דרוש מידע בית שמש - חסידית

מצב
הנושא נעול.

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק חלקי
4 אחיינים שלי עברו / עוברים עכשיו לבית שמש
חלק זכו בהגרלות, חלק רכשו לבד (2-2).
חסידיים.
עברו לרמה ד3.
אחד עבר לד2.
הם נהנים שם מאוד, אגב.

גונן

משתמש מקצוען
אני אישית מכיר מישהו שגר בבית שמש הוותיקה באזור מתחרד (הוא אמר לי שכמעט כל חלק בעיר זה אזור מתחרד)
והוא נהנה שם מאוד, אבל כמובן זה לא מתאים לכל אחד

סי 2

משתמש פעיל
רמת אברהם זה שכונה עם כשני שליש חסידים וכשליש ליטאים
שכונה צעירה עם הרבה זוגות צעירים
(רמה ד' מעורבת בכל המינים, כל מי שזכה במחיר למשתכן)
תעדכן אותי על שליש ליטאים ברמת אברהם
אני מחפש ולא מוצא
אולי בפרויקטים החדשים?

סי 2

משתמש פעיל
יש שאומרים שבד'
3' זה הכי חסידי
ו4 זה הכי אנשים סגנון חו"ל
גם בד' 4 זה אחיזת עיניים אני מכיר כמויות אדירות של חסידים שקנו בוולפסון בחופשי
די עם הסיפורים האלה
הליטאים לא באו בהמוניהם לד' זוהי עובדה שכל מי שמתעסק עם נתונים יודע זאת
ולכן הליטאים שהגישו את ההתנגדות בד' 3 מעוניינים להסתדר רק
שיש אחד מג' שרוצה להיות חבר עיריה ולא נותן להוריד את התתנגדות

סי 2

משתמש פעיל
סתם למידע וולפסון בד'4 (שיש לו חצי מהדירות בד'4) מכר רק לליטאי/חוצניק.
מכיר אישית המון ליטאים שזכו במחיר למשתכן בכל החלקים של ד'.
הליטאים לא הלכו לשום פריפריה אלא לאחיסמך.
נכון שליטאים שאין להם קשר לבית שמש פחות יגיעו (ויש שלמרות זאת מגיעים) אבל יש המון ליטאים שיש להם קשר לבית שמש כגון הורים מהקריה החרדית או מרמה א', ובוודאי אמריקאים שהמעוז שלהם זה בית שמש ולכן יש המון אמריקאים ברמה ד'.
יש גם הרבה ליטאים שמגיעים לבית שמש בתור שכונה של ירושלים.
מי שכותב שהליטאים עוזבים את המרכז זה בלבולי מח ואפשר להגיד את זה באותה מידה על הציבור החסידי.
חבל שיש ניסיון להנדס תודעה ואז לגנוב הקצאות.
כולנו יודעים מה היה בירושלים שכולם היו בטוחים שיש רוב חסידי ובסוף 6/3.
מי שמהנדס תודעה זה אתה מה לעשות שהנתונים בשטח לא מסתדרים עם הרצונות שלך
מה גם שכבר היו מערכות בחירות שבהם הוכח שלחסדים יש רוב מוחץ בבית שמש ביחד עם הקנאים שאינם משתתפים
בבחירות אז גם אם אוכלסו מאז שכונות ג' שהיא בעיקר ליטאים יש את ד' ורמת אברהם שהם רוב חסידי מוצק
אני אומר זאת מידיעה ברורה

סי 2

משתמש פעיל
לדעתך, מהו האחוז כיום של הליטאים ברמה ד'?
ייד טוען שזה באיזור ה15%.
סי2 כתב שיש מעל 50% חסידים - כך שבניכוי ספרדים ומגזרים נוספים - יוצא לדבריו שיש פחות מ25% ליטאים.
מה המספרים לדעתך?
(גילוי נאות: אני ליטאי, ואשמח מאד לגלות שהמספרים גבוהים מההערכות דלעיל).
זהו אינם הערכות אלא נתונים ברחל ביתך הקטנה

סי 2

משתמש פעיל
ד1 יש כמה קהילות ליטאיות גדולות ממש לא דומה לרמה ב'.
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)
בד' 1 יש שני בתי כנסת ליטאים יחסית מלאים ועוד בית כנסת אחד שרב עם סקווער על השטח בעולא שבקושי מצליח לגייס מנין בשבתות
אם אני מפרגן ביחד זה מגיע ל150 משפחות
כמה דירות יש בד' 1 ?

סי 2

משתמש פעיל
לגבי וולפסון ד'4 הוא ניסה והצליח, כל השוק החופשי (60%) הוא חוצניקים, וגם המשתכן הוא בערך שליש לכל מגזר כך שיהיה מקסימום 15% חסידים וצ'אלמרים בפרויקטים שלו וגם הם כפופים לכללים המחמירים שלו בעניין מזגנים בחוץ וחריגות בנייה, כך שמי שלא יתאים לו כנראה יעזוב.

אני מבין שאתה לא חסיד אלא צ'אלמר, בסדר...

כליטאי אין לי שום בעיה לגור עם צ'אלמרים וחסידים. הבעיה היחידה היא שמנסים לגנוב הקצאות (ד'3) ואז לליטאים לא נשאר איפה להתפלל.
כמה מטר מגיע למתפלל?
הגזמתם!!

סי 2

משתמש פעיל
לדעתי יש הרבה ליטאים שמשכירים לספרדים וצ'אלמרים.

חפציבה שכונה קטנה. קריה רמת אברהם שווה בשווה.
רמה ב' כנגד רמה א' (יתרון לרמה א' יותר אחוזי הצבעה לעומת רמה ב' צ'אלמרים)
רמה ג'2 (כולל וולפסון) שווה בשווה.
רמה ד' שווה בשווה.
רמה ג'1 יתרון לליטאים.
אם הליטאים סוגרים עם הספרדים הם לוקחים בגדול (בוודאי אם הליכוד וכדומה יתמכו בו).
לדעתי החסידים בכלל לא יריצו מועמד (יש חילוקי דעות בחסידים/צ'אלמרים) ויתמכו ברה"ע הנוכחית. כמה חסידים ישימו בקלפי מועמדת לא חרדית אלא הם ימנעו.
לכאורה יש 75% חרדים שמתחלק בערך שליש לכל מגזר כך שליטאים וספרדים הם 50% ועם חלק מהציבור הכללי אז בכלל, ואם כל הצ'אלמרים והרבה חסידים ימנעו אז לכאורה המועמד החרדי-ליטאי ינצח.
שהליטאים יסתדרו קודם כל בינם לבין עצמם
ביינתיים זה נראה שהחסידים סוגרים על דיל עם הספרדים
ומביאים מועמד שלישי לא גולדברג...

סי 2

משתמש פעיל
ד1 יש כמה קהילות ליטאיות גדולות ממש לא דומה לרמה ב'.
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)
מחפש את הדירות הפנויות בפרויקטים המאוכלסים
לא מצאתי

די

משתמש סופר מקצוען
תעדכן אותי על שליש ליטאים ברמת אברהם
אני מחפש ולא מוצא
אולי בפרויקטים החדשים?
לא שליש כמעט חצי. וכמעט אין ספרדים ברמת אברהם. כן גם בפרויקטים החדשים (יש שכולם של דגל).

די

משתמש סופר מקצוען
גם בד' 4 זה אחיזת עיניים אני מכיר כמויות אדירות של חסידים שקנו בוולפסון בחופשי
די עם הסיפורים האלה
הליטאים לא באו בהמוניהם לד' זוהי עובדה שכל מי שמתעסק עם נתונים יודע זאת
יש חסידים בוולפסון ד'2 בחופשי. יש גם בד'4 בקבלנים אחרים. ממש לא ידוע לי על חסידים בוולפסון ד'4 בשוק חופשי וגם אם כן זה מעט מאוד (אולי חסידים חוצניקים...)

האברך ממיר

משתמש מקצוען
יש עדיין גם הרבה ליטאים שנשארו במרכז, אבל נראה שהם מעדיפים את ירושלים ובני ברק על פני בית שמש.
הליטאים שבחרו לגור בבית שמש הם בדר"כ בעלי זיקה למקום, דהיינו שיש להם משפחה כאן. זו"צים שאין להם הורים או משפחה כאן לא כ"כ באים.
בית שמש היא כבר מזמן לא מקום שמגיעים אליו בגלל מחירים, או בגלל זיקה.
בשנים האחרונות בית שמש הפכה להיות מקום עם עדיפות ראשונה למגורים במרכז, אחרי ירושלים ובני ברק כמובן.
אז הבני ברקים נתקעו באחיסמך לפני הרבה מאוד שנים, עם אלף דירות, וכל השאר חיפשו מקום אחר.
מי שמכיר את נבכי הפוליטיקה הליטאית, יודע בוודאי על אחד מגגדולי הרבנים בשכונות החדשות בבית שמש, שבשלבי השייוק הראשונים של אחיסמך הוא נבחר לכהן בה כמרא דאתרא, אלא שהבניה הית =ה נראית כמשהו שלעולם לא תצא לפועל, ובשנים הממושכות שעברו מאז הוא נקרא לכהן כרב בבית שמש. כיום הרבנות שלו מכובדת מאוד, ובוודאי משפיעה יותר מרבנות באחיסמך.

די

משתמש סופר מקצוען
ולכן הליטאים שהגישו את ההתנגדות בד' 3 מעוניינים להסתדר רק
שיש אחד מג' שרוצה להיות חבר עיריה ולא נותן להוריד את התתנגדות
כמה מטר מגיע למתפלל?
הגזמתם!!
כמה מטר מגיע לצ'אלמרים? מה רוצים לבנות שם אולמות?
לליטאים רוצים לתת לפי מה שיש היום ולחסידים לפי 50 שנה קדימה.
ברור שנציגי הציבור הליטאי לא יסכימו, מחר יתאכלסו עוד פרויקטים ויהיה פיצוץ בבתי כנסת הליטאיים כשבשטחים של החסידים יהיו אולמות אירועים.

די

משתמש סופר מקצוען
מה גם שכבר היו מערכות בחירות שבהם הוכח שלחסדים יש רוב מוחץ בבית שמש ביחד עם הקנאים שאינם משתתפים
בבחירות אז גם אם אוכלסו מאז שכונות ג' שהיא בעיקר ליטאים יש את ד' ורמת אברהם שהם רוב חסידי מוצק
אני אומר זאת מידיעה ברורה
כתבתי כבר לעיל איך השכונות מתקזזות ויש בערך שווה בשווה. מאז התווסף גם ג'1 שכולו ליטאי וג'2 שחצי ליטאי וכן רמת אברהם חצי ליטאי.

די

משתמש סופר מקצוען
בד' 1 יש שני בתי כנסת ליטאים יחסית מלאים ועוד בית כנסת אחד שרב עם סקווער על השטח בעולא שבקושי מצליח לגייס מנין בשבתות
אם אני מפרגן ביחד זה מגיע ל150 משפחות
כמה דירות יש בד' 1 ?
לא כ"כ מכיר נתונים ספציפיים בד'1, אבל גם לפי מה שאתה אומר, 2 בתי כנסת יחסית מלאים ועוד הרבה שנוסעים לשבתות, ועוד בית כנסת, גם בג'2 בהתחלה היו רק 2 בתי כנסת ליטאיים (כי לליטאים לא נשאר...) ובסוף מתברר שהם יותר מחצי מהשכונה (כולל וולפסון, דגל, אחים אום).

האברך ממיר

משתמש מקצוען
(אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
לגמרי. אפי' מרים הנביאה מחולקת לכחצי חסידים, וכל השאר ליטאים וספרדים.
היה קל מאוד לפמפם, כשהקבלנים אכלסו ובקבוצות הרכישה לא נראתה בניה באופק. חוץ מיוצאי חברון, כל הקבות התעכבו. כרמל, ערבים לדיור, דגל, בית ברמה.
היו הרבה ליטאים שבסוף השכירו בגלל השמועות.

סי 2

משתמש פעיל
לא שליש כמעט חצי. וכמעט אין ספרדים ברמת אברהם. כן גם בפרויקטים החדשים (יש שכולם של דגל).
כתבתי כבר לעיל איך השכונות מתקזזות ויש בערך שווה בשווה. מאז התווסף גם ג'1 שכולו ליטאי וג'2 שחצי ליטאי וכן רמת אברהם חצי ליטאי.
די כבר עם הדמגוגיות
רמת אברהם היא עם פחות משליש ליטאי!
שום שכונה לא מתקזזת עם רמה ד' תפסיק כבר עם השטויות האלה
עוד רגע תכתוב שבחפציבה יש רבע ליטאי
ויפה נוף בכלל אין חסידים
אה ובקריה הכל ליטאי
אולי תחזור לפורפורציות
אף אחד לא אמר שאין ליטאים ברמה ד '
אלא פשוט ברמה ד'3
אין יותר מ 15 % ליטאים כרגע זוהי המציאות
יתכן שתשתנה
אך גם אז יש תמימות דעים שאין להם אפילו שליש
אני איני ממציא אלא דיברתי עם מתווכים
ויש בידי נתונים
לא מסתמך על דמגוגיות
לא יודע מה היה בירושלים
אך אם אתה מנופף בתוצאות שם
אני אנופף לך בתוצאות פה!!
והמצב נהיה יותר טוב לטובת החסידים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה