האם בעידן שלנו עדיין מרביצים בחיידרים?

מצב
הנושא נעול.

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ראית פעם את התקשורת בין הבנים לבין עצמם ובין הבנות לבין עצמן?
פשוט זה השפה שלהם, אני גדלתי בבית של בנים, וה' בירך גם אותי בבנים, התקשורת שלהם עובדת אחרת מהבנות, הבנות יותר רגישות והכל יותר עובד אצלן בדיבורים. ואילו הבנים פשוט מסתדרים הרבה יותר עם הידיים מאשר עם הפה.

ראית פעם בנות בבית ספר שרבות, והן מרביצות?
ובנים???? ועוד איך...

אני נגד למסגר בנים בתור אלימים מלכתחילה,לא מאמינה בזה. וגם אני גדלתי עם בנים.
אפשר ללמד תקשורת מילולית נורמלית בין בנים כמו שמלמדים בנות להיות עדינות.
זה עניין של תפיסה וחשיבה.
מבנים מצפים להיות משום מה "גברתנים" ומבנות להיות עדינות. שהציפיות יהיו אחרות לדעתי זה ישפיע.
למרות שאין ספק שבמסגרת לימודיות בנים מתוך הישרדות מרימים יותר ידיים (מכיוון שכולם פחות או יותר מקבלים את החינוך הזה שככה הם אמורים להיות)

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
תמיד אחרי דיון בענין בין בפרוג ובין במקומות אחרים, לאנשים אין ספק שאני ובעלי כל היום מכים את הילדים, וזה ממש לא כך, אני צריכה להתאמץ להזכר מתי זה קרה פעם אחרונה, אבל לא אתכחש לזה שאין ילד בבית שלא נענש...
ההפך הוא הנכון בעיני מי שמבין את מטרת ההכאה, מטבע הדברים משתמש בה בצורה נכונה

ההוא יש לו שם פרוגי בשם יוסף שטיין - וההוא מצדיק זאת בגלל שחבר העיד בפניו שזה העמיד אותו, ומעטים הם האנשים שיודעים להודות שאכן הסטירות במקום הנכון ובזמן הנכון היו כלי חשוב להעמיד אותם על מקומם...

מדהים איך שהנושרים והנושרות היקרים והיקרות אף פעם לא אשמים, תמיד זה סיבות חיצוניות.

אני יכולה להעיד על עצמי שסטירה שקיבלתי בגיל גדול יחסית זעזעה אותי והעירה אותי, כן בהחלט, אבל זו היתה סטירה שנתנו לי לא מתוך זעם וכו אלא ממש כדי להעיר אותי והיא באמת עשתה את שלה, ב"ה.

באופן טבעי ילד/אדם מרגיש מתי העונש שקיבל מגיע לו ואזי העונש עושה את תפקידו, אני רואה זאת על ילדי שכהם נענשים בצדק הם מקבלים את זה כברור מאליו וזה בסה"כ עושה להם טוב, סוג של מנקה אותם מהמעשה הלא ראוי...

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אני נגד למסגר בנים בתור אלימים מלכתחילה,לא מאמינה בזה. וגם אני גדלתי עם בנים.
אפשר ללמד תקשורת מילולית נורמלית בין בנים כמו שמלמדים בנות להיות עדינות.
זה עניין של תפיסה וחשיבה.
מבנים מצפים להיות משום מה "גברתנים" ומבנות להיות עדינות. שהציפיות יהיו אחרות לדעתי זה ישפיע.
למרות שאין ספק שבמסגרת לימודיות בנים מתוך הישרדות מרימים יותר ידיים (מכיוון שכולם פחות או יותר מקבלים את החינוך הזה שככה הם אמורים להיות)
זו טענה פסיכולוגית שהופרכה.
גידלו ילדים וילדות בתנאים זהים (לא בובות לילדה, ומכוניות לילד),עם ציפיות זהות,
הגברים נשארו גברים והנשים - נשים.
יש שוני בסיסי, בכל הבחינות והתחומים.

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

ודאי שיש שוני בסיסי. לא התכוונתי לאיזה שויון מיגדרי או משהו כזה.
הכוונה שאלימות נתפסת אצל בנים כלגיטימית ואצל בנות לא. ולדעתי זה מעוות.

EstiArt

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קראתי בספר על הגאון ר' יעקב קמינצקי, שכבחור נשלח ע"י ראש הישיבה ללמד ילדים בעיירה קטנה ואת השוט תלה למעלה כי לא רצה להרביץ. אז ההורים הגיעו לראש ישיבה שלו (לא זוכרת כרגע מי) והתלוננו שצריך לפטר אותו כי הוא לא מרביץ לילדים שלהם!! ראש הישיבה היה צריך לשכנע אותם שר' יעקב יחנך אותם כמו שצריך גם בלי שוט..
היו דורות:)

הסיפור היה שהוא תלה את השוט למעלה
אם השוט לא היה תלוי לא היתה הרתעה
אם מלמד לא יתן סטירה פעם בשנה
ואחת בלבד מספיקה-אין להם פחד מכלום

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש לך מקור? ממה שאני יודעת המחקר בתחום הוכיח יותר בכיוון ההפוך

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
סתם מעניין אותי יש כאן מישהו שמעולם לא הכתה את ילדה? לפי התלונות על הרבה זה נראה שאתן לא עושות זאת אף פעם אבל באמת אף פעם!!??
שואפת לא לעשות את זה אף פעם, אבל כן קרה כמה פעמים שאני מצטערת עליהן מאד.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
יש לך מקור? ממה שאני יודעת המחקר בתחום הוכיח יותר בכיוון ההפוך
שובבב המורות האשמות.
זה מה שהמורה שלי לפסיכולוגיה בו' סמינר טענה.
יש לך מקור הפוך? מעניין.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני עשיתי מחקר קטן בסביבתי, ממה אנחנו סוחבים יותר צלקות מהילדות ממכות פיזיות או מפגיעות מילוליות?
אז המסקנה היא שעלינו להמנע משניהם.
לא מרגיע אותי שאני גורמת "פחות " צלקות

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני כמעט לא מרביצה לילדים אבל כשאני עושה את זה, אני אהיה שקרנית אם אומר שלא מעורב שם זעם וחוסר אונים, ולכן אני לא דורשת מהמלמדים דברים שאני לא יכולה לעמוד בהם.
.

כלומר: גם ככה הילד מקבל מכות בבית, אז למה לא גם קצת מבחוץ, יפה!

לא אני

משתמש סופר מקצוען

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
חסום לי.
אשמח לתקציר.
בגדול , זו חוקרת מוח שלא מצאה הבדל בין מוח גברי למוח נשי ,היא טוענת שכל מח הוא פסיפס "נשי" ו"גברי"
אחד המחקרים החשובים , הוא על מוחות של בעלי חיים שבתנאי לחץ שינו חלקים מהם,
לפי זה היא טוענת שחלקים במוח יכולים להשתנות ואין מה לטעון על מאפינים למגדר.
ההבדלים שאנו רואים הם הבניה תרבותית וסביבתית
עוד מחקרים נעשו על תינוקים , הלבישו בנים בבגדי בנות ולהפך, וראו שהיחס של הסביבה הושפע מהמין שהם חשבו שהתינוק היה, ולא ממינו האמיתי.
עוד מחקר התבצע על תנועות עוברים שהאמהות שלהם לא ידעו את מינם ולא נצפה הבדל.
ההבדלים בין בנים לבנות נצפו החל מגיל שנתיים ושלוש - כשהם מבינים , קולטים ומתנהגים בהתאם לציפיות.
בקיצור היא טוענת שהכל סטריאוטיפ שכל הסביבה מחזקת ויוצרת.
גילוי נאות : לדעתי היא טועה, וההוכחה הפשוטה בשבילי היא התורה שהבדילה בין התפקידים הגבריים לאלו הנשיים.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
בגדול , זו חוקרת מוח שלא מצאה הבדל בין מוח גברי למוח נשי ,היא טוענת שכל מח הוא פסיפס "נשי" ו"גברי"
אחד המחקרים החשובים , הוא על מוחות של בעלי חיים שבתנאי לחץ שינו חלקים מהם,
לפי זה היא טוענת שחלקים במוח יכולים להשתנות ואין מה לטעון על מאפינים למגדר.
ההבדלים שאנו רואים הם הבניה תרבותית וסביבתית
עוד מחקרים נעשו על תינוקים , הלבישו בנים בבגדי בנות ולהפך, וראו שהיחס של הסביבה הושפע מהמין שהם חשבו שהתינוק היה, ולא ממינו האמיתי.
עוד מחקר התבצע על תנועות עוברים שהאמהות שלהם לא ידעו את מינם ולא נצפה הבדל.
ההבדלים בין בנים לבנות נצפו החל מגיל שנתיים ושלוש - כשהם מבינים , קולטים ומתנהגים בהתאם לציפיות.
בקיצור היא טוענת שהכל סטריאוטיפ שכל הסביבה מחזקת ויוצרת.
גילוי נאות : לדעתי היא טועה, וההוכחה הפשוטה בשבילי היא התורה שהבדילה בין התפקידים הגבריים לאלו הנשיים.
תודה.
יתכן שגם המחקר שהמורה היא ציטטה - היה (מוסמכת. אמינה).

רוטב שום

משתמש מקצוען
פעם לא היו מוכנים להודות שיש לילדים בעיה,
ילד שהשתולל, לא הצליח לקרוא, וכו' החליטו שהוא עצלן
ולכן התשובה היתה הכאה

היום כבר מבינים שיש קשיים נוספים שילדים סובלים מהם, דיסלקציה, הפרעות למינהם

יש לי בן עם ADHD שאובחן ממש לאחרונה ע"י מרפא בעיסוק ונוירולוג-
למדתי קצת את הנושא והבנתי את הקשיים שלו
הפתרון אצלו הוא לדבר אליו!!!!!
ברגע שקצת צועקים עליו או מכים אותו הוא "נעלם" אי אפשר יותר לתקשר איתו
הוא נהיה אלים ועצבני, ומכה את כל מי שסביבו
וכשמדברים אליו בנחת הוא מיד עושה מה שבקשו ואפילו יותר!! ונהיה הילד הכי טוב ולא במליצה!

אני מודה לד' כל יום שהילד הזה נולד בדור שלנו - כי לפני 15 שנה היו פשוט מכים אותו, צועקים עליו, משפילים אותו ומי יודע לאן הוא היה מגיע... ד' ישמור

לגדל ילד עם ADHD זה עבודת המידות אמיתית -
ואני רוצה לציין לשבח את המלמד שלו שקבל ממני כבר כמה טלפונים מודים ומשבחים על היחס המיוחד אליו
והילד מאוד מאוד מאוד אוהב את המלמד!!

שבוע שעבר המלמד הביא לו פתק הצטיינות בגודל a4 כולל חתימה של המשגיח על הפתק
ואנחנו לימנצנו אותו ותלינו בבית במקום בולט

אתן יודעות כמה כוחות הוא קיבל מאז - עד כדי כך שקבלתי פידבקים חיוביים משכנות שאמרו לי שרואים עליו שינוי משמעותי - הוא נהיה הרבה יותר רגוע!!

ועוד משהו למדתי ש 50% מהילדים סובלים ברמה כזו או אחרת מהפרעת קשב וריכוז
ואפשר כ"כ הרבה לעזור להם ולעודד אותם כדי שיפרחו אם בטיפולי תרפיה למיניהם, או טיפולים ממוקדים בקשיים

ועוד מעט יזדעקו שאנחנו מהיפי נפש שלא נותנים לילדים להתמודד - אז אגלה לכם סוד קטן
ילדי ADHD לפחות אצלי בבית (ויש לי עוד אחד בבית) חייבים גבולות!! וחייבים שיעמדו איתן על משמעת זה מרגיע אותם מאוד!
רק הטלת המשמעת והגבולות צריכה לבוא מתוך כבוד, הערכה, ולא מתוך כניעה
ואז נגיע לתוצאה הרצויה

מה שכן זה דורש מאיתנו ההורים עבודת מידות אדירה!!!!
ופה אנחנו נבחנים

ממלמד אני מצפה למקצועיות בעבודה, לסבלנות, לראש גדול
בדיוק כמו שהלקוחות שלי מצפים ממני ואוי ואבוי אם אני הטעה,

היסמין יר

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
למי שהתענין על מחקר בנושא ההבדלים בין המח הגברי לנשים
אז אכן קראתי מחקר שיש שונות מובהקת בין המח הגברי והנשי
ונתמצת את הנושא הארוך הזה בסיכום ההבדלים
המח הגברי -דפוס פעולות הוא כמו מגירות מגירות ,מבדל בין דבר לדבר (לכן גברים כמעט לא מסוגלים לעשות כמה דברים בו זמנית)
המח הנשי-הוא כמו סבך של חוטים ,כל דבר קשור לדבר הקודם ,גורם להרבה הקשים זאת אומרת זה כמו אתמול ,אה זה בדיוק כמו מה שראינו וכו' (לכן אשה יכולה בו זמנית לתמרן בכמה דברים כגון לדבר בטלפון ותוך כדי לעשות כביסה וגם להאכיל את הילד)
על קצה המזלג...

tedy

משתמש פעיל
ברוכים הבאים לכל יפי הנפש!!

אני עשיתי מחקר קטן בסביבתי, ממה אנחנו סוחבים יותר צלקות מהילדות ממכות פיזיות או מפגיעות מילוליות?
התשובה ברורה ביותר, את המכות בקושי זוכרים בגיל מבוגר והפגיעות מנהלות אותנו לכל החיים וצריך הרבה עבודה פנימית להשתחרר מהם.
לצערי הרב אנחנו חיים בדור של יפי נפש, שאסור לגעת בילדים ורק הכל באהבה ובלה בלה בלה, משום מה אני מאמינה שהקב"ה אוהב אותי כמו שאין משהו בעולם אוהב אותי, והוא מכה אותי פה ושם, זה לא מוכיח אצלי שהוא לא אוהב אותי וכמובן לא מוכיח שאין לו משמעת עליי...
להיפך, אחרי כל סטירה אני רק יודעת שה' יותר אוהב אותי מאי פעם!!

הנפש כמו מוחקת כל דבר שאנחנו לא יכולים להתמודד איתו.
ילד קטן לא יכול להתמודד עם אלימות.
כמובן גם עם אלימות מילולית הוא מתקשה להתמודד.
אבל אלימות פיזית מאדם שאמור לייצג את המבוגר האחראי היא משהו שילד לא מסוגל להכיל ולכן אנחנו לא זוכרים אותה!
לא כי זה לא משפיע ולא כי זה לא מנהל אותנו.
זה מנהל יופי.
והדרך הכי קלה לאבחן מישהו שסבל מאלימות בשנות הילדות (גם אם הוא מוכן לחתום שאף אחד לא היכה אותו מעולם) היא אדם שסובל מניתוקים, כמו נעלם לכמה שניות בתוך כדי שיחה וכדו'. זה קורה גם לאנשים הכי נורמטיביים ומודעים סביבכם.
הכרתי יהודי שסבל מניתוקים, והלך ליעוץ בענין אחר.
היועץ שאל אותו האם הוא סבל מאלימות בילדותו והוא ענה בתוקף שממש לא!
אבא שלו (רוסי) אולי היה אדם קשה, ודורש, אבל להרביץ? אף פעם. אחרי אין סוף שאלות, הוא אמר שהוא זוכר פעעם אחחחחת שאבא שלו גרר אותו על הרצפה. אבל רק פעם אחת.
ההוא הפנה אותו לטיפול רגשי.
אחרי שנה של טיפול, הוא התקשר חזרה לומר ליועץ. שבטיפול עלו אין סוף חויות של אלימות שהוא באמת לא זכר באותו מעמד...

כמובן שמכה לשם חינוך שבאה מתוך ישוב הדעת אינה נכנסת להגדרת אלימות.
אלימות היא תגובה (מילולית, פיזית וכו') אמוציונאלית (!) , אישית וחסרת יחס למעשה שנעשה.

נערך לאחרונה ב:

לארג'ית

משתמש מקצוען
סטירה על הלחי נראה לי מאד פוגעת ומשפילה.........
ת'אמת שאין לי מושג מה טוב היום,
מה שבטוח שאם אנחנו בתור הורים נעשה פרצופים על דרך החינוך של הרב לעיני הילד,
אז הרסנו את החינוך שלו!!!
ומי כמוכם הורים יקרים רוצים בטובת הילד.
אפשר לבקר.
אבל שימו לב בשום אופן לא לעיני ולאזני הילדים.
יש דרכים מועילות יותר.
מה שבטוח שסטירות על ימין ועל שמאל זה באמת לא דרך אידיאלית..........
אם יש מעשה ממש ממש חריג וילד מקבל סטירונת כאשר לא מרביצים בד"כ הוא קולט את חומרת המעשה שלו.......
ובטוח מי שעובר היום הדרכה כמו שצריך, פחות משתמש בידיים והוא לא זקוק לזה........
יש דרכים חכמות יותר,
ושוב אני לא באה בטענות כי אף פעם לא חינכתי כיתת בנים, כך שאני לא יודעת עד כמה זה קשה..............

לארג'ית

משתמש מקצוען
כמובן שמכה לשם חינוך שבאה מתוך ישוב הדעת אינה נכנסת להגדרת אלימות.
אלימות היא תגובה (מילולית, פיזית וכו') אמוציונאלית (!) , אישית וחסרת יחס למעשה שנעשה.
אהבתי את דבריך.
ובאמת תלוי אם המכה באה מתוך כעס \ עצבים \ חוסר סבלנות
או מכה שמנותקת לגמרי מהראש שלי ונועדה נטו עמ"נ לחנך.
לרב מכות כאלו לא יהיו מכות רציניות אלא מכה של : שים לב!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה