דרוש מידע בית שמש - חסידית

מצב
הנושא נעול.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
סתם למידע וולפסון בד'4 (שיש לו חצי מהדירות בד'4) מכר רק לליטאי/חוצניק.
מכיר אישית המון ליטאים שזכו במחיר למשתכן בכל החלקים של ד'.
הליטאים לא הלכו לשום פריפריה אלא לאחיסמך.
נכון שליטאים שאין להם קשר לבית שמש פחות יגיעו (ויש שלמרות זאת מגיעים) אבל יש המון ליטאים שיש להם קשר לבית שמש כגון הורים מהקריה החרדית או מרמה א', ובוודאי אמריקאים שהמעוז שלהם זה בית שמש ולכן יש המון אמריקאים ברמה ד'.
יש גם הרבה ליטאים שמגיעים לבית שמש בתור שכונה של ירושלים.
מי שכותב שהליטאים עוזבים את המרכז זה בלבולי מח ואפשר להגיד את זה באותה מידה על הציבור החסידי.
חבל שיש ניסיון להנדס תודעה ואז לגנוב הקצאות.
כולנו יודעים מה היה בירושלים שכולם היו בטוחים שיש רוב חסידי ובסוף 6/3.
לדעתך, מהו האחוז כיום של הליטאים ברמה ד'?
ייד טוען שזה באיזור ה15%.
סי2 כתב שיש מעל 50% חסידים - כך שבניכוי ספרדים ומגזרים נוספים - יוצא לדבריו שיש פחות מ25% ליטאים.
מה המספרים לדעתך?
(גילוי נאות: אני ליטאי, ואשמח מאד לגלות שהמספרים גבוהים מההערכות דלעיל).

ציפור כחולה

משתמש מקצוען
נכון שליטאים שאין להם קשר לבית שמש פחות יגיעו (ויש שלמרות זאת מגיעים) אבל יש המון ליטאים שיש להם קשר לבית שמש כגון הורים מהקריה החרדית או מרמה א', ובוודאי אמריקאים שהמעוז שלהם זה בית שמש ולכן יש המון אמריקאים ברמה ד'.
מי שכותב שהליטאים עוזבים את המרכז זה בלבולי מח ואפשר להגיד את זה באותה מידה על הציבור החסידי.
רב החוצניקים הם ברמה א

נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
לדעתך, מהו האחוז כיום של הליטאים ברמה ד'?
ייד טוען שזה באיזור ה15%.
סי2 כתב שיש מעל 50% חסידים - כך שבניכוי ספרדים ומגזרים נוספים - יוצא לדבריו שיש פחות מ25% ליטאים.
מה המספרים לדעתך?
(גילוי נאות: אני ליטאי, ואשמח מאד לגלות שהמספרים גבוהים מההערכות דלעיל).
לא רוצה סתם לזרוק מספרים. לדעתי הדרך היחידה לבדוק את זה (חוץ מבחירות) זה דרך רשימות אמינות (לא רשימות פיקטיביות למיניהם) של מתפללי בתי כנסת ואין לי את זה.
אבל זה בכלל לא משנה כי לצורך העניין חצי מהדירות בד'3 בכלל לא סיימו בניה, וגם אלו שסיימו וכן בד'2 1 משכירים את הדירות עד שהשכונה תתפתח.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לא רוצה סתם לזרוק מספרים. לדעתי הדרך היחידה לבדוק את זה (חוץ מבחירות) זה דרך רשימות אמינות (לא רשימות פיקטיביות למיניהם) של מתפללי בתי כנסת ואין לי את זה.
אבל זה בכלל לא משנה כי לצורך העניין חצי מהדירות בד'3 בכלל לא סיימו בניה, וגם אלו שסיימו וכן בד'2 1 משכירים את הדירות עד שהשכונה תתפתח.
אולי אפשר שכל אחד מגולשי הפורום שגר שם יכתוב מהו הפילוח בבנין שלו, וכך נוכל לקבל איזשהו מדגם מייצג.
זה מידע באמת חשוב להרבה אנשים, כי יש הרבה שרוצים לדעת אם לקנות/לשכור שם דירות, ואם ירגישו שם בנוח.

די

משתמש סופר מקצוען
אולי אפשר שכל אחד מגולשי הפורום שגר שם יכתוב מהו הפילוח בבנין שלו, וכך נוכל לקבל איזשהו מדגם מייצג.
זה מידע באמת חשוב להרבה אנשים, כי יש הרבה שרוצים לדעת אם לקנות/לשכור שם דירות, ואם ירגישו שם בנוח.
אם אתה באמת רוצה לקנות/לשכור פשוט תסתובב באיזור הרלוונטי ותבדוק איך זה נראה/תסתובב בבתי כנסת.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אם אתה באמת רוצה לקנות/לשכור פשוט תסתובב באיזור הרלוונטי ותבדוק איך זה נראה/תסתובב בבתי כנסת.
הסתובבתי כמה וכמה פעמים בכל השכונות, וגם קצת בבתי כנסיות באיזור. ההתרשמות שלי:
ד-1 - חסידית וצ'אלמרית כמעט לגמרי - דומה מאד לרמה ב'.
ד-2 - מאוזנת הרבה יותר, אבל עדיין רוב חסידי.
ד-3 - רוב חסידי מוחץ.
ד-4 - ממש בתחילת הדרך וקשה לדעת.

מירי גל

משתמש פעיל
זאת לעומת הציבור החסידי שהיה סבלני הרבה יותר ופחות לחוץ, ולכן הצליח לזכות בדירות חדשות מהניילונים במחירים מצחיקים
אתה יודע כמה כסף הם הרוויחו מהחורבות באשקלון ובפריפריה, בשנים שזוכי מחיר למשתכן חיכו לדירות יפות בבית שמש? בשש- שבע שנות המתנה לדירה הנכספת הם שילמו מאות אלפי שקלים לשכירות, לעומת רוכשי הדירות בפריפריה הרוויחו מאות אלפי שקלים מהנכס שהניב רווחים מידי חודש.
ואגב- יש באשקלון, באר שבע, קרית מלאכי, חיפה ועוד ערים, אלפי דירות של חסידים שבמשך הזמן הנכס עולה ואז יכולים להתקדם לדירה משלהם.

ייד

משתמש מקצוען
וולפסון ניסה מאוד,
אבל מחיר למשתכן חזק ממנו....
למרות שאינני חסיד אני מרגיש מאוד בנוח בשכונה,
אבל עובדתית הם הרוב.
אני לא חושב שליטאי אמור להרגיש לא בנוח לגור עם חסידים וירושלמים,
אולי למודרנים יותר קשה
אבל הם די אשמים בזה כי הם מנסים למשוך אש ולהתסיס את האוירה
אברכים ליטאים בבית שמש כמו במרכז ירושלים מסתדרים מצוין עם שכנים ואוירה ירושלמית.

די

משתמש סופר מקצוען
הסתובבתי כמה וכמה פעמים בכל השכונות, וגם קצת בבתי כנסיות באיזור. ההתרשמות שלי:
ד-1 - חסידית וצ'אלמרית כמעט לגמרי - דומה מאד לרמה ב'.
ד-2 - מאוזנת הרבה יותר, אבל עדיין רוב חסידי.
ד-3 - רוב חסידי מוחץ.
ד-4 - ממש בתחילת הדרך וקשה לדעת.
ד1 יש כמה קהילות ליטאיות גדולות ממש לא דומה לרמה ב'.
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אתה יודע כמה כסף הם הרוויחו מהחורבות באשקלון ובפריפריה, בשנים שזוכי מחיר למשתכן חיכו לדירות יפות בבית שמש? בשש- שבע שנות המתנה לדירה הנכספת הם שילמו מאות אלפי שקלים לשכירות, ולא הרוויחו מאות אלפי שקלים מהנכס שהניב רווחים כמו אנשים שרכשו דירות בפריפריה.
ואגב- יש באשקלון, באר שבע, קרית מלאכי, חיפה ועוד ערים, אלפי דירות של חסידים שבמשך הזמן הנכס עולה ואז יכולים להתקדם לדירה משלהם.
החשבון שלך ממש לא נכון.
הזכאים שזכו בדירות בבית שמש שילמו עליה בממוצע כ8-9K למטר, שזה אומר פחות מ900K לדירות 3 חד' יפה, ששוה היום בשוק בשקט כ1.7 מיליון, זאת אומרת רווח בלתי נתפס של לפחות 800K. מחשבון זה נפחית דמי שכירות ממוצעים בסך כ3000 ש"ח במשך 6 שנים, שזה אומר מעט יותר מ200K, כך שבשורת הרווח הסופית הם עם רווח של 600K ביד ועם דירה חדשה משל עצמם.
עכשיו בא ניקח לדוגמא זוג שרכש דירה ישנה בפריפריה לפני 6 שנים בכ600K והשכיר אותה ב2000 ש"ח ושכר בבית שמש ב3000 ש"ח. כיום הדירה שלו שווה מקסימום כ900K (העליות בפריפריה לא היו מי יודע מה). אז מה נשאר לו ביד? נכס ישן ומתפורר שאולי עלה ב300K שממנו צריך להפחית יותר מ70K של פערי שכירות. אז מי עשה עסקה טובה יותר?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
ד'2 כנ"ל ממש לא רוב חסידי (אגב מזכיר לי את ג'2 שחסידים פמפמו על הרוב החסידי עד שמתברר שהם המיעוט אולי חוץ מרחוב מרים הנביאה).
ד'3 חצי קיבלו מפתחות, וגם מי שקיבל מפתחות עוד לא נכנס לדירה (בעיקר ליטאים שיש עבודה וכולל מסודרים ולא רוצים לעבור באמצע שנה)
הלוואי שאתה צודק...

די

משתמש סופר מקצוען
וולפסון ניסה מאוד,
אבל מחיר למשתכן חזק ממנו....
למרות שאינני חסיד אני מרגיש מאוד בנוח בשכונה,
אבל עובדתית הם הרוב.
אני לא חושב שליטאי אמור להרגיש לא בנוח לגור עם חסידים וירושלמים,
אולי למודרנים יותר קשה
אבל הם די אשמים בזה כי הם מנסים למשוך אש ולהתסיס את האוירה
אברכים ליטאים בבית שמש כמו במרכז ירושלים מסתדרים מצוין עם שכנים ואוירה ירושלמית.
לגבי וולפסון ד'4 הוא ניסה והצליח, כל השוק החופשי (60%) הוא חוצניקים, וגם המשתכן הוא בערך שליש לכל מגזר כך שיהיה מקסימום 15% חסידים וצ'אלמרים בפרויקטים שלו וגם הם כפופים לכללים המחמירים שלו בעניין מזגנים בחוץ וחריגות בנייה, כך שמי שלא יתאים לו כנראה יעזוב.

אני מבין שאתה לא חסיד אלא צ'אלמר, בסדר...

כליטאי אין לי שום בעיה לגור עם צ'אלמרים וחסידים. הבעיה היחידה היא שמנסים לגנוב הקצאות (ד'3) ואז לליטאים לא נשאר איפה להתפלל.

מירי גל

משתמש פעיל
לנו הייתה דירה מפוצלת באשקלון שהניבה במשך 6 שנים כל חודש 4200 ש"ח, כשמכרנו אותה היא הייתה שווה עוד רבע מליון ש"ח, עכשיו תחשבן שוב.
החשבון שלך ממש לא נכון.
הזכאים שזכו בדירות בבית שמש שילמו עליה בממוצע כ8-9K למטר, שזה אומר פחות מ900K לדירות 3 חד' יפה, ששוה היום בשוק בשקט כ1.7 מיליון, זאת אומרת רווח בלתי נתפס של לפחות 800K. מחשבון זה נפחית דמי שכירות ממוצעים בסך כ3000 ש"ח במשך 6 שנים, שזה אומר מעט יותר מ200K, כך שבשורת הרווח הסופית הם עם רווח של 600K ביד ועם דירה חדשה משל עצמם.
עכשיו בא ניקח לדוגמא זוג שרכש דירה ישנה בפריפריה לפני 6 שנים בכ600K והשכיר אותה ב2000 ש"ח ושכר בבית שמש ב3000 ש"ח. כיום הדירה שלו שווה מקסימום כ900K (העליות בפריפריה לא היו מי יודע מה). אז מה נשאר לו ביד? נכס ישן ומתפורר שאולי עלה ב300K שממנו צריך להפחית יותר מ70K של פערי שכירות. אז מי עשה עסקה טובה יותר?

ייד

משתמש מקצוען
הויכוח הזה עתיק יומין ונעל כבר כמה אשכולות
המציאות חזקה משאיפות ורצונות
תבחרו מדגם של איזה בניינים שתרצו ותבדקו נתונים
אני לא חושב שיש בניין אחד בשכונה עם ליטאים יותר מחסידים

אבל זה לא באמת משנה מי שנהנה בשכונה לא סופר בדיוק איזה מגזר השכנים שלו
ומי שלא נהנה לא יעזור לו לדעת שהוא הרוב...

ייד

משתמש מקצוען
לגבי וולפסון ד'4 הוא ניסה והצליח, כל השוק החופשי (60%) הוא חוצניקים, וגם המשתכן הוא בערך שליש לכל מגזר כך שיהיה מקסימום 15% חסידים וצ'אלמרים בפרויקטים שלו וגם הם כפופים לכללים המחמירים שלו בעניין מזגנים בחוץ וחריגות בנייה, כך שמי שלא יתאים לו כנראה יעזוב.

אני מבין שאתה לא חסיד אלא צ'אלמר, בסדר...

כליטאי אין לי שום בעיה לגור עם צ'אלמרים וחסידים. הבעיה היחידה היא שמנסים לגנוב הקצאות (ד'3) ואז לליטאים לא נשאר איפה להתפלל.
א. רוב החופשי ולא כל, ואין שליש שליש במשתכן בשום מקום
ב. רחוק מצ'אלמריות
ג. אתה גר בד'3?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה