תבנית ח''פ פולטת באפיה חומרים לא בריאים (אלא א''כ מניחים נייר אפיה)רוצה לאמץ את הרעיון. מה המעלות של תבנית קרטון. והאם תריך לשמן את התבנית, כי תבניות אלומיניום אני לא משמנת.
תבנית קרטון אין צורך לשמן והמאפה נאפה היטב
תבנית ח''פ פולטת באפיה חומרים לא בריאים (אלא א''כ מניחים נייר אפיה)רוצה לאמץ את הרעיון. מה המעלות של תבנית קרטון. והאם תריך לשמן את התבנית, כי תבניות אלומיניום אני לא משמנת.
עוגה מעולה תודהעוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
תודה.כן, כוס קמח נוספת (סה"כ 3)
קציץ יציב ( כמה דקות להקציף? לא בדקתי, תלוי במיקסר.. עד שהוא עולה)
אני אופה על 180 מעלות, בערך 40 דק' - עד שנהיה שחום ונועצים קיסם...
המתכון שלך נשמע מצוין וחורפי במיוחד והעברתי אותו לאשכול עם כותרת מפרגנתהופס סליחה, אני עדין חדשה כאן
אז אולי יש פורם לעוגות טורט
ואני אנצל את ההזדמנות כדי לפרגן לך עד כמה שאת שואפת למקצועיות של הפורום ולא נלאית מלחדד ולבקש תוספת הסבר שוב ושוב ממפרסמות המתכונים, והכל ברוח טובה ובנעימות.מפנה את תשומת ליבך ולב שאר הקוראים לכללי הפורום לפיהם יש לכתוב מתכון ברור
ואו............יצא פצצה וקל. תודהעוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה
3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):
1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה
לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות
לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות
מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
עוגה מעולה ממש.
אני משתמשת בכוס מדידה ייעודית, של 240.באיזה כוס מדידה להשתמש??
עוגה מדהימה בכלום עבודה.עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות
מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
עוגה מעולה ממש.
הכנתי השבת, יצא מעולה ממש.בבקשה. הכנתי כמה פעמים. קלה ומוצלחת.
עוגה לבנה ורכה לקפה/ איילת הירשמן
תבנית באורך 25 ס"מ
המרכיבים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.
איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?
המתכון המקורי של אמא של רותי היה לשתי עוגות, שמכינים בשתי תבניות אינגליש קייק. כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים (ולא בארבע!).
אפשר להקפיא?
בטח. עוטפים היטב ומאחסנים במקפיא עד חודשיים. מפשירים בטמפרטורת החדר.
תודה רבה על המתכון - עשיתי לשבת ויצא מאד טעים.עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות
מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
עוגה מעולה ממש.
תודה רבה על המתכון - עשיתי לשבת ויצא מאד טעים.
כמה שאלות -
הכמויות הם לכוס מדידה או חד פעמי?
משום מה יצא לי כמות קטנה
וכן כתבת 1 כוס קפה חזק - כמה כפיות קפה?
אני משתמשת בכוס מדידה ייעודית, של 240.
שאלה מישהי לגבי כוס הקפה,
מדובר בכוס קפה מוכן - כוס מים ו2 כפיות קפה (או פחות, תלוי כמה טעם קפה רוצים).
גם אני השתמשתי בכוס חד פעמי - יצא טעים מאד,עוגה מדהימה בכלום עבודה.
השתמשתי בכוס חד פעמי לשתיה קרה
יצא מיוחד
לא כולן מצלמות כל עוגה שהכינו.למה לא מעלים תמונות?
חבל
זה ממש יכול לעזור להבין במה מדובר
אני אף פעם לא מכינה מתכונים מסולת כי לא יודעת מה לגבי בדיקה מתולעים, אשמח ממי שביררה את הנושא להעלות.לשבת שעברה הכנתי את העוגה הזאת:
https://www.oogio.net/basboosa/
זו עוגת סולת טובה, עסיסית ומיוחדת!! עם ריח משגע! בהחלט נכנסת תחת הקטגוריה של 'בחושה ושווה'
-ממליצה מאוד לא לוותר על המי זהר שבמתכון, זה נותן לעוגה ניחוח וטעם מיוחדים,
-במתכון נראה שהכינו בתבנית גדולה של תנור, אני הכנתי בתבנית ח"פ רגילה והפחתתי מהכמויות בערך רבע (ז"א - במקום 200 גר' חמאה - 150 גר', במקום 4 כוסות סולת - 3.5 כוסות וכו'..)
- את הטחינה לשימון התבנית שמופיע במתכון מרחתי על נייר אפייה
-העוגה חלבית (חמאה, יוגורט) לא ניסיתי בגירסה של פרווה אבל אפשר להמיר - היא נותנת שם אופציות
@רחלים המקסימה תשמח להסביר לך- אני מאמינה .אשמח ממי שביררה את הנושא להעלות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: