איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
מאוד יפה. אבל להגיד שהערבים עוזבים בהמוניהם בגלל העשרים וחמש משפחות שיהודה לוי הביא לעיר העתיקה? נסחפת אחשלי
עם כל הכבוד אני מכיר טוב את עירי. ודיברתי בעיקר על הציבור הדתי לאומי שעושה מוות לאותן משפחות.
בנוף הגליל הותיקה יש 200 משפחות חב"ד.
והרבה דירות נרכשו ע"י חרדים ואף מושכרות לערבים.
ויש גם הרשמה לקהילה שכבר רוכשת דירות בשכונה הצפונית
3792926580.png

טיוטה-לשבוע-1-1.jpg

נערך לאחרונה ב:

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
הי,
עליה נמדדת באחוזים !!!(גם בהמל"ס)
-לא בכמה כסף היא עלתה, ואם דירה עלתה פחוות ממיליון, וכעת היא עולה 1.1M זו עליה מכובדת..
בממוצע בשנה האחרונה עלה ב16% ..
וזה ממוצע!!
בתל אביב עלה הרבה יותר יותר מהמוצע, ויש ערים שהיתה אפילו ירידה קטנה,
בשביל הר יונה - עיר נידחת בצפון (אל תזרקו עלי עגבניות, ככה היא נחשבת יחסית לערים המרכז)
זו עליה ממש ממש יפה!!!!

(שמעתי מאחד בעבודתי - בחור חילוני , שדירה מקולפת בתל אביב - במיקום טוב, אבל ישנה ממש וזקוקה לשיפוץ דחוף,
עלתה לחבר שלו 4.5 מליון!!!! ל48 מטר דירה....)
למרות שלא למדתי ליבה, עליה מפחות ממיליון ל1.1 הוא עליה של 10%, לעומת עליה מ1.4 ל2.1 שמדובר בעליה קרוב ל50%.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
גם מבחינה כלכלית כלל לא בטוח שמשתלם לגור בפריפריה.
אשה שהיתה עובדת במרכז ואינה עובדת בפריפריה, כבר מפסידה כסף.

התחבורה קשה ויקרה.

הרבה פעמים חייבים רכב, וזה דבר יקר. במרכז הרבה פעמים כלל לא צריכים רכב.
אשה שהיתה עובדת בפריפריה ואינה עובדת במרכז מפסידה גם על הדיור וגם על העבודה:unsure::unsure:

תחבורה שניתן לנסוע יום יום.
תחבורה שניתן לנסוע הלוך ושוב בלי מאמץ מיוחד.

סיפר לי אדם שגר בצפת שאשתו רצתה לעבוד ברכסים, אבל לא יכלה כי לא היה תחבורה נורמלית.
לא שייך לנסוע בצורה יום יומית למרכז.
תחבורה זה קריטי לפרנסה.

אכן אם עוד מבני המשפחה גרים שם אז הבעיה של הבדידות והעזרה פחות קיימת. לכן מי שרוצה לעבור לפריפריה, זה רק אם יש לו שם עוד משפחה, או שיעברו יחד.

היום כלל אין צורך לנסוע מק"ס לבני ברק לקניות.
אין שום השוואה בין הנסיעה מצפת לבני ברק, לנסיעה ממודיעין עילית לבני ברק.
אני מכירה אחד שרצה לנסוע מהמרכז למירון ויש רק פעם ביום, אז זה נקרא שאין תחבורה במרכז ????
לקחת כדוגמא את צפת ורכסים ממש משקף את המציאות
ב"ה הרבה אנשים השתחררו מהצימצום והחלו לחיות ( באופן כללי, מי שמחליט לגור במרכז ומשלם על כך ביוקר חשוב מאד שיהיה שלם עם עצמו ולא יחשוב כל הזמן למה הפריפריה כ"כ גרועה)

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
אז מה אתה מציע לגור בשכירות כל החיים, או לקנות חור של 2 חדרים בגודל של 38 מ"ר, ולחפש בסוכות איפה לישון, באותו מחיר של דירת 4 חדרים חדשה עם מעלית ומרפסת סוכה וחדר עגלות נורמלי בפריפריה .

וכעבור 10 שנים כשאנשים בהר יונה או מזרח עכו כבר יהיו לקראת הסוף לשלם את המשכנתא על הדירת 4 חדרים שלהם, עדיין תהיה תקוע עם חובות ובלי מקום למיטה לילד השביעי.

ובעוד 10 שנים בהר יונה יהיה הרבה יותר חנויות ועבודות ממודיעין עילית וזמן הנסיעה מעפולה וטבריה ועכו, זה פחות זמן ממודיעין עילית לבני ברק ששם יהיו כל הזקנים שאתה היום יכול לראות בתל אביב שפעם היה הריכוז החרדי הגדול.

ולגבי עבודות יש הרבה במרכז שמרוויחים פחות מאלה שגרים בפריפריה, נכון שהרוב מרוויח יותר, אבל זה לא כזה משמעותי בשקלול מחיר הדירה.

ולמה כדי לא להפסיד חס וחלילה בר מצווה של בן דוד שלישי במרכז?
מה יהיה בעתיד, אנחנו לא יודעים.
לכן
מי שנהנה בפריפריה ומוצא שם את מקומו, וודאי וודאי עדיף לו לגור שם.
מי שאינו נהנה שם, ועובר רק מסיבה כלכלית לקנות דירה יותר זולה.
לפעמים גם כסף הוא לא מרוויח ...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין ש4.5 מיליון ל50 מ"ר ב"כל המרכז" נשמע לכם הגיוני, ו2.1 ל110 מ"ר חדשה בבית שמש נשמע לא הגיוני.
ומספיק עם הטענה של התעסוקה, לפי זה רחוב ז'בוטינסקי בב"ב היה צריך להיות הכי יקר בציבור החרדי כי הוא הכי נגיש לתעסוקה, ולמעשה הוא הכי זול מכל הערים החרדיות!
רחוב זבוטינסקי הוא כביש ראשי, מה הקשר?
בבית שמש אין תעסוקה נורמלית זאת עובדה,
בתל אביב מרכז יש מקומות עבודה שמשלמים שכר גבוה מאוד ולכן יש שם ביקוש גבוה,
כתבתי כבר שאחת שגרה בבני ברק / פתח תקוה ויוצאת לעבודה מוקדם בבוקר ייקח לה רבע שעה נסיעה בעוד אחת שגרה בבית שמש תמטרך ליסוע למרכז שעתיים....
וגם אם זה ריאלי כשיש ילדים ועובדים במשרה מלאה זה לא ריאלי גם פעמיים בשבוע... אלא אם הבעל עוזב את הכולל כדי לשמור על הילדים....
ואגב דירת 4 חדרים בבני ברק עולה נכון להיום 2.4...

די

משתמש סופר מקצוען
רחוב זבוטינסקי הוא כביש ראשי, מה הקשר?
בבית שמש אין תעסוקה נורמלית זאת עובדה,
בתל אביב מרכז יש מקומות עבודה שמשלמים שכר גבוה מאוד ולכן יש שם ביקוש גבוה,
כתבתי כבר שאחת שגרה בבני ברק / פתח תקוה ויוצאת לעבודה מוקדם בבוקר ייקח לה רבע שעה נסיעה בעוד אחת שגרה בבית שמש תמטרך ליסוע למרכז שעתיים....
וגם אם זה ריאלי כשיש ילדים ועובדים במשרה מלאה זה לא ריאלי גם פעמיים בשבוע... אלא אם הבעל עוזב את הכולל כדי לשמור על הילדים....
ואגב דירת 4 חדרים בבני ברק עולה נכון להיום 2.4...
מעניין שכל הנידונים על מרכז/פריפריה או הנ"ל יוצאים מנקודת הנחה שרוב הציבור החרדי עובדים בהייטק וכד' שצריך את תל אביב, כאילו אף אחד לא עובד בהוראה או ניהול עסק עצמאי במיליון תחומים.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
יש רב אחד שבדרך כלל 'משגע' לכולם את השכל.
זה מעניין, כי אני מכיר עיר שנקראת מאד מרכזית, שיש בה רב אחד, ואסור שיהיו בה קווים לתל אביב, וסוגרים את המקוואות שעתיים לפני כניסת שבת, ואסור בה לאברכים ללכת למרכזי מפת"ח, ועוד...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין שכל הנידונים על מרכז/פריפריה או הנ"ל יוצאים מנקודת הנחה שרוב הציבור החרדי עובדים בהייטק וכד' שצריך את תל אביב, כאילו אף אחד לא עובד בהוראה או ניהול עסק עצמאי במיליון תחומים.
רוב מסיימות הסמינרים כיום לא עובדות בהוראה, בשאר המקצועות יש פער, בהייטק הוא קיצוני יותר.
וכיום 30 אחוז ממסימות הסמינרים מתכנתות...

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
זה מעניין, כי אני מכיר עיר שנקראת מאד מרכזית, שיש בה רב אחד, ואסור שיהיו בה קווים לתל אביב, וסוגרים את המקוואות שעתיים לפני כניסת שבת, ואסור בה לאברכים ללכת למרכזי מפת"ח, ועוד...
רק אני לא לא הבנתי על איפה מדובר
עיר ליטאית?

א.פ.ב.

משתמש פעיל
ארנון אני במקצועי דמוגרף שזה לספור יהודים וערבים כל היום.
בעפולה יש יותר מ1000 משפחות ערביות . רובם בכלל לא נרשמים.
מאיפה אתה לוקח את זה ?
התמיהה גדלה עוד יותר אחרי ההדגשה שהם לא רשומים - לפי זה אני מבין שיש לך מידע סודי...
לגבי מועדון של ערבים בעפולה . פשוט תעשה גוגל
נו נו
זה שאיזה ערבי פתח איזה עסק לילי בעפולה וקורא לחברים שלו מהאזור - זה אמנם משרת את הצעקנים של עפולה אבל לא יותר מזה
לצערי הרב המדינה שיווקה יותר מידי דירות בעפולה וחלקם לא נמכרו אז ערבים רוכשים שם.
איפה זה ? - אני עכשיו הולך לקנות שם

לענייננו
זה לא ממש משנה אם יש ערבים או אין ולא משנה לי אם זה עפולה או עיר אחרת
פשוט בעפולה אני מכיר את הנתונים וזה קצת צורם שיש הודעות עם נתונים לא נכונים זה הכל...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הציבור החרדי בפריפריה כבר מספיק גדול בשביל שיהוה כח - למשל לקראת הבחירות הבאות - אם נציגנו בעיריות ובכנסת לא מעיפים מבט לעבר הפריפריה (דהיינו הר של בעיות לאזרח החרדי הפשוט) חוץ מסיורים וקצת עזרה למוסדות זה אמור להתבטא באיזשהו מקום...
אתה לא תהיה זה שתכריז לפני הבחירות: נכון שזה וזה וזה, אבל עכשיו זה שעת השמד, וחייבים להצביע להם?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ביום שבפריפריה יתחילו להתמודד עם הבעיות ויפסיקו עם 'התעמולה' שאצלם הכל נהדר ואין שום חסרונות.
אז יתחילו לנסות ולהתמודד עם הבעיות ...
ביום שבמרכז יבינו שרוב האנשים בפריפריה לא עוסקים בתעמולה, אלא פשוט נהנים מהחיים השקטים והרגועים שלהם - הם יפסיקו לנסות להשתיק את הדאגה המכרסמת בהם על המשכנתא שאוכלת להם את המשכורת, במחשבה על כל החסרונות שיש בפריפריה.

אברך פשוט

משתמש צעיר
לא רק זה גם נוף הגליל הותיקה מתחרדת בקצב מואץ . כאחד שרואה את הדברים בשטח . יש משפחות ערביות שבורחות מהעיר לעפולה בגלל שחרדים או דתיים לאומים רכשו להם דירות בבניין.
צריך להבין נוף הגליל לפני 6 שנים 1% חרדים . בבחירות האחרונות 10% וכנראה עם האיכלוסים של ברסלב ובעלזא ותולדות נגיע ל15% בעזר השם
בסופו של דבר הר יונה תהפוך למטרופולין החרדי הכינגדול בצפון .
רק תראו את כמות עתודות הקרקע שיש לנוף הגליל.
צפה בקובץ המצורף 1146725
רק למען ההשואה
בבחירות האחרונות בנוף הגליל 4000 קולות לרשימה המשותפת ו400 קולות ליהדות התורה [ערבים פי 10 מיהדות התורה] , בעפולה 30 קולות בלבד למשותפת ו1200 קולות ליהדות התורה [יהדות התורה פי 40 מהרשימה הערבית]

360 מעלות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רק למען ההשואה
בבחירות האחרונות בנוף הגליל 4000 קולות לרשימה המשותפת ו400 קולות ליהדות התורה [ערבים פי 10 מיהדות התורה] ,
צריך להבין נוף הגליל לפני 6 שנים 1% חרדים . בבחירות האחרונות 10%

מי לא מדייק בפרטים?
פשוט שני הנתונים סותרים

360 מעלות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי

רק אני לא לא הבנתי על איפה מדובר
עיר ליטאית?
התכוונו לעיירה

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
רק למען ההשואה
בבחירות האחרונות בנוף הגליל 4000 קולות לרשימה המשותפת ו400 קולות ליהדות התורה [ערבים פי 10 מיהדות התורה] , בעפולה 30 קולות בלבד למשותפת ו1200 קולות ליהדות התורה [יהדות התורה פי 40 מהרשימה הערבית]
הערבים ה"קנאים" לא מצביעים בבחירות.

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
לא קרוב ......
אלא בדיוק .
צודק.

גם בויכוח מותר לכבד את השני...
ולא חייבים לצאת 1-0, 0.9 - 0.1 גם טוב...

בתכליס הרב רוזנבלט הוא עו"ד והוא כותב נתונים שהוא מכיר, לעמות זאת המחירים המטורפים האלו בבי"ש אם אני לא טועה מדובר בדירות מקבלן. ולצערי הרב אין כמעט אנשים בציבור שלנו שלוקחים עו"ד לייצג אותם מול הקבלן, או אפי' לפחות ייעוץ מקצועי, כמו שבמשכנתא הציבור כבר הפנים את חשיבותו של היועץ משכנתא.

אני רוצה לספר לכם סיפור טרי, לפני חודש ראיתי הצעה קורצת במיוחד, והתקשרתי למתווך לשמוע פרטים. אמרתי לו מעניין אותי משהו אחד, ואני רוצה שתענה לי על זה תשובה ברורה:
מה אני מתחייב אליך, ומה אתה מתחייב אלי?
תשובתו היה איך לא, אתה מוזמן אלי לפגישה...

ומה היה, אחרי שבועיים הבן אדם מתקשר אלי שהמסמכים מוכנים...
מה זה אומר? מי שרוצה דירה כולל פרים עזים ותרנגולים, יקבל, יש מספיק לכולם.
מי שהוא מספיק חכם ללכת לאנשי מקצוע מתאימים, ואפי' הוא מצליח להוציא רק עז אחד ואולי עוד איזה תרנגול, הוא עדיין חוסך הרבה מאד כסף.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה