עוגות/עוגיות אשכול הבחושות השוות

ססתם

משתמש פעיל
עוגת שיש כמו של אוסם - מכינה אותה כל הזמן
https://www.foodfromstart.com/recipe/עוגת-שיש


1699259999960.png
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
עוגת שיש כמו של אוסם - מכינה אותה כל הזמן
https://www.foodfromstart.com/recipe/עוגת-שיש


צפה בקובץ המצורף 1491410
חסום
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.
זו עוגה מדהימה
יש לה טעם מיוחד מאד מאד!
אני מפזרת מעל החלבה פקאנים
 

ססתם

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1554048

קרדיט: FoodFromStart - עוגת שיש
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/dQ0od2wjcrY

עוגת שיש בחושה - העוגה הביתית הכי טעימה שיש!
אם אתם אוהבים את העוגות הבחושות הקנויות ותמיד חשבתם שהייתם רוצים להכין אחת כמוהן בבית,
אז המתכון הזה של העוגת שיש הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
העוגה הזו היא טעימה ברמות, עם ניחוח של תפוז וטעם מופלא
כשתכינו אותה, הבית יתמלא בריחות מדהימים ומשכרים
היא פשוטה קלה להכנה והכי חשוב תמיד מצליחה

רכיבים

לבלילה הבהירה (גודל כוס 200 מ"ל)
4 ביצים
2 2\1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 4\1 כוס מיץ תפוזים
1 אבקת אפיה
3 2\1 כוסות קמח

לבלילת השוקולד (גודל כוס 200 מ"ל)
3 2\1 כפות קקאו
3\2 כוס סוכר
2 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות יין
3\1 כוס מים חמים

אופן ההכנה​

מחממים תנור ל 180 מעלות

הכנת הבלילה הבהירה
מקציפים את הביצים במשך 6 דקות על המהירות הכי גבוהה
מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
מנמיכים את המהירות למהירות נמוכה (דרגה 1)
מוסיפים את השמן מיץ תפוזים קמח ואבקת אפיה בסדר הזה
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק
שופכים 4\3 מהתערובת לתוך התבניות 4\1 מהתערובת בכל תבנית את 4\1 הנותר משאירים בקערה עבור תערובת השוקולד

הכנת בלילת השוקולד
בקערה נקייה מערבבים את כל חומרי בלילת השוקולד
מעבירים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם הבלילה הבהירה ששמרנו בצד
מקציפים על מהירות נמוכה רק עד לחיבור המרכיבים ועוצרים
שופכים מבלילת השוקולד 3\1 לכל אינגלייש קייק בצורה של קו ארוך כמו בתמונה

47547a_91e16e271b7043919d6b8e321cc21dfa~mv2.png


אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש

בתאבון!!
 

ST!

משתמש פעיל
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
טעים במיוחד!
תודה

החלפתי את מיץ התפוזים במיץ ענבים שהכל
בנוסף יצא לי רק 2 תבניות ולא 3

שאלה: באשכול אחר רשמת 5 ביצים
מה הנכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה