מכירה יותר מאדם אחד שגר ומודה שזה לא אותו דבר בכלל.(יש הרבה שאפילו גאים בכך בני ברק- אבל לא אותה בני ברק ...)
נו, נשמע אידיאלי. לא?
מכירה יותר מאדם אחד שגר ומודה שזה לא אותו דבר בכלל.(יש הרבה שאפילו גאים בכך בני ברק- אבל לא אותה בני ברק ...)
ברור שבקרית הרצוג יש מרקם שונה ומה שמוגדר פחות "בני ברקי",לא גרתי שם מעולם אבל הייתי הרבה יותר מפעם פעמיים.
חינוך ילדים?אם אפשר לתמצת מעט את הנאמר כאן לכל אורך האשכולות, מהנקודת מבט שלי, זה כך:
מעלות:
חינוך הילדים.
רמה גבוהה של התושבים.
טעם זקנים באווירה צעירה.
קירבה למשפחה.
נגישות.
אין חפירות (כמה שזה נשמע אירוני, אבל זו המציאות).
חסרונות:
אין קהילתיות.
אין גינות ומרחבים.
רעש ובלאגן.
קירבה למשפחה (יש בזה נקודות שליליות, כנאמר לעיל).
דירות צפופות (בדרך כלל, ובהשוואה לדירות במקומות אחרים באותו מחיר).
שכחתי משהו?
הגדרתי נכון?
אני לא חושבת ששם או שם יש פחות או יותר פריצות,ברור שבקרית הרצוג יש מרקם שונה ומה שמוגדר פחות "בני ברקי",
אבל ביחס למה שדיברת שהוא על פריצות ברחובות, מצטערת אבל יש שם פחות ממרכז העיר חד משמעית.
אופסה, לפי זה גם בני ברק פריפריה.פריפריה זה לא רק מרחק מהמרכז, ויוכיחו זאת כל אירועי התרבות שממומנים ע"י המשרד לפיתוח הפריפריה
נו נו.כאשה שנשואה לבני ברקי מקורי
שמתגעגע נואשות לעיר הולדתו
עדיין אני לא מבינה מה תופס אותו במקום הזה
אבל לצטט אני יכולה לנסות....
דבר ראשון - חפרנות/קהילתיות - בעלי אומר שהוא לא הכיר את התופעה עד שיצא ללמוד מחוץ לעיר, והוא לא מצליח להתרגל לרעיון שאנשים מעורים בחיים של אחרים... (למד בירושלים, וגרנו בירושלים שנה וחצי)
דבר שני - כווולם... - הצורך לעשות מה שכולם עושים קיים גם בבני ברק, אך מקוטלג כמגרעה אנושית, ולא כערך מקודש......
דבר שלישי - רמה אישית גבוהה יותר - בעיקר תוצאה של הענין הקודם
ענין אחרון - שקיעות בלימוד - לא מבינה בזה אבל בעלי אומר שאין בכלל אפשרות להשוות בין אברך בני ברקי ממוצע לכל השאר, נושא של מקובלות חברתית ומחויבות.
ועדיין כנראה כבר לא נגור בבני ברק בגלגול הנוכחי - לשמחתי הרבה...
"שְׁנֵים עָשָׂר עֲבָדֶיךָ אַחִים אֲנַחְנוּ בְּנֵי אִישׁ אֶחָד"מבני ברק תצא הוראה לכל הגולה כולה! מכאן תצא תורה!
כאן מרכז החיים התורני מפכה בעוז! כאן זה המקור! מכאן הנביעה,,,,!
יש גם סגנון כזה של אנשים.כאשה שנשואה לבני ברקי מקורי
שמתגעגע נואשות לעיר הולדתו
עדיין אני לא מבינה מה תופס אותו במקום הזה
אבל לצטט אני יכולה לנסות....
דבר ראשון - חפרנות/קהילתיות - בעלי אומר שהוא לא הכיר את התופעה עד שיצא ללמוד מחוץ לעיר, והוא לא מצליח להתרגל לרעיון שאנשים מעורים בחיים של אחרים... (למד בירושלים, וגרנו בירושלים שנה וחצי)
דבר שני - כווולם... - הצורך לעשות מה שכולם עושים קיים גם בבני ברק, אך מקוטלג כמגרעה אנושית, ולא כערך מקודש......
דבר שלישי - רמה אישית גבוהה יותר - בעיקר תוצאה של הענין הקודם
ענין אחרון - שקיעות בלימוד - לא מבינה בזה אבל בעלי אומר שאין בכלל אפשרות להשוות בין אברך בני ברקי ממוצע לכל השאר, נושא של מקובלות חברתית ומחויבות.
ועדיין כנראה כבר לא נגור בבני ברק בגלגול הנוכחי - לשמחתי הרבה...
@מירי עוס הציעה לבדוק מה נמצא במרכז ובכל זאת מוגדר פריפריה.
את התחרותיות והחיים של אחד בתוך השני וההשוואות הבלתי פוסקות היה לי בפרויקט. חתך הגילאים באיזור היה די חופף, ותנאי החיים היו נתונים כל הזמן להשוואה ולתחרות ולנסיונות להדמות זה לזה. אני רואה כך גם אצל קרובותי שגרות בפרוייקטים.
ולעומת זאת:
דווקא בבני ברק אנו גרים בבניין כל כך הטרוגני ומגוון - שלל חסידויות, ליטאים מסגנונות שונים, ספרדים וכו', כולם בבניין אחד, כמעט כל משפחה משכבת גיל שונה. גם האזור כזה. אין ריכוז של גיל ספציפי, ומשכך כמעט אין אצלנו תחרות והשוואות.
לא בגן וורשא,,, אלא קצת יותר לכיוון רחוב ראב"ד בואכה ישיבת פונביז' וביתו של הרב אדלשטיין,,,,,
ואם תמשיכו עוד קצת תגיעו לגבעת רוקח בואכה ישיבת סלבודקא וביתם של הרב דוב לנדו והרב משה הלל הירש.....
בעיני זה הר סיני של דורינו..... זכותך לחלוק על דעתי,,,
וזה בלי שדיברתי על רחוב רשב"ם ועל בית מרן שה"ת הרב קנייבסקי שכל עיני ישראל תלויות בו.....
נ,ב לליצנות אני לא הולך להגיב,,,, אני מחפש תגובות עניניות בלבד!
אמת לאמיתה.התכוונת לבני ברק??
ברוררררררראני לא בניברקית ,
ויש משהו שמאד מפליא אותי,
במקום שבו אני גרה "בניברקית" היה כינוי לגנאי יותר מאשר לשבח...
ואילו כאן נשמע שזה מקור לגאווה.
והרבה מאודכן, יהיו שיחלקו עלייך .
----והרבה מאוד
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: