דרוש מידע בית שמש - חסידית

מצב
הנושא נעול.

סי 2

משתמש פעיל
לא כ"כ מכיר נתונים ספציפיים בד'1, אבל גם לפי מה שאתה אומר, 2 בתי כנסת יחסית מלאים ועוד הרבה שנוסעים לשבתות, ועוד בית כנסת, גם בג'2 בהתחלה היו רק 2 בתי כנסת ליטאיים (כי לליטאים לא נשאר...) ובסוף מתברר שהם יותר מחצי מהשכונה (כולל וולפסון, דגל, אחים אום).
כן אבל רמה ד' 1 מאוכלסת על מלא
ו150 זה בממוצע של בית כנסת לא של שבת
נו מה אני אגיד לך כל נתון שאני אגיד לך אתה תטען שהוא נכון רק לעכשיו
אני רק יכול להגיד לך שבניגוד לרמה ג'2
הסיפור בד' שונה לגמרי
שהקהילות החסידיות החזקות תקעו יתד
ואין סיבה שירדו שם הכמויות אלא רק יגדלו
מכיון שבקהילות הנ"ל זה עובד שאם יש הצלחה[ ויש הצלחה]
אז מגיעים בכפולות של 2 לשבוע
ומה גם שזה נראה שהמודרנים עוזבים
מה שגורם לחסידים להגיע בהמוניהם

סי 2

משתמש פעיל
לגמרי. אפי' מרים הנביאה מחולקת לכחצי חסידים, וכל השאר ליטאים וספרדים.
היה קל מאוד לפמפם, כשהקבלנים אכלסו ובקבוצות הרכישה לא נראתה בניה באופק. חוץ מיוצאי חברון, כל הקבות התעכבו. כרמל, ערבים לדיור, דגל, בית ברמה.
היו הרבה ליטאים שבסוף השכירו בגלל השמועות.
הנה ענית את התשובה
מה שקרה בג' 2
הוא סיפור אחר לגמרי מפה

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
@סי 2 @די
חד גדיא, חד גדיא.
דזבין אבא (עם זקן או בלי? עם כובע עגול או עם קנייטש? עם פאות מסולסלות או מאחורי האוזניים?)
תמשיכו לטעון איש איש את טענותיו הידועות, החסיד בעד החסידים הליטאי בעד הליטאים, אבל תעשו את זה בפרטי.
ואגב, גם אם חוזרים על אותה טענה אלף פעמים זה לא הופך אותה להיות המציאות. זה נכון לשניכם, אגב. (אני ספרדי ;))

סי 2

משתמש פעיל
@סי 2 @די
חד גדיא, חד גדיא.
דזבין אבא (עם זקן או בלי? עם כובע עגול או עם קנייטש? עם פאות מסולסלות או מאחורי האוזניים?)
תמשיכו לטעון איש איש את טענותיו הידועות, החסיד בעד החסידים הליטאי בעד הליטאים, אבל תעשו את זה בפרטי.
אשמח אם תכתוב ברור
כי אני לא מצליח לראות חלק מההודעה

משתמש סופר מקצוען
תלחץ על המטושטש, זה יפתח.
קוראים לזה ISPOILER ועושים את זה כך:
1684754372251.png

משתמש סופר מקצוען
זה דוקא נושא מענין מאד. אני בטוח שהרבה אנשים מתענינים בו ורוצים לדעת את הנתונים.
ולא את טענת החסיד וטענת הליטאי משוחזרים באלף גרסאות.
שמענו את דעתכם, תעלו נתונים.
כמה בתי כנסת, לדוגמא, יש לכל מגזר?

די

משתמש סופר מקצוען
רמת אברהם היא עם פחות משליש ליטאי!
יש לי חבר שגר ברמה אברהם וכך הוא טען לי (כנראה שזה כולל ליטאים עם חליפות ארוכות) שחצי רמת אברהם ליטאים.
שום שכונה לא מתקזזת עם רמה ד' תפסיק כבר עם השטויות האלה
ד' מתקזזת עם עצמה ועם ג'1. רמה א' מול רמה ב'. ג'2 ורמת אברהם והקריה מול עצמם.

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ולא את טענת החסיד וטענת הליטאי משוחזרים באלף גרסאות.
שמענו את דעתכם, תעלו נתונים.
בכלל לא רלוונטי,
לכל חסידות של 20 איש יש בית כנסת
וביכ ליטאי מתחיל מ50 100 איש,
אני גר בג 2 ומרגיש שיש בערך חצי חסידי חצי ליטאי או 60 חסידי 40 ליטאי לא הרבה מעבר לכך,

די

משתמש סופר מקצוען
זה הנקודה שליטאים יכול להיות 300 משפחות בבית כנסת כשלחסידים בכמות מקבילה של משפחות יהיו 15 בתי כנסת. עכשיו בית כנסת קטן הוא נניח חצי מבית כנסת גדול. הבעיה נוצרת כשמתאכלסים עוד פרויקטים, שהחסידים נכנסים ברווח לבתי כנסת הקיימים, לעומת הליטאים שיצטרכו להידחס לבית כנסת הקיים, או להתחיל לחפש הקצאות חדשות בפאתי השכונה במקומות לא מוצלחים או לשכור דירות וחנויות (כן זה קיים בג'2 קהילות ליטאיות שצריכות לשכור חנויות כדי להתפלל כי לא נשארו הקצאות...)

סי 2

משתמש פעיל
יש לי חבר שגר ברמה אברהם וכך הוא טען לי (כנראה שזה כולל ליטאים עם חליפות ארוכות) שחצי רמת אברהם ליטאים.

ד' מתקזזת עם עצמה ועם ג'1. רמה א' מול רמה ב'. ג'2 ורמת אברהם והקריה מול עצמם.
די כבר !
חפציבה רמת אברהם ויפה נוף והקריה מול עצמם וג' 1/2 ועוד ישנו עודף משמעותי
רמה א' מול ב'
וד' נשארת מול עצמה עם עודפי ענק

סי 2

משתמש פעיל
זה הנקודה שליטאים יכול להיות 300 משפחות בבית כנסת כשלחסידים בכמות מקבילה של משפחות יהיו 15 בתי כנסת. עכשיו בית כנסת קטן הוא נניח חצי מבית כנסת גדול. הבעיה נוצרת כשמתאכלסים עוד פרויקטים, שהחסידים נכנסים ברווח לבתי כנסת הקיימים, לעומת הליטאים שיצטרכו להידחס לבית כנסת הקיים, או להתחיל לחפש הקצאות חדשות בפאתי השכונה במקומות לא מוצלחים או לשכור דירות וחנויות (כן זה קיים בג'2 קהילות ליטאיות שצריכות לשכור חנויות כדי להתפלל כי לא נשארו הקצאות...)
הנתונים ממש לא לפי בתי כנסת אלא לפי בניינים
ורמת אברהם ממש לא חצי חצי
כי מה לעשות שגבעת ירושלים ורמת חסידים כמעט הכל שם חסידיים
אז יש את נוף צורים שזה עמך
ובאדלשטיין את שאר הבניינים שהם בעיקר ליטאים
אך לא לרוץ ולומר שרמת אברהם חצי חצי

סי 2

משתמש פעיל
בכלל לא רלוונטי,
לכל חסידות של 20 איש יש בית כנסת
וביכ ליטאי מתחיל מ50 100 איש,
אני גר בג 2 ומרגיש שיש בערך חצי חסידי חצי ליטאי או 60 חסידי 40 ליטאי לא הרבה מעבר לכך,
הוא אשר אמרתי אתה מרגיש?
ממתי קובעים לפי הרגשות נתונים דקים כל כך?
אולי על רוב מוחץ אבל על חצי חצי?
אני מקווה בשבילך שאתה לא משקיע לפי הרגשות הבטן שלך

האברך ממיר

משתמש מקצוען
ההסבר היחיד שאנשים העריכו והצהירו על הדירה שהם קונים יותר ממחיר השוק כדי לקבל משכנתא גבוהה
אם אתה מכיר משם אנשים תראה שאלו היו מחירים אז (כמעט קנינו שם)
גם אנחנו זכינו במשתכן ברמה ה' ובאמת זו זכיה אך הרבה אנשים באשליה שזו עסקת חייהם והם לא מחשבים את כל העליות שהיו באמצע גם למי שקנה בשוק החופשי (לפני 6 שנים כמה עלתה דירת קבלן בד'?וכמה היום?)
ואת המדדים והשכירות,
ויש פרויקטים של משתכן שנכנסו רק אחרי 6 שנים מהזכיה ! כך שבשקלול של כל הנתונים זו לא זכיה כ"כ גדולה.
לפחות לא לכולם.
זה בדיוק הסיפור שלי.
נרשמתי להגרלות מחיר למשתכן בבית שמש החל מההגרלה הראשונה שהתקיימה בעיר, בשכונת המשקפיים.
אגב, בתקופה זו רוב המכרזים של מכיר למשתכן ברמה ד' עדיין לא יצאו לפועל, וגם כאשר הם נפתחו להתמודדות, שום קבלן לא הגיש הצעות. המכרזים היו 100% מחיר למשתכן, והקבלנים חששו מחוסר רווחיות לפרוייקט. רק חזון את גלילי התמודד וזכה, בפרוייקט של 306 דירות במחיר למשתכן.
הייתי בסדרה א' (למי שזוכר, אבל מכיוון שהעסקנים המהוללים הצליחו לתת לבית שמש תנאים שונים, ובבית שמש לא היתה לסדרה א' כל עדיפות. לאחר כשנתיים מהוצאת תעודת הזכאות, זכיתי ברמה ה'. המתנתי שנתיים עד לחתימת חוזה, ועוד כמעט 3 שנים עד לאכלוס. סה"כ, קרוב ל-7 שנים.
במשך כארבע שנים לפני האכלוס, החל משנה לאחר הזכייה, התגוררתי בשכירות בג' 2. הבעלים של הדירה רכש אותה כמה חודשים לאחר שהוצאתי את תעודת הזכאות. אני שכרתי את הדירה עם אכלוס הפרוייקט. כלומר, הדירה של המשכיר אוכלסה כארבע שנים לפני הפרוייקט שלי.
הוא רכש אותה ב-1,200,000 ש"ח.
אני רכשתי במחיר למשתכן ב-1,154,000 ש"ח. כלומר, 46 אל"ש פחות.
אני שילמתי הפרשי הצמדה למדד בסך 36,000 ש"ח, מה שהמשכיר שלי לא שילם, כי בשוק חופשי אפשר למצוא דילים, ובמחיר למשתכן הכל כפוף לתנאי המכרז.
בארבע השנים שילמתי שכירות באזור 160,000 ש"ח.
בחישוב פשוט, אני הפסדתי על ההמתנה למחיר למשתכן 150,000 ש"ח. ובנוסף התגוררתי בשכירות עוד ארבע שנים.
נכון לאכלוס הדירה שלי, שילמתי על הדירה בערך חמישים אחוז ממחיר השוק. אבל בתנאי השוק של הוצאת תעודת הזכאות, הייתי משלם על דירה דומה סה"כ עוד 50,000 ש"ח. וחוסך את הסחבת ארוכת השנים.

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הוא אשר אמרתי אתה מרגיש?
ממתי קובעים לפי הרגשות נתונים דקים כל כך?
אולי על רוב מוחץ אבל על חצי חצי?
אני מקווה בשבילך שאתה לא משקיע לפי הרגשות הבטן שלך
זה בדיוק מה שאני אומר
לא אמרתי שיש 5000 ליטאים ו5000 חסידים,
ואני לא מדבר על נתונים דקים כל כך,
אלא על איך מי שגר בשכונה מרגיש את האוכלוסיה בה,
לדוגמא מה אתה רואה מסביבך במרכז מסחרי אום,

נתונים מדוייקים לגמרי לא יהיו עד הבחירות הפנימיות

די

משתמש סופר מקצוען
הדרישה של הציבור הליטאי היא שיחלקו את ההקצאות שווה בשווה לפי שטח וכל מגזר יחלק את השטח שקיבל לכמה בתי כנסת שהוא רוצה (ובלי מניפולציות ובתי כנסת פיקטיביים...). או לחלק עכשיו סכום מסוים באופו שווה ולהשאיר נניח חצי מהשטחים שיחולקו אח"כ שיסתיים האיכלוס של השכונה.
המצב כיום שניסו לתת 30 בתי כנסת לחסידים מול 4 לליטאים הוא פשוט עוול זועק עד לב השמים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה