ואותי לימדו אחרת, כנראה.לימדונו מאז ומעולם, שאדם קובע את ישובו לפי: חינוך הילדים, פרנסה ואח"כ כל השאר....
ואותי לימדו אחרת, כנראה.לימדונו מאז ומעולם, שאדם קובע את ישובו לפי: חינוך הילדים, פרנסה ואח"כ כל השאר....
מה אתה מציץ, בני ברקי אחד!אני ער
אני רוצה באמת תשובה עניינית ואמיתית על השאלה הבאה שמנקרת במוחי זה זמן.
מה אתם עונים לעצמכם כשאתם נזכרים פתאום שבמחיר של הדירה שלכם בבני ברק אתם יכולים לגור בפנטהאוז בטבריה, או בדירה גדולה בהרבה בערים אחרות, כמו אשדוד, עפולה, חיפה, פתח תקווה ועוד.
אני מבין שיש הרבה מעלות לבני ברק, בעיקר איכות החברה שם, אבל האם לדעתכם המעלות האלו שוות את איכות החיים הירודה יחסית בעיר הזאת.
אני שואל את זה בתור בני ברק מלידה, שיש לי דירה בבני ברק ב"ה, ומפעם לפעם צצות במוחי כל מיני מחשבות כפירה מעין אלו. על מה ולמה אני מקריב את איכות החיים שלי למען האידיאל הקדוש של 'בני ברק'.
ואני באמת מצפה שתאירו את עיני למעלות של העיר האהובה שלנו, כדי שלפחות אדע מה אני מרוויח כאן.
ומי יודע, אולי יום אחד אחליט לעשות את הדבר המפחיד הזה - לעזוב את בני ברק. בררר....
עברתם מהעיר ממזמן זה כבר כמה שנים טובות שעתיים וחצי לפני כניסת השבתאתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"
לאיזה גווני קשת את מתכוונת??לדעתי, (ויהיו שיחלקו עלי) בני ברק היא היישוב החרדי הכי פחות חופר, מקטלג וסטיגמתי.
בבני ברק אפשר למצוא את כל גווני הקשת החרדית, בכל שכבות הגילאים - כשכולם מפוזרים בכל חלקי העיר.
מה שמביא לפתיחות, היכרות וקבלה של כל הזרמים במגזר.
עם האמירה הזאת תרשי לי לחלוק עליך,דווקא עניין חינוך הילדים פה קשה מאד מאד, הרבה יותר מלחנך ילד שגר בפריפריה...
כשנחה עלינו הרוח, אנחנו מדקלמים את זה בצוותא בשישי בצהריים באזני ילדינו המשועשעים....אתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"
התופעה הזו קורית בכל מקום ולא רק בב"ב, שהילדים נשארים תחת כנפי התרנגולת עד זקנה ושיבה,לא בני ברקית אבל מכירה אותה היטב על כל מעלותיה וחסרונותיה.
אין מה לומר שאכן המעלה העצומה של לגדול לצד גדולי עולם, ראשי ישיבות ודמויות הוד אין לה תחליף. כי בערים החרדיות הצעירות יותר אין כל כך הרבה דורות ועשרות שנים שגידלו ת"ח בקנה מידה כזה- אשר קנו חכמה מדורות עברו ורק לראות אותם זו דוגמא אישית מאלפת. זו באמת ה-סיבה היחידה לגור בבני ברק שאין לה דומה בערים אחרות.
א-ב-ל המשפחתיות הנשפכת פה מכל הודעה שניה שכמו שרואים רוב הנשארים להסתופף תחת צילה של בני ברק מלידה ועד 120 בלי לחלום על מקום אחר כדי להיות "קרובים למשפחה" יש אולי מקום לחשוב עליה שוב בראש קצת יותר בוגר ופתוח?
אתם באמת לא חושבים שיש בזה חיסרון - לפחות טיפונת טיפונת? שזוג צעיר במקום לבנות את הבית שלו ולעשות את הבחירות שלו ולהעניק את הצביון הייחודי שלו לבית החדש, רק עסוק בלחקות את ההורים והאחים והגיסים ולרוץ אחרי המוסדות שדווקא הם בחרו ולהיצמד בכוחות איתנים למה שהכי נחשב בב"ב ולמה שנקרא מכובד בעיני בני ברק, ולהעריך את עצמו בקנה מידה המצומצם לארבע אמותיה של בני ברק??? זה נראה לכם נורמלי שזוגות שנשואים כבר 20 שנה לא עשו כמעט מעולם חגים בביתם הפרטי שלהם? רק רצים כל חג מהורה להורה כי הרי זה "מרחק הליכה" וישנים בבית אז למה לא...
ואם יש גיס אחד מרקע טיפה אחר אולי ח"ו הוריו לא גרו בב"ב...כל החיים הוא רק מנסה להשלים פערים ולבדוק את עצמו האם הוא כבר ראוי להקרא בשם "בני ברקי" שלא יבייש ח"ו את הפירמה המשפחתית...
ואם אברך נמשך ללימוד בכיוון קצת אחר... הוא לא מעיז לשנות מהכולל ה-כי טוב בבני ברק שהשווער ממליץ רק עליו וכל הנכדים של הסבתא הולכים רק לשם וזה ה-מקום ה-מושלם בכל העולם כולו וחייב להיות הכי טוב גם בשבילו??!
לטעמי ומהיכרות- הרבה הרבה זוגות יכלו לפרוח ולצמוח פי כמה וכמה וכמה במקום אחר, לבנות משהו י-י-ח-ו-ד-י ומיוחד רק להם. להשאר בקשר חם ומבורך עם המשפחות הבני ברקיות מכל הצדדים ולבקר אותם בנסיעות ישירות של 40 דקות כל שבת וחג וכל זמן שיחפצו... זה לא סותר בכלל!! ואדרבה כשיש קצת ספייס אישי לכל אחד הקשר יותר מתחדש ולא נמאס.
אבל לא להדבק בכוח ובאיזהשהוא מקום להשאר ילדים\בחורים הספונים תחת סינר הוריהם ואינם יודעים להחליט מה דעתם ש-ל-ה-ם, עצמם, מה ה-ם חושבים או לא חושבים... הדעה האישית פשוט מתבטלת וזה אסון. כי בעז"ה עד 120 ויותר לכל ההורים. אבל כל זוג שהיום הוא צעיר בעז"ה עוד יזכה להאריך ימים אחרי ההורים - ואז --- מה??? יתחילו לבנות את הבית שלהם בגיל 60? לגלות את האישיות שלהם הייחודית רק אז? לא חבל???
הרי ברור שהקב"ה ברא כל אחד עם תכונות אחרות ושונות מזולתו, כי לכל אחד תפקיד א-ח-ר משלו. כשאתה עסוק לחקות ולהשאר סמוך סמוך על שולחן ההורים ורק עליו- אולי אתה מפסיד את ההזדמנות החד פעמית של העולם הזה לגלות מה הקב"ה רוצה דווקא מ-מ-ך א-י-ש-י-ת?
רק מניחה פה...
וכמובן זכותם של כולם לחלוק מכל וכל, ואולי גם הם צודקים. מכבדת ומעריכה כל דעה.
ובודאי יש משפחות שאצלם זכו וזה לא ממש כך. דברתי בעיקר על האוירה הכללית והמנטליות הרווחת המאפיינת את רובם.
חזק!שבת? שלום!"
אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.
חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.
ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.
כנראה כל כך לא בני ברק שאני רק שאלה---עברתם מהעיר ממזמן זה כבר כמה שנים טובות שעתיים וחצי לפני כניסת השבת
אתה בני ברקי מלידה, ויש לך דירה בב"ב.אני שואל את זה בתור בני ברק מלידה, שיש לי דירה בבני ברק ב"ה, ומפעם לפעם צצות במוחי כל מיני מחשבות כפירה מעין אלו. על מה ולמה אני מקריב את איכות החיים שלי למען האידיאל הקדוש של 'בני ברק'.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: