עוגות/עוגיות אשכול הבחושות השוות

אסתי אחת

משתמש מקצוען
רוצה לאמץ את הרעיון. מה המעלות של תבנית קרטון. והאם תריך לשמן את התבנית, כי תבניות אלומיניום אני לא משמנת.
תבנית ח''פ פולטת באפיה חומרים לא בריאים (אלא א''כ מניחים נייר אפיה)
תבנית קרטון אין צורך לשמן והמאפה נאפה היטב
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן, כוס קמח נוספת (סה"כ 3)
קציץ יציב ( כמה דקות להקציף? לא בדקתי, תלוי במיקסר.. עד שהוא עולה)

אני אופה על 180 מעלות, בערך 40 דק' - עד שנהיה שחום ונועצים קיסם...
תודה.
כמו כן, שימי לב שזהו אשכול הבחושות - עוגות ללא הפרדת ביצים :)
אשמח להעביר לאשכול אחר לפי בחירתך.
 

le

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הופס סליחה, אני עדין חדשה כאן ;)
אז אולי יש פורם לעוגות טורט
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מפנה את תשומת ליבך ולב שאר הקוראים לכללי הפורום לפיהם יש לכתוב מתכון ברור
ואני אנצל את ההזדמנות כדי לפרגן לך עד כמה שאת שואפת למקצועיות של הפורום ולא נלאית מלחדד ולבקש תוספת הסבר שוב ושוב ממפרסמות המתכונים, והכל ברוח טובה ובנעימות.
שאפו!
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
ואו............יצא פצצה וקל. תודה
 

אני1000

משתמש מקצוען
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.

באיזה כוס מדידה להשתמש??
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.
עוגה מדהימה בכלום עבודה.
השתמשתי בכוס חד פעמי לשתיה קרה
יצא מיוחד
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בבקשה. הכנתי כמה פעמים. קלה ומוצלחת.
עוגה לבנה ורכה לקפה/ איילת הירשמן

תבנית באורך 25 ס"מ

המרכיבים

50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)

1/4 כוס (40 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2ביצים

1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.

מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.

3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.


איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?


המתכון המקורי של אמא של רותי היה לשתי עוגות, שמכינים בשתי תבניות אינגליש קייק. כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים (ולא בארבע!).


אפשר להקפיא?
בטח. עוטפים היטב ומאחסנים במקפיא עד חודשיים. מפשירים בטמפרטורת החדר.
הכנתי השבת, יצא מעולה ממש.
הספיק לי זמן אפיה של 30 דקות, אז לשים עין.
היא דומה לעוגה אחרת שהייתי מכינה, אבל עם הרבה פחות חמאה, והקינמון בפרורים משדרג מאד.
נוספה לרשימת הפייבוריטים.
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.
תודה רבה על המתכון - עשיתי לשבת ויצא מאד טעים.
כמה שאלות -
הכמויות הם לכוס מדידה או חד פעמי?
משום מה יצא לי כמות קטנה
וכן כתבת 1 כוס קפה חזק - כמה כפיות קפה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה רבה על המתכון - עשיתי לשבת ויצא מאד טעים.
כמה שאלות -
הכמויות הם לכוס מדידה או חד פעמי?
משום מה יצא לי כמות קטנה
וכן כתבת 1 כוס קפה חזק - כמה כפיות קפה?



אני משתמשת בכוס מדידה ייעודית, של 240.

שאלה מישהי לגבי כוס הקפה,
מדובר בכוס קפה מוכן - כוס מים ו2 כפיות קפה (או פחות, תלוי כמה טעם קפה רוצים).
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לשבת שעברה הכנתי את העוגה הזאת:
https://www.oogio.net/basboosa/
זו עוגת סולת טובה, עסיסית ומיוחדת!! עם ריח משגע! בהחלט נכנסת תחת הקטגוריה של 'בחושה ושווה'
-ממליצה מאוד לא לוותר על המי זהר שבמתכון, זה נותן לעוגה ניחוח וטעם מיוחדים,
-במתכון נראה שהכינו בתבנית גדולה של תנור, אני הכנתי בתבנית ח"פ רגילה והפחתתי מהכמויות בערך רבע (ז"א - במקום 200 גר' חמאה - 150 גר', במקום 4 כוסות סולת - 3.5 כוסות וכו'..)
- את הטחינה לשימון התבנית שמופיע במתכון מרחתי על נייר אפייה
-העוגה חלבית (חמאה, יוגורט) לא ניסיתי בגירסה של פרווה אבל אפשר להמיר - היא נותנת שם אופציות
אני אף פעם לא מכינה מתכונים מסולת כי לא יודעת מה לגבי בדיקה מתולעים, אשמח ממי שביררה את הנושא להעלות.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה