בראוניז עם תבלינים ואגוזים
מתכון שווה ביותר - כולם ישאלו אתכם מה שמתם בפנים
כלים: סיר בינוני חלבי, מטרפה, תבנית עוגה בינונית A4 משומנת.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
180 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
3 ביצים L בטמפ' החדר. (מוציאים כרבע שעה לפני ההכנה).
105 גרם 3/4 כוס קמח
לגרסה ללא גלוטן : כמות זהה של קמח תמי/ קורנפלור+שקדים טחונים ביחס שווה.
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית הל טחון (לא תמיד יש לי אז לעיתים אני משמיטה).
חופן אגוזי פקאן טבעי.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
1. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים על אש נמוכה עד שהיא כמעט נוזלית.
2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את השוקולד. ממתינים כדקה.
3. טורפים את השוקולד והחמאה עד לאיחוד מושלם. מצננים כ-10 דקות.
4. מוסיפים לסיר את הסוכר והמלח וטורפים היטב.
5. מוסיפים ביצה אחת וטורפים היטב עד שהיא נבלעת בתערובת. ממשיכים כך עם כל ביצה בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והתבלינים וטורפים רק עד שהתערובת כמעט מתאחדת (היא תתאחד לגמרי בהעברה לתבנית).
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומישרים.
8. מפזרים בצורה שווה את אגוזי הפקאן.
9. אופים כ25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים, המרכז נראה רך יותר ומתקבל קיסם נקי.
(אמור גם להיווצר קרום).
10. מצננים וחותכים לקוביות בהגשה.
אחסון:
בתבנית /כלי אטומים היטב היטב במקרר עד 5-6 ימים.
במקפיא - כחודש. עטוף היטב.
בכל מקרה מומלץ להגיש בטמפ' החדר.
הערות:
1. ניתן להמיר את הפקאן באגוזים טבעיים אחרים.
2. מיטיבי לכת מוזמנים להגדיל את כמות התבלינים לחצי כפית מכל אחד.
3. ניתן להפחית ב20% מכמות הסוכר.