פלג?ב. רחוק מצ'אלמריות
גר בג'2, יש לי דירה בד' בבנייה, קרובי משפחה בד'3 וחברים בכל ד'.אתה גר בד'3?
כי יש גם הרבה ספרדים.אני לא חושב שיש בניין אחד בשכונה עם ליטאים יותר מחסידים
לא דיברתי על דירות מחולקות - שהן השקעה עם סיכון גבוה והרבה מאד הפסידו שם. אבל אפילו במקרה שלכם, שהצליח לכם ההשקעה, הרווח שלכם נמוך יותר משמעותית מאשר אם הייתם זוכים בדירה בבית שמש במחיר למשתכן.לנו הייתה דירה מפוצלת באשקלון שהניבה במשך 6 שנים כל חודש 4200 ש"ח, כשמכרנו אותה היא הייתה שווה עוד רבע מליון ש"ח, עכשיו תחשבן שוב.
לא כתבתי רחוק מצ'אלמריות?פלג?
השוותי בין ליטאים לחסידים כי זה שתי הצדדים המתנתחים בפרוגכי יש גם הרבה ספרדים.
העניין הוא שלפני שש שנים יכלת גם למצוא בבית שמש בשכונות הישנות בהרצל ,קרן היסוד וכו'החשבון שלך ממש לא נכון.
הזכאים שזכו בדירות בבית שמש שילמו עליה בממוצע כ8-9K למטר, שזה אומר פחות מ900K לדירות 3 חד' יפה, ששוה היום בשוק בשקט כ1.7 מיליון, זאת אומרת רווח בלתי נתפס של לפחות 800K. מחשבון זה נפחית דמי שכירות ממוצעים בסך כ3000 ש"ח במשך 6 שנים, שזה אומר מעט יותר מ200K, כך שבשורת הרווח הסופית הם עם רווח של 600K ביד ועם דירה חדשה משל עצמם.
עכשיו בא ניקח לדוגמא זוג שרכש דירה ישנה בפריפריה לפני 6 שנים בכ600K והשכיר אותה ב2000 ש"ח ושכר בבית שמש ב3000 ש"ח. כיום הדירה שלו שווה מקסימום כ900K (העליות בפריפריה לא היו מי יודע מה). אז מה נשאר לו ביד? נכס ישן ומתפורר שאולי עלה ב300K שממנו צריך להפחית יותר מ70K של פערי שכירות. אז מי עשה עסקה טובה יותר?
אם ירוצו בנפרד, יש לי הרגשה שהחסידים לוקחים בגדול:יש עוד חמש וחצי חדשים להתווכח. הבחירות קרובות.
נראה לי שזה מספיק סיבה לרוץ נפרד, אחרי שיש פה כ"כ הרבה ויכוים.אם ירוצו בנפרד
תוריד את הקנאים.חפציבה, סלונים ורמה ב - כמעט 100% חסידים
בדקתי עכשיו ברשות המיסים מחירים של דירות שנמכרו ברח' הרצל בשנת 2017העניין הוא שלפני שש שנים יכלת גם למצוא בבית שמש בשכונות הישנות בהרצל ,קרן היסוד וכו'
במחירים לא רחוקים ממה שציינת ואז באמת לא בטוח מי עשה עסקה יותר טובה.
המחירים היו שם בסביבות ה700 אלף וכיום הם לא פחות 1.4 ואפילו יותר לדירות מסכנות של 60 מ'(מה גם שלהמון בנינים יש תמ"א)
ממש רווח של פי 2!
חבר שלי ליטאי קנה שם לבת שלו. כמדומני שדירות ה3 חד' שלו קטנות יחסית - כ75 מטר.אין אחד באשכול שמכיר את הפרויקט או משהו חיובי ?
מי מכיר את ד4 ?
איזה סגנון תושבים קנו שם?
חסידי ליטאי ספרדי חוצניקי???
לדעתי יש הרבה ליטאים שמשכירים לספרדים וצ'אלמרים.באמת יש יותר ספרדים מליטאים
חפציבה שכונה קטנה. קריה רמת אברהם שווה בשווה.אם ירוצו בנפרד, יש לי הרגשה שהחסידים לוקחים בגדול:
חפציבה, סלונים ורמה ב - כמעט 100% חסידים. קריה ורמת אברהם - רוב ברור לחסידים. ג2 - גם כן רוב חסידי, וכך כנראה גם ד1-2-3 (לכל הפחות לפי הנראה לעינים).
זאת לעומת:
רמה א, ג-1, והעיר הותיקה - שכולם כמעט ללא חסידים. (משקפיים מודרנית מדי ולא תצביע לחרדים. ואילו רמה ה' בסימן שאלה גדול).
מה זה "קצת יקר" אם מותר לשאול?יש שם גם דירות גדולות של 120 מטר וזה קצת יקר יותר יחסית לשוק
ולכן אנחנו מתעניינים אם זה שווה
21.6K למטר - זה פחות או יותר מחיר השוק.
מוזרבדקתי עכשיו ברשות המיסים מחירים של דירות שנמכרו ברח' הרצל בשנת 2017
המחירים היו 900K+, עדיין רווח נאה ביותר, אבל לא כמו הזוכים בהגרלות.
מצ"ב צילום מסך
צפה בקובץ המצורף 1380819
בין השנים 2017 ל2020 לא היתה עלייה גדולה כ"כ בנדל"ן, בפרט לא במקומות כאלומוזר
כאלו מחירים היו שם לפני שנתיים +
לא לפני 6 שנים
מהיכרות אישית
ההסבר היחיד שאנשים העריכו והצהירו על הדירה שהם קונים יותר ממחיר השוק כדי לקבל משכנתא גבוההבין השנים 2017 ל2020 לא היתה עלייה גדולה כ"כ בנדל"ן, בפרט לא במקומות כאלו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: