התייעצות אשכול לבני-ברקים בלבד. אין כניסה לזרים

מצב
הנושא נעול.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אותי מחזיק בעיקר המשפחה
זו הטענה היחידה שעניתי לעצמי.
וגם על זה יש לי הרהורים, כי כמה בתכל'ס יוצא לפגוש את המשפחה, רוב הזמן כל אחד חי את החיים שלו, ומדברים הרבה בטלפון.
אולי אצל משפחות צעירות זה אחרת, אצלי בכל אופן שתי המשפחות יחסית מבוגרות.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
מזדהה לחלוטין עם השאלה.
לא מסוגלת לעבור היום מהסיבה היחידה שיש לי פה עבודה ולבעלי כולל (שלשם שינוי גם משלם לו)
אבל בהחלט חושבת וחולמת על היום הזה.
וגילוי נאות: אני בניברקית מלידה שמעולם לא חלמתי ולא רציתי למצא את עצמי משוקעת בעיר התורה (והאופנה) בני ברק.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.

חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.

ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.
מי שיש לו את הרצון לצאת החוצה, ברור שזה שדרוג באיכות חיים, גינות וכדו.
אתה מדבר פה למי שלא מעוניין לעזוב וטוב לו פה, ולא סובל מצפיפות, הוא אוהב את זה, עונים לך אנשים שאוהבים את בני ברק בנימי נפשם ולא רוצים לעזוב אותה.
ברור שמי שיוצא לעיר אחרת נהנה מאד, מאיכות חיים אחרת ומרווחת, מחיי קהילה פוריים וחמים הרבה יותר מפה.

דבר נוסף שאני חושבת, שזה תלוי גיל, זוג צעיר ורענן בתחילת דרכו יכול להרהר מחשבות כאלו, משפחה שהתבססה פה, וטוב לה, למה לה לחשוב על מקום אחר?

יש הרבה צדדים לכאן ולכאן, לי אישית יש גיסים גיסות שהתחילו את חייהם והחליטו על מקום מגורים אחר, בערים מעורבות והם לא גומרים להודות לה' על הרגע.
יש לנו נס אחד שקוראים לו "חן המקום על יושביו".
יש פלוסים ומינוסים לכל מקום, קשה לשכנע לכאן או לכאן על כל צד שמעלים יש הרבה שחולקים ולא מסכימים עם זה, וזה נכון!

שואל ומשיב

משתמש מקצוען
1. המבחר הגדול של מוסדות התורה מסייע לשלוח את הילדים למוסדות שהכי מתאימים להם לדעתי.
2. הילדים (וגם אני) גדלים ליד הזקנים הלבנים, תלמידי גדולי הדור הקודם, דמויות הוד שאין בפריפריה.
3. בבני ברק בגדול אין שכנים חילוניים, אין חילולי שבת, האווירה תורנית הרבה יותר מכל מקום בפריפריה.
4. המשפחה איתנו כאן. לעבור לפריפריה זה להתנתק מהמשפחה.
ולמרות כל הנ"ל, אילולא עניין המשפחה (מבחינת חמי וחמותי אם אנחנו עוברים מבני ברק הם לא יהיו עוד חמי וחמותי וד"ל), הייתי מוכר את דירתי הצנועה בבני ברק ב-2.3 מיליון ש"ח, קונה דירת פאר ב-1.2 מיליון בנוף כינרת פוריה (5 חדרים עם חצר גדולה חדשה מהניילונים ונוף מטריף), משלם משכנתא ועוד אי אלו חובות ונשאר עם איזה חצי מיליון שקל לממתקים, מתוכם קונה רכב היברידי 7 מקומות כדי להיות זמינים לנסיעות למשפחה וחי כמו קינג.
וכל המלל הזה חולף לי בראש בכל פעם שאני מנסה לתקוע בורג בקיר וחצי קיר מתפורר לי.

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
אפשר להיכנס?
אני לא בני ברקית.
אבל חצי מהמשפחה כן. (חצי נכבד מאוד).

לאלו הטוענים על מוסדות הלימוד:
מוסדות הלימוד בפריפרייה עולים לעיתים על רמתם הרוחנית באופן בלתי ניתן להשוואה למוסדות הלימוד הגדולים, כן, גם של בני ברק.
לא באה לשכנע אנשים לעבור. אבל זו עובדה שא"א להתעלם ממנה.
אני מלמדת בבית ספר שלא נראה לי שיש דומה לו הן מבחינת הצוות והן מבחינת התלמידות בערים הגדולות.
בערים הגדולות מתקבצות משפחות מכל מיני... יש ויש.
במיוחד באזורים היותר פתוחים. שם כבר אין כל שליטה.
מוסדות הלימוד שאני מכירה פה בעיר מגורי לא משתווים ברמתם הרוחנית ובאיכות הלומדים בהם לאלו שבמרכז.

כוללים- זו באמת יכולה להיות בעיה. כלומר, ישנם אברכים טובים, אבל דמויות גדולות פחות.
וכן, עבודה ומשפחה.
שאלו לא נקודות שאפשר להקל בהן בכלל.

למרות שהיום, במבט של כמה שנים, שעברנו כל מיני התמודדויות למיניהן במרחק מהמשפחה, לא נראה לי שזה בלתי אפשרי לגור ללא המשפחה. אלא להפך- זה מגדל, זה מאחד את התא המשפחתי וזה בהחלט מאוד בריא.

chaia

משתמש מקצוען
פלוס גדול זה הקרבה למשפחה
והפלוס הכי גדול זה שהילדים נושמים תורה, אין ילדים חילונים ברחובות, אין חילולי שבת.
מכל עבר יש בתי כנסת וישיבות.
פלוס נוסף זה הגיוון במוסדות החינוך, בפריפריה בד"כ יש מוסד חינוכי אחד מקסימום שניים לעומת ההיצע הגדול יותר בבני ברק

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו גם משפחה שהגיעה מעיר עם חיי נוחות פי כמה וכמה ולא נראה לי שבעשור הקרוב נעזוב.

איכות חיים-תלויה בעיני המסתכל. השאלה היא באמת למה את/ה קורא איכות חיים? לרחובות גדולים אוויר פתוח וכבישים סואנים בשבת?
גינות ירוקות ונשים במלבושי...(אם אפשר לקרוא לזה מלבוש בכלל) שרצות מקצה אל קצה...

נו באמת.. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין.

ואם כבר הולכים ומחפשים משהו שדומה ולו במעט מיד המחיר עולה משמעותית אז מה עשינו בזה??

מטודלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אנחנו גם משפחה שהגיעה מעיר עם חיי נוחות פי כמה וכמה ולא נראה לי שבעשור הקרוב נעזוב.

איכות חיים-תלויה בעיני המסתכל. השאלה היא באמת למה את/ה קורא איכות חיים? לרחובות גדולים אוויר פתוח וכבישים סואנים בשבת?
גינות ירוקות ונשים במלבושי...(אם אפשר לקרוא לזה מלבוש בכלל) שרצות מקצה אל קצה...

ואם כבר הולכים ומחפשים משהו שדומה ולו במעט מיד המחיר עולה משמעותית אז מה עשינו בזה??
סליחה על ההתערבות,
אבל נשים שרצות וכו'...
ראיתי בבני ברק
וה ר ב ה :(

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים

בני ברק בליל שישי לא שונה בכלל מבחינת פריצות.
אז כדאי לעבור לק"ס, אם זה השיקול

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
פתוח וכבישים סואנים בשבת?
זהו תיאור לא מדויק.
לצערנו בדור שלנו, כבר אין הבדל בין רחוב חרדי בבני ברק לבין בנין מגורים חרדי בשכונה מתחרדת.
הרחוב החרדי ה"שמור" בעיר חרדית, כבר מזמן לא מה שהיה פעם.
לא אפרט כאן, כי אין זה המקום.

ושוב, גם אני בדרך לחזור למרכז ואין לי דבר נגד בני ברק. אבל חשוב לי שהנתונים שמביאים כאן יהיו נכונים ואל מסולפים.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
ושוב, גם אני בדרך לחזור למרכז
אוהו יופי. כאלו חפשתי
זאת אומרת שאתה כבר מכיר גם את בני ברק וגם את ה'בחוץ'..
אז למה באמת אתה חוזר?
מה יש בבני ברק שאין במקומות אחרים?

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
הסיבה המרכזית שמשאירה אותנו כאן למרות המשכנתא הלוחצת זה הקהילה של בעלי. כמה שניסינו לחשוב על מעבר.. אין לו מה לחפש במקום אחר, לצערי.
אבל בנוסף לזה אני נהנית מאד שבני ברק היא עיר מעורבת מבחינה קהילתית. אין אזורים שכל אחד 'מוקדש' לסגנון אחר, וזה מבורך לדעתי.
וגם ענין העדר חילולי שבת במרחב הציבורי בהחלט תורם מאד לחינוך.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אנ
אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.

חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.

ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.
אני כופרת כבר מזמן! חושבת שיש הרבה מאד חסרונות בב"ב, רק מה לעשות שבעלי לא מוכן לעזוב את ב"ב
מחכה ליום שיכפור גם הוא.

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
אוהו יופי. כאלו חפשתי
זאת אומרת שאתה כבר מכיר גם את בני ברק וגם את ה'בחוץ'..
אז למה באמת אתה חוזר?
מה יש בבני ברק שאין במקומות אחרים?
אפשר בהחלט לומר שהשיקול הוא רגשי ולא שכלי כלל.
חיבור למוכר, לידוע, לעיר הולדתך.
יתכן מאוד שלכשנחזור נראה שטעינו, ונרצה לחזור שוב לשלווה, לרוגע, ולרווחה הכלכלית והנפשית.
אבל עם רגש של געגוע, א"א להילחם.

לדעתי, זהו קושי אינדוודואלי.
משום שרוב האנשים שסביבי דווקא מרוצים וממש לא רוצים לעזוב, וממש לא מבינים מה יש לי לחפש בבני ברק/ ירושלים.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה