האם בעידן שלנו עדיין מרביצים בחיידרים?

מצב
הנושא נעול.

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
ראית פעם את התקשורת בין הבנים לבין עצמם ובין הבנות לבין עצמן?
פשוט זה השפה שלהם, אני גדלתי בבית של בנים, וה' בירך גם אותי בבנים, התקשורת שלהם עובדת אחרת מהבנות, הבנות יותר רגישות והכל יותר עובד אצלן בדיבורים. ואילו הבנים פשוט מסתדרים הרבה יותר עם הידיים מאשר עם הפה.

ראית פעם בנות בבית ספר שרבות, והן מרביצות?
ובנים???? ועוד איך...
מצחיק, אני גדלתי בבית של בנות שלא גמרו לכסח אחת לשניה את הצורה כמו שאומרים
ואצלי ב"ה בית של בנים שעד שהמריבות שלהם מגיעות לפיזי זה רחוק מאוד.... נקודה למחשבה!

dafnat

משתמש מקצוען
ראית פעם את התקשורת בין הבנים לבין עצמם ובין הבנות לבין עצמן?
פשוט זה השפה שלהם, אני גדלתי בבית של בנים, וה' בירך גם אותי בבנים, התקשורת שלהם עובדת אחרת מהבנות, הבנות יותר רגישות והכל יותר עובד אצלן בדיבורים. ואילו הבנים פשוט מסתדרים הרבה יותר עם הידיים מאשר עם הפה.

ראית פעם בנות בבית ספר שרבות, והן מרביצות?
ובנים???? ועוד איך...
אולי התקשורת בין הבנים היא כזו כי המלמדים שלהם מתנהגים כך? אין שום סיבה שבנים ירביצו יותר מבנות אא"כ אנחנו יותר "סובלניים" להתנהגות כזו מצידם. התגובה הפושרת שלנו למכות של בנים מעודדת את ההתנהגות הזו!!!

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כנראה שזכית להורים/מורים מלאכיים שהיכו אותך רק כשהגיע לך באמת ולא כי עצבנת אותם, אותי בכל אופן החיים לימדו שאם אתה מכה משהו סימן שיצאת משליטה ולא בגלל שאתה איזה מחנך דגול

וכנראה שלא שמת לב, אני לא נגד הכאה אלא נגד שימוש מופרז ולא נכון בה מה שהופך אותה להיות לא מרגשת בכלל (זה מה שקרה לי, בכלל לא הזיז לי שהיכו אותי)
ומדובר כאן לא רק על הכאה אלא על כל ענין העונשים בכלל, ילדינו אמורים להיות מורגלים לשמוע בקול המבוגרים בלי שום קשר לעונשים, אני רואה היום אמהות שאומרות לילד משהו לעשות ומוסיפות מיד שאם לא תעשה תקבל עונש, מרגילים את הילדים שיש אופציה כזו לא לשמוע בקול המבוגרים.

ההורים שלי ממש לא מלאכים, ומורות כמובן לא הרביצו בחיים.
ומה זה אומר היכו אותך רק כשהגיע לך ולא כי עצבנת אותם, רק על זה שהגעתי למצב שעצבנתי אותם מגיע לי משהו, לא? אלא אם כן יש אנשים שמתעצבנים על כל שטות. ומרביצים כל פעם שהם מתעצבנים, הרבה פעמים עצבנתי את הוריי ולא הענישו אותי, ולפעמים עצבנתי קצת והענישו כי זה ישב על ערמות של דברים אחרים, אבל אף פעם לא הענישו סתם בלי סיבה.
אולי העונש היה בלי פרופורציה למעשה המשובה, אבל יש איזה ספר הוראות שמכמת את מעשה הילד וכותב איזה עונש בדיוק מגיע לו כנגד? אין כזה ספר וברור שבהענשה תמיד מעורבים רגשות של שני הצדדים, ומי שמתכחש לזה פשוט עובד על עצמו.

אולי את לא כתבת שאת נגד הכאות אלא נגד שימוש מופרז אבל 3 העמודים הראשונים של האשכול היו מזועזעים עד עומק נשמתם מלהעניש.

ומסכימה בהחלט עם הפיסקה השניה שכתבת.

תמיד אחרי דיון בענין בין בפרוג ובין במקומות אחרים, לאנשים אין ספק שאני ובעלי כל היום מכים את הילדים, וזה ממש לא כך, אני צריכה להתאמץ להזכר מתי זה קרה פעם אחרונה, אבל לא אתכחש לזה שאין ילד בבית שלא נענש...

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אולי התקשורת בין הבנים היא כזו כי המלמדים שלהם מתנהגים כך? אין שום סיבה שבנים ירביצו יותר מבנות אא"כ אנחנו יותר "סובלניים" להתנהגות כזו מצידם. התגובה הפושרת שלנו למכות של בנים מעודדת את ההתנהגות הזו!!!

עכשיו נדון מה הביצה ומה התרנגולת?
יש ת"תים שהמלמדים לא מרביצים וזה לא מונע מהילדים לתקשר כך.

sukimeni

משתמש מקצוען
כאמא שלקחה את בנה לטיפול רגשי בעקבות מכה שקיבל מהמלמד,
דבר אחד ברור לי שבפעם הבאה שאתקל בזה אעצור את זה בצורה הנחרצת ביותר, ולא מעניין אותי מה יחשבו עלי בת"ת.
לצערי הרב לקח קצת זמן עד שעליתי על זה, ומדובר בילד שעל פניו לא הייתי מאמינה שככה נפשו תיצרב מכזה דבר. אז אף פעם אי אפשר לדעת איך זה ישפיע על הילד.
הרבה כאב לב והרבה כספים לקח לנו לשחרר אותו מהטראומה.
ובד"כ מלמד שאלים פיזית קרוב לוודאי אלים גם מילולית.
ולהגיד האם גם אנחנו מכים לא קשור בכלל, מלמד הוא לא הורה.
אני לא מאמינה שיש הורה שישלח מתוך בחירה ילד למלמד שמכה.
שמעתי סיפור ואינני יודעת האם הוא נכון, שפעם באו לרב שטיינמן שליט"א והתייעצו איתו מה לעשות במלמד שמכה, הוא אמר ישר לפטר אותו. שיטת המקל זו לא דרך החינוך שעובדת היום.
בני כ"כ שונא (כן, זו המילה המאימה) את המלמד שכל פעם שהוא רואה אותו במסדרון הוא אומר לי, ראיתי את ההוא היום.
ומה שמפתיע שכמה שנים לפני שאותו מלמד לימד את בני, באחת השיחות שבעלי דיבר איתו באיזה עניין הוא זרק לבעלי שכבר נמאס לו ממקצוע המלמדות והוא שחוק.
ומה שעצוב שעברו מאז בערך 8 שנים והוא עדיין מלמד.

giligil

משתמש מקצוען
קראתי שוב את הציטוט ממדרש רבה שהעליתי.
לא כתוב מה היו רגשותיהם כשהכו, אבל מה שבטוח שכתוב שכשלא הכו זה היה מאהבה.
והתוצאות הן מאוד קיצוניות, לא כתוב ילד בלי בטחון עצמי ועוד ועוד, קמו מזה הכי גרועים, ישמעאל ועשיו...
אז כל אחד מוזמן להסיק את מסקנותיו לבד.
היכו את בניהם ולא את תלמידיהם....

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
היכו את בניהם ולא את תלמידיהם....

תהיי בריאה, לא היו אז מלמדים.

ההורים היום לא מוכנים להתמודד עם הלמידה של ילדיהם אז לוקחים שותף שיעשה להם את העבודה, אבל בשעה שלהם מותר לעשות הכל, למלמד אסור לעשות כלום.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כאמא שלקחה את בנה לטיפול רגשי בעקבות מכה שקיבל מהמלמד,
דבר אחד ברור לי שבפעם הבאה שאתקל בזה אעצור את זה בצורה הנחרצת ביותר, ולא מעניין אותי מה יחשבו עלי בת"ת.
לצערי הרב לקח קצת זמן עד שעליתי על זה, ומדובר בילד שעל פניו לא הייתי מאמינה שככה נפשו תיצרב מכזה דבר. אז אף פעם אי אפשר לדעת איך זה ישפיע על הילד.
הרבה כאב לב והרבה כספים לקח לנו לשחרר אותו מהטראומה.
ובד"כ מלמד שאלים פיזית קרוב לוודאי אלים גם מילולית.
ולהגיד האם גם אנחנו מכים לא קשור בכלל, מלמד הוא לא הורה.
אני לא מאמינה שיש הורה שישלח מתוך בחירה ילד למלמד שמכה.
שמעתי סיפור ואינני יודעת האם הוא נכון, שפעם באו לרב שטיינמן שליט"א והתייעצו איתו מה לעשות במלמד שמכה, הוא אמר ישר לפטר אותו. שיטת המקל זו לא דרך החינוך שעובדת היום.
בני כ"כ שונא (כן, זו המילה המאימה) את המלמד שכל פעם שהוא רואה אותו במסדרון הוא אומר לי, ראיתי את ההוא היום.
ומה שמפתיע שכמה שנים לפני שאותו מלמד לימד את בני, באחת השיחות שבעלי דיבר איתו באיזה עניין הוא זרק לבעלי שכבר נמאס לו ממקצוע המלמדות והוא שחוק.
ומה שעצוב שעברו מאז בערך 8 שנים והוא עדיין מלמד.

ואני מכירה מלא ילדים שזקוקים לטיפול רגשי בגלל התנהגות הוריהם, אז מה שניתן אותם לאימוץ, או שנפטר את ההורים?

ISRAELNR

משתמש צעיר
האם בעידן שלנו עדיין מרביצים בחיידרים?
כן ישנם מורים ומלמדים שמרביצים כמובן שלא כמו פעם כיון שזה פלילי
מדי פעם שומעים על מלמד שהסתבך עם הילד הלא נכון ונשלח על זה לכלא

( אני אישית חטפתי מכות רצח בילדותי על לא עוול בכפי וכשאני כותב מכות רצח הכוונה שחזרתי הביתה עם חם מרוב מכות עד היום אני לא יכול לשכוח את זה למרות שעברו כ 30 שנה וכל פעם שאני רואה אותו אני מתלבט אם לומר לו משהוא)

henny

משתמש רשום
סתם מעניין אותי יש כאן מישהו שמעולם לא הכתה את ילדה? לפי התלונות על הרבה זה נראה שאתן לא עושות זאת אף פעם אבל באמת אף פעם!!??
כנראה, עושות גם עושות. השאלה היא כמה יסוריי לב יש לאחר העשייה הקשה הזו, כמה יסורי לב אין אחר העשייה הקשה הזו..
ילד שלי הוא שלי. ילד לא שלי הוא פשוט לא שלי..

ומשום מה, למרבה הכאב והחרדה, הרבעס שיכו לא הם אלו שירגישו שהילד המוכה הוא בנם שלהם, אהובם..

זהבה גרין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני מכיר אברך עדין נפש.
שמודה עד היום למשגיח בישיבה שנתן לו סטירה מצלצלת שהעמידה אותו על מקומו.
בהחלט יש מקום להעניש ולהרביץ במקרה הצורך בשעת הדחק ממש,
אבל גם כשצריך לא ירביצו כי היום זה מחוץ לתחום, ואם ירביצו ח"ו יתהפך העולם ע"י ההורים הרחמנים שבטוחים שרק להם יש זכות להרביץ ולהעניש.
לבינתיים הילדים שלי לא מבינים מדוע הרב'ה לא מרביץ לכמה ילדים להעמיד אותם על מקומם שמפריעים לכל הילדים, נו לך תסבירו להם.
מי זה המשגיח?

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
ה נראה כמו תחרות איזה הורה דואג לילד שלו ומזדעזע יותר אם נגעו ב"ילד שלו" רק מעניין איך אתם מתנהגים כשהוא שובר בטעות את הסערויס היקר
מי זה המשגיח?

הגאון הצדיק רבי קלמן זוסיא חנניא ירוסלבטשערר מישיבת שערי בובקעס שמי"ע [שמו יגן עליו]

היסמין יר

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני מכיר אברך עדין נפש.
שמודה עד היום למשגיח בישיבה שנתן לו סטירה מצלצלת שהעמידה אותו על מקומו.
בהחלט יש מקום להעניש ולהרביץ במקרה הצורך בשעת הדחק ממש,
אבל גם כשצריך לא ירביצו כי היום זה מחוץ לתחום, ואם ירביצו ח"ו יתהפך העולם ע"י ההורים הרחמנים שבטוחים שרק להם יש זכות להרביץ ולהעניש.
לבינתיים הילדים שלי לא מבינים מדוע הרב'ה לא מרביץ לכמה ילדים להעמיד אותם על מקומם שמפריעים לכל הילדים, נו לך תסבירו להם.

היסמין יר

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מלמד שמרביץ מכות יש לו קצת בעיה אם התאמת התפקיד, עבורו מכמה סיבות
אם הוא צריך להגיע למכות סימן שהוא לא מכיר המלאכה היטב הוא משתמש בכלים הלא נכונים ,
והכי חשוב ולא הקפדן מלמד ... כמעט ואין רבי שהוריד סטירה לילד בפרט בפומבי שחשב אפי' לרגע ככה אני יטיב אם הילד או ככה הוא יתחנך מה שבדרך כלל המניע שלו זה בעל הבית השתגע, פורקן תסכול של מבוגר, שאמור להכיל זעטוט שבריר
הרבה פעמים במקום שיהיה לתלמיד חויה חינוכית משפיעה לחיים שזה מטרת חינוכינו המעודן בדרך ישראל סבא ,מכות גורם לו לפוסט טראומה לפעמים אפי' אחרי שנים ההשלכות שיש לזה הם הרסניות במיוחד ,לא מעט מהנושרים הם תוצאה של זה

ולסיום אתם יודעים מה הכי הדהים אותי ההוא שכתב פה שהוא מעריך את הסטירה שקיבל או ההוא שזה חישל אותו (אולי הפך למתאגרף מיומן בהמשך..) אבל את האמת כנראה שזה באמת השפיע עליהם אם הם לא יצדיקו את זה יחטפו סטירה נוספת

היסמין יר

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
פרדוקס נוסף שמישהו העלה פה זה הדור המפונק היום לא יודע מספיק להתמודד מפחד מכל צ'יף קטן ממחנך ,אולי אפשר להסתכל על זה קצת הפוך ,פעם המלמדים לא ידעו להתמודד אם הכלת
מצבים מורכבים ,הם פשוט היו מפונקים אז לכן שחררו קיטור אכזרי על כל מי שאיתגר אותם.
היום הממחנכים לא מפונקים לומדים לתמרן גם במצבים לא נוחים ,יודעים שזה שילד חלש ממך
לא אומר שהוא שק חבטות שלך ,לומדים לחנך בצורה איכותית יותר
אז מי המפונק האמיתי?......

סימי

משתמש מקצוען
הלואי ולא היה קיים...
בני לומד בת"ת חשוב וותיק בבני ברק המעטירה, והמלמד - שזה לי בני השלישי שמתחנך אצלו- מרביץ גם מרביץ...
ילד שלא יודע היכן אוחזים מקבל סטירה (מדובר בילדים בני 7-8, כתה ב')
וילד שמאחר לחיידר מקבל משיכה נמרצת בגרון (קרי: צביטה) וכן הלאה...
וכשטלפנתי למלמד פעם לאחר שבני חזר מוכה ועצוב, ענה לי: "אני הרבצתי? לא זוכר... אולי הבאתי לו מכה קלה... טוב, יותר לא אגע בו..."
ותגובת המנהל היתה: "מה? הוא הרביץ? אבל דברנו ע"כ שלא מרביצים יותר..."
והוא עדין מלמד...

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כן, יש מלמדים שעדין נותנים מכות לשם חינוך ( או שלא)
ואני רועדת מהרגע שהבן שלי יגיע לחיידר.

אבל אתם מפספסים את הנקודה העיקרית,
כמה מלמדים יש בחיידרים שעברו הכשרה מתאימה?
בדור של היום , מורה עם כל האהבה לתלמידים שתהיה בו
לא יוכל להחזיק כיתה ובמיוחד כיתת בנים
( והייתי מורה של בנים בגילאי 9-14 עם כל מיני תיקים הזויים)
בלי ללמוד קודם.

הרי לא תתנו לטכנאי לא מוסמך לגשת למכונת הכביסה החדשה שקניתם, נכון?
למה אצל הילדים הכללים הכ"כ ברורים לא תקפים?
למה אפשר לתת לאדם שלא למד להכנס ולטפל בנשמות הילדים שלנו?

שומר

משתמש צעיר
מטרת העונש להיות ברקע וכמה שפחות להשתמש בו בין אם הוא עונש פיזי ובין אם לא...
בעצם המכה אין בה פסול אם לא נעשית מתוך כעס - כמו כל עונש, ואין הבדל בין מכה לעונש אחר...
מלמד שמשתמש בעונשים יותר מדי... פירושו שאינו מצליח להשליט משמעת בכיתה... וע"כ צריך לתת את הדעת ולא רק על עצם ההכאה

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
מלמד שמרביץ מכות יש לו קצת בעיה אם התאמת התפקיד, עבורו מכמה סיבות
אם הוא צריך להגיע למכות סימן שהוא לא מכיר המלאכה היטב הוא משתמש בכלים הלא נכונים ,
והכי חשוב ולא הקפדן מלמד ... כמעט ואין רבי שהוריד סטירה לילד בפרט בפומבי שחשב אפי' לרגע ככה אני יטיב אם הילד או ככה הוא יתחנך מה שבדרך כלל המניע שלו זה בעל הבית השתגע, פורקן תסכול של מבוגר, שאמור להכיל זעטוט שבריר
הרבה פעמים במקום שיהיה לתלמיד חויה חינוכית משפיעה לחיים שזה מטרת חינוכינו המעודן בדרך ישראל סבא ,מכות גורם לו לפוסט טראומה לפעמים אפי' אחרי שנים ההשלכות שיש לזה הם הרסניות במיוחד ,לא מעט מהנושרים הם תוצאה של זה

ולסיום אתם יודעים מה הכי הדהים אותי ההוא שכתב פה שהוא מעריך את הסטירה שקיבל או ההוא שזה חישל אותו (אולי הפך למתאגרף מיומן בהמשך..) אבל את האמת כנראה שזה באמת השפיע עליהם אם הם לא יצדיקו את זה יחטפו סטירה נוספת

ההוא יש לו שם פרוגי בשם יוסף שטיין - וההוא מצדיק זאת בגלל שחבר העיד בפניו שזה העמיד אותו, ומעטים הם האנשים שיודעים להודות שאכן הסטירות במקום הנכון ובזמן הנכון היו כלי חשוב להעמיד אותם על מקומם...

מדהים איך שהנושרים והנושרות היקרים והיקרות אף פעם לא אשמים, תמיד זה סיבות חיצוניות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה