בית שמשניק
משתמש סופר מקצוען
זה פחות או יותר מחיר השוק.לא הבנו כלום
האם 2 מיליון שש מאות לדירה יפה 120 מטר עם מחסן וחניה מחיר סביר או יקר להחריד?
האם יש מרפסת יפה או נוף?
זה פחות או יותר מחיר השוק.לא הבנו כלום
האם 2 מיליון שש מאות לדירה יפה 120 מטר עם מחסן וחניה מחיר סביר או יקר להחריד?
תעדכן אותי על שליש ליטאים ברמת אברהםרמת אברהם זה שכונה עם כשני שליש חסידים וכשליש ליטאים
שכונה צעירה עם הרבה זוגות צעירים
(רמה ד' מעורבת בכל המינים, כל מי שזכה במחיר למשתכן)
גם בד' 4 זה אחיזת עיניים אני מכיר כמויות אדירות של חסידים שקנו בוולפסון בחופשייש שאומרים שבד'
3' זה הכי חסידי
ו4 זה הכי אנשים סגנון חו"ל
מי שמהנדס תודעה זה אתה מה לעשות שהנתונים בשטח לא מסתדרים עם הרצונות שלךסתם למידע וולפסון בד'4 (שיש לו חצי מהדירות בד'4) מכר רק לליטאי/חוצניק.
מכיר אישית המון ליטאים שזכו במחיר למשתכן בכל החלקים של ד'.
הליטאים לא הלכו לשום פריפריה אלא לאחיסמך.
נכון שליטאים שאין להם קשר לבית שמש פחות יגיעו (ויש שלמרות זאת מגיעים) אבל יש המון ליטאים שיש להם קשר לבית שמש כגון הורים מהקריה החרדית או מרמה א', ובוודאי אמריקאים שהמעוז שלהם זה בית שמש ולכן יש המון אמריקאים ברמה ד'.
יש גם הרבה ליטאים שמגיעים לבית שמש בתור שכונה של ירושלים.
מי שכותב שהליטאים עוזבים את המרכז זה בלבולי מח ואפשר להגיד את זה באותה מידה על הציבור החסידי.
חבל שיש ניסיון להנדס תודעה ואז לגנוב הקצאות.
כולנו יודעים מה היה בירושלים שכולם היו בטוחים שיש רוב חסידי ובסוף 6/3.
זהו אינם הערכות אלא נתונים ברחל ביתך הקטנהלדעתך, מהו האחוז כיום של הליטאים ברמה ד'?
ייד טוען שזה באיזור ה15%.
סי2 כתב שיש מעל 50% חסידים - כך שבניכוי ספרדים ומגזרים נוספים - יוצא לדבריו שיש פחות מ25% ליטאים.
מה המספרים לדעתך?
(גילוי נאות: אני ליטאי, ואשמח מאד לגלות שהמספרים גבוהים מההערכות דלעיל).
בד' 1 יש שני בתי כנסת ליטאים יחסית מלאים ועוד בית כנסת אחד שרב עם סקווער על השטח בעולא שבקושי מצליח לגייס מנין בשבתותד1 יש כמה קהילות ליטאיות גדולות ממש לא דומה לרמה ב'.
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)
כמה מטר מגיע למתפלל?לגבי וולפסון ד'4 הוא ניסה והצליח, כל השוק החופשי (60%) הוא חוצניקים, וגם המשתכן הוא בערך שליש לכל מגזר כך שיהיה מקסימום 15% חסידים וצ'אלמרים בפרויקטים שלו וגם הם כפופים לכללים המחמירים שלו בעניין מזגנים בחוץ וחריגות בנייה, כך שמי שלא יתאים לו כנראה יעזוב.
אני מבין שאתה לא חסיד אלא צ'אלמר, בסדר...
כליטאי אין לי שום בעיה לגור עם צ'אלמרים וחסידים. הבעיה היחידה היא שמנסים לגנוב הקצאות (ד'3) ואז לליטאים לא נשאר איפה להתפלל.
שהליטאים יסתדרו קודם כל בינם לבין עצמםלדעתי יש הרבה ליטאים שמשכירים לספרדים וצ'אלמרים.
חפציבה שכונה קטנה. קריה רמת אברהם שווה בשווה.
רמה ב' כנגד רמה א' (יתרון לרמה א' יותר אחוזי הצבעה לעומת רמה ב' צ'אלמרים)
רמה ג'2 (כולל וולפסון) שווה בשווה.
רמה ד' שווה בשווה.
רמה ג'1 יתרון לליטאים.
אם הליטאים סוגרים עם הספרדים הם לוקחים בגדול (בוודאי אם הליכוד וכדומה יתמכו בו).
לדעתי החסידים בכלל לא יריצו מועמד (יש חילוקי דעות בחסידים/צ'אלמרים) ויתמכו ברה"ע הנוכחית. כמה חסידים ישימו בקלפי מועמדת לא חרדית אלא הם ימנעו.
לכאורה יש 75% חרדים שמתחלק בערך שליש לכל מגזר כך שליטאים וספרדים הם 50% ועם חלק מהציבור הכללי אז בכלל, ואם כל הצ'אלמרים והרבה חסידים ימנעו אז לכאורה המועמד החרדי-ליטאי ינצח.
מחפש את הדירות הפנויות בפרויקטים המאוכלסיםד1 יש כמה קהילות ליטאיות גדולות ממש לא דומה לרמה ב'.
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)
לא שליש כמעט חצי. וכמעט אין ספרדים ברמת אברהם. כן גם בפרויקטים החדשים (יש שכולם של דגל).תעדכן אותי על שליש ליטאים ברמת אברהם
אני מחפש ולא מוצא
אולי בפרויקטים החדשים?
יש חסידים בוולפסון ד'2 בחופשי. יש גם בד'4 בקבלנים אחרים. ממש לא ידוע לי על חסידים בוולפסון ד'4 בשוק חופשי וגם אם כן זה מעט מאוד (אולי חסידים חוצניקים...)גם בד' 4 זה אחיזת עיניים אני מכיר כמויות אדירות של חסידים שקנו בוולפסון בחופשי
די עם הסיפורים האלה
הליטאים לא באו בהמוניהם לד' זוהי עובדה שכל מי שמתעסק עם נתונים יודע זאת
בית שמש היא כבר מזמן לא מקום שמגיעים אליו בגלל מחירים, או בגלל זיקה.יש עדיין גם הרבה ליטאים שנשארו במרכז, אבל נראה שהם מעדיפים את ירושלים ובני ברק על פני בית שמש.
הליטאים שבחרו לגור בבית שמש הם בדר"כ בעלי זיקה למקום, דהיינו שיש להם משפחה כאן. זו"צים שאין להם הורים או משפחה כאן לא כ"כ באים.
ולכן הליטאים שהגישו את ההתנגדות בד' 3 מעוניינים להסתדר רק
שיש אחד מג' שרוצה להיות חבר עיריה ולא נותן להוריד את התתנגדות
כמה מטר מגיע לצ'אלמרים? מה רוצים לבנות שם אולמות?כמה מטר מגיע למתפלל?
הגזמתם!!
כתבתי כבר לעיל איך השכונות מתקזזות ויש בערך שווה בשווה. מאז התווסף גם ג'1 שכולו ליטאי וג'2 שחצי ליטאי וכן רמת אברהם חצי ליטאי.מה גם שכבר היו מערכות בחירות שבהם הוכח שלחסדים יש רוב מוחץ בבית שמש ביחד עם הקנאים שאינם משתתפים
בבחירות אז גם אם אוכלסו מאז שכונות ג' שהיא בעיקר ליטאים יש את ד' ורמת אברהם שהם רוב חסידי מוצק
אני אומר זאת מידיעה ברורה
כמו הנתונים על רוב חסידי בירושלים...זהו אינם הערכות אלא נתונים ברחל ביתך הקטנה
לא כ"כ מכיר נתונים ספציפיים בד'1, אבל גם לפי מה שאתה אומר, 2 בתי כנסת יחסית מלאים ועוד הרבה שנוסעים לשבתות, ועוד בית כנסת, גם בג'2 בהתחלה היו רק 2 בתי כנסת ליטאיים (כי לליטאים לא נשאר...) ובסוף מתברר שהם יותר מחצי מהשכונה (כולל וולפסון, דגל, אחים אום).בד' 1 יש שני בתי כנסת ליטאים יחסית מלאים ועוד בית כנסת אחד שרב עם סקווער על השטח בעולא שבקושי מצליח לגייס מנין בשבתות
אם אני מפרגן ביחד זה מגיע ל150 משפחות
כמה דירות יש בד' 1 ?
לגמרי. אפי' מרים הנביאה מחולקת לכחצי חסידים, וכל השאר ליטאים וספרדים.(אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
לא שליש כמעט חצי. וכמעט אין ספרדים ברמת אברהם. כן גם בפרויקטים החדשים (יש שכולם של דגל).
די כבר עם הדמגוגיותכתבתי כבר לעיל איך השכונות מתקזזות ויש בערך שווה בשווה. מאז התווסף גם ג'1 שכולו ליטאי וג'2 שחצי ליטאי וכן רמת אברהם חצי ליטאי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: