תודה רבה על המענה המפורט. אני לא מתכוון למכור את האופציה כעת, אלא רק כאשר המניה תגיע למחיר של 571.
רציתי לשאול: אם לא יהיו לי 50,000 דולר זמינים בחשבון כאשר האופציה תגיע למחיר היעד, האם הברוקר יוכל לבצע את המכירה באופן אוטומטי, או שאני חייב להחזיק את הסכום במזומן בחשבון?
בנוסף, לא הבנתי לגמרי את החלק השני בהסבר שלך. האם תוכל בבקשה לנסח אותו מחדש בצורה ברורה יותר?
תודה רבה על העזרה!
בשמחה.
1. אם לא יהיה לך כסף זמין בחשבון הברוקר יעשה פעולה שנקראת "Margin Call" זמן מסוים לפני הפקיעה.
הוא למעשה יודיע לך שאתה מחזיק באופציה שעומדת לפקוע ואין לך כסף בחשבון ואם לא תבצע פעולה ב X דקות הקרובות אז הוא יאלץ לבצע עבורך את מכירת האופציה בכפיה.
מעבר לכך שזה ממש לא מומלץ להגיע למצב של Margin Call יש לזה בנוסף גם עלות של עשרות דולרים בברוקרים השונים ולכן אני ממליץ לך בחום להימנע ממנה.
כל מה שאתה צריך לעשות בכדי להימנע מלהגיע למרג'ין קול זה אחד משני דברים:
א. להחזיק סכום כסף מתאים אם תרצה שהאופציה תמומש תמורת מניות.
ב. למכור את האופציה עצמה מספר ימים/שעות לפני הפקיעה.
2. לגבי ניסוח של מה שרשמתי קודם:
תשים לב שלכל אופציה יש תמחור לפני הפקיעה ותמחור במועד הפקיעה.
בתמחור של האופציה במועד הפקיעה נראה שאתה שולט,
אתה לשיטתך מבין שאם רכשת CALL בסטרייק 500 בעלות של 51 אז רק החל משער 551 אתה מכסה את ההשקעה שלך.
לכן לדעתי אתה גוזר את שער 571 כיעד כי מבחינתך אתה מבין ששם אתה ברווח של 20.
אבל בתמחור של האופציה לפני מועד הפקיעה לדעתי אתה מפספס כמה דברים:
- לכל אופציה יש משהו שנקרא "ערך הזמן", ככל שיש יותר זמן לפקיעה אז האופציה שווה יותר.
- מעבר לכך לכל אופציה יש את "ערך התנודתיות", ככל שהנכס יותר תנודתי כך האופציה שווה יותר.
כתוצאה מכך
יתכן שכבר כאשר קרן סל SPY תהיה בשער 560 אתה כבר תהיה ברווח של 20 שאתה שואף להגיע אליהם,
אין הכרח שתחכה עד שער 571 בשביל להשיג את היעד של ה20 שאני מעריך על פי מה שרשמת שאליו אתה שואף.
חשוב לזכור:
כאשר אתה בוחר לממש אופציה למניות לפני מועד הפקיעה אתה למעשה אומר "תממשו לי כאילו ברגע זה מתרחשת הפקיעה באופציה",
זאת טעות חמורה (חוץ ממקרים חריגים כדוגמת דקות ספורות לפני הפקיעה) מכיוון שבמצב כזה אתה מוותר על כסף רב שטמון בעצם זה שלאופציה יש את "ערך הזמן עד לפקיעה" ואת "ערך התנודתיות".
אתה מוזמן להיכנס לבלוג שלי (יש לינק בחתימה) ולחפש שם את המאמר אודות "אותיות יווניות באופציות" בכדי ללמוד לעומק על התמחור של כל אופציה
לפני מועד הפקיעה.