זו הטענה היחידה שעניתי לעצמי.אותי מחזיק בעיקר המשפחה
וגם על זה יש לי הרהורים, כי כמה בתכל'ס יוצא לפגוש את המשפחה, רוב הזמן כל אחד חי את החיים שלו, ומדברים הרבה בטלפון.
אולי אצל משפחות צעירות זה אחרת, אצלי בכל אופן שתי המשפחות יחסית מבוגרות.
זו הטענה היחידה שעניתי לעצמי.אותי מחזיק בעיקר המשפחה
מי שיש לו את הרצון לצאת החוצה, ברור שזה שדרוג באיכות חיים, גינות וכדו.אבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.
חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.
ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.
ולמרות כל הנ"ל, אילולא עניין המשפחה (מבחינת חמי וחמותי אם אנחנו עוברים מבני ברק הם לא יהיו עוד חמי וחמותי וד"ל), הייתי מוכר את דירתי הצנועה בבני ברק ב-2.3 מיליון ש"ח, קונה דירת פאר ב-1.2 מיליון בנוף כינרת פוריה (5 חדרים עם חצר גדולה חדשה מהניילונים ונוף מטריף), משלם משכנתא ועוד אי אלו חובות ונשאר עם איזה חצי מיליון שקל לממתקים, מתוכם קונה רכב היברידי 7 מקומות כדי להיות זמינים לנסיעות למשפחה וחי כמו קינג.1. המבחר הגדול של מוסדות התורה מסייע לשלוח את הילדים למוסדות שהכי מתאימים להם לדעתי.
2. הילדים (וגם אני) גדלים ליד הזקנים הלבנים, תלמידי גדולי הדור הקודם, דמויות הוד שאין בפריפריה.
3. בבני ברק בגדול אין שכנים חילוניים, אין חילולי שבת, האווירה תורנית הרבה יותר מכל מקום בפריפריה.
4. המשפחה איתנו כאן. לעבור לפריפריה זה להתנתק מהמשפחה.
סליחה על ההתערבות,אנחנו גם משפחה שהגיעה מעיר עם חיי נוחות פי כמה וכמה ולא נראה לי שבעשור הקרוב נעזוב.
איכות חיים-תלויה בעיני המסתכל. השאלה היא באמת למה את/ה קורא איכות חיים? לרחובות גדולים אוויר פתוח וכבישים סואנים בשבת?
גינות ירוקות ונשים במלבושי...(אם אפשר לקרוא לזה מלבוש בכלל) שרצות מקצה אל קצה...
נו באמת.. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין.
ואם כבר הולכים ומחפשים משהו שדומה ולו במעט מיד המחיר עולה משמעותית אז מה עשינו בזה??
בני ברק בליל שישי לא שונה בכלל מבחינת פריצות.אנחנו גם משפחה שהגיעה מעיר עם חיי נוחות פי כמה וכמה ולא נראה לי שבעשור הקרוב נעזוב.
איכות חיים-תלויה בעיני המסתכל. השאלה היא באמת למה את/ה קורא איכות חיים? לרחובות גדולים אוויר פתוח וכבישים סואנים בשבת?
גינות ירוקות ונשים במלבושי...(אם אפשר לקרוא לזה מלבוש בכלל) שרצות מקצה אל קצה...
נו באמת.. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין.
ואם כבר הולכים ומחפשים משהו שדומה ולו במעט מיד המחיר עולה משמעותית אז מה עשינו בזה??
זהו תיאור לא מדויק.פתוח וכבישים סואנים בשבת?
אוהו יופי. כאלו חפשתיושוב, גם אני בדרך לחזור למרכז
אני כופרת כבר מזמן! חושבת שיש הרבה מאד חסרונות בב"ב, רק מה לעשות שבעלי לא מוכן לעזוב את ב"באבל אני לא זר. אני נולדתי פה.
וגם לי היה ברור שחייב לגור בבני ברק.
ואז לרגע אני נעצר, ושואל את עצמי מה תכלס' יש לי כאן.
חיי קהילה, אין כאן. נקודה.
איכות חיים, טעון שיפור. אין גינות כמעט, צפוף, רעש ובלאגן. אין רגע של רוגע מול נוף. אין לך רגע לעצמך. עיר ללא הפסקה.
ואז אני מנסה לכפור בעיקר הגדול הזה, ולפזול החוצה.
עד כדי כך שאין הבדל בין מגורים בקרבת סביבה שאורח חייה שונה מלכתחילה?? קשה לי להאמין..הרחוב החרדי ה"שמור" בעיר חרדית, כבר מזמן לא מה שהיה פעם.
אפשר בהחלט לומר שהשיקול הוא רגשי ולא שכלי כלל.אוהו יופי. כאלו חפשתי
זאת אומרת שאתה כבר מכיר גם את בני ברק וגם את ה'בחוץ'..
אז למה באמת אתה חוזר?
מה יש בבני ברק שאין במקומות אחרים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: