איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
באופקים כבר יש קהילה חרדית גדולה, שיש לה ניסיון של 40 שנה איך להתנהג מול החילונים - ולא, לא צועקים שם 'שאבעס', ולא מנסים לסגור רחובות בשבת.
ישבתי בלשכתו של סגן ראש העיר דויטש והוא הראה לי על המחשב שיותר ממחצית ילדי הגנים נרשמו לגנים תורניים.

מצד שני זה היה לפני אכלוס שכונת הרכבת שם לצערנו הציבור שלנו פספס הזדמנות נדירה לדירה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש דברים שאפשר גם בלי כסף
נניח שיש כאן 100 אנשים שמבינים את התועלת של ועד הדיור ורוצים לעזור,
ולכל אחד מהם יש רשימה של 200 אנשי קשר,
אז פשוט בכל פעם שאתם מוציאים הודעה חשובה (כמו בעבר לגבי הגרלות מחלמ"ש ועכשיו בנתיבות) הם יפיצו את זה בקבוצה שלהם,
וככה הגעת לפרסום ל20 אלף איש בחינם
הו. סופסוף מישהו נרתם לעזרה אמיתים. איזה טוב אתה.

תכלס איך עושים את זה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אין בדושינסקי 170 חתונות וגם לא 100 או חלום או דמיון
ניפגש עוד שנתיים כשאותו "אין מאושר ממנו" ישלם כל חודש את רוב המשכורת שלו למשכנתא, ויצטרך להחליט אם לקנות לבן או גילה (שמנת לא תבוא בחשבון כלל) ונראה אם עדיין "אין מאושר ממנו".

אני מכיר את הצולייגרים הגדולים הללו, ליוויתי אותם כקונים מאושרים, ואחרי שנתיים כשהתסבכו עם הוצלפ הם כבר היו קצת פחות מאושרים...

איזה טוב השם

משתמש פעיל
שיש לך מפתח ביד ומיד
של דירה חדשה בבניה חרדית (עד 5 קומות וסוכות), בשכונה חרדית לא מעורבת, ובסמיכות יחסית לקהילה ותיקה עם כל המוסדות הכי טובים
במחיר נמוך יחסית.
אכן, שמעתי שבשכונות הסמוכות המחיר גבוה יותר

נערך לאחרונה ב:

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש לי פתרון פשוט להוריד את מחירי הדירות לפחות בציבור החרדי:
אם יעשו תקנה שאברך לא מתקבל לכולל אם הוא לוקח משכנתא גבוהה שאין הסתברות ברורה איך
הוא מחזיר אותה מהמשכורת של אשתו ושלו.
שאז כח הקניה ירד, וממילא יהיו פחות קונים שזה אומר פחות ביקוש.
יש בזה צדק רוחני וכלכלי, כיון שאברך במצב כזה לוקח עבודות מהצד, וכבר אינו ראוי ליקרות אברך כולל.
הצדק הכללי- כדי לאזן את המחירים.
יש להציע זאת לגדולי הדור וראשי כוללים, והנגידים בחו"ל, ואידך זיל גמור מה דעתכם?
מבלי להתייחס לתוכנה של תקנה זו, נדמה לי שעבר מהעולם הזמן שוועד ארבע ארצות מתקין תקנות וכולם אומרים אמן.

לדעתי עדיף להתרכז באיך מביאים דירות לכולם, וממילא זה יעזור בכל שאר הדברים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
למי שלא האמין לנתונים של גור: אני מצרף צילומסך רק של שלושה ימים של השבוע הבא (אם כי אכן מדובר בימי שיא בגלל שבועות שהוא יום הכי חשוב בגור וכולם רוצים אופרוף אצל הרבי [האמת אני מקנא בהם קצת])

1654066853221.png

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
בבנית דירה יש כמה מרכיבים.

אם רצונך לדעת מהי עלות הבניה נטו זה תלוי ברמת הבניה, וברמת המפרט התכני,
אבל בגדול - בניה סנדרטית למגזר החרדי היום היא באזור 5000 ש"ח למ"ר, בניה ברמה נמוכה (בני ברק וכיוצ"ב) יכולה גם להיות ב4500 ש"ח למ"ר.

עד כאן עסקנו בשטח עיקרי של הדירה, מרפסות חניות וכו' יותר זולות לבניה.
וחוץ מזה צריך לבנות חדרי מדרגות, מבואות, לובי וכו'

הרבה פעמים מתווסף לעלויות הבניה גם הוצאות פיתוח וכו'

סוג הקרקע משפיע מאוד על עלויות הבניה.. אבן, חול, אדמה וכויצ"ב.

ועוד לא דיברנו על תכנון ויועצים (אדריכלויות, עו"ד וכו'),
היטלים ואגרות פיתוח (משתנה בין עיר לעיר)
מימון לרכישת הקרקע ולבנית הפרויקט...

ובנוסף אינו דומה עלות בנית דירת 6 חד' ל2 דירות של 3 חד' [הרבה יותר יקר]... כך שמאוד תלוי גודל הדירות.

בקיצור מי שישלוף לך נתון סופי שעלות בנית יח"ד היא ____, תיהיה בטוח שאין לו טיפת הבנה בתחום.
אתה צודק בחישוב המפורט, אבל כשמדברים "בגדול" ההנחה היא 7K למטר כולל יועצים, וההנחה השנייה היא שדירת 3 חד היא 100 ברוטו, כך שזה = 700K לא כולל מרכיב קרקע, תקורות, בצמים, ורווח יזמי, וכמובן לא כולל את שרשרת המזון לאורך הדרך בהשתלשלות אחר השתלשלות עד למטה מעשרה טפחים וד"ל

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אגב
עכשיו קיבלתי עדכון
שחברת שיכון ובינוי שבונה את מחיר למשתכן בבן שמן
משווקת היום דירות 4 חדרים ב2.2
מה שאומר בסביבות ה22 אל"ש למ"ר
מה שאומר רווח לזוכים ממש באותו פרויקט של מיליון שח כרגע.....
מי שמעוניין למכור זכות או בבן שמן או בניר צבי נשמח מאוד
מיליון זה רק ההתחלה. אתמול מישהו הביא כאן תמונה רחפן יפהפיה של האגם המתוכנן, תחשוב מה יקרה כשהוא יהיה מוכן...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מתארגנת קבוצת בני תורה
לקניית דירות 4 חדרים למגורים בחריש
או להשקעה ב280 אלף בלי משכנתא נוספת
[IMG alt="4 נדלן
חריש7"]https://ci3.googleusercontent.com/p...meanyenim.co.il/images/4_נדלן_חריש7.jpg[/IMG]

למגורים: מצטרפים לקהילת בני התורה המשגשגת בעיר:
✔
250 משפחות בני תורה + 750 משפחות שקנו דירות בעיר
✔
מוסדות לימוד + כולל אברכים גדול
✔
צמוד לכביש 6 רק 45 דק' מבני ברק
להשקעה:
✔
משלמים בחוזה רק 20% - כ 280 אלף ש"ח
✔
מוכרים עוד במהלך הבנייה בלי להוסיף עוד שקל אחד
✔
צפי לעליית מחירי הדירות במאות אלפי ש"ח
✔
יוצאים תוך שנה - שנתיים עם רווח של מאות אלפי ש"ח !!!
✔
ערבות בנקאית ורישום מלא בטאבו!

דירת 4 חדרים ענקית - כ 100 מ"ר רק 1,400,000 ש"ח
ואתם משלמים רק 20% 280 אלף ש"ח

בשנה האחרונה מחירי הדירות בעיר זינקו במאות אלפי ש"ח !!! צפי להמשך זינוק המחירים
מאחר וכמעט ואין עוד בעיר בנייה חדשה העיר מתפתחת בצעדי ענק
רק בשבוע האחרון השתנה מעמדה ממועצה מקומית לעיר
אפשרויות השקעה גם בדירות 5 חדרים השקעה משתלמת במיוחד בדירות פנטהאוז !!!!

לדעתי זה שוה בנתונים שציינת אם כי יתכן שאתה יכול למצוא גם דירה מוכנה במחיר קרוב לזה למטרת מגורים אם אתה לא רוצה את זה מיידי אז יתכן ששוה לך לחשוב על זה..
נשמע נפלא. איזה פרוייקט זה? אלון?

הכוכב החמישי

משתמש רשום
למי שלא האמין לנתונים של גור: אני מצרף צילומסך רק של שלושה ימים של השבוע הבא (אם כי אכן מדובר בימי שיא בגלל שבועות שהוא יום הכי חשוב בגור וכולם רוצים אופרוף אצל הרבי [האמת אני מקנא בהם קצת])

צפה בקובץ המצורף 1130289
לראות ולא להאמין...
כן ירבו,
ולמה אתה מקנא בהם.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
של דירה חדשה בבניה חרדית (עד 5 קומות וסוכות), בשכונה חרדית לא מעורבת, ובסמיכות יחסית לקהילה ותיקה עם כל המוסדות הכי טובים

אכן, שמעתי שבשכונות הסמוכות המחיר גבוה יותר
בדיוק ואין ספק שעוד חודשיים המחירים כאן יהיו עוד יותר גבוהים. לכן אני אומר שכמובן עדיף הגרלה, אבל אם אתה רוצה דירה מוכנה (ויש לפעמים שזה הכרח, ואכמ"ל) אז זה ממש משמיים ולזמן מוגבל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לראות ולא להאמין...
כן ירבו,
ולמה אתה מקנא בהם.
עד עכשיו שמרנו כמבוגרים אחראיים לא להיכנס לפינות לא נעימות אז נשאיר את זה ככה. רק נאמר שלראות כזאת חסידות שהיא אימפריה, ולמרות מה שהם עוברים (וזה לא משנה מאיזה צד מסתכלים על זה - אין ספק שזה קשה לשני הצדדים) הם מנפיקים כאלו כמויות של חתונות, זה פשוט כוח אדיר, חסדי השם כי לא תמנו.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אאל"ט זה תמונה של פארק האגם בנתיבות, והוא כבר מוכן
אופס לא שמתי לב, אבל זה די דומה. אגב, האגם המופלא הזה בנתיבות, הוא קרוב מאוד לשכונה המדוברת. ורוב המטיילים שם מידי ערב הם חרדים. (לפחות בפעמים שאני הייתי)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
כמדומני בדושינסקי הממוצע למשפחה גבוה בהרבה.
בלוח השנה האשכנזי יש 180 ימי חתונות, זה אומר שכמעט בכל לילה יש חתונה בדושינסקי, זה נראה קצת תלוש מהמציאות, אם זה נכון זה נתון מדהים איך מכמה דווידוביצים וקוביטשעקים הפכו לאימפריה כזו.

צעירי נתיבות

משתמש רשום
יש דברים שאפשר גם בלי כסף
נניח שיש כאן 100 אנשים שמבינים את התועלת של ועד הדיור ורוצים לעזור,
ולכל אחד מהם יש רשימה של 200 אנשי קשר,
אז פשוט בכל פעם שאתם מוציאים הודעה חשובה (כמו בעבר לגבי הגרלות מחלמ"ש ועכשיו בנתיבות) הם יפיצו את זה בקבוצה שלהם,
וככה הגעת לפרסום ל20 אלף איש בחינם
באמת אם יש אנשים שמבינים את התועלת ורוצים לעזור, שיפנו למייל הוועדה אני בטוח שהם שמחו לעזרה.
vdnetivot# gmail.com
מה המחיר ל5 חד בנתיבות?
תפנו לוועדה במייל הנ''ל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה