דיון האשכול הכי מתובל בפורום

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם כבר תבלינים, אז גם לא בענייני בישול ואפי',
הילדים שלי הכינו מעלים של לולב מחזיק לבשמים, למי שמכיר,ואני מחפשת לקנות כמות גדולה של ציפורן (יש לי כמה),
אולי יש למישהו מושג איפה קונים את זה במחיר זול יחסית, או בכלל איפה קונים כמוניות גדולות של תבלינים מהסוג הזה?
אשמח לכל מידע, ואני מקווה שזה בסדר באשכול זה, לא רציתי לפתוח אשכול חדש.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אם כבר תבלינים, אז גם לא בענייני בישול ואפי',
הילדים שלי הכינו מעלים של לולב מחזיק לבשמים, למי שמכיר,ואני מחפשת לקנות כמות גדולה של ציפורן (יש לי כמה),
אולי יש למישהו מושג איפה קונים את זה במחיר זול יחסית, או בכלל איפה קונים כמוניות גדולות של תבלינים מהסוג הזה?
אשמח לכל מידע, ואני מקווה שזה בסדר באשכול זה, לא רציתי לפתוח אשכול חדש.
בכל חנות תבלינים שמוכרת במשקל
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הפייבוריט שלי בעשבי התיבול זה רוזמרין!
הריח שלו מעלף

בעיקר בסלמון - עם שמן זית, מעט מלח
מעט לימון ורוזמרין בנדיבות.

אשמח לקבל רעיונות נוספים לרוזמרין.
רוזמרין כמיטב ידיעתי הוא חזק מאד וכמה שתבלין חזק, ככה קצת שמים ממנו..
אני שמתי בנדיבות ולא היה אפשר לאכול ממנו..
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הנה התפו''א עם הרוזמרין.
יצא מעולה!
20200102_185237.jpg
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אגב תבלינים, לא היה מתחשק לכן לקבל דוגמיות בשקיות פסגור, משהו כמו 5 גר', להתנסות?
ואם מישהו יוציא את הסטארט אפ הזה לפועל, תזכרו שהצעתי אותו ראשונה.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
שווה להוסיף לעוף בתנור (עם תפו"א)
לדגים
מושט וכו'
ואני הוספתי את זה לדוג' בשניצלונים.
עשיתי את זה כך:

חתכתי 4 פרוסות חזה גדולות ועבות
לחתיכות
בקערה שמתי פרורים מוזהבים
שומשום
המון שמן
(נניח על שתי כוסות פרורים שלושת רבעי כוס שמן)- זה רק בערך.
ותיבלתי ב:
א. מרק עוף
פפריקה
מלח
פלפל שחור
כמון (מעט)
א. שום
תבלין לפיצה (מעט)
תבלין לשווארמה
לסטייק
קייג'ון
וכו' וכו'
ערבבתי הכל,
הוספתי את החתיכות וציפיתי את הכל.

שימנתי תבנית ענקית (נייר אפיה כמובן)
שמתי את השניצלונים.
אפיתי איזה עשרים דקות,
עד שחלק נהיו קראנצ'ים...
היה פצצה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@shira bira @hbecker
אני רואה שנוצר פה ממש אשכול חדש על ירקות עליים.
אולי שווה להפריד אותו.
 

שרי ויסוצקי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כאחת שמשתדלת להמעיט בהכנת אוכל בתוספות מתועשות
אשמח לקבל המלצות(מנסיון כמובן...) על תבלינים טובים
חוץ מ....פפריקה מתוקה/חריפה פלפל שחור כמון ומלח
ישנם גם תערובות שונות של תבלינים שהם בתוספת של מונוסודיום וגם בהם אני נמנעת מלהשתמש
אשמח גם לשמוע איזה טעם יש לתבלין...
חריף/פיקנטי וכו'
ולמה אפשר להוסיף אותו
תודה רבה!
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
כיף שהקפצת לי אשכול טעים :)

הנה לך תבלינים:
כורכום
שום גבישי,
חוייג' למרק,
קינמון,
ציפורן טחון
ירקות עלים מיובשים (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, כוסברה, זעתר, אורגנו)

בעצם, הכי טוב שתצאי לטיול בחנות תבלינים.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הנה התפו''א עם הרוזמרין.
יצא מעולה!
צפה בקובץ המצורף 587088

יש לי מתכון לתפוחי אדמה כמו של @shira bira שהעלתה כאן, אבל יותר עשיר.

תפוחי אדמה בעשבי תיבול.

- אורגנו
- בזיליקום
- טימין
- [מי שאוהב, אפשר מעט פלפל שחור]
- תפוחי אדמה פרוסים/ חצויים עם קליפתם,
יוצקים עליהם כמה כפות שמן לפי הכמות.
- בוזקים את התבלינים הנ"ל מוסיפים מלח לפי הטעם.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ - 40 דק' על 200 לאחר כארבעים דקות מסירים ואופים עד להשחמה קלה, יוצא מטריף.
20200605_165651.jpg
20200605_180414.jpg

אגב למרות שבתמונה שהעלתי אפיתי את תפוחי האדמה ללא נייר אפיה, זה היה מקרה חריג וחד פעמי, וחשוב לדעת שלאפות על תבנית אלומיניום ללא חציצה של נייר אפיה זה בהחלט לא בריא!

ועכשיו לתבלינים המנצחים שלי:

- מלח ופלפל שחור ביחד זה השילוב המנצח וה'ספתח' של כמעט כל בישול.
- בזיליקום טרי זה הפיבוריט שלי, בפרט ברוטבים אדומים!
- פלפל לבן באורז עם בצל מטוגן, מדהים!
- אגוז מוסקט בתבשילי בשר ומוקרמים חלביים משגע.
- ראס אל חנות בבשר ובפרט בקציצות ובפרט כשהן על האש.
- חוואיג' במרק חובה, אחרת זה מים...
- זעפרן עדיין לא ניסיתי, מאד מעניין אותי לנסות אותו, מיד אחרי שאשדוד בנק כמובן ;)
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
מה השימוש שיכול להיות בתבלין סומאק, ובעלי טימין יבשים?
בסומאק - עשיתי פעם מתכון לסלמון שההגשה שלו הייתה מעניינת - על כל פרוסה היה תבלין שונה.
ז"א - כולם באותו הרוטב, רק מלמעלה התיבול שונה. אז על חלק שמתי פטרוזיליה קצוצה, חלק שומשום שחור,
חלק שומשום לבן וחלק סומאק. יצא באמת הגשה צבעונית ומרהיבת עין.
אבל מאז אותו חג זכור לטוב הסומאק עודנו עומד אצלי כאבו שאין לה הופכין. אז מצטרפת לשאלה.
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
חוויאג' לסלט פטריות. גן עדן.
פלפל אנגלי ועלי דפנה לסלמון חמוץ מתוק.
אני אוהבת להוסיף אותם גם לסלט חצילים בתחמיץ.
והתבלין הכי פופלארי אצלי- מומלץ לעצלניות כמוני -
מלח ועשבי תיבול של מלח הארץ.
אין כמעט דבר שלא הולך עם זה.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה