דיון האשכול הכי מתובל בפורום

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כלל ראשון בשימוש בתבלינים - ככל שהתבלין טרי יותר טעמו וניחוחו מודגשים יותר וממילא צריך לשים ממנו כמות קטנה יותר. גם התבלינים שנשמרים במקפיא מאבדים את טריותם!
לכן ממליצה תמיד לקנות כמות קטנה ולעיתים קרובות.
הכי טוב בכלל זה לקנות תבלינים שלמים ולטחון לבד בבית במטחנת תבלינים או מכתש ועלי וכך אפשר כן לקנות כמות גדולה יותר של תבלינים.
גם טעים יותר וגם בריא (לעיתים לתבלינים הטחונים הקנונים עלולים להיות מוספים חומרים שונים עמו עמילנים וכד׳ למניעת התגיישות)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כי קינמון הוא טעם מאד ספציפי ולדעתי לא מתאים עם כל דבר.
אשמח לשמוע מה את אומרת.
טעמו לא מובחן כקינמון. הוא מוסיף רובד מעניין.
אני מוסיפה אותו לקציצות בקר ברוטב עגבניות וכן לבצל ממולא בבשר ויוצא מעולה.
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
גריל בשר- מוסיפה לטשולנט, מקפיץ את הטשולנט בכמה רמות....
פלפל אנגלי (בהרט)- מוסיפה בסלט חי של כולורבי (לא המון, ממש בעדינה, במקום פלפל שחור)
מוסיפה בבשר טחון, שווארמה, חתיכות של בשר, יוצא מעדן.
גריל דג- לדג מושט מבושל.
גריל עוף- לפרגיות
פלפל שחור גרוס- לדג סלמון בתנור,
לסלט פלפלים שרופים
 

ks

משתמש מקצוען
תבלין שווארמה של מימון (הם איכותיים, ללא תוספות קמח וכד')
מעולה מעולה עם קוביות חזה עוף. אני מוסיפה בד"כ גם טבעות בצל דקות מושחמות, מעט קטשופ וצ'ילי גרוס. לפעמים גם פרוסות נקניקיות עוף.

בכל המרקים - פלפל שחור, מעט חוואיג'.
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
כלל ראשון בשימוש בתבלינים - ככל שהתבלין טרי יותר טעמו וניחוחו מודגשים יותר וממילא צריך לשים ממנו כמות קטנה יותר. גם התבלינים שנשמרים במקפיא מאבדים את טריותם!
לכן ממליצה תמיד לקנות כמות קטנה ולעיתים קרובות.
הכי טוב בכלל זה לקנות תבלינים שלמים ולטחון לבד בבית במטחנת תבלינים או מכתש ועלי וכך אפשר כן לקנות כמות גדולה יותר של תבלינים.
גם טעים יותר וגם בריא (לעיתים לתבלינים הטחונים הקנונים עלולים להיות מוספים חומרים שונים עמו עמילנים וכד׳ למניעת התגיישות)

תודה!

יש מישהי שמשתמשת ומעורבבת תבלינים לבד?

חוואיג בבית:
כורכום
הל
פלפל שחור
כמון
מעט ציפורן (יתכן ומשתמשים רק בחוואיג לקפה)

לדג:
כוסברה
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
מעט פפריקה
גרגירי חרדל


מוזמנות הלאה..

ממה מורכב למשל בהרט?
תבלין לפיצה?
ראס אל חנות?
גריל דג?
גריל עוף?
תודה שניה להיום :)
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יש חברה חדשה של תבלינים, אריזות מלבניות עם מכסים כחולים.
קניתי כמה מהתערובות וראיתי (טעמתי) כי טוב.

ראס אל חנות - קניתי לאחר שאביגיל מייזליק המליצה בכמה ממתכוניה על התבלין. ניסיתי אותו על תפוחי אדמה בתנור, יצא טעים. סגנון מזרחי. חברה ששיתפתי אותה בהתרשמותי שדרגה לי את המתכון בהציעה לצקת על התפודים האפויים (המתובלים בראס אל חנות) מעט רוטב מייפל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כורכום - לא לשמור במקפיא כי טעמו נפגם.
מתאים לתבשילי בורגול , קינואה , אורז.
מחמיא מאד לתבשיל חומוס בשילוב לימון, במרק לקוסקוס ובדג בתנור עם עשבי תיבול.

קינמון - אם שמים במידה ובמשורה הוא מוסיף רובד טעמים נהדר לתבשילי קציצות ,פרוסות בשר וממולאים.
אני מוסיפה אותו גם לתבשיל דלעת ,בצל ועדשים שחורות.
וגם (כן!) למרק של הקוסקוס.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
גם טעים יותר וגם בריא (לעיתים לתבלינים הטחונים הקנונים עלולים להיות מוספים חומרים שונים עמו עמילנים וכד׳ למניעת התגיישות)
בתבלינים של פרג אין תוספות גם בתערובות הכל טבעי!
פלפל אנגלי (בהרט)
פלפל אנגלי טחון זה בהר.
בהרט זוהי תערובת תבלינים שאכן לפעמים מכילה גם פ. אנגלי טחון.
מוסיפה בבשר טחון, שווארמה, חתיכות של בשר, יוצא מעדן.
טעים מאד!
לאביגייל מייזליק יש מתכון לבצלים ממולאים בבשר עם תיבול של בהר, ליגה של ממש!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ממה מורכב למשל בהרט?
בדרך כלל: קינמון, פלפל אנגלי, צפורן, ופלפל שחור תלוי באיזה גירסה
ראס אל חנות?
כמון כורכום ועלים מיובשים סוג של פטרוזיליה וכדו'
חוואיג בבית:
חוואייג' לקפה זה הל צפורן וקינמון ובחוואייג' למרק יש כמון כורכום והל.
אגב אני לקפה אוהבת גם מעט אניס אך בדרך כלל אני לא משיגה.
בכל מקרה כדי להכין בבית את התערובות האלו צריך לדעת את היחסיות של כל תבלין.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני מוסיפה אותו גם לתבשיל דלעת ,בצל ועדשים שחורות.
אפשר מתכון? (כמובן באשכול אחר).
זרעי כוסברה הולך טוב בלחמי שיפון ומחמצת הוא נותן רובד עמוק ועשיר אני אישית לא הכנתי אבל יצא לי לקנות כמה פעמים בכל מיני בוטיקי מאפים
אני גם שמה זרעי כוסברה טחונים על סטייק טונה כשאני עושה במחבת פסים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בקטנה, זה משדרג. משהו כמו רבע כפית ואפילו חצי מזה לעוף שלם.
לא מרגישים את זה, אבל זה מקפיץ בהמון.

אגב, בלי קשר, סוכר הוא גם תבלין :)
ואני אוהבת לשים אותו בעוף כדי להדגיש טעמים. כמובן, לא הרבה, אבל קצת ומדוייק עושה פלאות.
סוכר הוא לא תבלין, הוא אבי אבות התבלינים.
בגדול חומר הגלם שמכיל הכי הרבה טעמים בעיני הוא סוכר.
מגוון הטעמים שהסוכר הלבן והפשוט יכול להגיע אליו שואף לאינסוף.
הוא מתחבר להכל, ויוצר תגובות כימיות מעניינות בהתקשרות עם כל חומר גלם.
בעיני, כשלומדים את הסוכר, מתחילים להבין איך בישול ואפייה עובדים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מה השימוש שיכול להיות בתבלין סומאק, ובעלי טימין יבשים?
סומאק עובד יפה עם חצילים בטחינה, עם בצל חי
הולך טוב גם מטיאס בשמן, ובכלל עם מאכלים קרים מתובלים.
זה תבלין עדין עם טעם חמצמץ, וארומות פרחוניות.

טימין הוא תבלין ארומטי שעובד טוב יותר כשהוא טרי
אבל מכיוון שקשה להשיג טרי ומהודר, היבש גם בסדר.
הטעם שלו יותר ים תיכוני - עם ניחוחות של יער (זאת האסוציאציה שלי...)
הוא מזכיר קצת את האורגנו, אבל עדין יותר ממנו, והוא נמצא במטבח הצרפתי בתוך ה"בוקה גרני", שזה זר תיבול מסורתי שכולל גם פטרוזיליה ועלי דפנה.
עובד יפה עם תבשילי עוף ביין לבן, מתקשר לשמן זית, לדגים צלויים בעדינות.
תבלין חובה במטבח החלבי, ומעשיר כל מנת פסטה וגבינות.
 
נערך לאחרונה ב:

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כורכום - לא לשמור במקפיא כי טעמו נפגם.
מתאים לתבשילי בורגול , קינואה , אורז.
מחמיא מאד לתבשיל חומוס בשילוב לימון, במרק לקוסקוס ובדג בתנור עם עשבי תיבול.
.
זהירות עם הכורכום - במידה הוא מדהים אך מעט יותר והוא נותן טעם מריר לאוכל.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
זה תבלין עדין עם טעם חמצמץ, וארומות פרחוניות.
מדוייק!
אבל מכיוון שקשה להשיג טרי ומהודר, היבש גם בסדר.
אפשר להשיג הרבה פעמים בנקודות מכירה של עלים וחסלט בכשרויות רובין, אפרתי, ושארית.
הטעם שלו יותר ים תיכוני - עם ניחוחות של יער (זאת האסוציאציה שלי...)
דרך עין העדשה...
אני הייתי מוסיפה שיש לו אדמתיות מסוימת.
עובד יפה עם תבשילי עוף ביין לבן, מתקשר לשמן זית, לדגים צלויים בעדינות.
תבלין חובה במטבח החלבי, ומעשיר כל מנת פסטה וגבינות.
עובד טוב גם במרקים ובצליית אנטיפסטי וכמובן בסטייק בשר.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זנגוויל טחון - טעים מאד בתבשילי עוף ובשר, בפרט עם פירות יבשים, במרק ירקות כתומים ובתבשיל דלעת.
לאפייה- כמובן בעוגיות תבלינים ואני מוסיפה אותו ביחד עם קינמון לבראוניז. יוצא מדהים.

זנגוויל טרי (שורש ג'ינג'ר) - מתאים במוקפצים מן המטבח האסייתי , בפסטיה - מאפה עוף ומשמשים מן המטבח המרוקאי ובריא מאד כחליטה.
כדאי לקלף , לחתוך למקטעים ולשמור במקרר/ מקפיא.

פפריקה- כבר הרבה נאמר עליה אני רק אוסיף שהיא קצת מפונקת.
פפריקה לא מבשלים בחום ישיר אלא רק בחום עקיף.
ז"א שיש להוסיף אותה לנוזל כלשהו ולא לטגן אותה ישירות כי היא נשרפת בשניה והופכת מרירה מאד.

בהרט- שימו לב שיש כמה סוגים בחנות בהתאם לתבשיל /מאכל.

ראס אל חנות - ההרכב משתנה באופן מאד משמעותי מיצרן לרעהו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה