דיון השקעה אקטיבית ואופציות

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אופציות הן ביטוח
כותב האופציה הוא מוכר ביטוח
ולכן העסקה צריכה להיות לטובת המוכר כי אחרת למה לו להיכנס לעסקה.
וככל שמוכר יכתוב יותר אופציות בתוחלת הוא אמור להרוויח.
ככל שהקונה יקנה יותר ביטוחים הוא יפסיד בתוחלת.
זוית מעניינת..
תמיד שני אנשים שעושים עיסקה מנסים להרויח לפי הבנתם.

לפי מה שכתבת עכשיו הרווח של המוכר הוא כמו ביטוח על הפרמיה,
זה די מובן כל הרווח שלו זה הפרמיה.
והרווח של הלקוח הוא המקרה הביטוחי, כלומר??

האם אין זה דרך של שני הצדדים להשיג תשואה (לפי תחזית) עם מעט הון עצמי (כלומר מינוף)?
קיצר, נשמח להסבר לנקודה הזאת.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
והרווח של הלקוח הוא המקרה הביטוחי, כלומר??
המקרה הביטוחי באופציית קול שהמדד יעלה ובפוט שירד.
האם אין זה דרך של שני הצדדים להשיג תשואה (לפי תחזית) עם מעט הון עצמי (כלומר מינוף)?
מי שקונה כדי להמר זה משחק סכום אפס. והסיכויים לרעתו באינטראקטיב כתוב לך כמה סיכויים יש לך להצליח הסיכויים הם לרעת הקונה.
אבל מי שקונה כדי לקבל ביטוח הרוויח שקט נפשי כמו בכל ביטוח שב"ה לא היה צורך לממש את הזכות.

משקיע חובב

משתמש רשום
נושא מרתק! תודה רבה לפותחי האשכול!
לאחרונה קצת קראתי על אופציות ושמעתי על רעיון של קניית אופציות put לגידור ירידות חדות שלא תוכל לעמוד בהם, למשל במקרה ש 50 אחוז מהתיק זה כסף שלקחת בהלוואה, ואם התיק ירד מתחת ל 50 אתה מסתכן ב מרג'ין קול (יש לזה מונח בעברית?) שימחוק את התיק, אז אתה יכול לקנות אופציית put עם סטרייק של 50 אחוז ואז במקרה שהתיק יורד מתחת ל 50 אתה מפסיק להפסיד ונשאר ב 0 הון עצמי ולא נכנס למינוס, ואז כשיש תיקונים כלפי מעלה אתה חוזר להרוויח.
אשמח לשמוע מהמומחים על האסטרטגיה הזאת , האם היא שווה? איזה סיכונים נסתרים צריך לקחת בחשבון? והאם לעשות "ביטוח" כזה עולה הרבה?
תודה רבה
@דניאל נבון @השקעות R הון

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נושא מרתק! תודה רבה לפותחי האשכול!
לאחרונה קצת קראתי על אופציות ושמעתי על רעיון של קניית אופציות put לגידור ירידות חדות שלא תוכל לעמוד בהם, למשל במקרה ש 50 אחוז מהתיק זה כסף שלקחת בהלוואה, ואם התיק ירד מתחת ל 50 אתה מסתכן ב מרג'ין קול (יש לזה מונח בעברית?) שימחוק את התיק, אז אתה יכול לקנות אופציית put עם סטרייק של 50 אחוז ואז במקרה שהתיק יורד מתחת ל 50 אתה מפסיק להפסיד ונשאר ב 0 הון עצמי ולא נכנס למינוס, ואז כשיש תיקונים כלפי מעלה אתה חוזר להרוויח.
אשמח לשמוע מהמומחים על האסטרטגיה הזאת , האם היא שווה? איזה סיכונים נסתרים צריך לקחת בחשבון? והאם לעשות "ביטוח" כזה עולה הרבה?
תודה רבה
@דניאל נבון @השקעות R הון
זאת נשמעת אסטרטגיה יותר מדי הרפתקנית למען האמת שמראש הייתי נמנע ממנה,
במיוחד שנראה שאתה לא כל כך מודע לכל הסיכונים הגלומים בכך ויחסית חדש בתחום האופציות.

למיטב ידיעתי התיק שלך יסגר בשל "דרישת בטחונות" במקרה שתיארת וממש לא ניתן למתוח את הגבולות עד כדי כך,
אם תיק המסחר שלך הוא נניח 10,000$ ולקחת 10,000$ מינוף מהברוקר אז בהתחלה התיק ממונף ב 50% כפי שקראת לזה (להבנתי).
אך ראוי לזכור שאם הירידות יעמיקו אתה תגיע מהר מאוד למצב שהתיק יורד לשווי של נניח 14,000$ ואז נוצר מצב ש 4,000$ זה כסף מהכיס שלך ו 10,000$ זה מהברוקר,
במצב כזה התיק שלך כבר ממונף מעל פי 2 וברגולציה האמריקאית כבר במינוף "חוצה לילה" של מעל פי 2 יעשו לך מרג'ין קול (זאת אומרת מוקדם משמעותית אפילו מהמקרה שתיארתי).

לגבי העלויות של הביטוח - זה תלוי בכמה גורמים:
1. לכמה זמן ה PUT שאתה רוכש בתור ביטוח? יש כאלה עם מועד פקיעה שבוע הבא שיעלו לך "כסף קטן" אבל אם אתה רוצה לבטח את עצמך ל 3 שנים קדימה אז זה עלול להיות יקר מאוד כי תצטרך PUT עם מועד פקיעה של עוד 3 שנים לכל הפחות.
2. מתי אתה רוכש את הביטוח? אם תרכוש את ה PUT מתי שהתנודתיות מאוד נמוכה אז העלות תהיה יחסית נמוכה, אך אם תרכוש את הביטוח כאשר השוק נמצא בירידות אז התנודתיות מזנקת וכך גם העלות של ה PUT.
3. נזילות זמינה בשוק - אם תלך על PUT עם מועד פקיעה של עוד 3 שנים נניח אז הנזילות עלולה להיות נמוכה ויהיה קשה לרכוש אחד כזה "במחיר הוגן", תצטרך קצת סבלנות ככל הנראה ובעיקר להיזהר מרכישה במחיר מופקע באמצעות פקודת מרקט לצורך הדוגמה.

משקיע חובב

משתמש רשום
זאת נשמעת אסטרטגיה יותר מדי הרפתקנית למען האמת שמראש הייתי נמנע ממנה,
במיוחד שנראה שאתה לא כל כך מודע לכל הסיכונים הגלומים בכך ויחסית חדש בתחום האופציות.

למיטב ידיעתי התיק שלך יסגר בשל "דרישת בטחונות" במקרה שתיארת וממש לא ניתן למתוח את הגבולות עד כדי כך,
אם תיק המסחר שלך הוא נניח 10,000$ ולקחת 10,000$ מינוף מהברוקר אז בהתחלה התיק ממונף ב 50% כפי שקראת לזה (להבנתי).
אך ראוי לזכור שאם הירידות יעמיקו אתה תגיע מהר מאוד למצב שהתיק יורד לשווי של נניח 14,000$ ואז נוצר מצב ש 4,000$ זה כסף מהכיס שלך ו 10,000$ זה מהברוקר,
במצב כזה התיק שלך כבר ממונף מעל פי 2 וברגולציה האמריקאית כבר במינוף "חוצה לילה" של מעל פי 2 יעשו לך מרג'ין קול (זאת אומרת מוקדם משמעותית אפילו מהמקרה שתיארתי).

לגבי העלויות של הביטוח - זה תלוי בכמה גורמים:
1. לכמה זמן ה PUT שאתה רוכש בתור ביטוח? יש כאלה עם מועד פקיעה שבוע הבא שיעלו לך "כסף קטן" אבל אם אתה רוצה לבטח את עצמך ל 3 שנים קדימה אז זה עלול להיות יקר מאוד כי תצטרך PUT עם מועד פקיעה של עוד 3 שנים לכל הפחות.
2. מתי אתה רוכש את הביטוח? אם תרכוש את ה PUT מתי שהתנודתיות מאוד נמוכה אז העלות תהיה יחסית נמוכה, אך אם תרכוש את הביטוח כאשר השוק נמצא בירידות אז התנודתיות מזנקת וכך גם העלות של ה PUT.
3. נזילות זמינה בשוק - אם תלך על PUT עם מועד פקיעה של עוד 3 שנים נניח אז הנזילות עלולה להיות נמוכה ויהיה קשה לרכוש אחד כזה "במחיר הוגן", תצטרך קצת סבלנות ככל הנראה ובעיקר להיזהר מרכישה במחיר מופקע באמצעות פקודת מרקט לצורך הדוגמה.
תודה רבה!

רק מבהיר - אני כותב למטרות לימודיות בלבד, אני אדם שבודק טוב את הסיכונים והפוטנציאל לפני שהוא מבצע, הסיבה ששאלתי זה רק בשביל ללמוד את נושא הגידור הפסד באמצעות אופציות ולאו דווקא במקרה של מינוף (ישנם עוד סיבות למה אדם לא יכול להרשות לעצמו להפסיד יותר מסכום מסויים).
והסיבה שהבאתי דוגמא של מינוף 100% זה לצורך הפשטות, אבל כמובן שאלתי רלוונטית לכל רמת מינוף (למשל 1000 הון עצמי ו 5000 הלואה וסטרייק של 60 ליתר בטחון), וכן במקרה שההלוואה היא לא מהברוקר אלה סתם הלוואה בתשלום חודשי מהבנק (שאז אין מרג'ין קול אבל יתכן שאתה לא רוצה לרדת מתחת להון העצמי).

האם במקרים האלו קניית put כן הגיונית או שגם לא? וכן מה רע בקניית אופציה כל חודש?

תודה ענקית!!🙏 אתה מוסיף המון ידע ועניין כאן בפורום!

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
תודה רבה!

רק מבהיר - אני כותב למטרות לימודיות בלבד, אני אדם שבודק טוב את הסיכונים והפוטנציאל לפני שהוא מבצע, הסיבה ששאלתי זה רק בשביל ללמוד את נושא הגידור הפסד באמצעות אופציות ולאו דווקא במקרה של מינוף (ישנם עוד סיבות למה אדם לא יכול להרשות לעצמו להפסיד יותר מסכום מסויים).
והסיבה שהבאתי דוגמא של מינוף 100% זה לצורך הפשטות, אבל כמובן שאלתי רלוונטית לכל רמת מינוף (למשל 1000 הון עצמי ו 5000 הלואה וסטרייק של 60 ליתר בטחון), וכן במקרה שההלוואה היא לא מהברוקר אלה סתם הלוואה בתשלום חודשי מהבנק (שאז אין מרג'ין קול אבל יתכן שאתה לא רוצה לרדת מתחת להון העצמי).

האם במקרים האלו קניית put כן הגיונית או שגם לא? וכן מה רע בקניית אופציה כל חודש?

תודה ענקית!!🙏 אתה מוסיף המון ידע ועניין כאן בפורום!
מעולה אני שמח לשמוע את ההבהרה, זאת בדיוק המטרה של התגובות שלי בנושא,
אפילו פתחתי אשכול ייעודי לשאלות ותשובות על אופציות אז ברשותך אולי שווה אולי להעביר את השיח לשם (:

ומעבר לכך המון תודה על הפרגון ועל קבלת הפנים החמה ממך ומשאר החברים (:

לשאלתך:
קניית PUT הגיונית כאשר רוצים "לגדר" תיק השקעות בכלל או אפילו פוזיציית לונג ספציפית בפרט.
לגידור יש עלויות כמו שהסבירו מעלי גידור הוא למעשה "ביטוח" שאנחנו משלמים בכדי שבמקרי קיצון לא נפסיד סכומים מעבר ליכולתנו.

במקרים מסוימים זה מאוד רלוונטי לקנות ביטוח,
אך על פי רוב מי שרק יקנה ביטוחים יצא בהפסד בסוף הדרך (וזה לגמרי בסדר - אף אחד לא רוצה להפעיל ביטוח אלא אנחנו מעדיפים רק לשלם אותו ושלא יקרה המקרה שבגללו ביטחנו).

באופן אישי באופציות מעדיף להיות על פי רוב בצד שמחלק ביטוחים (בצד שכותב אופציות),
אני מעדיף להיות חברת הביטוח שמציעה ביטוחים מכיוון שלטווח הארוך יש לי יתרון הסתברותי על הצד שמשלם ביטוח.

כמובן שגם כאן יש מקרים ויש מקרים.
לעתים אני בכל זאת בהחלט ארצה לקנות אופציית PUT וליהנות מאפשרות לרווח בלתי מוגבל (לדוגמה מי שתפס את תחילת משבר הקורונה יכל להרוויח בצורה נהדרת מקניית PUT).
אך יחד עם זאת יש לזכור שאם מאז משבר הקורונה אותו אדם המשיך לקנות כל חודש מחדש אופציית PUT אז סביר להניח שהוא כבר איבד את כל הרווחים שהפיק בקורונה ואף מעבר לכך.

למעשה באופציות החוכמה לדעתי היא בעיקר להתאים את עצמך למצב השוק ולא "להיות גרידי" במטרה להתעשר בצורה מהירה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה