איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

יוני לאה

משתמש חדש
מה כבר יכול
אני יגיד לכם יותר מזה
הערכה שלי שגם במחיר למשתכן בבב
הרבה חרדים לא ירצו לגור בגלל סוג האוכלוסיה שתגיע לשם
אעפ שזה כבר בב
תאמת... יותר רמת אביב ג
להיות במחיר למשתכן בבני ברק???
זה נכון שיהיו הרבה זוגות מחוץ לעיר שיבואו לגור שם אבל גם בבני ברק עצמה יש כמה סוגים של סגננות יש יותר חזקים ויש פחות ככה שזה כן יסתדר ככה זה גם בפרדס כץ וקרית הרצוג וכו

ברכון

משתמש מקצוען
מה כבר יכול

להיות במחיר למשתכן בבני ברק???
זה נכון שיהיו הרבה זוגות מחוץ לעיר שיבואו לגור שם אבל גם בבני ברק עצמה יש כמה סוגים של סגננות יש יותר חזקים ויש פחות ככה שזה כן יסתדר ככה זה גם בפרדס כץ וקרית הרצוג וכו
לא דומה , לא כמעט...
החברה החילונית שתגיע לשם,
היא לא החברה הנמוכה, אלא חברה חזקה של צעירים..
הקירבה לרמת החייל (קרוב יתור ממרכז בני ברק)
אזור מרכז חילוני...
קרוב לשוק הצפון וכל ההצעות של תל אביב..

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
אציין שאני גדלתי עד החתונה במקום חילוני לגמרי ולא היה חרדים באיזור כלל
וב''ה מלבד בעיית שיעמום שהיה לי שלא היה לי חברים.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
גם שחרית וג'יידיאן אל תזלזל, אז מה אתה מציע ? כפולת אמצע בכל היומונים החרדים? מה אני הפרוייקטור של מירון, מאיפה יש לי תקציבים.

אצלי כל בן דוד שנזכר בי רק בשביל מצ'ינג נמחק (כמובן אחרי שאני תורם לו בלית ברירה) .

אתה רוצה שימחקו אותי כאן?
יש דברים שאפשר גם בלי כסף
נניח שיש כאן 100 אנשים שמבינים את התועלת של ועד הדיור ורוצים לעזור,
ולכל אחד מהם יש רשימה של 200 אנשי קשר,
אז פשוט בכל פעם שאתם מוציאים הודעה חשובה (כמו בעבר לגבי הגרלות מחלמ"ש ועכשיו בנתיבות) הם יפיצו את זה בקבוצה שלהם,
וככה הגעת לפרסום ל20 אלף איש בחינם

פנטזיה 3D

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
כתבתי היום טור חריף כנגד שר האוצר.

אבל כשמדברים על הממשלה בכללותה, זה כבר יותר מורכב. יש מושג בחז"ל שנקרא "שכר שיחה נאה" ותבדקו על מי זה נאמר.

כלומר: גם אחרי כל הביקורת על הממשלה הרעה הזו, יש דברים שהיא פחות רעה. אחד מהם זה הנושא של שיווקי קרקעות. רק לפני חודש נערכה הגרלה על יותר מעשר אלף דירה, ועוד חודש יש לנו עוד חמש אלף דירה בהגרלה. ויש בינתיים ים של שיווקים שכל אחד יכול לראות באתר של רמי, והרוב אגב בדירה בהנחה שהמדינה כמעט לא מרוויחה מזה ישירות.

כך שקשה להגיד שהממשלה לא משווקת קרקעות לדירות. למרות שהיא רעה מאוד באידישקייט וגם בדיור היא לא עושה מה שצריך (לחלק דירות חצי חינם בראשון למצביעים שלך, בעוד שבפריפריה אין הרבה דירות לציבור, זה לא מדיניות אלא תעמולת בחירות).

שכר שיחה נאה
שיווק קרקעות לא מספיק
כל עוד תהליכי ההתרים והבניה לא מדביקים את הקצב.

• תודה
Reactions: shs

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הקצב מאוד מתקרב למ"ע, עם שני הבדלים:

1) במ"ע כשדירת 3 חדרים עולה 1.8 זה בועה, שם זה עדיין קצת פחות, אבל הסכום אמיתי והגיוני. לך תראה את המרחבים, את הגינה ללא רכבים מתחת לבית, את חניוני הענק, וכמובן את המיקום, הטוב ביותר בארץ. לא בין בלעין לדיר קאדיס.

2) כרגע הוועדה עדיין לא משחררת את האנשים למכור (יש שם הערת אזהרה ל7 שנים לא למכור) חכו חכו כשזה ירד, מה יקרה שם.

סתם אנקדוטה:

ייצגתי שם במכירה לפני תקופה זוג שרצו למכור , הוועדה לא הסכימה בהתחלה, ובזכות עבודתי הצנועה הצליחו למכור, אוי כמה שהם מצטערים על זה עכשיו... לא תמיד צריך לעזור לרבש"ע בכוח!
השבוע לוויתי קונה לקנית דירה ברמה ג' - 3 חד' 1820000 ש''ח! אומנם עם אופציה וקומה נוחה. ואין יותר מאושר ממנו!
ואספר לך שישנו שוק נרחב מאוד של מוכרים וקונים ללא שהגיע עדין הזמן שמותר, בכל מיני דרכים.
לא מבין איך מחרים ירדו. הלוואי אבל כמה שמתחתנים. אתה לוקח את גור. אני בדקתי את דושניסקי. ( חסידות מאזור מא''ש) תראה כמה שהיא גודלת רק בשנה יש שם בסביבות 170 חתונות. ופחות מ 10 גיטין..... תכפיל בכמיות חסידיות בסדר גודל כזה..

נערך לאחרונה ב:

גימפל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
השבוע לוויתי קונה לקנית דירה ברמה ג' - 3 חד' 1820000 ש''ח! אומנם עם אופציה וקומה נוחה. ואין יותר מאושר ממנו!
ואספר לך שישנו שוק נרחב מאוד של מוכרים וקונים ללא שהגיע עדין הזמן שמותר, בכל מיני דרכים.
לא מבין איך מחרים ירדו. הלוואי אבל כמה שמתחתנים. אתה לוקח את גור. אני בדקתי את דושניסקי. ( חסידות מאזור מא''ש) תראה כמה שהיא גודלת רק בשנה יש שם בסביבות 170 חתונות. ופחות מ 10 גיטין..... תכפיל בכמיות חסידיות בסדר גודל כזה..
אין בדושינסקי 170 חתונות וגם לא 100 או חלום או דמיון

hishtadlut

משתמש פעיל
בדיוק. אני לא מבין למה האנשים כאן לא מתלהבים מנתיבות.

איפה עוד אפשר למצוא דירה במחיר כזה, עם סיוע להון העצמי, שהופך את רכישת הדירה למשהו שגם משפחות שאין להם יכולים לעמוד בזה.

אני לא אומר שלא מתקשרים, וכבר יש לי ארבעה משפחות לסיור מחר, אבל ציפיתי ליותר, אחרי פרסום (צנוע) בכל המדיה החרדית, ולאור הנתונים שבאמת אין אותם.
כשתעשו הגרלות וזכיות זה יהפוך ללהיט

כמו הרוח

משתמש מקצוען
אגב
עכשיו קיבלתי עדכון
שחברת שיכון ובינוי שבונה את מחיר למשתכן בבן שמן
משווקת היום דירות 4 חדרים ב2.2
מה שאומר בסביבות ה22 אל"ש למ"ר
מה שאומר רווח לזוכים ממש באותו פרויקט של מיליון שח כרגע.....
מי שמעוניין למכור זכות או בבן שמן או בניר צבי נשמח מאוד

זמר

משתמש מקצוען
בדיוק. אני לא מבין למה האנשים כאן לא מתלהבים מנתיבות.

איפה עוד אפשר למצוא דירה במחיר כזה, עם סיוע להון העצמי, שהופך את רכישת הדירה למשהו שגם משפחות שאין להם יכולים לעמוד בזה.

אני לא אומר שלא מתקשרים, וכבר יש לי ארבעה משפחות לסיור מחר, אבל ציפיתי ליותר, אחרי פרסום (צנוע) בכל המדיה החרדית, ולאור הנתונים שבאמת אין אותם.
מחסום פסיכולוגי על מקומות שהם מעבר למוכר
וגם סוג של תורת המשחקים כי אם מאה אנשים מסוימים ידעו שהם מגיעים ביחד הם יעיזו לעשות את זה
אבל כל אחד שמגיע לבד מפחד שיגיעו טיפוסים מענינים

המתעניין

משתמש רשום
עריכה תורנית
יש לי פתרון פשוט להוריד את מחירי הדירות לפחות בציבור החרדי:
אם יעשו תקנה שאברך לא מתקבל לכולל אם הוא לוקח משכנתא גבוהה שאין הסתברות ברורה איך
הוא מחזיר אותה מהמשכורת של אשתו ושלו.
שאז כח הקניה ירד, וממילא יהיו פחות קונים שזה אומר פחות ביקוש.
יש בזה צדק רוחני וכלכלי, כיון שאברך במצב כזה לוקח עבודות מהצד, וכבר אינו ראוי ליקרות אברך כולל.
הצדק הכללי- כדי לאזן את המחירים.
יש להציע זאת לגדולי הדור וראשי כוללים, והנגידים בחו"ל, ואידך זיל גמור מה דעתכם?

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש לי פתרון פשוט להוריד את מחירי הדירות לפחות בציבור החרדי:
אם יעשו תקנה שאברך לא מתקבל לכולל אם הוא לוקח משכנתא גבוהה שאין הסתברות ברורה איך
הוא מחזיר אותה מהמשכורת של אשתו ושלו.
שאז כח הקניה ירד, וממילא יהיו פחות קונים שזה אומר פחות ביקוש.
יש בזה צדק רוחני וכלכלי, כיון שאברך במצב כזה לוקח עבודות מהצד, וכבר אינו ראוי ליקרות אברך כולל.
הצדק הכללי- כדי לאזן את המחירים.
יש להציע זאת לגדולי הדור וראשי כוללים, והנגידים בחו"ל, ואידך זיל גמור מה דעתכם?
ממש דיקטוטרה... :oops::oops::oops:

זבון וזבין

משתמש מקצוען
אני רוצה להעלות כאן נקודה למחשבה:

יתכן שכל הבעיה בשוק-הדיור במגזר-החרדי מגיע בגלל כמות גדולה של ערי-פריפריה בתהליך התחרדות,

והבעיה הזאת נובעת בעיקר בגלל משקיעים שרצים מיד לאחר הסנונית הראשונות שבאים למגורים,

אסביר יותר: ברגע שקהילה מסויימת מחליטה לעבור לעיר מסויימת בפריפריה - מיד לאחר קניית 100 הדירות הראשונות (במחיר של עד חצי מיליון ש''ח) - מגיעים מאות משקיעים שקונים דירות בקצב מטורף - והמחיר עולה לקרוב למיליון בהשוואה,
הדבר הזה מעכב את המשך הקניה למגורים - כי המחירים כבר יקרים וכו' וכו',
ואז מגיע קהילה אחרת לעיר אחרת ושוב אותו-סיפור,

זה מה שגרם לכך שיש מעל 20 ערים היום שנמצאים בתהליך התחרדות איטי מאוד,

אם לא היו יותר מ-3 עד 4 ערים - ולא הייתה נהירה כ''כ של משקיעים - היינו כבר היום כנראה במקום יותר טוב,

אשמח לשמוע אם אני טועה ובמה ?

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני רוצה להעלות כאן נקודה למחשבה:

יתכן שכל הבעיה בשוק-הדיור במגזר-החרדי מגיע בגלל כמות גדולה של ערי-פריפריה בתהליך התחרדות,

והבעיה הזאת נובעת בעיקר בגלל משקיעים שרצים מיד לאחר הסנונית הראשונות שבאים למגורים,

אסביר יותר: ברגע שקהילה מסויימת מחליטה לעבור לעיר מסויימת בפריפריה - מיד לאחר קניית 100 הדירות הראשונות (במחיר של עד חצי מיליון ש''ח) - מגיעים מאות משקיעים שקונים דירות בקצב מטורף - והמחיר עולה לקרוס למיליון בהשוואה,
הדבר הזה מעכב את המשך הקניה למגורים - כי המחירים כבר יקרים וכו' וכו',
ואז מגיע קהילה אחרת לעיר אחרת חשוב אותו-סיפור,

זה מה שגרם לכך שיש מעל 20 ערים היום שנמצאים בתהליך התחרדות איטי מאוד,

אם לא היו יותר מ-3 עד 4 ערים - ולא הייתה נהירה כ''כ של משקיעים - היינו כבר היום כנראה במקום יותר טוב,

אשמח לשמוע אם אני טועה ובמה ?
אז למה עפולה לא מתחרדת בקצב מטורף? הרי הקפיאו שם את מחירי הדיור...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה