דרוש מידע בית שמש - חסידית

מצב
הנושא נעול.

סי 2

משתמש פעיל
זה בדיוק מה שאני אומר
לא אמרתי שיש 5000 ליטאים ו5000 חסידים,
ואני לא מדבר על נתונים דקים כל כך,
אלא על איך מי שגר בשכונה מרגיש את האוכלוסיה בה,
לדוגמא מה אתה רואה מסביבך במרכז מסחרי אום,
אין בעיה
רק ההרגשה צריכה להיות מבוססת על נתונים
ולא על הרגשות [גם לא לפי בתי כנסיות]

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הדרישה של הציבור הליטאי היא שיחלקו את ההקצאות שווה בשווה לפי שטח וכל מגזר יחלק את השטח שקיבל לכמה בתי כנסת שהוא רוצה (ובלי מניפולציות ובתי כנסת פיקטיביים...). או לחלק עכשיו סכום מסוים באופו שווה ולהשאיר נניח חצי מהשטחים שיחולקו אח"כ שיסתיים האיכלוס של השכונה.
המצב כיום שניסו לתת 30 בתי כנסת לחסידים מול 4 לליטאים הוא פשוט עוול זועק עד לב השמים.
לדוגמא הבתי כנסת ברח' עובדיה

הדקלים

משתמש פעיל
אני בנתיים צוחקת.. כי לא היה פה אחד שרשם נכון את המציאות
לדעתי רוב אלה שרושמים פה לא גרים בכלל בשכונה
לעבור באוטובוס ולראות חסיד או ליטאי זה נחמד ויפה
אבל אל תשכחו מי הם המשפחות הגדולות יותר? מי עובד ולא נמצא בשכונה כל היום? ומי לא נמצא בגינה כל אחה"צ כי כל הבוקר הוא היה בבית ולא עבד??
מי שמסתובב בשכונה.. המבין יבין..
מאד מגוון זה בנתיים המשפט הכי נכון
וכן, אין הרבה ליטאים בד'3 זו מציאות, וזה לא אומר שכל השאר חסידים :)
יש עוד מגזרים ברוך השם בעולמנו המיוחד והמגוון.
לא נגד אף אחד ובעד לגור כולם יחד אבל ברור שחסידים תופסים יותר צבע בשכונה גם אם הם לא הרוב.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
מי שמהנדס תודעה זה אתה מה לעשות שהנתונים בשטח לא מסתדרים עם הרצונות שלך
מה גם שכבר היו מערכות בחירות שבהם הוכח שלחסדים יש רוב מוחץ בבית שמש ביחד עם הקנאים שאינם משתתפים
בבחירות אז גם אם אוכלסו מאז שכונות ג' שהיא בעיקר ליטאים יש את ד' ורמת אברהם שהם רוב חסידי מוצק
אני אומר זאת מידיעה ברורה
מהו הרוב המוחץ?
להזכירך, בבחירות תשע"ד התמודדו 3 רשימות נפרדות עק בחילוקי דעות בין אגדוה ושלומי אמונים.
בבחירות הראשונות, אגודה - הסיעה המרכזית קבלה 2 מנדטים, כח - שלומי אמונים 1, דגל 3.
בבחירות החוזרות עקב הזיופים שהתגלו, השתתפו כל קהילות הישוב הישן (טוב, לא כולם, חוץ מהקיצונים ממש) והצביעו לשלומי אמונים בהוראה חריגה עקב חשש לחילו ה' נוראי שיתברר שהטענות על זיופים אכן נכונים וראשות העיר תעבור לידיים חילוניות. סיעת כח הגדילה את כוחה ל-2 מנדטים במקום 1.
בבחירות לאחר מכן, הגיעו להסכמה, שג' 1 היא שכונה שהיא ליטאית ברובה, עם ציבור ספרדי גדול, ועוד כמה עשרות משפחות חסידיות, החלוקה תהיה שווה בין דגל ואגודה.
אפשר להתווכח על השכונות החדשות, כי כל השאר כבר הוכח בבחירות.

סי 2

משתמש פעיל
הדרישה של הציבור הליטאי היא שיחלקו את ההקצאות שווה בשווה לפי שטח וכל מגזר יחלק את השטח שקיבל לכמה בתי כנסת שהוא רוצה (ובלי מניפולציות ובתי כנסת פיקטיביים...). או לחלק עכשיו סכום מסוים באופו שווה ולהשאיר נניח חצי מהשטחים שיחולקו אח"כ שיסתיים האיכלוס של השכונה.
המצב כיום שניסו לתת 30 בתי כנסת לחסידים מול 4 לליטאים הוא פשוט עוול זועק עד לב השמים.
דבר ראשון למה הבית כנסת הליטאי במצפה האלה יושב בשקט? מה הוא לא חושב שזה עוול? [או שיש סיבות אחרות? ..]
חוץ מזה מכיוון שהמצב בשטח הוא כזה פער משמעותי לטובת החסידים בד' 3
אז בהקצאות המצב בהתאם ולכן זה יצא כך
נקודה נוספת הוא שהעסקנים המקומיים מעונינים להסתדר
אולם יושב מישהו שמעוניין לעשות קמפיין ע"ג התושבים
כביכול ישנו קיפוח , בשביל שיבחרו בו לכהן כנציג של דגל
ההוכחה הפשוטה שזאת מטרתו
היא הענין שכל הצעה נורמאלית שמציעים לו
בה הליטאים יצאו עם מספיק הקצאות כגם לבאים בתור הוא מטרפד
עצוב ששכונה שלימה מחכה לבתי כנסת ומקוואות בגלל גחמה של איש בודד

סי 2

משתמש פעיל
אני בנתיים צוחקת.. כי לא היה פה אחד שרשם נכון את המציאות
לדעתי רוב אלה שרושמים פה לא גרים בכלל בשכונה
לעבור באוטובוס ולראות חסיד או ליטאי זה נחמד ויפה
אבל אל תשכחו מי הם המשפחות הגדולות יותר? מי עובד ולא נמצא בשכונה כל היום? ומי לא נמצא בגינה כל אחה"צ כי כל הבוקר הוא היה בבית ולא עבד??
מי שמסתובב בשכונה.. המבין יבין..
מאד מגוון זה בנתיים המשפט הכי נכון
וכן, אין הרבה ליטאים בד'3 זו מציאות, וזה לא אומר שכל השאר חסידים :)
יש עוד מגזרים ברוך השם בעולמנו המיוחד והמגוון.
לא נגד אף אחד ובעד לגור כולם יחד אבל ברור שחסידים תופסים יותר צבע בשכונה גם אם הם לא הרוב.
הנקודה שזה אינו מבוסס על תחושת הבטן ועל מראה הרחוב
אלא על פילוח לפי בניינים שנעשה בעקבות הטענות לקיפוח
אפילו הנציגים המקומיים של דגל אינם מכחישים זאת

סי 2

משתמש פעיל
מהו הרוב המוחץ?
להזכירך, בבחירות תשע"ד התמודדו 3 רשימות נפרדות עק בחילוקי דעות בין אגדוה ושלומי אמונים.
בבחירות הראשונות, אגודה - הסיעה המרכזית קבלה 2 מנדטים, כח - שלומי אמונים 1, דגל 3.
בבחירות החוזרות עקב הזיופים שהתגלו, השתתפו כל קהילות הישוב הישן (טוב, לא כולם, חוץ מהקיצונים ממש) והצביעו לשלומי אמונים בהוראה חריגה עקב חשש לחילו ה' נוראי שיתברר שהטענות על זיופים אכן נכונים וראשות העיר תעבור לידיים חילוניות. סיעת כח הגדילה את כוחה ל-2 מנדטים במקום 1.
בבחירות לאחר מכן, הגיעו להסכמה, שג' 1 היא שכונה שהיא ליטאית ברובה, עם ציבור ספרדי גדול, ועוד כמה עשרות משפחות חסידיות, החלוקה תהיה שווה בין דגל ואגודה.
אני לא אכנס לכל הנתונים אך ברור שגם כשיקבלו בבחירות הראשונות 3/3 זה היה עם פער משמעותי על הקולות
ההסכמה לרוץ ביחד נבעה מהבנה של מישהו מסוים שזה משתלם לו פוליטית בבחירות הספציפיות האלה

די

משתמש סופר מקצוען
נו מה אני אגיד לך כל נתון שאני אגיד לך אתה תטען שהוא נכון רק לעכשיו
נכון זה בדיוק הטענה שאי אפשר לחלק את כל ההקצאות של השכונה כשיכול להיות ש3/4 מהציבור הליטאי בשכונה בכלל לא התאכלס עדיין (חצי מהדירות לא בנויות+בחצי שבנויות חצי משכירים את הדירות עד שתתאכלס השכונה).

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אני לא אכנס לכל הנתונים אך ברור שגם כשיקבלו בבחירות הראשונות 3/3 זה היה עם פער משמעותי על הקולות
ההסכמה לרוץ ביחד נבעה מהבנה של מישהו מסוים שזה משתלם לו פוליטית בבחירות הספציפיות האלה
ההסכמה לרוץ ביחד נבעה מכך שהוויכוח בין גור לשלומי אמונים הוכרע בבחירות הקדומות. דגל לא התנגדה אז לרוץ בנפרד. היא היתה מרוויחה את הסיפור המכוער עם הפיצול בהקמת הקואוליציה ותמיכה בעליזה בלוך.

סי 2

משתמש פעיל
נכון זה בדיוק הטענה שאי אפשר לחלק את כל ההקצאות של השכונה כשיכול להיות ש3/4 מהציבור הליטאי בשכונה בכלל לא התאכלס עדיין (חצי מהדירות לא בנויות+בחצי שבנויות חצי משכירים את הדירות עד שתתאכלס השכונה).
חצי מהדירות לא בנויות אמנם
אך מכיון וחלקם נמכרות בשלב שבהם השכונה ברורה כבר
וגם בחלק המאוכלס יש כמויות לא נתפסות של חסידים שקנו!! לא שוכרים!
אז משיחות עם מתווכים שמשווקים את פרויקט קניג/אחים אום/חזון/פרץ
וגם משיחות עם מתווכים בשוק הקיים אלו הם הנתונים שצפים
גם אתה מודה שאם יש יותר ליאטים זה בעיקר בוולפסון
בד' 3 וודאי אין כזה פרויקט
ולהפך המתווכים בפרויקטים הנ"ל הם חסידים שמשכנעים גם חסידים

די

משתמש סופר מקצוען
דבר ראשון למה הבית כנסת הליטאי במצפה האלה יושב בשקט? מה הוא לא חושב שזה עוול? [או שיש סיבות אחרות? ..]
כי מה זה מעניין אותו? הוא יקבל הקצאה. מה איכפת לו אם כשאגבבה יתאכלס או כשחזון את גלילי או אחים אום או קניג או שערי בית שמש יתאכלסו לליטאים שם לא יהיה איפה להתפלל. נציג ציבור חושב על העתיד ואז כשכל הפרוייקטים יתאכלסו ולא ישאר להם בתי כנסת הם יבואו אליו בטענות.

סי 2

משתמש פעיל
ההסכמה לרוץ ביחד נבעה מכך שהוויכוח בין גור לשלומי אמונים הוכרע בבחירות הקדומות. דגל לא התנגדה אז לרוץ בנפרד. היא היתה מרוויחה את הסיפור המכוער עם הפיצול בהקמת הקואוליציה ותמיכה בעליזה בלוך.
נכון .
זה מחזק את מה שאמרתי שהיה אחד שהיה לו ענין בכך

סי 2

משתמש פעיל
כי מה זה מעניין אותו? הוא יקבל הקצאה. מה איכפת לו אם כשאגבבה יתאכלס או כשחזון את גלילי או אחים אום או קניג או שערי בית שמש יתאכלסו לליטאים שם לא יהיה איפה להתפלל. נציג ציבור חושב על העתיד ואז כשכל הפרוייקטים יתאכלסו ולא ישאר להם בתי כנסת הם יבואו אליו בטענות.
זה הסיבה או שיש סיבה אחרת ?? [אני יודע אותה אך לא רוצה לכתוב אותה אני חושב שמספיק מה שרמזתי]
כן אבל מה לעשות שגם אחרי הכותרות הבומבסטיות ביתד
הם לא הצליחו לשנות את המשואה?
שוב אני מדגיש לך שזה לא קשור לענין ההמשך של האכלוס
כי הציעו לליטאים עוד לפני שה יצאו להתנגדות עוד הקצאות למרות שכרגע אין להם בקשות
בגלל הטענה הזו
אז ברור שמי שמתדלק את ההתנגדות מטרתו אינה לדאוג לעתיד

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
...זכיתי ברמה ה'.
...התגוררתי בשכירות בג' 2...
...הייתי משלם על דירה דומה סה"כ עוד 50,000 ש"ח...
האם הדירה שזכית בה ברמה ה' דומה לדירה ששכרת בג'-2?
אני לא ממש בטוח. לפי המחיר שכתבת נראה שזכית בדירה יפה וגדולה, ודומני שהפער בינה לבין דירה דומה (אותו גודל ואותה שכונה) בשוק החופשי היה קצת יותר מ50K. תקן אותי בבקשה אם אני טועה.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
האם הדירה שזכית בה ברמה ה' דומה לדירה ששכרת בג'-2?
אני לא ממש בטוח. לפי המחיר שכתבת נראה שזכית בדירה יפה וגדולה, ודומני שהפער בינה לבין דירה דומה (אותו גודל ואותה שכונה) בשוק החופשי היה קצת יותר מ50K. תקן אותי בבקשה אם אני טועה.
על סמך מה אתה כותב את מה שאתה כותב?
שני הדירות הם בנות ארבעה חדרים.
לכל דירה יש מעלות וחסרונות. קומה, כיווני אוויר, לחזית או לעורף.
הדירה בג' 2 היתה טיפה קטנה יותר. אולם בשקלול נתונים, והיכרות השוק של ג' 2 בתקופת השיווק, אלו המחירים לדירות בנות ארבעה חדרים בשנת 2016. גם הגדולות יותר. וכמובן שבקבוצות הרכישה המחירים היו נמוכים יותר.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
על סמך מה אתה כותב את מה שאתה כותב?
שני הדירות הם בנות ארבעה חדרים.
לכל דירה יש מעלות וחסרונות. קומה, כיווני אוויר, לחזית או לעורף.
הדירה בג' 2 היתה טיפה קטנה יותר. אולם בשקלול נתונים, והיכרות השוק של ג' 2 בתקופת השיווק, אלו המחירים לדירות בנות ארבעה חדרים בשנת 2016. גם הגדולות יותר. וכמובן שבקבוצות הרכישה המחירים היו נמוכים יותר.
לא הבנת מה שכתבתי. יכולת כנראה באמת להוסיף בזמנו 50K ולקנות דירה בג2 באחת העמותות או הקבוצות (כשאיכות הבניה בהתאם). אבל השווי שלה הוא לא כמו השווי של דירת קבלן גדולה יותר ויפה יותר ברמה ה'. הפער בין הדירה שזכית בה לבין דירה דומה באותה שכונה לא היה 50K, אלא הרבה יותר

סי 2

משתמש פעיל
מהו הרוב המוחץ?
לגבי נתונים במספר הקולות
בבחירות 2013 סבב א'
היה לאגודת ישראל ושלומי אמונים
6213
לדגל התורה היה
4988
פער של 1225 [כל המפלגות יחד 11201]
לעומת זאת בסבב ב'
לאגו"י ושלומי
7040
ולדגל
5265
פער של 1775 [ כל המפלגות יחד 12305]
ניכוי הגידול של החסידים בסבב ב' 570 [ כ850 בניכוי הגידול של הליטאים כ-280 = 570]
6470 קול ! פער של של 1200 קול לטובת החסידים ללא הקנאים!!
לעומת זאת אחרי אכלוס של ג' 1
בבחירות 2018
לכל המפלגות גם יחד היה
14368
והיה את מפלגת עץ שרצה לראשונה עם 1821
מדובר בגידול מסבב ב' 2013 של 2063 קול
אז גם אם כולו היה ליטאי [למרות שזה ממש אינו כך]
וגם אם היה בסבב ב' 2013 את הישוב הישן שהצביע עם שלומי אמונים
ב2018 היה את עץ שהורידו לליטאים לפחות 1200 קול [זאת הודות לאלה שיטענו שלעץ הצביעו גם חסידים וספרדים]
מה שאומר שב 2018 לליטאים היה גידול של 800 אם נפרגן את כל הגידול בקולות לדגל !! למרות שהדבר ממש אינו כך
כי חפציבה התחסדה במהלך השנים הללו
וברמה ב'/קריה/חפציבה שהם ברור עם רוב חסידי בנו במלוא המרץ מאות יחידות
מה שיוצא לסיכום שגם עם רמה ג' 1 הליטאים לא סגרו את הפער
לעומת זאת בג' 2 אפילו לפי 60/40 החסידים רושמים עליה וכן ברמת אברהם שיש בה רוב מוחץ חסידי
וברמה ד' שהמצב לא רחוק מכך בכל אופן ביחסית לליטאים
אשמח להערות בונות על הפילוח!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה