איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

קטנטנציק

משתמש פעיל
כנל קריית גת

כנל קריית גת
אני חושב שהמחירים בקריית מלאכי יותר זולים מקריית גת
והמרחק יותר נמוך מהמרכז (ומאשדוד)
ואמת שגם קריית גת זה עיר אטרקטיבית ליישוב המוני של מחפשי דיור
אלא שזה היום כבר עיר חסידית
לעומת קריית מלאכי שהיא ליטאית

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
באיזה אזור בחיפה מומלץ לחרדים ליטאים לקנות?

בחיפה יש סמינר מעולה לבנות, יש בו מסלולים מצויינים והשמה יפה.
ברכסים היה עד עכשיו רק תיכון ברמה מאוד גבוהה, עם מגמות שונות כך שבנות הגיעו מוכנות למסלולים (לדוגמא מסלול תכנות), ועכשיו פתחו גם סמינר, נשמע גם גם ברמה ממש יפה.
ברכסים יש גם את אור חדש שזה סימנר חלש יותר (למי שצריך)

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
עד לפני כמה חודשים יכלתם להשיג שם דירה ב 700,000

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש בקרית מלאכי יותר חסידים מאשר בקרית גת, רק שהם מחסידות ליובאוויטש. שמשום מה אנחנו לא סופרים אותם כחסידים.

בכל מקרה אין שום סיבה שליטאים לא יגורו גם בקרית גת, למרות שהמצב הוא בדיוק כפי שתארת, והראייה מקרית מלאכי שהם גרים אחד בתוך השני, ואם אפשר להסתדר עם משיחיסטים בוודאי אפשר להסתדר עם הבלזעים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ידידי עתיר המעש וכו'
אולי באמת תסביר לנו איך זה הגיוני שעיר שנמצאת במיקום הכי מעולה שאפשר רק לדמיין
(7 דקות ממחלף שורק, בין הצפון לדרום ,ובין ירושלים לערי החוף, 10 דקות מאשדוד )
עם מחירים ברצפה יחסית לעיר במיקום כזה (פחות ממיליון לדירת 3 חדרים )
האוכלוסיה מאוד מסורתית העיר שקטה בשבת (יחסית)
קהילה ממש נחמדה (אם כי קטנה יחסית ) וישיבת חיזוק, וכן קהילה גדולה של חבד
החסרון היחיד זה האוכלוסיה שחלק גדול ממנה זה אתיופים
אלא שזה גם יתרון אין מלחמות שבת וכד'
אז איך יכול להיות שהציבור לא הולך וכובש את העיר בהמוניו
זה האופציה הכי טובה בפער גדול על כל פריפריה (מבחינה סוציו אקנומית לא של מרחק....) אחרת בפער גדול
וכן יש שם גם בניה חדשה במחירים יחסית זולים לדעתי פחות מחריש
בנושא התחבורה תמיד כשיש אוכלוסיה גדולה יש יותר אוטובוסים
הגמרא אומרת שאלת חכם חצי תשובה, הזכרת מילה על עדה מסויימת, שאני אישית עובד איתם ומאוד אוהב אותם אבל הציבור החרדי בכלליותו לא ממש מסתדר איתם, וחבל, כי הם מאוד קרובים למסורת וכו', בוודאי ביחס לרוסים והערבים של מקומות מתחרים ורחוקים יותר.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
3 חדרים רגילה
לא בקומה 4
ולא בבניין מסוכן
בחלומות הלילה

אגב ראיתי באחר ההודעות של כבודו שהוא לא ככ מונח בקריית גת ואפילו כתבת את זה מפורש
חשבתי שאתה מדבר על קרית מלאכי, שם אני מונח מאוד, סליחה, קרית גת אני מכיר בעיקר בגללל חוזים שעשיתי שם אבל לא מונח בעניינים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
חשבתי שאתה מדבר על קרית מלאכי, שם אני מונח מאוד, סליחה, קרית גת אני מכיר בעיקר בגללל חוזים שעשיתי שם אבל לא מונח בעניינים.
וזו בדיוק השאלה הזועקת כאן: איך ייתכן שקרית גת שקרובה יותר לדרום מאשר למרכז, נמכרת יקר יותר מאשר קרית מלאכי שהיא כמעט מרכז?!

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אגב לכל המשקיעים
רוצו לקנות במקום אתם לא תתחרטו
בוודאות
היות ואני שם על בסיס יומיומי כמעט, אני יכול להציע דירות שם אם מישהו מעוניין. לא בכל מקום כדאי לקנות, צריך לברר היטיב כמה דברים קודם (בשביל זה אני והכותב שם)

קטנטנציק

משתמש פעיל
בכל מקרה אין שום סיבה שליטאים לא יגורו גם בקרית גת, למרות שהמצב הוא בדיוק כפי שתארת, והראייה מקרית מלאכי שהם גרים אחד בתוך השני, ואם אפשר להסתדר עם משיחיסטים בוודאי אפשר להסתדר עם הבלזעים.
לא ממש....
בקריית מלאכי חבד מתרכזים רק בנחלה'
והקהילה הליטאית נמצאת אמנם לא רחוק משם אך במרחק שיוצר בידול
ועם בלזעים הליטאים לא יסתדרו יותר....

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מניתם שלש דברים שגורמים לסטיגמה חזקה ללטיאי הקלאסי
1) הקהילה היום היא כבר מבוססת עצמאית ואינה תחת הרב עמית, אולי רוחנית כן, אבל הכולל הוא במיקום מחוץ לישיבה.

2) אתיופים, כמו חרדים, זה מפחיד כשאתה מכיר אותם רק מרחוק. המשררד שלי נמצא בלב ליבה של הקהילה האתיופית (הכי זול מה לעשות) המקום פתוח תמיד ללא מצלמות, ומעולם, מעולם לא הייתה לי גניבה שם!

קטנטנציק

משתמש פעיל
הגמרא אומרת שאלת חכם חצי תשובה, הזכרת מילה על עדה מסויימת, שאני אישית עובד איתם ומאוד אוהב אותם אבל הציבור החרדי בכלליותו לא ממש מסתדר איתם, וחבל, כי הם מאוד קרובים למסורת וכו', בוודאי ביחס לרוסים והערבים של מקומות מתחרים ורחוקים יותר.
הסיבה היחידה שלא זה בגלל העליונות הלבנה.......
כי מכל בחינה זה עדיף על רוסים מפחידים חצי גויים, ומערבים, ובכלל מחילונים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא ממש....
בקריית מלאכי חבד מתרכזים רק בנחלה'
והקהילה הליטאית נמצאת אמנם לא רחוק משם אך במרחק שיוצר בידול
ועם בלזעים הליטאים לא יסתדרו יותר....
החבדים זולגים החוצה לכיוון ויצמן ובן גוריון שזה המקומות של הליטאים. זה בסדר גמור,

אם היינו יודעים במרכז לחיות עם הזולת כפי שאנחנו סבלניים בפריפריה - המשיח כבר היה כאן.

קטנטנציק

משתמש פעיל
וזו בדיוק השאלה הזועקת כאן: איך ייתכן שקרית גת שקרובה יותר לדרום מאשר למרכז, נמכרת יקר יותר מאשר קרית מלאכי שהיא כמעט מרכז?!
נו אז אולי תרים את הכפפה (בפרט שאתה אומר שאתה ממש מכיר את המקום) אם יורשה לי להעיז לשאול
לפחות כמו ההמלצות על נתיבות...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה