האם בעידן שלנו עדיין מרביצים בחיידרים?

מצב
הנושא נעול.

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
יש מכות ועוד איך...
אחותי מספרת שבנה בן ה7 חוזר כל יום עם סיפור מצמרר אחר על מכות שילדים חוטפים (כמו בסיפורים של פעם..) היא בדקה את זה מול כמה הורים נוספים ומסתבר שזה נכון.
הם בונים תוכנית לגביו...

נינה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
קראתי בספר על הגאון ר' יעקב קמינצקי, שכבחור נשלח ע"י ראש הישיבה ללמד ילדים בעיירה קטנה ואת השוט תלה למעלה כי לא רצה להרביץ. אז ההורים הגיעו לראש ישיבה שלו (לא זוכרת כרגע מי) והתלוננו שצריך לפטר אותו כי הוא לא מרביץ לילדים שלהם!! ראש הישיבה היה צריך לשכנע אותם שר' יעקב יחנך אותם כמו שצריך גם בלי שוט..
היו דורות:)

רוטב שום

משתמש מקצוען
לפני שמרביצים לילד לצורך חינוך צריך להגיד:
"לשם מצוות חינוך" ואז להכות
המכה הזאת תחנך מהסיבה שכל הכעס שהיה התנדף בגלל העצירה לרגע
ונשאר רק החינוך ואז המכה גם לא כואבת... ומחנכת

נפמן

משתמש מקצוען
לפני שמרביצים לילד לצורך חינוך צריך להגיד:
"לשם מצוות חינוך" ואז להכות
המכה הזאת תחנך מהסיבה שכל הכעס שהיה התנדף בגלל העצירה לרגע
ונשאר רק החינוך ואז המכה גם לא כואבת... ומחנכת

נכון, בדיוק לכזו ענישה התכוונתי, אבל שלא נגיע ח"ו למצב שאסור להעניש בכלל והפתרון הוא ילדים "טאטאלאך" ולמי שלא- ריטלין

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הלואי שגם אנחנו בתור הורים נגיד "לשם מצוות חינוך" לפני כל תגובה שלנו לילד!
אני נגד הכאה ונגד ענישה ונגד ונגד..
אבל, פעמים רבות יש לי תחושה שאנחנו מצפים מהמורים ומהמורות להיות מלאכים, אני אישית רחוקה מאד מלהיות אחת כזאת, אבל אני מודעת לזה, שאני מצפה מהמחנכים של ילדי כן להיות כאלו...

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
כבר היו פה הרבה דיונים בנושא.
אישית אני לגמרי נגד
וזה בלשון עדינה.

בפרט בדור של היום - משמעת וחינוך זה רק אהבה.
ובכלל - משמעת אין לה שום קשר לאלימות , לא פיזית ולא מילולית.
אלימות זה תוצאה של חוסר אונים/חולשה/כעס.

רק לצורך דוגמא , כדי שתבינו את הרעיון של משמעת
הבן שלי היום בכיתה ד' , עד כיתה ג' בתלמוד תורה הקודם היו להם מורות.
היתה לו מורה אלופה אלופה, משמעת אצלה זה משמעת עד הסוף. מכל הבחינות כמובן
המחברות שלו היו מתוקתקות , שיעורי בית מושלמים, מערכת הכל דפק כמו שצריך.
השנה הגיע למלמד שכנראה אין לו שמץ איך להשליט משמעת , (ולא רק מבחינה לימודית...)
המחברות של הבן שלי כמעט ריקות, אין לי כח לכתוב , הוא אומר לי (רק לאחרונה שמתי לב , האמנתי לו שלא כותבים ובמקרה לקחנו מחברת מחבר.)
אמרתי לו שאדבר עם המלמד אמר לי שהמלמד אמר לו שאם הוא לא כותב - הוא לא יוצא להפסקה.
ולבן שלי לא אכפת , הוא נשאר בהפסקה אבל לא כותב.
אז נו , זה משמעת??
אתה יכול לתת "עונש" שהילד ישאר בהפסקה , אבל מהעונש שלך משתמע שבסוף אפשר לא לציית לך, ולכן על הבן שלי זה לא עובד.
אם אתה דורש ובטוח שהילד יעשה כך וכך , והילד רואה שאי אפשר לשחק איתך משחקים בשום אופן , הוא יעשה את מה שאתה מבקש בסוף. בוודאות.
זה תקף לכל דבר!! ומכאן הדרך לחינוך ומשמעת פשוטה מאד. אין כל צורך להגיע להרמת ידיים וממילא זה התשובה לשאלה אם צריך אלימות.
ראיתי משפט חזק בספר של חיים ולדר - מילים שנאמרות מהלב ובנחת נכנסות הרבה יותר מהרבה גערות וצעקות - משהו ברעיון הזה , לא זוכרת ציטוט מדויק.

אגב , ראיתי את זה מהניסיון האישי שלי עד היום,
וקיבלתי חיזוק עד כמה זה נכון בהרצאה שהבאנו לעיר בנושא משמעת וסמכות בקלות מאת הר' משה שטרן , ממליצה מאד.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
סיפר לי מישהו שחטף הרבה סטירות בחיידר ולא בצדק.
פעם אחת הוא קיבל סטירה וידע שזה מגיע לו בצדק!!!
מתוך 8 שנים בחיידר והמון סטירות- סטירה אחת בצדק!!!
לדעתי לא תקין, יש המון דרכים אחרות לחנך ילדים.
מתוך אינסוף כאפות שחטפתי (שברו עלי מקלות! למדתי בתשב"ר בבני ברק... מי שמכיר) פעם אחת ויחידה זה היה שלא בצדק, אני שכחתי מזה מיד, ולולא שזה היה עם עוד מישהו שהוריו התקשרו באותו ערב להוריי אף אחד לא היה עושה מזה עסק...
סליחה שאני אומר:
בין בעניין העמדה בפינה, בין בעניין מכות קלות, הערות פומביות וכל השאר - לילדים סטנדרטיים יש בהחלט כוח להתמודד עם זה, וזה אפילו מחשל אותם. כל האשכולות הרבים המזועזעים בנושאים אלו מסבירים למה גדל לנו כאן דור של מפונקים שלא יודעים להתמודד.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכון שכולם מבינים שאין שום קשר?

אני לגמרי לא מסכימה.
יש קשר וברור שזה כתוצאה מאז,
כשהייתם ילדים לא יכלתם להגן על עצמכם , זה איפשהוא מתפרץ כהגנה על האחר כשאתם שומעים דבר כזה.
גם אם תטענו שילדים יכולים ויש להם כח להתמודד עם זה , לא זו הדרך לחנך ובפרט לא בימינו.

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
סיפור אמיתי- ילד שהוריד את הנעליים בכיתה כי הגרביים שלו היו רטובות, והמלמד אמר לו לצאת החוצה (לבוץ! כי זה קראוונים) בלי הנעליים- זה לא אלימות??? מזעזע!!

נפמן

משתמש מקצוען
סיפור אמיתי- ילד שהוריד את הנעליים בכיתה כי הגרביים שלו היו רטובות, והמלמד אמר לו לצאת החוצה (לבוץ! כי זה קראוונים) בלי הנעליים- זה לא אלימות??? מזעזע!!
ברור! זה אלימות וזה מזעזע ולא ברור אם לרבה כזה מותר להמשיך להיות רבה.
אבל זה שיש כאלו סיפורים זה לא סיבה להחליט שמהיום ובימינו לא נעניש בכלל...

רוטב שום

משתמש מקצוען
אם נקשיב, נאמין ונכבד את הילדים הם יתייחסו אלינו כך בחזרה!
ולא מתוך פחד מהילד אלא מתוך הערכה וכבוד להיותם אדם!

הגישה שלנו כלפי עצמנו צריכה להיות "אנחנו המבוגרים מבינים יותר, חכמים יותר עם נסיון חיים עשיר יותר ודווקא בגלל זה חשוב להקשיב לילד"

ולכבד אותו!! ולא להכנע לו!! - מה שקורה בציבור הכללי

ילדים צריכים גבולות ואם הם לא מספיק ברורים הם גם דורשים גבולות
ויש הרבה דרכים להעמיד גבולות, עונש פיזי צריך להיות כאופציה אחרונה אבל קיימת!

אני בתור הורה מצפה בהחלט מהמורים של הילדים לעשות מעבר ולהשקיע בחינוך- זאת העבודה שלהם! הילדים בעיקר הבנים נמצאים בחיידר בין 8-10 שעות ביום!

הבקשה מכל מלמד תלמד תתמקצע ואם יש בעיות תתייעץ!!!! אל תפעל מהבטן אלא מהשכל!!
מדובר בנשמות ובילדים, ומי שלא מסוגל להשליט שכל על רגש רגעי שלא יהיה מלמד!!!!

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני לגמרי לא מסכימה.
יש קשר וברור שזה כתוצאה מאז,
כשהייתם ילדים לא יכלתם להגן על עצמכם , זה איפשהוא מתפרץ כהגנה על האחר כשאתם שומעים דבר כזה.
גם אם תטענו שילדים יכולים ויש להם כח להתמודד עם זה , לא זו הדרך לחנך ובפרט לא בימינו.
לא מסכימה איתך
אותי אף פעם לא היכו בבית הספר
אבל אם אני אשמע שהיכו את הבן שלי, שהדם יעלה לי לראש זו ממש התבטאות עדינה!!
אני כן אתאפק לא להגיב לידו כדי לא לקלקל, אבל מאחורי הקלעים של הילד הנושא לא יעבור בשתיקה!!! (מקווה שהמלמד שלו פה כדי לקרוא את זה ;) )

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
חח גם אותי לא היכו בבית ספר
ואתנהג בדיוק כמוך

אבל פה את שומעת שהוא טוען שזה חישל אותו - ובכל זאת יכעס שישמע שהרימו יד על הבן שלו.
אני לגמרי לא חושבת שזה בכיוון של לחשל , אולי זה מחשל את הגוף לכאב אם להיות ציניים
אבל לא בכיוון של הכנה וחינוך לחיים. ולכן אכעס נורא אם רק אשמע דבר כזה על הילד שלי.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
חח גם אותי לא היכו בבית ספר
ואתנהג בדיוק כמוך

אבל פה את שומעת שהוא טוען שזה חישל אותו - ובכל זאת יכעס שישמע שהרימו יד על הבן שלו.
אני לגמרי לא חושבת שזה בכיוון של לחשל , אולי זה מחשל את הגוף לכאב אם להיות ציניים
אבל לא בכיוון של הכנה וחינוך לחיים. ולכן אכעס נורא אם רק אשמע דבר כזה על הילד שלי.
התגובה של 'עליית הדם לראש' היא תגובה רגשית. 'נגעו לי בילד'....
אין לי ספק כי במידה ואשמע שיש הצדקה מלאה התגובה כלפי הילד תהיה "עכשיו אתה ילד מצויין, המכה הזו תעזור לך להתגבר על היצר הרע בפעם הבאה".

רוטב שום

משתמש מקצוען
כשמשהו אחר פוגע בילד שלי כואב ומכעיס הרבה יותר
מאשר הורה שפוגע בילד שלו
מה לעשות- ככה זה

לא מוכנה בשום אופן שיכו את הילד שלי אפילו אם הסיבה צודקת
לא מאמינה בחינוך כזה

כי בדר"כ ההכאה באה מכעס!!!! והבן שלי הוא לא שק חבטות ....

עימודעילית

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אל תמהרו לדון לפני ששמעתם את כל הסיפור, מכל זוויותיו ושלל הבטיו, ואת כל הצדדים המעורבים בנושא.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה