התייעצות אשכול לבני-ברקים בלבד. אין כניסה לזרים

מצב
הנושא נעול.

ברכי ר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אז אני מפרדס כץ....
קרוב קרוב להורים שלי - שבתוך בני ברק
-זוכרים את הימים שהיה אסור לצאת מד' אמות?
מי עזר לי אם לא ההורים, אחים ואחיות.
-אני מתארחת המוון וזה פשוט כיף.

-וכן יש לי את השקט והשלווה.
-יש קהילה אברכית מצוינת.
-תחבורה נוחה

C

משתמש מקצוען
ואגב, למי ששאל מה הסבתות שלנו חיפשו פה.....
אז לי אין סבתות בבני ברק.
אבל ההורים שלי שאלו פעמיים את ר' חיים לאן לעבור (גרו בשומרון בכלל...)
והוא אמר להם בני ברק.
היה להם קשה לעכל אז באו לשאול שוב אם אין מקום אחר וקיבלו תשובה ברורה "רק בני ברק".
אז אנחנו פה...
כבר 10 שנים מתמרמרים על יוקר הדיור ונהנים משאר הדברים. (ובינתיים משתקעים עמוק עמוק)
בימי הסבתות שלנו, זה היה החזו"א שגרם לבני ברק להיות עיר חרדית, ולא ר' חיים קנייבסקי שאולי גורם לזה כיום
(בכל זאת ל-99.9% מתושבי בני ברק לא ר' חיים זו הסיבה שגורמת להם להשתקע בבני ברק)
חוץ מזה שבימי הסבתות שלנו הדירות לא היו כ"כ יקרות, קטנות, צפופות, ישנות וצופות לפיח של אוטבוסים או לדירת השכנים.
חצי בני ברק הייתה פרדסים.
דירת 3 חדרים התפרסה על 90 מ"ר.
רחובות ר' עקיבא חזון איש היו הרחובות היחידים שסלולים , מי מדבר על אוטובוסים.
וכשהלכת ברחוב הצל היה מקסימום מעצים, ולא ממרפסות שגלשו מעבר לקו הבנין.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אלו שבטוחים שרק בבני ברק יש חרדים וכל שאר הערים הם מחללי שבת וכו'
מוזמנים לבקר בבית שמש, קרית ספר, ביתר, אלעד, ועוד הרבה...
אתם ממש תופתעו...
לדעתי - יש הרבה ערים עם מחירים זולים יותר, אוויר(!), מוסדות לימוד מעולים, תחבורה נורמלית, איכות חיים טובה, ותתפלאו לשמוע, יש שם אפילו הרבה חרדים;)

כמובן שכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו לפי הצרכים והעדיפויות שלו, אבל דעתי האישית היא שאין כמו בית גדול ומרווח עם אוויר לנשימה, גם אם זה לא בבני ברק....:):):)

כרמלית בננה

משתמש פעיל
אני לא בני ברקית,
אבל קצת מצחיקה אותי איך שהבניברקים מקטלגים את כל הערים כפריפריה מעורבת,
בעוד שישנם ערים עם אזורים חרדיים עם אלפי משפחות ,מוסדות ,רשתות גדולות לרוב שלא צריך לבדוק הכשרים, בנקים וכו,
שמרגישים בהן את כל החגים כולל לג בעומר .

לערים מעורבות עם מיעוט חרדי מוסד לימודי אחד לכולם וכולל יחיד

בוקסה

משתמש פעיל
מה? אי אפשר להשוות את טוהר המקום מבחינה רוחנית, אני הגעתי מעיר לא חרדית לבני ברק. כי כך ה' רצה.
אני מעידה שמים וארץ, כי העיר הזו הרבה הרבה יותר טהורה, נכון שיש ל]עמים חוסר צניעות אבל זו לא הפריצות האיומה והטמאה שיש בערים החילוניות.
עם כל זאת, יש הרבה יותר שקט, יש פניות, יש מרחק, על מוסדות הלימוד יש חול'ים. אין כמו ללמוד במוסד קטן, עם יחס אישי, לעומת מוסדות גדולים שבהם יש הרבה הרבה יותר תקציבים ומימלא יותר קידמה ויכולת.
איכות חיים נמדדת בכל כך הרבה פרמטרים ומשתנה, אולם לימדונו מאז ומעולם, שאדם קובע את ישובו לפי: חינוך הילדים, פרנסה ואח"כ כל השאר....
יש עוד המון מה להבין כאן, כמי שגרה עד לא מזמן רחוק מהמשפחה, בצנעה, בשקט, אפילו עם עבודה מצוינת, ובכל זאת נמצאת היום בלב ליבה של בני ברק.

שפריצרית

משתמש מקצוען
כבני ברקית לשעבר, אני חושבת שאצל רבים בני ברק יושבת בעיקר על מקום רגשי.
אנשים מתקשים להסביר באופן רציונלי מה מדביק אותם לעיר הזאת, ובצדק.
אגב, נקודה נוספת לטובת בני ברק:
לדעתי, (ויהיו שיחלקו עלי) בני ברק היא היישוב החרדי הכי פחות חופר, מקטלג וסטיגמתי.
בבני ברק אפשר למצוא את כל גווני הקשת החרדית, בכל שכבות הגילאים - כשכולם מפוזרים בכל חלקי העיר.
מה שמביא לפתיחות, היכרות וקבלה של כל הזרמים במגזר.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כבני ברקית לשעבר, אני חושבת שאצל רבים בני ברק יושבת בעיקר על מקום רגשי.
אנשים מתקשים להסביר באופן רציונלי מה מדביק אותם לעיר הזאת, ובצדק.
אגב, נקודה נוספת לטובת בני ברק:
לדעתי, (ויהיו שיחלקו עלי) בני ברק היא היישוב החרדי הכי פחות חופר, מקטלג וסטיגמתי.
בבני ברק אפשר למצוא את כל גווני הקשת החרדית, בכל שכבות הגילאים - כשכולם מפוזרים בכל חלקי העיר.
מה שמביא לפתיחות, היכרות וקבלה של כל הזרמים במגזר.
כן, יהיו שיחלקו עלייך :D.

Yerushalmit

משתמש מקצוען
נראה לי שפשוט ה"מרובעות והצמצום" הבני ברקי - לא נןתן צ'אנס אפילו לצאת ולראות מה יש בחוץ

יש ל חתן בני ברקי - והוא עדיין גר שם - אך לקח לו הרבה זמן לראות כמה ירושלים (אפילו?) יפה - והיופי של בני ברק איננו משהו

וכן לקח לו הרבה זמן עד שהבין שיש גם החיים אחרת מאשר בבני ברק

הוא מאוד אוהב את ה"צ'ולנט" של בני ברק - ואני בחיים לא הייתי רוצה להיות ב"צ'ולנט" זה - אך כמה שידוע לי - כמעט כל אחיו ואחיותיו (אולי אילו כולם) ל-א ג-ר-י-ם בבני ברק

פאר הפרי

מהמשתמשים המובילים!
אפשר להיכנס?
אני לא בני ברקית.
אבל חצי מהמשפחה כן. (חצי נכבד מאוד).

ב"ה כבר אין סגר, אז אפשר להיכנס ;) ;)

תשובות למה כן:

משפחה
חברות כ 20 שנה !!! (כבר יותר ממשפחה...)
בית כנסת שבעלי מתפלל שם יותר מ - 25 שנה
ת"ת שלא מצאתי (בעצם לא חפשתי) במקום אחר.
כי אין אופציה ב' - בטח לא במרכז

פיק-ניק

משתמש פעיל
אני בני ברקי מלידה, אבא שלי הוא 'מלח בני ברק', למדתי כאן וגם כנשוי אני כאן (בטעות, חולמים על מעבר).
אני מבין את האהבה לבני ברק, ולמרות זאת הייתי מעדיף מקום פחות מלחיץ.

אני לא חושב שטוב לילדים לגדול במוסדות (העילית) של בני ברק!
התחרותיות בין תלמודי התורה יצאה מכל הגיון, חיידר שמתחיל ללמד מוקדם יותר גמרא, הוא המנצח ואם מספיקים שם יותר דפים בשבוע, הוא בכלל ליגה אחרת.
והכל על גבם של תינוקות שלא חטאו, רק כדי לספק להורים שלהם גאוות יחידה, הבן שלי שם!

אני למדתי בחיידר שכונתי שחינך אותנו קצת שונה.
אבל בישיבה הקטנה (הכי טובה ;)) היו לי חברים משובשים!
כל עיסוקם היה (בין הסדוׂרים כמובן) בלמספר, מי חשוב יותר ומי לפני מי וכו'
זה רדף אותם עד לישיבה הגדולה (ואולי גם עד היום!)
והכל בגלל הלחץ שגורר לחץ שגורר לחץ וכן הלאה.

לדעתי, עדיף לגדל ילדים בת"תים ברמה "פחותה", מאשר באטרף הזה!

נערך לאחרונה ב:

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בלת"ק
אם באמת בתשובות ענייניות חפצת.
אני מציע דווקא לפתוח אשכול לבני ברקים לשעבר.
דווקא הם יוכלו להסביר לנו, כיצד הם הצליחו לעזוב את בני ברק, מה המעלות שהם לפתע גילו שיש במקומות אחרים, ואיך הם מתמודדים עם כל החסרונות שאולי קיימים בפריפריה.
זה יכול להביא תועלת גדולה יותר מאשר בני ברקים שיכתבו בינם לבין עצמם כמה טוב אצלם

פאר הפרי

מהמשתמשים המובילים!
אתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"

ועל
יהודים רחמנים בני רחמנים...

או אצל הרבונים המקבלים באיזור מגורךךךךךךךךךך

ועכשיו הלא ביברקים שהעזו להיכנס לכאן יכתבו שגם אצלהם שומעים את זה... (מהרמקולים שלנו כמובן)

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אתה לא באמת חושב לוותר על
"בהוראת רבני העיררררר
שעתייים לפני כניסת השבת!
שבת? שלום!"
הלחץ המרכזי שלי הוא שלא אדע מתי יוצאת שבת בלי הרמקולים "הלווייתו של הגואע'ן החוסיד" וכו'.

תמיד בכניסת שבת כשמתחילים הסירנות, אנחנו אומרים שבמוצאי שבת מכל'ה יספר לנו מה קרה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה