איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
משרד תיווך או משרד עו"ד?
גם וגם. בעיקר עו"ד אבל מידי פעם למה לא לעזור ליהודי למצוא השקעה טובה?

הבניינים שם מתקדמים בצעדי ענק לפינוי בינוי מרחבי, וכבר הרסו בכמה מקומות, איני רוצה להישמע כמו מתווך מתחיל, אבל זה הזמן לקפוץ על העגלה.

קטנטנציק

משתמש פעיל
לא ראיתי דרישה.
אין דרישה כי הציבור לא מכיר את המקום
אני בטוח שכשהציבור ישמע ממך על המקום ועל המלצותיך הוא ינהר בהמוניו
אני לא מבין איך עד היום אף אחד לא הרים את הכפפה להביא את הציבור לשם
(אגב יו"ר ועדת הדיור של דגל התורה צבי רבינסקי מאוד מאמין במקום ואולי יותר מכל פריפריה אחרת אך משום מה לא נעשה מספיק בשביל כך........ ביתד תמיד ימשיכו להביא את כרמיאל ועפולה.....)
ואגב אני לא משם רק יצא להכיר את העיר לא מעט

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ישיבת חיזוק זה סטיגמה למקום מגורים ?
לא ידעתי....
לגבי חבד הם מרוכזים במקום אחד והקהילה נמצאת במקום אחר
לא חושב שזה יפריע גם לא לליטאי מתלמידי הרב שך לגור בעיר שיש בה חסידי חבד
בכל מקרה הבאתי את הנתון הזה רק בשביל להראות את מסורתיות העיר ואת האופי הדתי שלה
אין שם כמעט חילונים קלאסים אולי מבוגרים
לגבי האתיופים זה עדיף על פריפריות עם רוסים בולדוגים מפחידים....או אנשי עולם תחתון.....
האתיופים רובם ככולם לא מזיקים בכלללללל אלא להיפך הם מאוד נחמדים ולא מגיעים איתם לשום חיכוכים (דבר שבציבור שלנו קורה לעיתים קרובות....צריך להודות בכך)
החסרון היחיד בכך אם יורשה לומר ושלא ישמע גזעני שלהם הוא בעיקר בתוך ביתם עם ריח הקטורת שהם מפיצים
אם כי שזה בעקר המבוגרים הצעירים יותר לא ככה היום
כל השאר זה רק קושי להכיל את השונה בגלל צבע עור וסגנון חיים (לא שאני לא מבין את זה) ועל כך אפשר להתגבר כשיש קהילה גדולה
העניין של הריח הוא נכון, שכחתי מזה (התרגלתי כנראה) זה לא גזעני לדעתי להגיד שהם אוהבים לבשל או משהו אחר עם ריח חזק וחריף מידי. אבל כפי שציינת זה כבר כמעט לא קיים היום אצל הצעירים.

אגב, כשהתחלתי שם, לפני 5 שנים, פניתי גם לאוכלוסיה שלהם, וכתבתי שלטים באמהרית, התברר לתהדמתי כי זה כמו אידיש אצל הליטאים, הזקנים זוכרים משהו מהבית , הצעירים רוב רובם לא יודעים כבר את השפה הזאת.

קטנטנציק

משתמש פעיל
העניין של הריח הוא נכון, שכחתי מזה (התרגלתי כנראה) זה לא גזעני לדעתי להגיד שהם אוהבים לבשל או משהו אחר עם ריח חזק וחריף מידי. אבל כפי שציינת זה כבר כמעט לא קיים היום אצל הצעירים.

אגב, כשהתחלתי שם, לפני 5 שנים, פניתי גם לאוכלוסיה שלהם, וכתבתי שלטים באמהרית, התברר לתהדמתי כי זה כמו אידיש אצל הליטאים, הזקנים זוכרים משהו מהבית , הצעירים רוב רובם לא יודעים כבר את השפה הזאת.
אז למה לא מביאים את כולם לשם?
זה פשוט לא הגיוני שיש מחירים כאלו והציבור שלנו לא מסתער על זה
דירות 3 חדרים ב800 בנסיעה של חצי שעה מההורים+- (לא משנה החשבון המציאות היא שזה צמוד לאשדוד)
וחשוב מאוד גם להזכיר שיש בעיר תחנת רכבת
אמנם לא במרכז העיר אך רוב האוטובוסים לדעתי מגיעים אליה
וכן תחנה מרכזית מאוד משמעותית שהיא נקראת צומת קסטינה (גם לשם כל האוטובוסים העירוניים מגיעים)
עם קווים לכל הארץ ללא הגזמה
וגם יש רמי לוי וקניון ביג גדול (האמת שחוץ מזה אל תצפו לכלום זה עיר ישנה כמעט ללא חנויות רגילות )

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אין דרישה כי הציבור לא מכיר את המקום
אני בטוח שכשהציבור ישמע ממך על המקום ועל המלצותיך הוא ינהר בהמוניו
אני לא מבין איך עד היום אף אחד לא הרים את הכפפה להביא את הציבור לשם
(אגב יו"ר ועדת הדיור של דגל התורה צבי רבינסקי מאוד מאמין במקום ואולי יותר מכל פריפריה אחרת אך משום מה לא נעשה מספיק בשביל כך........ ביתד תמיד ימשיכו להביא את כרמיאל ועפולה.....)
ואגב אני לא משם רק יצא להכיר את העיר לא מעט
צבי רבינסקי הוא חבר מאוד טוב שלי, הוא אוהב את המקום מסיבה פשוטה: זה הכי קל בשבילו להגיע, משהו כמו 19 דקות ממקום מגוריו בבית שמש...

אני התכוונתי יותר בכיוון של משקיעים, הצפי לעליית מחירים כאן הוא גבוה יותר מאשר בממוצע.

אנסה להסביר ולפרט:

ניקח את טבריה לדוגמא: העירייה הודיעה לפני מספר חודשים כי יתנו הטבות מפליגות לפינוי בינוי, התוצאה המיידית הייתה עצירת מכירה ועליית מחירים, כי מי טיפש למכור דקה לפני ההתעשרות?

אבל המציאות היא שאין יזם אחד שמוכן להיכנס לנישה הזאת, כי דירה חדשה שם לא עוברת את המיליון וקצת בד"כ, ואתה לא הורס בלוק ענק רק בשביל לכסות אולי את ההוצאות.

לעומת זאת בקרית מלאכי דירות חדשות נמכרות ב1.3 פלוס ולכן זה כן משתלם.

ועוד משהו: בטבריה ועוד זה עוד בניין איפשהו. בקרית מלאכי הפינויים הם במרכז העיר, מול העירייה המפוארת עומד לך גוש בטון מכוער, ברור שאם תבנה במקומו משהו יוקרתי הוא ייחטף.

זה הכל על רגל אחת.

אבל צריך לתת נתונים מדוייקים לא באוויר.

לא יודע, זרקת כאן משהו. המערכת מעבדת נתונים. תן לחשוב.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
וזו בדיוק השאלה הזועקת כאן: איך ייתכן שקרית גת שקרובה יותר לדרום מאשר למרכז, נמכרת יקר יותר מאשר קרית מלאכי שהיא כמעט מרכז?!

בדירות חדשות קרית גת יותר זולה מקרית מלאכי.

למעשה קרית גת בונים כל הזמן ויבנו עוד המון, מה שמפתח את העיר
לעומת קרית מלאכי שהבניה בהקיף הרבה פחות גדול

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני אגלה כאן משהו שאולי אתחרט עליו, אבל זה חובתי:

זוכרים שכתבתי כאן שלפני עשור פלוס ניסינו להציע עיר מסויימת למרן הגראיל לתדהמתנו הוא סרב להמליץ?

אז זה היה קרית מלאכי.

היו אז דירות שם ב400אלף, והמון דירות.

מי שהלהיב אותי אז הוא ידידי העיתונאי בצלאל קאהן שהכיר את העיר ומאוד התלהב ממנה, ביחד עם רב ליטאי מבית שמש, אבל כשהרב שטיינמן סרב לברך, אז הליטוואק הזה, שהיה חסיד יותר מחסיד, פרש והתייאשתי.

אני חושב שצריך לעלות שוב לרבי שרגא ולשאול אם לאור השתנות הנסיבות (בינתיים קמה קהילה אמיתית וכו') ניתן לברך את המקום. אני לא מבין בדברים הללו.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

שני הנתונים כאן נכונים . אבל השאלה הייתה למה יד שנייה במלאכי עולה הרבה פחות מאותה דירה בגת?

קטנטנציק

משתמש פעיל

ועדיין היא יושבת במיקום יותר טוב
אמנם המרחק ביניהם לא כ"כ גדול
אבל היא צמודה להרבה ריכוזים חרדים כמו אשדוד בית חלקיה יסודות וקוממיות
ובצומת דרכים יותר אסטרטגית

קטנטנציק

משתמש פעיל
אני אגלה כאן משהו שאולי אתחרט עליו, אבל זה חובתי:

זוכרים שכתבתי כאן שלפני עשור פלוס ניסינו להציע עיר מסויימת למרן הגראיל לתדהמתנו הוא סרב להמליץ?

אז זה היה קרית מלאכי.

היו אז דירות שם ב400אלף, והמון דירות.

מי שהלהיב אותי אז הוא ידידי העיתונאי בצלאל קאהן שהכיר את העיר ומאוד התלהב ממנה, ביחד עם רב ליטאי מבית שמש, אבל כשהרב שטיינמן סרב לברך, אז הליטוואק הזה, שהיה חסיד יותר מחסיד, פרש והתייאשתי.

אני חושב שצריך לעלות שוב לרבי שרגא ולשאול אם לאור השתנות הנסיבות (בינתיים קמה קהילה אמיתית וכו') ניתן לברך את המקום. אני לא מבין בדברים הללו.
מה הרב שטיינמן אמר?
הוא פירט את הסיבה?

הפריפריאני

משתמש פעיל
את הפאנל על המגורים בפריפריה "ביתד נאמן" בפסח האחרון,אירחו הקהילה בקרית מלאכי.

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
בדיוק בשביל זה הבאתי את המייל שקבלתי על הר יונה ד' . מדובר באיזור שאין שם חרדים ואין סיכוי קרוב לחרדים (הציבור שלנו לא ישלם 1.5 על דירה בנצרת גם אם זה שווה יותר וזה מול שכונה חרדית). ואעפי"כ המלצתי לבנאדם להתמודד שם, לזכות (כי אין הרבה מתמודדים) ולקנות. והנה הוא מדווח על הכפלת הכסף שלו בתוך שנתיים שלוש, אין דברים כאלו אפילו במרכז ההימורים של אטלנטיק סיטי!

ללמדך: כמעט כל דירה בהנחה, לא משנה כמעט איפה ולא משנה כמעט מה, שווה להשקעה.
הוא לא היחיד יש עוד חרדים שרכשו בהר יונה ד' . כביש מפריד בין השכונות.

קטנטנציק

משתמש פעיל
את הפאנל על המגורים בפריפריה "ביתד נאמן" בפסח האחרון,אירחו הקהילה בקרית מלאכי.
ועדיין תמיד יזכירו את האופציה המרכזית של כרמיאל ועפולה..........
מקום האירוח באמת מעיד על חביבותה על רבינסקי
אגב מישהו יודע מה באמת הוא פועל בעניין הדיור חוץ מכתבות ביתד .....
לא מתכוין לקנטר בכלל
סתם סקרנות להעשרת הידע

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
הוא לא היחיד יש עוד חרדים שרכשו בהר יונה ד' . כביש מפריד בין השכונות.
נכון. אבל מה שמפריד בעיקר זה הפרשי המחירים. מדובר בדירות יפות ביותר, עם נוף מדהים לחרמון לכל דירה, אבל הציבור שלנו לשמחתנו לא יודע להעריך את זה ולשלם.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ועדיין תמיד יזכירו את האופציה המרכזית של כרמיאל ועפולה..........
מקום האירוח באמת מעיד על חביבותה על רבינסקי
אגב מישהו יודע מה באמת הוא פועל בעניין הדיור חוץ מכתבות ביתד .....
לא מתכוין לקנטר בכלל
סתם סקרנות להעשרת הידע
הכתבות ביתד (ולא רק יתד, זה כנראה העיתון היחיד שאתה קורא, אחרת היית נפגש בו בעוד מקומות) זה העיקר מה שצריך לעשות.

בנוסף הוא עורך כנסים ומדבר עם מי שאפשר ומחפש עוד ועוד מקומות.

הוא גם נתן דוגמא אישית, בעקבות ויכוח שהיה לו איתי ולאחר שהוכחתי לו לפני שלוש שנים כי העתיד נמצא בחריש (כך היה אז) הוא שלח לשם את שני ילדיו , ואחד מהם שם תפס גובה וצופים לו עתידות בדגל התורה (מה שמן הסתם לא היה יכול לקרות אם אביו היה מתאבד וקונה לו דירה בבית שמש - שם הוא היה נבלע בין עשרת אלפים אברכים)

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ברצוני להעיר את תשומת ליבכם
שימו לב

יש ניקים שמשתדלים לחפש את החסרונות של הפריפריה/המרכז
הם אף פעם לא מתעסקים אם המעלות
ובוודאי לא עושים השוואות

יש ניקים שעסוקים כל הזמן בלהגן ומונים את המעלות של הפריפריה/מרכז

תנסו להיות אובייקטיבים ולחפש גם את הצד השני

===============

אני אישית חשבתי שהכי טוב זה לגור במרכז ירושלים או ב"ב ולשם שאפתי כל חיי
אשדוד מבחינתי היה פריפריה
גדלתי קצת
נפתחו עיני והיום אני לא רוצה לגור במרכז
דרך אגב זה קרה כשעדיין גרתי בבני ברק

נדוניה כהלכה

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
כמדומני שהגר"ד כהן שליט"א בעד המקום הזה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה