עוגות/עוגיות אשכול הבחושות השוות

שרה.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עוגה טעימה מאוד, קלה להכנה , מחומרים שיש בבית ושתרצו להכין עוד ועוד!

עוגת מייפל:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1.5 כוס קמח
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

נקציף תחילה את ביצים (שלמות) עם הסוכר במשך 4 דקות בדיוק. נוסיף את שאר החומרים ונערבב.
נשפוך ל 2 תבניות אינגליש ונפזר מעל אגוזים / שקדים קצוצים + קינמון .
נאפה 40 דקות על חום בינוני או עד שקיסם במרכז יוצא יבש.
נוציא מהתנור ונשים מעל סירופ מייפל.

בתאבון ושבת שלום!
רחלי
 
נערך לאחרונה ב:

שירי12

משתמש סופר מקצוען
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגת בלונדיז ללא גלוטן

כוסות מדידה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית חד פעמית בינונית
רכיבים:
4. ביצים L
1/2 כוס סוכר לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כוס שמן
3 כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח תפו"א
3 כפיות א. אפיה
3/4 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס שוקולד ציפס לבן / שחור / אגוזים קצוצים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל175 מעלות. משמנים את התבניות
מערבבים קמח עם א. אפיה
מקציפים ביצים שלימות סוכר לבן וחום במשך 5-7 דקות מוסיפים שמן ומקציפים עד שנהיה סמיך מאוד
מוסיפים וניל את תערובת הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים
מוסיפים את השוקולד / האגוזים ומערבבים שוב.
שוטחים בתבנית ואופים 45-55 דקות בשלב הכי תחתון של התנור. במידה והחלק העליון משחים והעוגה עדיין לא אפויה מספיק ניתן לכסות אותה בנייר כסף רופף ולהמשיך לאפות. עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
לקרר היטב ולחתוך לריבועים

הערות
העוגה יוצאת די מתוקה ואני מפחיתה מהסוכר.
להזהר מאפיית יתר.
 

hilav

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לשבת שעברה הכנתי את העוגה הזאת:
https://www.oogio.net/basboosa/
זו עוגת סולת טובה, עסיסית ומיוחדת!! עם ריח משגע! בהחלט נכנסת תחת הקטגוריה של 'בחושה ושווה'
-ממליצה מאוד לא לוותר על המי זהר שבמתכון, זה נותן לעוגה ניחוח וטעם מיוחדים,
-במתכון נראה שהכינו בתבנית גדולה של תנור, אני הכנתי בתבנית ח"פ רגילה והפחתתי מהכמויות בערך רבע (ז"א - במקום 200 גר' חמאה - 150 גר', במקום 4 כוסות סולת - 3.5 כוסות וכו'..)
- את הטחינה לשימון התבנית שמופיע במתכון מרחתי על נייר אפייה
-העוגה חלבית (חמאה, יוגורט) לא ניסיתי בגירסה של פרווה אבל אפשר להמיר - היא נותנת שם אופציות
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לשבת שעברה הכנתי את העוגה הזאת:
https://www.oogio.net/basboosa/
זו עוגת סולת טובה, עסיסית ומיוחדת!! עם ריח משגע! בהחלט נכנסת תחת הקטגוריה של 'בחושה ושווה'
-ממליצה מאוד לא לוותר על המי זהר שבמתכון, זה נותן לעוגה ניחוח וטעם מיוחדים,
-במתכון נראה שהכינו בתבנית גדולה של תנור, אני הכנתי בתבנית ח"פ רגילה והפחתתי מהכמויות בערך רבע (ז"א - במקום 200 גר' חמאה - 150 גר', במקום 4 כוסות סולת - 3.5 כוסות וכו'..)
- את הטחינה לשימון התבנית שמופיע במתכון מרחתי על נייר אפייה
-העוגה חלבית (חמאה, יוגורט) לא ניסיתי בגירסה של פרווה אבל אפשר להמיר - היא נותנת שם אופציות
זו עוגה מדהימה :)
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בחושה לימון ויוגורט- נהדרת לאוהבי הלימון.
https://www.oogio.net/lemon-yogurt-cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. הזיגוג מוסיף אם כי העוגה מעולה גם בלעדיו.
2. ניתן להמיר את גביע היוגורט לגביע שמנת חמוצה.
3. לפס אחד הוספתי חופן פירות יער קפואים וזה היה שדרוג טעים במיוחד.
ניסיתי, שווה לגמרי.
הוספתי לפס אחד אוכמניות קפואות, מעולה! אם כי במצב כזה אפשר להפחית מעט סוכר.
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
עוגת שוקולית
5 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 א. אפיה
1 כוס קמח
מעט ת. רום
3/4 כוס סוכר.

לערבב היטב ולשים בתבנית בינונית-צרה ולאפות 180 מעלות כ20-30 דק'.
להוצא מהתנור ולפרוס לפרוסות ולשפוך גנאש .

גנאש:
100 ג' שוקולד מריר
1 ריצ'.

לשים בסיר ולבשל עד שהכל נמס
 

סימי

משתמש מקצוען
עוגת דובדבנים מהירה וטעימה/2 תבניות אינגליש קייק

חומרים
1 מרגרינה ללא מלח
1 כוס סוכר גדושה
4 ביצים
150גר' דובדבנים מסוכרים
2.25 כוסות קמח
1 א. אפיה

ההכנה:
לערבב במערבל (או במעבד מזון- בסכינים)
מרגרינה וסוכר
להוסיף הביצים אחת, אחת, ולהמשיך לערבב עד שנוצרת עיסה מאוחדת
להוסיף דובדבנים חתוכים
להוסיף קמח+ א. אפיה
לשפוך לתוך 2 תבניות צרות
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב- לבדוק באמצעות קיסם אם מוכן.
למרוח מלמעלה ריבת דובדבנים- או כל ריבה אחרת.
לפזר מעל- שקדים פרוסים (לא חובה, אך משדרג את העוגה מאד...)

הערות:
אני מכפילה בד"כ כמויות, ואז שמה מרגרינה אחת+כוס אחת שמן

אפשר גם להמיר את כל המרגרינה בשמן. התוצאה מצוינת, אך בכל אופן- עם מרגרינה המרקם שונה. אני משתמשת במרגרינה של שמרית או נטורינה.
 

שיא44

משתמש מקצוען
שימו לב!!
מבחינה הלכתית עוגה חלבית שיכולה להראות כמו פרווה צריכה סימן היכר!!
אחרי שאחותי נולדה אחת השכנות שלחה לנו עוגה טעימה טעימה ותהינו אם היא חלבית אבל בגלל שהיא ברור לנו שאם היא הייתה חלבית השכנה הייתה מעדכנת אז אכלנו אותה חופשי...
בסוף התברר שהיא באמת הייתה חלבית והשכנה משום מה סמכה עלינו שנרגיש...:(
כדאי לברר את ההלכה במדויק. אני לא מספיק בקיאה רק יודעת שאם לא אוכלים מיד או לא מסיימים את הכל היא חייבת להיות שונה... (לכן בורקס חלבי לעולם לא יראה כמו פרווה, למשל.)
שימו לב.
הכנתי פעם עוגה בחושה עם שמנת מתוקה במקום ריצ' ופתאום נבהלתי שזה בעיה,
שאלתי רב והוא אמר שזה בסדר.
לא יודעת פרטים נוספים, אבל כדאי פשוט לשאול.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אצלנו מסמנים בטוש ארטליין על הנייר שעוטף את העוגה.
 

libat

משתמש רשום
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש

מה הכוונה אפיון?
 

תודה לך ה’

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לשבת שעברה הכנתי את העוגה הזאת:
https://www.oogio.net/basboosa/
זו עוגת סולת טובה, עסיסית ומיוחדת!! עם ריח משגע! בהחלט נכנסת תחת הקטגוריה של 'בחושה ושווה'
-ממליצה מאוד לא לוותר על המי זהר שבמתכון, זה נותן לעוגה ניחוח וטעם מיוחדים,
-במתכון נראה שהכינו בתבנית גדולה של תנור, אני הכנתי בתבנית ח"פ רגילה והפחתתי מהכמויות בערך רבע (ז"א - במקום 200 גר' חמאה - 150 גר', במקום 4 כוסות סולת - 3.5 כוסות וכו'..)
- את הטחינה לשימון התבנית שמופיע במתכון מרחתי על נייר אפייה
-העוגה חלבית (חמאה, יוגורט) לא ניסיתי בגירסה של פרווה אבל אפשר להמיר - היא נותנת שם אופציות
איפה משיגים את המי זוהר?
והאם צריך לנפות את הסולת?
תודה.
 

חליל צד

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
וואוווווו!!!! הרגע יצא מהתנור!! כמה פשוט ככה טעים!! תודה!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טיפ
את ה'בחושות' שלי אני אופה תמיד בתבניות אינגליש בד''כ מקרטון
אורזת בשקיות צלופן 20 על 40
מסמנת בארטליין\מדבקה את התכולה נוח ,מסודר וכיפי
וכל שבת מוציאים פסים מסוגים שונים
רוצה לאמץ את הרעיון. מה המעלות של תבנית קרטון. והאם תריך לשמן את התבנית, כי תבניות אלומיניום אני לא משמנת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה