הדודה מלכי
מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
•
לא מסכימה.הורס אותי אלו שכותבים 'מכה קלה', מבחינת הכאב הפיזי אמנם יש הבדל, ברור, אבל מבחינת ההשפלה, הפגיעה והתוצאות הרגשיות - אין כמעט הבדל.
הורס אותי אלו שכותבים 'מכה קלה', מבחינת הכאב הפיזי אמנם יש הבדל, ברור, אבל מבחינת ההשפלה, הפגיעה והתוצאות הרגשיות - אין כמעט הבדל.
תרשו לי לשאול - יצא לכם פעם להרביץ למחשב??! או לכל מכשיר אחר אם הוא לא תפקד טוב..?!
זה לא יעזור, נכון?! זה רק ישבור אותו.
אותו דבר על ילדים (בנ"א בכלל). זה לא יעזור, זה רק ישבור!!
ואל תתחילו להגיד לי אל תשווי.
מי שמבין שהוא מתעסק עם נפשות וכמה זה לא פשוט - ומה ששנוי עליך אל תעשה (ויתממו לי פה 'אין לי בעיה שירביצו לי אם זה מוצדק' בלה בלה...)
שמעתי בימי לימודי שמה ששנוי -
זה כמו שאתה לא אוהב שעושים לך משהו שאתה לא אוהב - אל תעשה לאחר מה שהוא לא אוהב. כי על כל אחד שנואים דברים אחרים ואז אנשים יתממו ש'אין לי בעיה עם זה'...
באמת אף פעם לא עמדת בפינה או בחוץ 20 דק' ויותר??!!
אם הייתי יודעת בתור תלמידה את כל מה שאני יודעת היום
ממש לא. פשוט לשנות דרך. אגב, בציבור הכללי זה עובר לרווחה. זו אלימות! גם אם זה מסתתר מאחורי מילים יפות ועדינות כמו חינוך וכו'.
זה בהחלט ובהחלט משאיר צלקות, ובמחילה - ממש לא עושה את העבודה!!!
אולי גורם לילד לפחד ולשנוא ולשתוק לכמה דק' / יום, אבל לא עוזר. (או שגרוע יותר - יש כאלו שזה ישתיק אותם לגמרי, תוצאה רגשית של טראומה - אילמות סלקטיבית...)
לגבי הציטוטים - פעם זו היתה הדרך שהכירו, וזה אולי עבד, כיום -לא.
כיום יש מודעות.
אם הילד ממשיך להתנהג כך (עובדה שהר' מרביץ שוב ושוב) סימן שזה לא עובד.
הכאה זו תוצאה של תסכול / כעס / עצבים / יאוש / חוסר אונים.
כל מילה!!
גם אמירות מסוימות זה גרוע.לא מסכימה.
מכה קלה, בחיידר שמקובל להכות בו, משפילה הרבה פחות מאמירות מסויימות.
כל מילה פנינה!תקשיבי, יקירתי!
מה שהולך בציבור הכללי רק משכנע אותי שהדרך שלהם היא פשוט לא נכונה.
החינוך שם זה הדבר שהכי רחוק מהצלחה, לכן סיפורים על אלימות ורווחה בציבור הכללי ממש לא מרגשים אותי.
יש לי רק 2 שאלות אלייך ואל כל אלה שמתנגדים בכזו נחרצות.
1. מי החליט שהדור שלנו הוא אחרת מכל הדורות, והיום צריך לדבר אחרת? ואולי בגלל שמתנהגים בכזו רפיסות וחולשה ופוחדים מהילדים, הדור הוא כל כך חלש?
אני שמתי לב שאנשים מניחים הנחות יסוד, ומנהלים את כל חייהם לפיהם, בלי לבדוק אם ההנחת יסוד אכן נכונה.
אותי לימדו שמי שמתמודד נהיה חזק. שהכלים שהאומן מכה עליהם זה מראה על חוזקם, שחוסך שבטו שונא בנו.
אבל הפסיכולוגיה והעולם הכללי כל כך שיבשו לנו את השכל הישר, והצליחו לקחת את האנשים הכי שומרי תורה ומצוות ולגרום להם לחפש רק בחוץ איך לחנך ילדים, ועוד להרגיש בסוף שזו הדרך הנכונה.
2. אני לא מבינה את הקב"ה. איזה מן אבא זה, הוא לא יכול לגרום לי לקיים מצוות בלי עונשים, בלי צרות, בלי גהינום? למה לא ללכת בדרכי נועם, בדיבורים? רוצה משמעת? רוצה שנקיים את מה שציווית אותנו, בא תדבר. למה להעניש? למה להכות? למה להשפיל?
זה בהחלט ובהחלט משאיר צלקות, ובמחילה - ממש לא עושה את העבודה!!!
אף אחד לא שוכח-הבן שלי היה ילד שובב בגן... כשהגיע למכינה חשב להמשיך... אבל הופס, נתקל ברבה...
2 סטירות בתחילת השנה וזהו.....!!! ילד דבש!!! לומד, משתתף וצייתן....!!!
לא עוזר?!
שלא תחשבו ממש התחלחלתי ששמעתי על הסטירות עד כדי שחשבתי להעביר אותו חיידר אבל מה לעשות שהתוצאות דברו בעד עצמם?
ובאמת מדובר ברבה מיוחד, שמחזיק את הכתה חזקקקקקקקקקקק
אני לא בעד סטירות אבל אני חושבת שלא תמיד זה רע.... כל מקרה לגופו...
נ.ב. הבן שלי לא שוכח את הסטירות.... אבל אוהב את הרבה אהבת נפש... אפ' שחלפו להם 3 שנים....
נחרדתי אתמול לשמוע מהבן שלי שמספר לי
שהרבה שלו מרביץ לילדים בכיתה כמובן למי שלא מתנהג טוב, ולא מקשיב
תגידו זה נורמאלי? למה רבה צריך להרביץ?
אני חושבת שרבה טוב שיודע לתפוס כיתה לא צריך להרביץ, בדר"כ מכות נובעות מחולשה ולא מכח
ע"פ חוק עדיין מותר להרביץ?
אודה לעזרתכם!
לא בטוח שזה שהוא נהיה ילד טוב זה בגלל הסטירות,הבן שלי היה ילד שובב בגן... כשהגיע למכינה חשב להמשיך... אבל הופס, נתקל ברבה...
2 סטירות בתחילת השנה וזהו.....!!! ילד דבש!!! לומד, משתתף וצייתן....!!!
לא עוזר?!
שלא תחשבו ממש התחלחלתי ששמעתי על הסטירות עד כדי שחשבתי להעביר אותו חיידר אבל מה לעשות שהתוצאות דברו בעד עצמם?
ובאמת מדובר ברבה מיוחד, שמחזיק את הכתה חזקקקקקקקקקקק
אני לא בעד סטירות אבל אני חושבת שלא תמיד זה רע.... כל מקרה לגופו...
נ.ב. הבן שלי לא שוכח את הסטירות.... אבל אוהב את הרבה אהבת נפש... אפ' שחלפו להם 3 שנים....
ברוווור. לא דיברתי על אלימות מילולית.לא מסכימה.
מכה קלה, בחיידר שמקובל להכות בו, משפילה הרבה פחות מאמירות מסויימות.
לא דברתי על ההבדל בין ענישה למכות,ומה ששנוי עליך אל תעשה, זה לא קשור לכאן בכלל.
את רוצה שהרבה לא התייחס לבן שלך? שיתן לו לעשות כל מה שעולה לו לראש?
לפעמים חייבים את הסטירה, כן!
וזה עדיף מלשלוח לכתה של האח הקטן למשך שעה!!!!
לא מסוגלת לשמוע אם היו משפילים כך את הבן שלי!!!! שעה שלמה!!!! אפילו לא חצי שעה!!
לא בעד מה שהולך בציבור הכללי, רק ציינתי עובדה.תקשיבי, יקירתי!
מה שהולך בציבור הכללי רק משכנע אותי שהדרך שלהם היא פשוט לא נכונה.
החינוך שם זה הדבר שהכי רחוק מהצלחה, לכן סיפורים על אלימות ורווחה בציבור הכללי ממש לא מרגשים אותי.
יש לי רק 2 שאלות אלייך ואל כל אלה שמתנגדים בכזו נחרצות.
1. מי החליט שהדור שלנו הוא אחרת מכל הדורות, והיום צריך לדבר אחרת? ואולי בגלל שמתנהגים בכזו רפיסות וחולשה ופוחדים מהילדים, הדור הוא כל כך חלש?
אני שמתי לב שאנשים מניחים הנחות יסוד, ומנהלים את כל חייהם לפיהם, בלי לבדוק אם ההנחת יסוד אכן נכונה.
אותי לימדו שמי שמתמודד נהיה חזק. שהכלים שהאומן מכה עליהם זה מראה על חוזקם, שחוסך שבטו שונא בנו.
אבל הפסיכולוגיה והעולם הכללי כל כך שיבשו לנו את השכל הישר, והצליחו לקחת את האנשים הכי שומרי תורה ומצוות ולגרום להם לחפש רק בחוץ איך לחנך ילדים, ועוד להרגיש בסוף שזו הדרך הנכונה.
2. אני לא מבינה את הקב"ה. איזה מן אבא זה, הוא לא יכול לגרום לי לקיים מצוות בלי עונשים, בלי צרות, בלי גהינום? למה לא ללכת בדרכי נועם, בדיבורים? רוצה משמעת? רוצה שנקיים את מה שציווית אותנו, בא תדבר. למה להעניש? למה להכות? למה להשפיל?
יש גם את הסיפור של שלמה המלך עם מלכת שבא ששלחה 500 ילדים וילדות....לא יודעת מה המקור שלו,
אבל לי יש את המקור המוסמך בעולם- התורה הקדושה.
"כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבני ישראל"
'לבית יעקב- אלו הנשים תאמר להן בלשון רכה, ותגיד לבני ישראל- עונשין ודקדוקין פרש לזכרים, דברים הקשים כגידים' (רש"י)
אז יש דרכים אחרות , במחילה, בלי להזיק לילד.לא מרביצים כי זה עכשיו ילמד את הילד או יחנך אותו.
עונש לא מחנך, ולא מלמד כלום.
עונש וגם מכה (קטנה) מאלף את הילד. זה מרגיע אותו לדקה, ליום. כדי שיוכל לשמוע מה רוצים ממנו.
הקב"ה לא רוצה להשפיל, אם את חושבת שאת הקשיים הוא מביא לנו מכעס, ומעצבים - זה מאד עצוב. אבל הרבעס כןלמה להעניש? למה להכות? למה להשפיל?
מי שמתמודד מתחזק, זה וודאי, אבל בשביל שלילד שלי יהיו כוחות להתמודד אני לא צריכה לתת לו התמודדויות (או מכות), ולא לקחת ממנו, וגם לא לתת לו להתמודד לבדאותי לימדו שמי שמתמודד נהיה חזק. שהכלים שהאומן מכה עליהם זה מראה על חוזקם, שחוסך שבטו שונא בנו.
האשמת הנושרים את משקעי ילדותם לא הוגנת, ובבית משפט היתה מסומנת כ"לא קביל"...לא בעד מה שהולך בציבור הכללי, רק ציינתי עובדה.
העובדות מוכיחות שהדור שלנו הוא אחרת מכל הדורות.
ולא אני המצאתי את זה.
מכירה אישה מדהימה מדהימה שגידלה (ועדיין) הרבה ילדים, ויכולה להעיד על עצמה שבחיים (!) לא הרימה יד על ילד שלה, ואת צריכה לראות את הילדים שלה - מאחלת לכל עמ"י כאלו ילדים טובים, ממושמעים, מדהימים. והיא ממש לא היחידה.
דברת על נושרים, אני אגיד לך משהו, למה שמישהו יצא בשאלה?!
למה שמישהו שבטוח בדרך שלו, שטוב לו במקום שהוא נמצא - ילך ויחפש דרך אחרת?!
כי לא טוב לו! כי הוא סובל! תעשי בירור קטן ותגלי שרוב מקרי הנשירות זה כל מיני סיפורים כאלו ואחרים, כי הכל שותקים, והכל בסדר אצלינו (אלימות למשל), והכל מעבירים, והכל אסור שידעו ולא מדברים.
יש הרבה שמאלימות, יש הרבה שנפלו קרבנות.... ועוד סיבות.
(ולא שאני חושבת שאח"כ טוב להם, אבל הם פשוט בורחים.
וכמובן יש את אלו שיוצאים בשאלה כי הם פשוט גילו עולם והעולם הזה קורץ להם מאוד. וזה ניסיון גדול שהם לא עמדו בו.)
הדור חלש כי יש ירידת הדורות. מה לעשות.
אני מסכימה עם זה שמי שמתמודד - מתחזק ומתחשל, אבל מכות?! זו ההתמודדות??!!
גם אני לא תמיד מבינה את הקב"ה, לכל אחד יש את השליחות שלו בעולם, ואנחנו לא יודעים מהי, אבל משהו אחד פספסת - שאותי מחזיק -
הקב"ה לא מכה כי מעניש (לא הכל בעולם זה תוצאות ותגובות), אותי לימדו בסמינר שהקב"ה רוצה אותי קרובה אליו, הוא רוצה שאתפלל אליו, שאדבר איתו, וזה מקרב. וניסיונות מחשלים ומקרבים אותי אליו.
את רואה את זה כמכה, אחר יראה את זה כקריאה. מבינה?!
זה הרבה עניין של השקפה, וגלשנו מנושא האשכול...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: