפל השחור, ופחות אגרסיבי ממנו, אני מכניס אותו כמעט לכל דבר, לפעמים במקביל לפלפל שחור, ולפעמים במקום, תלוי בטעם הרצוי.

במאכלים נוזליים או סמיכים כמו מרק וטשולנט, שבהם אני רוצה שהטעם יתפזר באופן שווה, אני מתבל בפלפל שחור טחון, ובמאכלים יותר מוצקים, כמו עוף ופסטות, אני משתמש בגרוס, שלא משתלט על הטעם, אלא נותן עקיצה קטנה ומפתיעה מדי פעם.
אותו כלל נכון גם לגבי מלח גס או דק.
בבישול ארוך אין הבדל בין הגס לדק, אבל במאכלים צלויים, אני מעדיף את הגס, שלא מעניק טעם מלוח לכל הנתח, אלא מתבל אותו בעדינות.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לדעתי העקרון החשוב ביותר בשימוש בתבלינים הוא לדעת לבחור בתבלין שמחמיא לחומר הגלם ומדגיש את טעמו.
לכן מאד לא כדאי להפריז בשלל תבלינים אלא להסתפק בשניים -ארבעה תבלינים ולא יותר. (פרט למטבח ההודי).
על אבקת מרק עוף כדאי בכלל לוותר גם אם היא בריאה. טעמה מאד שתלטני ו"מוסדי".
נסו בלי ותראו ישועות :).
עוד לא טעמתי אבקת מרק שיש לה טעם טוב.
כבר כמעט 10 שנים שלא קניתי שום סוג של אבקת מרק, וזה פשוט לא חסר לי בכלום.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אפשר להיכנס באשכול הזה גם לנישה של שמנים?
מתי מומלץ להשתמש בסוגי שמנים שונים?
כמו שמן ארגן, שמן שומשום, שמן חמניות, וכדו'
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

רחלה.

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חרמון

משתמש מקצוען
סוכר הוא לא תבלין, הוא אבי אבות התבלינים.
בגדול חומר הגלם שמכיל הכי הרבה טעמים בעיני הוא סוכר.
מגוון הטעמים שהסוכר הלבן והפשוט יכול להגיע אליו שואף לאינסוף.
הוא מתחבר להכל, ויוצר תגובות כימיות מעניינות בהתקשרות עם כל חומר גלם.
בעיני, כשלומדים את הסוכר, מתחילים להבין איך בישול ואפייה עובדים.
כתבת ברמזים, אפשר הסבר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה