התייעצות אשכול לבני-ברקים בלבד. אין כניסה לזרים

מצב
הנושא נעול.

פאר הפרי

מהמשתמשים המובילים!
לא יודעת אם פתיחת האשכול היתה מכוונת לפרשה, אבל אני בדיוק רואה הרצאה של הרב גלזר שמדבר על הרגלים ובגלל זה אנשים לא עוברים דירות...
"לך לך מארצך וממולדתך ובית אביך..."
ועוד בנושא..

hellen

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
האמת שאני גם לא כ"כ מבינה את הסגידה לעיר בני ברק,
אני כן מכירה בערך תלמידי החכמים וגדולי הדור השוכנים בעירנו,
ואני מאד אוהבת את האווירה וההווי במיוחד בערבי שבתות וחגים,
אבל מכאן ועד ל"אני לא עוזב את בני ברק" צריכם עוד קצת מעלות שאין עדיין...לא מעלות חם חלילה
אני בניגוד להרבה, מאד לא מעודדת לימוד במוסדות בבני ברק,
דווקא עניין חינוך הילדים פה קשה מאד מאד, הרבה יותר מלחנך ילד שגר בפריפריה...
(קשה לחנך ילד שבילה כל ימיו בתוך חומה בצורה כעיר בני ברק להיות עם שכל בריא או לא לפזול החוצה...)

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
"בני ברקי" זה מושג, זה סטיגמה, זה דרך חיים, זה גאוות יחידה, זה להיות שונה, זה להיות כמו כולם, זה להזיע בקיץ, זה להישטף בחורף, זה להציץ לשכנים, זה לספר סיפורים, זה להרגיש בתחרות, זה לשלם הרבה שכירות, זה לבחור ראש עיר פה אחד, זה להתעורר ממשאית הזבל בלילה מאוחר, זה לנסוע במונית רק בשביל החשיבעס', (קצת להרגיש כמו הראש ישיבעס')זה לעצור טרמפ' בשביל החוייה, זה ללכת ברגל רק אם אין ברירה, זה לספר שבזמן קרליץ לא היתה שביתה, זה להיות מהבודדים שנרשמו לספריה, זה להצדיק את הדוחות שנותנים על חניה, זה להידחף לכל ארוע ולשאול : "מה קרה?"
אז איך אפשר לעזוב אותך בני ברק יקרה?

נערך לאחרונה ב:

אשת_חבר

משתמש מקצוען
לא בני ברקית, אבל מצטטת משפט חכם ששמעתי מאחת שעברה מבני ברק לדירה גדולה ב"פריפריה" החרדית לאחרונה.
"הגיעה הקורונה ופתאום גילינו שאנחנו לא גרים בבית, אנחנו גרים ברחוב."
ובנוגע לפריפריה המעורבת - המבינים בנוער נושר אומרים שאחוזי הנשירה בעיר מעורבת נמוכים ללא השוואה מהאחוזים בערים חרדיות מובהקות. ההסבר שנתנו הוא שמגיל מאוד צעיר מסבירים לעצמינו למה אנחנו שונים מה"חופשיים" ומגדירים לילדים גאוות יחידה של עובדי ד'. במקום להסביר למה אנחנו שונים מה"מודרנים" או מהחסידות השכנה...

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בעיקר בגלל החינו
אני רוצה באמת תשובה עניינית ואמיתית על השאלה הבאה שמנקרת במוחי זה זמן.

מה אתם עונים לעצמכם כשאתם נזכרים פתאום שבמחיר של הדירה שלכם בבני ברק אתם יכולים לגור בפנטהאוז בטבריה, או בדירה גדולה בהרבה בערים אחרות, כמו אשדוד, עפולה, חיפה, פתח תקווה ועוד.
אני מבין שיש הרבה מעלות לבני ברק, בעיקר איכות החברה שם, אבל האם לדעתכם המעלות האלו שוות את איכות החיים הירודה יחסית בעיר הזאת.

אני שואל את זה בתור בני ברק מלידה, שיש לי דירה בבני ברק ב"ה, ומפעם לפעם צצות במוחי כל מיני מחשבות כפירה מעין אלו. על מה ולמה אני מקריב את איכות החיים שלי למען האידיאל הקדוש של 'בני ברק'.

ואני באמת מצפה שתאירו את עיני למעלות של העיר האהובה שלנו, כדי שלפחות אדע מה אני מרוויח כאן.
ומי יודע, אולי יום אחד אחליט לעשות את הדבר המפחיד הזה - לעזוב את בני ברק. בררר....

בעיקר בגלל החינוך. יש פה היצע מאוד כדול. אתה יכול למצוא את הסיגנון שלך בלי בעיה. בפריפריה זה מאוד מוגבל לדעתי.
אם הילד לא מסתדר במוסד החינוכי יש עוד אופציות. בשבילי זה חשוב
דבר שני המשפחה כמובן.

חוץ מיזה בני ברק מבחינת ניקיון ואיכות מחיה באמת לא משו. בנערותי ממש שנאתי את זה והייתי בטוחה שבחיים לא אמשיך לגור פה..

מירי עוס

משתמש מקצוען
הרבה התלוננו למה הכניסה לבני ברקים בלבד,
פותח האשכול רצה לקבל הסברים למה אנשים אוהבים לגור בב"ב (או לא אוהבים),
ובמקום זה האשכול הפך לשק חבטות בבני ברקים מכאלו שכועסים..
(אני למשל לא הייתי מתערבת בכאלו אמוציות אם הנידון היה ק"ס, אולי על ירושלים כן... ;) )

אגב מתחברת להרבה מהחסרונות שכתבו כאן, ובכל אופן "עיר ללא הפסקה" לטוב ולמוטב.

mina

משתמש מקצוען
סליחה על ההתערבות... אני אשדודית..
לא רוצה להכליל, ולא רוצה לדבר בגנות אף אחד.
אבל כשאני באה לבני ברק, אני רואה בה הרבה מאוד מראות שאני מאוד לא רוצה שהילדים שלי יראו ודווקא כי מדובר ב"חרדים".
נכון, באשדוד אנחנו גרים עם חילונים יחד באותו בניין. אבל הילדים שלי יודעים שיש הפרדה מוחלטת.
הרבה יותר קשה להסביר לילד, כן, הם חרדים, והוא בכיתה שלך, אבל הם לא כמונו והם כך וכך. לעומת הם חילונים וזהו.

באשדוד, למרות המעורבות, לא תראו נשים חרדיות כמעט שנראות לא חרדיות... וכן גברים.
לצערי אני מכירה מאוד הרבה בני ברקים שמתגאים בבני ברקיות שלהם, והם ממש לא כאלה שהייתי שמחה לגור על ידם

לעניין מוסדות - לא חושבת שבאשדוד יש מוסדות פחות טובים מב"ב.
וישיבות - שולחים לכל הארץ.. גם הבני ברקים שולחים לבחוץ.

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"
עברתם מהעיר ממזמן זה כבר כמה שנים טובות שעתיים וחצי לפני כניסת השבת

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל האשכול
אין לי מה להוסיף מלבד לומר שקבלתי תוספת (להרבה הקיים) של פטריוטיות לעיר התורה והחסידות בני ברק!!!!! ואמשיך הלאה לא לשקול מעבר.....

שירבירשירי

משתמש פעיל
לדעתי, (ויהיו שיחלקו עלי) בני ברק היא היישוב החרדי הכי פחות חופר, מקטלג וסטיגמתי.
בבני ברק אפשר למצוא את כל גווני הקשת החרדית, בכל שכבות הגילאים - כשכולם מפוזרים בכל חלקי העיר.
מה שמביא לפתיחות, היכרות וקבלה של כל הזרמים במגזר.
לאיזה גווני קשת את מתכוונת??
אני מנסה לאמוד את אורך סרגל האנשים בב"ב
כמה, כמה סגנונות את מכניסה שם כבר?

בטוחה שאת מדברת על בני ברק:)??

שירבירשירי

משתמש פעיל
דווקא עניין חינוך הילדים פה קשה מאד מאד, הרבה יותר מלחנך ילד שגר בפריפריה...
עם האמירה הזאת תרשי לי לחלוק עליך,
זה טוב ואולי יש גם חסרונות כמו הצמצום בראש, אבל ההכללה הזאת לא נכונה
גם כי השכל יפתח להם עם השנים - לאלה הפקחים מספיק, אלה שלא - כנראה הם נולדו לא לעזוב את ב"ב ולא יעזור כלום.
וגם כי עדין חיים שם באושר משפחות שלמות,
ראש פתוח ובריא זה עניין הרגל בעיקר שמשפחה מקנה לילדים (שימי לב שאמרתי בעיקר, ז"א יש יתרון שגם הסביבה תהיה כזו אבל היא לא המרכיב העיקרי והבסיסי)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"
כשנחה עלינו הרוח, אנחנו מדקלמים את זה בצוותא בשישי בצהריים באזני ילדינו המשועשעים....
(גם כאן יש את הגרסאות המקומיות, אל דאגה, אבל יש טעם של נוסטלגיה למקור....)

s2061

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא בני ברקית אבל מכירה אותה היטב על כל מעלותיה וחסרונותיה.
אין מה לומר שאכן המעלה העצומה של לגדול לצד גדולי עולם, ראשי ישיבות ודמויות הוד אין לה תחליף. כי בערים החרדיות הצעירות יותר אין כל כך הרבה דורות ועשרות שנים שגידלו ת"ח בקנה מידה כזה- אשר קנו חכמה מדורות עברו ורק לראות אותם זו דוגמא אישית מאלפת. זו באמת ה-סיבה היחידה לגור בבני ברק שאין לה דומה בערים אחרות.

א-ב-ל המשפחתיות הנשפכת פה מכל הודעה שניה שכמו שרואים רוב הנשארים להסתופף תחת צילה של בני ברק מלידה ועד 120 בלי לחלום על מקום אחר כדי להיות "קרובים למשפחה" יש אולי מקום לחשוב עליה שוב בראש קצת יותר בוגר ופתוח?

אתם באמת לא חושבים שיש בזה חיסרון - לפחות טיפונת טיפונת? שזוג צעיר במקום לבנות את הבית שלו ולעשות את הבחירות שלו ולהעניק את הצביון הייחודי שלו לבית החדש, רק עסוק בלחקות את ההורים והאחים והגיסים ולרוץ אחרי המוסדות שדווקא הם בחרו ולהיצמד בכוחות איתנים למה שהכי נחשב בב"ב ולמה שנקרא מכובד בעיני בני ברק, ולהעריך את עצמו בקנה מידה המצומצם לארבע אמותיה של בני ברק??? זה נראה לכם נורמלי שזוגות שנשואים כבר 20 שנה לא עשו כמעט מעולם חגים בביתם הפרטי שלהם? רק רצים כל חג מהורה להורה כי הרי זה "מרחק הליכה" וישנים בבית אז למה לא...
ואם יש גיס אחד מרקע טיפה אחר אולי ח"ו הוריו לא גרו בב"ב...כל החיים הוא רק מנסה להשלים פערים ולבדוק את עצמו האם הוא כבר ראוי להקרא בשם "בני ברקי" שלא יבייש ח"ו את הפירמה המשפחתית...
ואם אברך נמשך ללימוד בכיוון קצת אחר... הוא לא מעיז לשנות מהכולל ה-כי טוב בבני ברק שהשווער ממליץ רק עליו וכל הנכדים של הסבתא הולכים רק לשם וזה ה-מקום ה-מושלם בכל העולם כולו וחייב להיות הכי טוב גם בשבילו??!

לטעמי ומהיכרות- הרבה הרבה זוגות יכלו לפרוח ולצמוח פי כמה וכמה וכמה במקום אחר, לבנות משהו י-י-ח-ו-ד-י ומיוחד רק להם. להשאר בקשר חם ומבורך עם המשפחות הבני ברקיות מכל הצדדים ולבקר אותם בנסיעות ישירות של 40 דקות כל שבת וחג וכל זמן שיחפצו... זה לא סותר בכלל!! ואדרבה כשיש קצת ספייס אישי לכל אחד הקשר יותר מתחדש ולא נמאס.
אבל לא להדבק בכוח ובאיזהשהוא מקום להשאר ילדים\בחורים הספונים תחת סינר הוריהם ואינם יודעים להחליט מה דעתם ש-ל-ה-ם, עצמם, מה ה-ם חושבים או לא חושבים... הדעה האישית פשוט מתבטלת וזה אסון. כי בעז"ה עד 120 ויותר לכל ההורים. אבל כל זוג שהיום הוא צעיר בעז"ה עוד יזכה להאריך ימים אחרי ההורים - ואז --- מה??? יתחילו לבנות את הבית שלהם בגיל 60? לגלות את האישיות שלהם הייחודית רק אז? לא חבל???
הרי ברור שהקב"ה ברא כל אחד עם תכונות אחרות ושונות מזולתו, כי לכל אחד תפקיד א-ח-ר משלו. כשאתה עסוק לחקות ולהשאר סמוך סמוך על שולחן ההורים ורק עליו- אולי אתה מפסיד את ההזדמנות החד פעמית של העולם הזה לגלות מה הקב"ה רוצה דווקא מ-מ-ך א-י-ש-י-ת?

רק מניחה פה...
וכמובן זכותם של כולם לחלוק מכל וכל, ואולי גם הם צודקים. מכבדת ומעריכה כל דעה.
ובודאי יש משפחות שאצלם זכו וזה לא ממש כך. דברתי בעיקר על האוירה הכללית והמנטליות הרווחת המאפיינת את רובם.
התופעה הזו קורית בכל מקום ולא רק בב"ב, שהילדים נשארים תחת כנפי התרנגולת עד זקנה ושיבה,
אבל זה יותר סוג של משפחות פחות קשור לעיר בה מתגוררים.

בכל אופן, אני גרה בעיר הזו בגלל שזה נוח לי שהכול קרוב ובהישג יד, גדלתי כאן ויש לי קצת משפחה,
ונוח לי מבחינת העבודה.

לא בטוחה שהמקום הכי טוב לגדל ילדים זה בב"ב, לא חושבת שיש כאן את המוסדות הכי טובים מכול הארץ,
גם כאן יש בעיות חוץ מהלכלוך והבניינים המכוערים.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
לכתוב על בני ברק ותושביה הכללה שהם מצומצמים וצרי אופקים זו תמצית הצמצום.
בבני ברק יש הכל מכל כל. כך גם בערים אחרות.

ולמה בחרתי בה, על פני הדירה הנעימה והמרווחת בפרוייקט עטור כוכבי היופי שבה דרתי בעבר? גם בגלל המשפחה, נכון, וגם בגלל איכות החיים. בפרויקט היה יוקר מחיה שאין בבני ברק. היתה תחרות בין דיירים צעירים שרובם שייכים לסקטור מסויים, והיא הכתיבה רמת חיים מסוימת, לרוב מעבר ליכולת הכלכלית של זוג ממוצע (כך למשל, כ-ו-ל-ם היו חייבים, פשוט חייבים לשדרג את מטבח הקבלן, ומי שלא עשה כן הרגיש אומלל).
עבודה - היה לי קשה מאד להשיג באותו אזור, ולא היתה גישה נוחה או סבירה למקומות ישוב אחרים שבהם ניתן לעבוד. בני ברק היא מטרופולין שקל להתנייד ממנו לצורך עבודה בערים הסובבות אותה.
כולל - גם כן, מבחר קטן, קושי עצום להתקבל, מלגה נמוכה שמגיעה חודש כן וחודש לא, החודש לא. בבני ברק מבחר גדול יותר ונגיש יותר.
כשבעלי החל לעבוד בהוראה, כממלא מקום, דווקא הת"תים שבפרויקטים מחוץ לעיר שילמו מעט ביחס למקובל בשוק. בבני ברק משלמים יותר.
אני חושבת שגם לטיעונים רגשיים צריך לתת משקל ולא לבטל אותם בזלזול. עניינים של אוויר ואווירה הם גם חשובים. בני ברק ספוגה בהווי. מבחינתי זהו שיקול נוסף.
לגבי חינה הנעדר - ובכן, אכן כן, היופי לוקה כאן בחסר, והיה ראוי לקדם מבצעי שיקום שכונות ושיפור חזיתות של בנינים עתיקים, בסיעו מימוני של הרשויות. אבל - רוב הפרויקטים החרדיים מתהדרים בבניה נטולת רסן ובהרחבות מכוערות, בלי התחשבות בערכי אסתטיקה וחזות חיצונית. עדיים של כולם, כנבואת הזעם של נתן גלנט באשכול שפתח כאן אי פעם, להראות כעזה.

נערך לאחרונה ב:

haso

משתמש פעיל
אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.

חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.

ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.

דבר ראשון אתה צודק.
דבר שני אנחנו גם חשבנו כמוך והתחלנו לבדוק מעבר לעיר אחרת שכמובן במחיר הדירה שיש לך אתה יכול לקנות דירה גדולה במקום אחר אך לאחר שיקולים ומחשבות ומשפחה... (וד"ל) החלטנו לעבור לפרדס כץ וקנינו במחיר שמכרנו דירה ענקית עם הוצאה קטנה של שיפוץ. אולי זה גם אופציה יותר ריאלית. פרדס כץ היא ברובה שקטה אין רמקולים. חנויות יש הכל מעבר לכביש השחור (הכוונה בתוך בב) ואפשר ללכת ברגל לתוך העיר וכנל מוסדות חינוך. בלילה הכל רגוע ושקט. ויש קצת יותר חיי קהילה.
(מדובר על משפחה ליטאית).
עוד אופציה שחשבנו בזמנו והיא יותר ריאלית ומגוונת לקנות דירה בבית שמש דירת גן ברמה א ששמה יותר מגוון ונגיש
בהצלחה

אסתילה ...

משתמש פעיל
אני שואל את זה בתור בני ברק מלידה, שיש לי דירה בבני ברק ב"ה, ומפעם לפעם צצות במוחי כל מיני מחשבות כפירה מעין אלו. על מה ולמה אני מקריב את איכות החיים שלי למען האידיאל הקדוש של 'בני ברק'.
אתה בני ברקי מלידה, ויש לך דירה בב"ב.
ובכל זאת אתה צריך עזרה כדי להבין למה לגור בב"ב ולא במקומות אחרים.
זה לא לבד סיבה לעבור?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה