מהסימני קריאהאיך ידעת????
מהסימני קריאהאיך ידעת????
חלילה לא ליצנות.לא בגן וורשא,,, אלא קצת יותר לכיוון רחוב ראב"ד בואכה ישיבת פונביז' וביתו של הרב אדלשטיין,,,,,
ואם תמשיכו עוד קצת תגיעו לגבעת רוקח בואכה ישיבת סלבודקא וביתם של הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש.....
בעיני זה הר סיני של דורינו..... זכותך לחלוק על דעתי,,,
וזה בלי שדיברתי על רחוב רשב"ם ועל בית מרן שה"ת הרב קנייבסקי שכל עיני ישראל תלויות בו.....
נ,ב לליצנות אני לא הולך להגיב,,,, אני מחפש תגובות עניניות בלבד!
עם האמירה הזאת תרשי לי לחלוק עליך,
זה טוב ואולי יש גם חסרונות כמו הצמצום בראש, אבל ההכללה הזאת לא נכונה
גם כי השכל יפתח להם עם השנים - לאלה הפקחים מספיק, אלה שלא - כנראה הם נולדו לא לעזוב את ב"ב ולא יעזור כלום.
וגם כי עדין חיים שם באושר משפחות שלמות,
ראש פתוח ובריא זה עניין הרגל בעיקר שמשפחה מקנה לילדים (שימי לב שאמרתי בעיקר, ז"א יש יתרון שגם הסביבה תהיה כזו אבל היא לא המרכיב העיקרי והבסיסי)
זו התשובה...אבל כשאני באה לבני ברק, אני רואה בה הרבה מאוד מראות שאני מאוד לא רוצה שהילדים שלי יראו ודווקא כי מדובר ב"חרדים".
נכון, באשדוד אנחנו גרים עם חילונים יחד באותו בניין. אבל הילדים שלי יודעים שיש הפרדה מוחלטת.
הרבה יותר קשה להסביר לילד, כן, הם חרדים, והוא בכיתה שלך, אבל הם לא כמונו והם כך וכך. לעומת הם חילונים וזהו.
באשדוד, למרות המעורבות, לא תראו נשים חרדיות כמעט שנראות לא חרדיות... וכן גברים.
לצערי אני מכירה מאוד הרבה בני ברקים שמתגאים בבני ברקיות שלהם, והם ממש לא כאלה שהייתי שמחה לגור על ידם
פריפריה זה לא רק מרחק מהמרכז, ויוכיחו זאת כל אירועי התרבות שממומנים ע"י המשרד לפיתוח הפריפריהואם כבר פריפריה, לעזוב את בני ברק לא בהכרח אומר לעבור לפריפריה...
יש המוןןן מקומות בארץ טובים מאוד, נמצאים במרכז, וממש אי אפשר כבר לקרוא להם פריפריה
במחילה כנראה שאינך מכירה את קריית הרצוג בכלל.אבל זה גם תלוי מה המושג רחוב בבני ברק בעיניך אם זה רחוב בפרדס כץ או בעמק קרית הרצוג אז באמת שאין הבדל.
מהדיבורים פה באשכול נשמע כך:פריפריה זה לא רק מרחק מהמרכז, ויוכיחו זאת כל אירועי התרבות שממומנים ע"י המשרד לפיתוח הפריפריה
אני גרה בבני ברק ולדעתי שילד רואה את הילדים פורקי עול ברחובות בלילות זה מעורר לו שאלותפלוס גדול זה הקרבה למשפחה
והפלוס הכי גדול זה שהילדים נושמים תורה, אין ילדים חילונים ברחובות, אין חילולי שבת.
מכל עבר יש בתי כנסת וישיבות.
פלוס נוסף זה הגיוון במוסדות החינוך, בפריפריה בד"כ יש מוסד חינוכי אחד מקסימום שניים לעומת ההיצע הגדול יותר בבני ברק
מעניין כי כשהיה לפני עשור הוראה מירושלים (הרב אלישיב), בב"ב פחות הסכימו שמציון תצא תורה..מבני ברק תצא הוראה לכל הגולה כולה! מכאן תצא תורה!
כאן מרכז החיים התורני מפכה בעוז! כאן זה המקור! מכאן הנביעה,,,,!
גווני הקשת היא מסגנון האנשים באיזור מערב ב"ב (רחוב הרצוג והסביבה) עבור דרך שיכון ג',לאיזה גווני קשת את מתכוונת??
אני מנסה לאמוד את אורך סרגל האנשים בב"ב
כמה, כמה סגנונות את מכניסה שם כבר?
בטוחה שאת מדברת על בני ברק??
חשוב לציין שאלו לא נתונים בשטח,אם אפשר לתמצת מעט את הנאמר כאן לכל אורך האשכולות, מהנקודת מבט שלי, זה כך:
מעלות:
חינוך הילדים.
רמה גבוהה של התושבים.
טעם זקנים באווירה צעירה.
קירבה למשפחה.
נגישות.
אין חפירות (כמה שזה נשמע אירוני, אבל זו המציאות).
חסרונות:
אין קהילתיות.
אין גינות ומרחבים.
רעש ובלאגן.
קירבה למשפחה (יש בזה נקודות שליליות, כנאמר לעיל).
דירות צפופות (בדרך כלל, ובהשוואה לדירות במקומות אחרים באותו מחיר).
שכחתי משהו?
הגדרתי נכון?
אפשר להתווכח על חלק מהנקודות.אם אפשר לתמצת מעט את הנאמר כאן לכל אורך האשכולות, מהנקודת מבט שלי, זה כך:
מעלות:
חינוך הילדים.
רמה גבוהה של התושבים.
טעם זקנים באווירה צעירה.
קירבה למשפחה.
נגישות.
אין חפירות (כמה שזה נשמע אירוני, אבל זו המציאות).
חסרונות:
אין קהילתיות.
אין גינות ומרחבים.
רעש ובלאגן.
קירבה למשפחה (יש בזה נקודות שליליות, כנאמר לעיל).
דירות צפופות (בדרך כלל, ובהשוואה לדירות במקומות אחרים באותו מחיר).
שכחתי משהו?
הגדרתי נכון?
שזה הכי שווהרעש ובלאגן.
ברור.אפשר להתווכח על חלק מהנקודות.
למשל חינוך הילדים, או רמה גבוהה של התושבים, זה בהחלט עניין של נקודת מבט.
לא גרתי שם מעולם אבל הייתי הרבה יותר מפעם פעמיים.במחילה כנראה שאינך מכירה את קריית הרצוג בכלל.
בניגוד לדעה הפופולרית כאן באשכול.
בני ברק תצא הוראה לכל הגולה כולה! מכאן תצא תורה!
כאן מרכז החיים התורני מפכה בעוז! כאן זה המקור! מכאן הנביעה,,,,!
בני ברק זה מקום תורה! זה מקום תלמידי החכמים הכוללים והישיבות!
הוי מתאבק בעפר רגליהם ושותה בצמא את דבריהם!
אין עוד מקום בעולם! כמו כולל חזו"א וכולל פונבי'ז ועוד,,,
אלו מקומות בהם אלפי אברכים משליכים מנגד כל תענוגי עולם ועוסקים בתורת ה' צבקות!
לכו ותסתכלו כמה קבוצות של חיידרים מביאים את תלמידיהם לכוללי חזו"א ופונביז'!!!
כי גם הם יודעים! שכזה מקום תורה אין בשום מקום בעולם!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: