ההסבר היחיד שאנשים העריכו והצהירו על הדירה שהם קונים יותר ממחיר השוק כדי לקבל משכנתא גבוהה
אם אתה מכיר משם אנשים תראה שאלו היו מחירים אז (כמעט קנינו שם)
גם אנחנו זכינו במשתכן ברמה ה' ובאמת זו זכיה אך הרבה אנשים באשליה שזו עסקת חייהם והם לא מחשבים את כל העליות שהיו באמצע גם למי שקנה בשוק החופשי (לפני 6 שנים כמה עלתה דירת קבלן בד'?וכמה היום?)
ואת המדדים והשכירות,
ויש פרויקטים של משתכן שנכנסו רק אחרי 6 שנים מהזכיה ! כך שבשקלול של כל הנתונים זו לא זכיה כ"כ גדולה.
לפחות לא לכולם.
זה בדיוק הסיפור שלי.
נרשמתי להגרלות מחיר למשתכן בבית שמש החל מההגרלה הראשונה שהתקיימה בעיר, בשכונת המשקפיים.
אגב, בתקופה זו רוב המכרזים של מכיר למשתכן ברמה ד' עדיין לא יצאו לפועל, וגם כאשר הם נפתחו להתמודדות, שום קבלן לא הגיש הצעות. המכרזים היו 100% מחיר למשתכן, והקבלנים חששו מחוסר רווחיות לפרוייקט. רק חזון את גלילי התמודד וזכה, בפרוייקט של 306 דירות במחיר למשתכן.
הייתי בסדרה א' (למי שזוכר, אבל מכיוון שהעסקנים המהוללים הצליחו לתת לבית שמש תנאים שונים, ובבית שמש לא היתה לסדרה א' כל עדיפות. לאחר כשנתיים מהוצאת תעודת הזכאות, זכיתי ברמה ה'. המתנתי שנתיים עד לחתימת חוזה, ועוד כמעט 3 שנים עד לאכלוס. סה"כ, קרוב ל-7 שנים.
במשך כארבע שנים לפני האכלוס, החל משנה לאחר הזכייה, התגוררתי בשכירות בג' 2. הבעלים של הדירה רכש אותה כמה חודשים לאחר שהוצאתי את תעודת הזכאות. אני שכרתי את הדירה עם אכלוס הפרוייקט. כלומר, הדירה של המשכיר אוכלסה כארבע שנים לפני הפרוייקט שלי.
הוא רכש אותה ב-1,200,000 ש"ח.
אני רכשתי במחיר למשתכן ב-1,154,000 ש"ח. כלומר, 46 אל"ש פחות.
אני שילמתי הפרשי הצמדה למדד בסך 36,000 ש"ח, מה שהמשכיר שלי לא שילם, כי בשוק חופשי אפשר למצוא דילים, ובמחיר למשתכן הכל כפוף לתנאי המכרז.
בארבע השנים שילמתי שכירות באזור 160,000 ש"ח.
בחישוב פשוט, אני הפסדתי על ההמתנה למחיר למשתכן 150,000 ש"ח. ובנוסף התגוררתי בשכירות עוד ארבע שנים.
נכון לאכלוס הדירה שלי, שילמתי על הדירה בערך חמישים אחוז ממחיר השוק. אבל בתנאי השוק של הוצאת תעודת הזכאות, הייתי משלם על דירה דומה סה"כ עוד 50,000 ש"ח. וחוסך את הסחבת ארוכת השנים.