מים ותבליניםמה להוסיף?
כן.האם על הפלטה 3 שעות יספיק?
מים ותבליניםמה להוסיף?
כן.האם על הפלטה 3 שעות יספיק?
לאיזה מספר זה מתאים?אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...
ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.
בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
רגע לפני פורים: השף ישראל דודק עם כל הטיפים להכנת בשר
עומדים להכין בשר לסעודת הפורים, ומתלבטים באיזה נתח להשתמש? חוששים שהבישול לא יצליח לכם? תוהים מהו משך זמן הבישול המומלץ, ואיך הופכים את הבשר לרך וטעים? השף ישראל דודק עם כל הטיפים והעצות להכנת הבשר. חג שמח!www.hidabroot.org
אשכול שלם דן בזה.לאיזה מספר זה מתאים?
אשכול שלם דן בזה.
בקצרה: לרוב הסוגים.
האמת שזה מופיע כבר בעמוד הראשון
ידעתי שאם אקרא 19 עמודים יכלתי גם לקבל את התשובה, אבל לא היתה לי מספיק סבלנות
תודה שבכל זאת ענית
מועדים לשמחה.
בהחלט. מוגש שלם וכל סועד מוריד לעצמו נתח.אולי לא היתי צריכה לחתוך אלא להגיש שלם?
נכון. העצם אמורה להשאר עד ההגשה, ועד בכלל.אולי לבשל כולל העצם?
כן@java זה מתאים גם לבשר מספר 4?
ספציפית עם הירקות שציינת לא נראה לי שתהיה בעיה,אני רוצה להכין כמו שאמרת
אלא שאני רוצה לדלג על הבישול בסיר לאחר האפיה (אני חושש שזה ייבש את הבשר) ולשים כבר בתחילת האפיה גזר, עגבנית שרי, סלרי כמבואר במתכון הזה https://www.youtube.com/watch?v=3AdxVJhO9kI
השאלה היא האם אפיה כל כך ממושכת של ירקות היא בעייתית?
אין לי ניסיון.איך בשר לחי יגיב בתנור
יכול להיות בהחלט שזו הסיבהאפיתי בשר שש משומן וממולח מעט מכל הצדדים ונזכרתי שצריך להוסיף מים רק אחרי חצי שעה על 200. הוספתי ונתתי עוד רבע שעה בערך על 200 ואז הורדתי ל130 ואפיתי ארבע חמש שעות.
יצא יבש מבחוץ (קצת כמו עוף מכובס) וטוב מבפנים (לטעמי) ובכללי לא רך וכיפי... זה בגלל שדילגתי בהתחלה על המים?
הבישול הנוסף עם הרוטב יתן לזה את הרכות?
תודה רבה ממש!
בסדר לאפות ברוטב מכוסה בנייר אפיה ונייר כסף? חתכתי את הבשר ואני רוצה לשמור על הצורה שלו עד כמה שאפשר בתור פרוסות והוא מתפרק לי... באפיה הצורה תשמר יותר. יש הבדל בין אפיה לבישול לעניין זה?אין לי ניסיון.
יכול להיות בהחלט שזו הסיבה
בכל מקרה, בישול ברוטב כשהבשר בצורת פרוסות כאמור, אמור לתקן.
לא ניסיתי לאפות ברוטב.בסדר לאפות ברוטב מכוסה בנייר אפיה ונייר כסף? חתכתי את הבשר ואני רוצה לשמור על הצורה שלו עד כמה שאפשר בתור פרוסות והוא מתפרק לי... באפיה הצורה תשמר יותר. יש הבדל בין אפיה לבישול לעניין זה?
ותודה רבה ממש על הזמינות!!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: