התוצאה הסופית נראית מאוד יפה...זה מגדל של קרוואנים
גם ככה חוץ מכמה מתנחלים הישראלים לא מוותרים על בניה קונבנציונלית
מה הבעיה בעצם?
התוצאה הסופית נראית מאוד יפה...זה מגדל של קרוואנים
גם ככה חוץ מכמה מתנחלים הישראלים לא מוותרים על בניה קונבנציונלית
בגלל חוסר בדירות בעפולה אותה ועדת דיור מתמקדת בנוף הגליל.מעניין איך הם עשו את זה,
זה דווקא הביקוש לדירות הזולות דרך הקהילה?
גם לפני 10 שניםהיום אזור גבעת רוקח (פרל, חת"ס וכו') די משתווה למחירים של פ. כץ וק. הרצוג, לתשומת לב
כתבת פעם שיתכן וחסידי גור ירכשו דירות בהר יונה,בגלל חוסר בדירות בעפולה אותה ועדת דיור מתמקדת בנוף הגליל.
מבדיקה שלי נראה שיותר מ30% זה מערים חילוניות, וזה עוד לפני המכירות בשוק החופשי.נכון
בגלל שקוראים לזה ב"ב רוב רובם של הנרשמים למחיר למשכן היו חרדים וממילא גם הזוכים
(זה היה לפני הקמפיין של ארזי הנגב)
תביא לי את החרדי שיעשה משהו (וכשזה עוד עולה לו כסף) בשביל הכלל, ברגע שחילוני יציע לו עוד אלף ש"ח שכירות יותר או מיליון ש"ח במכירה הוא ישר יתן את זה לחילוני.אם הוא חרדי זה סיבה מספיקה כדי שיהיה איכפת לו,
וכן, יש גם לשכנים החרדים הרבה מאוד מה לעשות כדי להרחיק שכנים חילונים,
אין שכונה חרדית שהצליחה שלא היו בה מלחמות למיניהם, ואכמ״ל.
רק יספר פה מי שמעונין אני גם ישלח תמונות משתי שכנים בשתי בנינים מולי שתיהם אברכים בני תיירה ששתיהם לא התאים להם לבוא לגור פה בנתים אז השכירו לאנשים שכביכול נקראים דתים לאומים שאחד עם כיפת 10 אגורות הגיע לגור בבנין מולי בשבת בבוקר אני רואה אותו במרפסת עם פלאפון...
וספירת העומר ב"ה כל יום זוכים לשמוע ממנו מוזיקה ועוד ועוד
ואכמ"ל
אם רוצים לעצור את הזליגה, אז כדאי שיעצרו את בניית הגשר לפרדס כץ מעל הרכבת.למה שתתחיל זליגה לפ''כ וקרית הרצוג הרי זה נפרד לגמרי וקרוב לת''אץ
במקרה אני גר באיזור שם ולא נראה לי שהחילונים יבואו לשם.
היו כמה פעמים שרי שיכון מכוחותינו,על המפלגות החרדיות להודיע כבר מראש, בתיאום עם נתניהו, כי שר השיכון יהיה מכוחותינו, עדיפות אפילו להכרזה על שם מסוים, שיכול להתחיל לפעול וללמוד את הנושא כל מנת להיכנס מוכן בבוא היום
אלקין כבר הוכיח שהוא יודע לדחוף דברים בפרט דבר שהנשמה הפוליטית שלו תלויה בו.
לפיכך, יש לקוות כי השר אלקין יישאר בתפקידו, לא טוב לנו חילופי שר שיכון כרגע.
נכון,טעות מרה! הכל אבל הכל יותר יקר!!! חוץ ממחירי הדיור!!! (ואולי לפעמים התחבורה) ברוב המקומות
תקנו דירה במתחם פינוי בינוי מתקדםלא קראתי את כל האשכול אבל אנחנו מחפשים בנרות דירה להשקעה ולא יודעים לאיזה כיוון ללכת, הדגש הוא להשקעה כך שבאמת רוצים דירה עם פוטנציאל השבחה גבוה,
חיפשנו הרבה בביתר אבל המצב ממש דלוח מבחינת שוק הדירות, רוב הדירות הן דירות ענק עם מלא אופציות לתשואה גבוהה וזה פחות מעניין אותנו וגם מאוד יקר,
אולי יש לכם רעיון? מתווכים?
סתם מענייןתקנו דירה במתחם פינוי בינוי מתקדם
כך תרוויחו בין חצי מיליון למיליון ש"ח
כתבתי כאן מידע עלדירה כזו
את האמת שאני אישית בגלל שאני גר בפריפריה אולי גם תגיד שאני נוגע אבל בכל מקרה אני יכתוב את דעתיאין כמעט בהודעה הזאת אף פרט נכון !!!!
אף אחד לא משמיץ את הפריפריה זה בסה"כ הצפת בעיות לגיטימית ודרישת פתרון (מכל אלה שמתעסקים בדיור לפני שתביאו עוד תושבים תביאו קודם פתרונות) של אנשים ואברכים יקרים שגרים בפריפריה וסובלים! ובמיוחד שיש כאלה כמוך למשל שאולי יש להם כוונות טובות אבל משקרים ומשחקים בנתוני הפריפריה או שפשוט מחוסר ידיעה ממציאים דברים לא נכונים!
פעם כולם אולי גרו בב"ב ומי שהלך לקריית ספר היה מסכן והיום הוא ר"מ וכל זה כשמדובר בערי מרכז - היום הרבה מאלה שהולכים לפריפריה (ומינימום שעתיים נסיעה) אברכי משי נפלטים מהכולל אחת ולתמיד - נופלים בניסיונות שנמצאים רק בערים מעורבות - אם יש בעיות בתעסוקה שלום בית חינוך או בכל דבר אחר אין מי שיפתור את זה כי הכל רחוק,
מי שנתן לחם במדבר יכול לתת דירה במרכז
אברך שבונה מקום נשאר ממנו רק המקום במקרה הטוב
זוג שלא חי קרוב לסינר של אמא, יכול לבנות את עצמו טוב יותר - כמובן לדעת המחנך הדגול ,
אף אחד לא בא לומר שהפריפריה זה לא מקום טוב הפריפריות זה מקום מצוין רק עדיין מלוות בהמון קשיי בראשית וכל אחד שעובר לשם שיעבור עם עיניים פקוחות וידע לקראת מה הוא הולך!
ולכל המצקצקי לשון למיניהם ובוני הפריפריות אם אתם כ"כ דורשים את שלום הפריפריות אז בואו תתחילו לשנס מתניים ותביאו פתרונות מערכתיים או לפחות נקודתיים לבעיות התעסוקה תחבורה - עסקים - חינוך ועוד ועוד, אין לאנשים חנויות שמיועדות לחרדים במזון בביגוד תשמישי קדושה... (מי שלא הרגיש את זה לא מבין מה הבעיה) או שיש חנויות קיקיוניות שבאיזשהו שלב קורסות, כל נסיעה למרכז בתחב"צ שורפת לך את כל היום (ומי מדבר כשזה עם ילדים), תביאו פתרונות לאברכים שמסתבכים עם הרשויות בפריפריה, אברכים שיש להם בעיות עם השכנים החילוניים שעושים להם את המוות, לחתולים שמשתינים לך ליד דלת הבית, לכלבים הנובחים שרובצים לך ממול ביתך, לשכנה הרוסייה ששואגת על אשתך כשהיא באמצע לעלות במדרגות עם עגלה ו 3 זאטוטים מסביב ומאיימת לקרא לרווחה, לשכנים החסרי אנושיות מקומה ראשונה שהדלת שלהם פתוחה כל היום ומסתובבות שם נערות בחוסר לבוש מינימלי (בשפה עדינה), לאנשי עולם עולם התחתון שמסתובבים בשכונותיהם - בואו נראה אתכם!
טעות מרה! הכל אבל הכל יותר יקר!!! חוץ ממחירי הדיור!!! (ואולי לפעמים התחבורה) ברוב המקומות
מאיזה בחינה בדיוק ?
לא נכון!
אני מדבר על המקרים האלה.
יש עשרות (אני לא רוצה לכתוב מאות כי לא יאמינו) עסקים שנפתחו בפריפריה ו... נסגרו או שפשטו את הרגל והפסידו אלפי אלפי שקלים - וזה כבר אחרי כל הקשיים המטורפים שעוברים בדרך... (אם תרצו אפשר לפרט בהרחבה).
לאף אחד אין אינטרס ללכת לפריפריה על הראש - מדובר בתושבי הפריפריה שדורשים פתרונות!
אני בעצמי יזמתי כמה וכמה דברים לטובת הפריפריה.
זה נראה שיש לאנשים תענוג מיוחד לכתוב דברים לא נכונים... אין לי הסבר אחר..
הרעיון בפינוי בינוי הוא,פינוי בינוי צריך להיות רווחי ליזמים
בפריפריה מחירי הדירות זולים יחסית
בשביל שהיזם ירוויח על כל דירה שהורסים צריך לבנות 6-8 דירות חדשות
הבעיה שברוב המקרים אין מספיק שטח לבנינים בשביל להכפיל ב 6-8
לכן רמ"י נותנת קרקע משלימה ליזם כדי שיהיה מספיק כלכלי ליזם לבנות ולהרוויח.
כפי שכתבתי בקרית מלאכי הקרקע המשלימה לא אושרה
וגם הקרקע המשלימה שם לא צמודה
וזה מסובך יותר לאשר קרקע משלימה שלא צמודה למתחם.
@עו"ד נתן רוזנבלט היה לי בעבר ויכוח באשכול אחר לגבי פינוי בינוי בטבריה
אפשר לקרוא כאן:
איפה הכי משתלם לרכוש דירה להשקעה?
לדעתי יש שני דברים ששווה להשקיע בו או במקום כמו באר שבע אשקלון וליד אוניברסיטאות או ליד בתי חולים ששמה גם גם צריכים דירות וגם מחיר הדירות שמה לא בשמים להשקעה זה מחיר מאוד מצוין הביקוש במקומות האלו הוא להשכרה אבל כל זה נכון לקנות דירה גדולה ולחלקו לכמה יחדות דיור אבל לגבי השקעה דירה מאוד שווה...www.prog.co.il
וכאן: https://www.prog.co.il/threads/איפה-הכי-משתלם-לרכוש-דירה-להשקעה.512079/page-15#post-10186963
זה נכון שיש הרבה מהמגזר שמתעניינים רק בכסף,תביא לי את החרדי שיעשה משהו (וכשזה עוד עולה לו כסף) בשביל הכלל, ברגע שחילוני יציע לו עוד אלף ש"ח שכירות יותר או מיליון ש"ח במכירה הוא ישר יתן את זה לחילוני.
אם רוצים לעצור את הזליגה, אז כדאי שיעצרו את בניית הגשר לפרדס כץ מעל הרכבת.
וגם תסבירו לי מה כ"כ חשוב שחרדים יקנו דירות במחיר יקר?
שמעתי פעם דרשה לבחורים שעולים לישיבה גדולה, שלפעמים הולכים לישיבה שלא רצו מלכתחילה, ואחר כך כל קושי רגיל שיש לבחור בישיבה הוא תולה בזה שהלך למקום שלא רצה,
אבל הוא צריך לדעת שגם במקום השני היו קשיים ותמיד ההתחלות קשות ולא הכל דבש
עפולה מבוקשת ביותר בצפון בציבור הליטאי, מאות משפחות עומדות בתור ברשימת המתנה להתקבל לשם, וכנראה יש לזה סיבה...
לפי מה ששמעתי אין שם יותר אברכים שיצאו לעבוד/ משפחות שהתפרקו וכו' מאשר במרכז, ואולי ההיפך הוא הנכון.
בעיות פריצות יש לצערנו גם בירושלים ובפרדס כץ וכו', ומי שחושש לזה (בצדק רב וכך ראוי) אכן מומלץ לגור במקומות חרדיים כמו הר יונה רכסים נתיבות וכו'
רוב מוחלט של העסקים שנפתחים בארצנו נסגרים, לא נראלי קשור דוקא לפריפריה
צריך להזהר מלהוציא שם רע על ארץ ישראל. לא אמרתי שצריך להתעלם מהחסרונות אבל גם לא להגזים...
בגלל חוסר בדירות בעפולה אותה ועדת דיור מתמקדת בנוף הגליל.
נכון,
אבל בעיקר התכוונתי שרמת החיים הרבה יותר נמוכה מירושלים ובני ברק.
ביגוד וכו'
את האמת שאני אישית בגלל שאני גר בפריפריה אולי גם תגיד שאני נוגע אבל בכל מקרה אני יכתוב את דעתי
האישית
בוא נתחיל מהעובדה הפשוטה לרוב הזוגות היום אין פשוט אין אופציה לקנות דירה במרכז
ניקח לפחות את המגזר החסידי שמגיע בד"כ עם הון עצמי של בין 150 -250 K הון עצמי בד"כ זה עובדה ידועה ואין הרבה מה להתוכח בענין
הציבור הספרדי ג"כ ברובו הגדול גם הבני תורה הישיבתים מגיעים בד"כ ללא הון עצמי כלל!
ולכן גם אם נצא מנקודת הנחה שיש לזוגות 300 K הון עצמי כולל חסכונות וכו בחשבון פשוט המחיר כיום בהרים החרדיות הם מינימום 3 חדרים מיליון שבע מאות ואם נפשט את זה הזוג צריך להוציא משכנתא של 1.400.000 ש"ח שבהחזרים חודשים מדובר כיום בכ7000ש"ח ולדעתי זה פשוט לא הגיוני לזוג לשלם את זה וככה אני גם שומע מחברים שעדין גרים במרכז שהם לא רואים שום סיכוי הגיוני לקנות דירה במרכז
ואם כבר מדברים על הדבר של לצאת לעבוד הסיכוים הרבה יותר גדולים שבן אדם שצריך לשלם משכנתא של 7000ש"ח בחודש הוא זה שיצא לעבוד
עכשיו כשהגענו לנתון הפשוט שהיום אין אופציה לקנות דירה במרכז בנתונים הקימים בשוק כיום ולכן למרות שכולם רוצים דירות במרכז צריך להכניס לראש שכרגע זה לא אופציה
עכשיו מה כן יש שתי אופציות או לשבת ולבכות אכלו לי שתו לי .. ולקלל את המדינה ואת כל העולם ולהאשים את כולם במצב הזה שנוצא שאין אופציה לקנות דירות או לחשוב על מה כן אפשר לעשות(אגב קח את זה ככלל לכל החיים מלראות את הרע בכל דבר בלי למצוא פתרון לא יוצא שום דבר..)
והאופציה השניה של כן לעשות זה כיום לקנות דירות בפריפריה
וכן יש קשים בפריפריה אף אחד לא מכחיש החים לא תותים לפעמים בהתחלה יש קשים עם תחבורה יש קשיים של תעסוקה יש קשיים של כל מיני דברים אני עוד זוכר חברים שהלכו לגור בהר יונה שעשרות פעמים הם כבר החזיקו טלפון ביד להזמין הובלה לחזור למרכז וכיום הם מבסוטים כי כל ההתחלות קשות נאמר גם בדיור ..
אף אחד לא מנסה לעבוד עליך שהחיים שלך או של הילדים שלך יהיו הכי קלים בעולם אם הם יעברו לפריפריה
אבל האשכול פה מיועד לאלו שרוצים דירה במחיר שפוי שהדירה תעבוד אצלם ולא שהם יהיו עבדים של הדירה
ולכן אם יש לך מיליון ש"ח הון עצמי מצטער האשכול באמת לא מתאים לך כי במרכז באמת יהיה לך יותר קל
אבל אם אתה מתמודד ואין לך כזה הרבה כסף אז אל תטמון ראש בחול ותסתכל למציאות בעינים כן ההתחלה קשה ואפילו מאוד קשה אבל בעז"ה בעוד כמה שנים כשהכל יסתדר אתה תהיה מאלו שנשארו בחור במרכז כי באמת הפריפריה נורא קשה לחיות ואלו שהתמודדו והלכו ועשו את הדבר הנכון יהיו עם דירות ועם המון זכויות בשמים שעשו את הדבר שנכון לעשות..
לגבי שאר הטענות לדעתי האישית וכאחד שמחזיק עסק בפריפריה זה כמו כל דבר אלו שמצליחים במרכז יצליחו בפריפריה רק צריך לבנות את העסק נכון כמו כל החלטה עסקית הכל לפי המקום..
הטענה שלך שרוב העסקים פושטים רגל זה פשוט בגלל שבמרכז לא כל אחד קופץ למים ובפריפריה יש כזה הרגשה בפרט בהתחלה שכל אחד יכול לפתוח עסק ולעשות כסף קל מה שלא נכון זה שלפתוח עסק צריך כמו כל מקצוע אחר ללמוד איך לנהל וכו וזה בהחלט לא מתאים לכל אחד ולכן הרוב נופלים
אבל שוב אני לא רואה סיבה לענות על כל טענה שלך כי כל הטענות מתחילים מנקודת הנחה שיש אופציה לקנות במרכז ועובדים על אנשים לגור בפריפריה
ברגע שמבינים שאין עוד אופציות מוצאים לכל בעיה פתרון כי לא מחפשים בעיות מחפשים פתרונות..
דבר ראשון באמת קשה למצוא דירות במתחמי פינוי בינוי אבל מידי פעם יש דירות כאלו,סתם מעניין
מי פראייר למכור דירה כזו?
רווח כ"כ גדול...
זה פשוט לא נכון!!הרעיון בפינוי בינוי הוא,
שהמדינה כשולטת על הקרקעות והכסף של כולם
מנסה לנהל את כחות השוק
במקומות שהאוכלוסיה שמגיעה לשכונה (חרדים/אתיופים/ערבים/קשי יום/מזרחים/וכו) לא באה בטוב למישהו,
והאוכלוסיה הנכונה מסרבת להגיע למקום,
ברצינות או בציניות?וכנראה הרבה משפחות שהיום לא מעוניינים להעיף מבט לעבר המקום הזה בעוד שנתיים שלש יעמדו בתורות הארוכים כמו שיש היום לגבעת המורה עפולה (אגב, הזדמנות יפה למשקיעים),
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: