דיון האשכול הכי מתובל בפורום

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כתבת ברמזים, אפשר הסבר?
הוא משמש כממתיק, כחומר מקשר, מעדן חומציות, מגדיל נפח של חומרים (כמו חלבונים) ומשפיע מאד גם על מרקמים.
וכמובן הוא חומר משמר. אולי העתיק ביותר.

חרמון

משתמש מקצוען
לדעתי העקרון החשוב ביותר בשימוש בתבלינים הוא לדעת לבחור בתבלין שמחמיא לחומר הגלם ומדגיש את טעמו.
לכן מאד לא כדאי להפריז בשלל תבלינים אלא להסתפק בשניים -ארבעה תבלינים ולא יותר. (פרט למטבח ההודי).
על אבקת מרק עוף כדאי בכלל לוותר גם אם היא בריאה. טעמה מאד שתלטני ו"מוסדי".
נסו בלי ותראו ישועות :).

יש לך לתת מדריך תבלינים?
רק בלבלתם אותי פה.

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
פפריקה- כבר הרבה נאמר עליה אני רק אוסיף שהיא קצת מפונקת.
פפריקה לא מבשלים בחום ישיר אלא רק בחום עקיף.
ז"א שיש להוסיף אותה לנוזל כלשהו ולא לטגן אותה ישירות כי היא נשרפת בשניה והופכת מרירה מאד.
ראיתי את הכותרת של האשכול
ונכנסתי בשביל לכתוב את זה
אני רואה שהקדמת אותי :)
זה כ"כ מדויק! וחבל שאנשים לא יודעים את זה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר מתכון?
אין לי מתכון מדויק.
עבור נתח סלמון גדול (משרה במים ולימון ומלח 10 דקות ולא יותר).
הייתי מכינה משחה מחצי כוס שמן זית (ספרדי ולא סורי) , 5 שיני שום כתושות , פלפל גרוס, מלח, וכף וחצי גרגרי חרדל כתושים מעט.
מורחים את הדג במשחה מכל צדדיו, משרים כחצי שעה או שעתיים ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות.
אם תרצי טוויסט מתקתק , תוסיפי לנ"ל שתי כפות דבש.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אלו תבלינים מדגישים טעמים של דגים?
לכל סוג של דג יש תמהיל אחר של תבלינים שמוציאים את הטעמים שלו. לא הרי דג סלמון כקרפיון, למשל. ותיבול שמתאים למושט - לא יתאים לבורי.

הבסיס: מלח. כל הדגים. אין דג שלא מתאים לו.
פשוט, להשרות את הדג במלח לפני ההכנה, במיוחד אם יש עובי רציני לדג. המלח חודר באיטיות ובנחישות לכל שכבות הדג ומטעים אותם. דג שלא עבר השריה של חצי שעה לפחות במלח - פחות טעים.

ועכשיו, פירוט (מדגישה: יש לי נגיעות... אבל גם נסיון):

סלמון (פילה, פרוסות): משתוקק לסוכר. מדגיש לו את הטעם ומקפיץ במליונים! חוץ מזה, מתאים לו מאד שום (גבישי.) הסלמון הוא דג בעל נוכחות, ולכן - גם תיבולים מודגשים ואסליים יתקבלו אצלו בברכה מרובה.
קרפיון (כל אופן הכנה שהוא): אוהב סוכר. אפשר להוסיף עוד תבלינים, אבל הבייסיק שלו הוא מלח (מלמעלה) וסוכר. דג פולני.
פילה מושט: קמצוץ טימין ושני קמצוצי שמיר קצוץ מקפיצים אותו מאד. הדג הזה עדין מאד ותיבול אגרסיבי מדי הורס אותו לחלוטין. אגב, הוא מאד אוהב שמן, רצוי זית. וסוכר הורס אותו.
בורי (דגים שלמים): עדין מאד, מקבל כל טעם. המתקה אינה נחוצה בכלל, אבל הוא לא מתנגד לו כל עוד שזה נעשה בעדינות יתרה.
נסיכה: מזמן לא הכנתי. אפשר לתת לו נגיעה עדינה של סוכר, ושתי נגיעות של שום.

סול - אין לי נסיון. מהזכרון שלי (שטעמתי, מטוגן) - הוא לא יתנגד למגע עדין מאד של סוכר. אבל עדין - הכוונה למעט, מעט, מעט.
פורל - כבר לא זוכרת. אני חושבת שהוא דומה לסלמון - רק עדין הרבה יותר.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
ממליצה לתבל רטבי עגבניות באבקת מרק בצל.
משדרג מאד מאד את הטעם.
(מחילה ממתנגדי האבקת מרק...)

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני חושבת שעדין לא כתבו....
אגוז מוסקט.
לקציצות עוף / בשר (אצלי זה בד''כ מעורבב)
ולמוקרמים (במיוחד מוקרם עם סלמון)

צריך לשים ממנו במשורה. הטעם שלו מאד חזק ודומיננטי
אני שמה אותו גם במילויי ירקות שונים משדרג בטרוף.
אבל הכי טוב למוקרמים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה