מקסימוםכל דירה משועבדת לבנק משכנתא בסכום 70% מהדירה מינימום
מקסימוםכל דירה משועבדת לבנק משכנתא בסכום 70% מהדירה מינימום
לבנק זה אכןכל דירה משועבדת לבנק משכנתא בסכום 70% מהדירה מינימום
אבל גם את ה30% הנותרים בדרך כלל לוקחים מכל מיני מקומות אם זה משיעבוד דירה של ההורים או הלוואות.מקסימום
זה מחזק עוד יותר את זה שיש בועה.היום שמעתי על משושה (!!)
איך זה-ואם תגיד שיש מחסור בדירות אז למה בשכירות אין מחסור?
התשובה נראה לי כי שכירות משקף את השוק באמת, ובקנייה יש הרבה משקיעים.
עונה לזה?למה שיהיה מחסור בשכירות אם כל דירה החל מ50 מ"ר ומעלה פוצלה ושולשה?
טענתם שאין מחסור בדירות לשכירות ולכן זה אומר שיש מספיק היצענכון ואפשר לקנות את זה בטאבו משולש כמו שהרבה קונים.
רק שבפחות ממחיר הדירה בטאבו משולש אפשר לקנות דירת 4 חדרים בהר יונה או עכו וכו' במחיר למשתכן.
ובטאבו משולש צריך גם לקחת בחשבון את הסיכון שתצטרך לשלם את המשכנתא של השותף שלך לאחר עליית הריבית והמדד, אפשר לראות את זה במוסר התשלומים של אנשים בוועד בית מכולת עליות בבית כנסת וכו'.
יש בק"א המון דירות בבעלות חרדית מושכרים לחילונים, והגיוני שברגע שתהיה מסה של חרדים במקום גם הם או ילדיהם יבואו לדירה שבבעלותם. ענין של זמן ויום אחד זה יקרה.אם אתם מדברים על עיר העתיד לחרדים לדעתי האישית זה קרית אתא.
הרבה זוגות צעירים של רכסים זולגים לשם.
ממש קרוב לחיפה
.
מנין לך מה הבדרך כלל? איך ההורים יכולים לשעבד את הדירה לכל הילדים???אבל גם את ה30% הנותרים בדרך כלל לוקחים מכל מיני מקומות אם זה משיעבוד דירה של ההורים או הלוואות.
מנין לך?כי לכל אחד יש שם מקסימום שני חדרים
איזה קהילה?ואל תעיזו להתקרב להר יונה.
לפני 9 שנים שכנעו את בעלי שיילך לקנות שם דירה (הרבה חברים שלו קנו)
רובם ככולם לא גרים שם והם שוכרים ומשכירים / מכרו.
הם היום לא יכולים לעשות עם הכסף שלהם שום דבר. המחירים שם לא עלו משמעותית.
למזלינו לא קנינו שם.
היום הדירה שלנו עלתה ב-65% ממחירה לפני 9 שנים
שורה תחתונה יש לכל אחד איפה לגור.ףף
איך זה-
עונה לזה?
טענתם שאין מחסור בדירות לשכירות ולכן זה אומר שיש מספיק היצע
כתבתי שדירה למשק בית אחד פוצלה ל3-4 משפחות, השוק מוצף ביחידות דיור
ולכן אין מחסור בשכירות
אבל זה גלגל שמסתיים בסוף כי רוב מוחלט של הזוגות שמתחתנים היום וגם אלה שהתחתנו לפני 5 שנים, ורוכשים במרכז לא יהיה להם את האפשרות לתת הסכומים האלה.יש הרבה משפחות וודאי בציבור הליטאי שיש להם חצי מיליון הון עצמי
מה זה כפר סירקין? גני הדר?"מתוך היעדים האלה כסיף זה 5,000. אני אעבור אתכם דבר-דבר. כפר חב"ד, נחליאל, רמלה, כפר סירקין. כפר סירקין, אתם יודעים, זה לא כפר סירקין,
ובקרית אתא המחירים כן עלו משמעותית??!!ואל תעיזו להתקרב להר יונה.
לפני 9 שנים שכנעו את בעלי שיילך לקנות שם דירה (הרבה חברים שלו קנו)
רובם ככולם לא גרים שם והם שוכרים ומשכירים / מכרו.
הם היום לא יכולים לעשות עם הכסף שלהם שום דבר. המחירים שם לא עלו משמעותית.
למזלינו לא קנינו שם.
היום הדירה שלנו עלתה ב-65% ממחירה לפני 9 שנים
בינתיים הכל דיבורים, מחכה למעשים ...קראתי את הקובץ שצירפת. מדובר בפרוטוקול של ישיבה בכנסת הנוכחית שעסקה בתכנון הדיור לחרדים, מסמך מרתק, תודה שהבאת אותו לכאן. אשמח לקבל עוד דברים כאלו אם יש לך. זה מעשיר ידע.
המסקנות שלי מקריאת רוב מחמישים העמודים:
1) המדינה רצינית בקשר לשיווקים, גם לחרדים.
2) לא נעים לומר, אבל אפילו בממשלות ביבי לא זכור לי מנכל חובש כיפה עם כזו אהדה ותכניות מוכנות.
3) יש דברים קשים שנאמרו שם (ראשי עיר לא רוצים חרדים, חרדים עולים יותר לעירייה, ועוד כאלו ביטויים).
4) שפיר לא "נגלזה" מהחרדים, רק פתחו לכולם, אם החרדים רוצים יכולים להתמודד שם ולקחת את השכונה.
5) הערכתי התחזקה: לכאורה רוב המחירים עומדים לרדת בקרוב.
בחרתי לצטט רק משפט אחד מפיו של מנכל משרד השיכון, מתוך ים של משפטים מועמדים לציטוט, אם חצי ממה שהוא מתאר כאן אמת, אנחנו על מסלול נפלא:
"מתוך היעדים האלה כסיף זה 5,000. אני אעבור אתכם דבר-דבר. כפר חב"ד, נחליאל, רמלה, כפר סירקין. כפר סירקין, אתם יודעים, זה לא כפר סירקין, נוף הגליל 3,200 יחידות, עכו זה כבר יעד שבביצוע, בית"ר עלית אתם מכירים, ירושלים אתם מכירים, בית שמש אתם מכירים את השכונות שאנחנו נמצאים בהם. אתה יכול לראות, בתוך היעדים שלי מופיעה גם מועצה אזורית שפיר, מה שאתה קורא לו קרית גת מערב, אבל כדי שזה, היום זה מועצה אזורית שפיר"
מעשים זה לא רק טרקטורים בשטח. יש הרבה קודם. ואכןבינתיים הכל דיבורים, מחכה למעשים ...
תמיד צריך לזהות מתי הזמן שנצברת המסה הקריטית שתגרום ל"אקזיט" רציני,ובקרית אתא המחירים כן עלו משמעותית??!!
זה בדיוק, אי אפשר להגיד בקרית אתא כן, ובהר יונה לא.תמיד צריך לזהות מתי הזמן שנצברת המסה הקריטית שתגרום ל"אקזיט" רציני,
מה שהיה לא אומר על מה שיהיה.
יש 2 מתחמים שיש בהם תב"ע מאושרת וכעת בהיתרי בניה.ישנם אזורים שלמים שמיועדים לפינוי בינוי, ונמצאים בתהליכים שונים.
כל שאר המתחמים בשלבים מתחילים, החתמות על נון שופ או על חוזים אבל אין עוד מתחם שהתחיל תהליך תבע.ככה שמי שיקנה דירה בנוה יעקב במתחרד, קרוב לוודאי שב-10 שנים הקרובות יבנו לו דירה חדשה, והנכס יושבח לאין ערוך.
שלום לך האם אתה מסכים שבגבעה הצרפתית או בת ים כדאי לקנות ומה עדיף או אחר ??
לא הבנתי את השאלהירמי וולדמן,
אתה ממליץ למכור עכשו דירה לחכות שיעלו המחירים ואז לקנות דירה נוספת?
יש שמה לקנות עכשיו דירה?הר יונה היא מקום נפלא למשפחות חרדיות, היום זה לא מה שהיה, והרוב גרים שם בדירות משלהם והאושר על פניהם, יש שם אווירה מיוחדת וייחודית, הייתי שם שבת לא מזמן ולא שמעתי תלונה אחת ממשפחה אחת (למרות הקשיים הנוראיים שהם עוברים שם, בעיקר בענייני תחבורה).
זה נכון שהקהילה הליטאית המקורית זה סיפור אחר, וידוע לי על כמה וכמה משפחות שעברו משם לחריש ולעוד מקומות. אך לאחרונה גם זה כבר אחרת, וגם הליטאים מבינים שהדשא של מקומות אחרים לא ירוק יותר.
אם העניינים שם ימשיכו כפי היום, יש לצפות בעוד חומש, ל3000 משפחות ועוד עשור ל6000 משפחות במקום.
אתה יודע מה הבעיההר יונה היא מקום נפלא למשפחות חרדיות, היום זה לא מה שהיה, והרוב גרים שם בדירות משלהם והאושר על פניהם, יש שם אווירה מיוחדת וייחודית, הייתי שם שבת לא מזמן ולא שמעתי תלונה אחת ממשפחה אחת (למרות הקשיים הנוראיים שהם עוברים שם, בעיקר בענייני תחבורה).
זה נכון שהקהילה הליטאית המקורית זה סיפור אחר, וידוע לי על כמה וכמה משפחות שעברו משם לחריש ולעוד מקומות. אך לאחרונה גם זה כבר אחרת, וגם הליטאים מבינים שהדשא של מקומות אחרים לא ירוק יותר.
אם העניינים שם ימשיכו כפי היום, יש לצפות בעוד חומש, ל3000 משפחות ועוד עשור ל6000 משפחות במקום.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: