איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
240 כולל מרפסות. תקשיב להמשך הסיפור אחר תתווכח איתי כי המסר פה חשוב ולא המטרים המדוייקים:

האברך הביא אישור מחברת הייטק שאשתו מקבלת איזה ארבעים אלף לחודש, וקיבל את המשכנתא. (הייתי בטוח אז שזה זיוף או קומבינה, אבל אחרי שנחשפתי כאן בפורום שיש אכן דברים כאלו אז לך תדע אולי היה אמיתי, על כל פנים הבנק כן האמין וזה מה שחשוב)

שאלתי אותו איך תשלם 11 אלף לחודש? והוא ענה שהדירה תפוצל וכך השוכרים ישלמו עבורו את המשכנתא והוא ילך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

גאון.
יודעת על עוד מישהו שעשה את אותו שטיק בבי"ש. זכה בוילת ענק וכבר בשלב הבניה תכנן את זה ל-2 משפחות.
מה שהוא לא תכנן, זה שעליזה בלוך תעלה על זה ותקפיא לו את הבניה. כעת הם תקועים...

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
וברוב הפעמים לא,
מי שגר עם ערבי בבניין (ואפי' ברחוב) יודע מה המשמעות הם משתלטים לך על כל המרחב הציבורי עד פתח הבית שלך ממלאים אותו בגרוטאות אשפה וסירחון נורא - גבול הבית הפרטי שלהם מסתיים בחצר של הבניין או בעצם אין גבול - חמולות חמולות עולות ויורדות - תוסיף לזה את הגנבות מכל האזור כל דבר טוב שנשאר בחוץ נעלם... ושרק תעיז לצייץ מילה מייד אתה נהפך למטרה...
כנראה שאתה לא מכיר מה שקורה בערים החרדיות.
גם שם יש לך כאלה שעושים מה שבא להם, אם זה מסיבות עד אמצע הלילה או שגונבים לך את הגג, ובונוס חודשיים חציבות מצאת החמה עד צאת הנשמה עם דברים שנעלמים בכל האזור במהלך הבנייה, או שפתאום כל הקרמיקות באמבטיה נופלות לך כתוצאה מהחציבות (סיפור אמיתי), ולך תוכיח שזה קרה כתוצאה מהחציבות, וחדר עגלות שאין מקום בשל הדיירים החדשים.

ועוד משלם על התענוג זה כל חודש 5000 ש"ח יותר ל30 שנה.

נערך לאחרונה ב:

א.פ.ב.

משתמש פעיל
כנראה שאתה לא מכיר מה שקורה בערים החרדיות.
גם שם יש לך כאלה שעושים מה שבא להם, אם זה מסיבות עד אמצע הלילה או שגונבים לך את הגג, ובונוס חודשיים חציבות מצאת החמה עד צאת הנשמה עם דברים שנעלמים בכל האזור במהלך הבנייה, או שפתאום כל הקרמיקות באמבטיה נופלות לך כתוצאה מהחציבות (סיפור אמיתי), ולך תוכיח שזה קרה כתוצאה מהחציבות, וחדר עגלות שאין מקום בשל הדיירים החדשים.

ועוד משלם על התענוג זה כל חודש עוד 5000 ש"ח ל30 שנה.
השוואה מצויינת, חחח

אפי' שאני תומך נלהב בהתיישבות החרדית בפריפריה, המטרה אינה מקדשת את האמצעים ואנשים צריכים לדעת לקראת מה הם הולכים בלי סיפורי בדיות אלף ולילה, יש המון מעלות בפריפריה ויש גם המון קשיים תחבורה עסקים בעיות בעירייה לדוג' ועוד ועוד, ובמקום לנסות לצייר את הפריפריה כמקום מושלם ושאין בעיות עדיף להתמקד בלמצוא פתרונות לבעיות (כמו לחץ על נציגי ציבור וכדו') ויש אין ספור פתרונות, פתרונות יגיעו רק כשיציפו את הבעיות ולא יצניעו אותם, הציבור החרדי בפריפריה כבר מספיק גדול בשביל שיהוה כח - למשל לקראת הבחירות הבאות - אם נציגנו בעיריות ובכנסת לא מעיפים מבט לעבר הפריפריה (דהיינו הר של בעיות לאזרח החרדי הפשוט) חוץ מסיורים וקצת עזרה למוסדות זה אמור להתבטא באיזשהו מקום...

נערך לאחרונה ב:

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
השוואה מצויינת, חחח

אפי' שאני תומך נלהב בהתיישבות החרדית בפריפריה, המטרה אינה מקדשת את האמצעים ואנשים צריכים לדעת לקראת מה הם הולכים בלי סיפורי בדיות אלף ולילה,
כבר היום יש המון שגרים עם הבני דודים ולא שמענו מהם סיפורים, זה לא אומר שאין אבל הסיפורים שהבאתי מהמרכז את זה כל אחד מכיר.

אז להיכן בפריפריה אתה ממליץ ללכת?

יש המון מעלות בפריפריה ויש גם המון קשיים תחבורה עסקים בעיות בעירייה לדוג' ועוד ועוד, ובמקום לנסות לצייר את הפריפריה כמקום מושלם ושאין בעיות עדיף להתמקד בלמצוא פתרונות לבעיות (כמו לחץ על נציגי ציבור וכדו') ויש אין ספור פתרונות, הציבור החרדי בפריפריה כבר מספיק גדול בשביל שיהוה כח - למשל לקראת הבחירות הבאות - אם נציגנו בעיריות ובכנסת לא מעיפים מבט לעבר הפריפריה (דהיינו הר של בעיות לאזרח החרדי הפשוט) חוץ מסיורים וקצת עזרה למוסדות זה אמור להתבטא באיזשהו מקום...
יש את המשרד לפריפריה חברתית שדואג לעשירים במרכז.
אולי כדאי לפתוח אשכול נפרד בשם פריפריה שיציפו שם את כל הבעיות פרנסה תחבורה...

ברכון

משתמש מקצוען
אני כעו"ד ראש קטן, זה לא העסק שלי לבדוק את אמיתות המסמכים. רק אמרתי שכאן בפורום היה לי וויכוח ואנשים טענו שיש הרבה בנות אצלינו שמרוויחות עשרות אלפי שקלים, הן קונות דירה להשקעה ככה מהצד בלי מס רכישה ובלי להתחנן להורים או לסחוט אותם. עשיתי כמה חוזים כאלו בחודשים האחרונים וזה מדהים.
מסכימה,
אבל עדיין למרות כל הסיפורים הפנטסטים - ויש הרבה כאלו.
בחורה בת 20 , לא מרוויחה 40K, ואני מהתחום..(ומודעת למה שקורה)

ואם תגיד תמיד יש יוצאי דופן.
אז אני מסכימה, אבל גם להרוויח 40K , וגם לזכות בדירה כזו ברמת שלמה..
זה נשמע כמו לזכות בלוטו פעמיים.....

אבל אכן , כמו שכתבו כאן יש משכורות יפהיפיות בתחום, וזה מצד אחד טוב..
מצד שני מעודד אינפלציה, וטיסה של מחירי הדיור.....

מעניין אותי רק למי הם הגישו את החוזה של ה40K, ומי קנה את הלוקש הזה... (בלי לראות עובר ושב... או שגם בעובר ושב הם זייפו..)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מסכימה,
אבל עדיין למרות כל הסיפורים הפנטסטים - ויש הרבה כאלו.
בחורה בת 20 , לא מרוויחה 40K, ואני מהתחום..(ומודעת למה שקורה)

ואם תגיד תמיד יש יוצאי דופן.
אז אני מסכימה, אבל גם להרוויח 40K , וגם לזכות בדירה כזו ברמת שלמה..
זה נשמע כמו לזכות בלוטו פעמיים.....

אבל אכן , כמו שכתבו כאן יש משכורות יפהיפיות בתחום, וזה מצד אחד טוב..
מצד שני מעודד אינפלציה, וטיסה של מחירי הדיור.....

מעניין אותי רק למי הם הגישו את החוזה של ה40K, ומי קנה את הלוקש הזה... (בלי לראות עובר ושב... או שגם בעובר ושב הם זייפו..)
בחורה בת 20 יכולה להרויח הכי הרבה 25,
בחורה בת 22 יכולה כבר להרויח 35
וזה כמובן המקסימום.... הרוב לא שם
וגם המשכורת בנטו רחוקה מאוד מהברוטו...
30 ברוטו = 17 נטו...

נערך לאחרונה ב:
כבר היום יש המון שגרים עם הבני דודים ולא שמענו מהם סיפורים, זה לא אומר שאין אבל הסיפורים שהבאתי מהמרכז את זה כל אחד מכיר.

אז להיכן בפריפריה אתה ממליץ ללכת?

יש את המשרד לפריפריה חברתית שדואג לעשירים במרכז.
אולי כדאי לפתוח אשכול נפרד בשם פריפריה שיציפו שם את כל הבעיות פרנסה תחבורה...
לסכם ולשלוח לח''כים!
בתקוה שיזיזו משהו...

LO

משתמש פעיל
המחירים בהר יונה טסים במהירות.

השבוע עשיתי חוזה על דופלקס בכמעט 1.1

לפני חצי שנה זה היה פחות ממיליון.
זהממש לא עליה מהירה.
בהרבה מקומות בארץ היתה עליה משעותית יותר בתקופה הזו, בשנה האחרונה היתה עליה מטורפת בכל שוק הדיור.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בבית שמש המחירים קפצו ב50 אחוז תוך שנתיים
דירת 4 חדרים שעלתה 1,400000 לפני שנתיים נמכרה ב2,100,000!!! - רמה ד
לי זה נראה בועה אבל נראה שאני טועה...

ברכון

משתמש מקצוען
זהממש לא עליה מהירה.
בהרבה מקומות בארץ היתה עליה משעותית יותר בתקופה הזו, בשנה האחרונה היתה עליה מטורפת בכל שוק הדיור.
הי,
עליה נמדדת באחוזים !!!(גם בהמל"ס)
-לא בכמה כסף היא עלתה, ואם דירה עלתה פחוות ממיליון, וכעת היא עולה 1.1M זו עליה מכובדת..
בממוצע בשנה האחרונה עלה ב16% ..
וזה ממוצע!!
בתל אביב עלה הרבה יותר יותר מהמוצע, ויש ערים שהיתה אפילו ירידה קטנה,
בשביל הר יונה - עיר נידחת בצפון (אל תזרקו עלי עגבניות, ככה היא נחשבת יחסית לערים המרכז)
זו עליה ממש ממש יפה!!!!

(שמעתי מאחד בעבודתי - בחור חילוני , שדירה מקולפת בתל אביב - במיקום טוב, אבל ישנה ממש וזקוקה לשיפוץ דחוף,
עלתה לחבר שלו 4.5 מליון!!!! ל48 מטר דירה....)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הי,
עליה נמדדת באחוזים !!!(גם בהמל"ס)
-לא בכמה כסף היא עלתה, ואם דירה עלתה פחוות ממיליון, וכעת היא עולה 1.1M זו עליה מכובדת..
בממוצע בשנה האחרונה עלה ב16% ..
וזה ממוצע!!
בתל אביב עלה הרבה יותר יותר מהמוצע, ויש ערים שהיתה אפילו ירידה קטנה,
בשביל הר יונה - עיר נידחת בצפון (אל תזרקו עלי עגבניות, ככה היא נחשבת יחסית לערים המרכז)
זו עליה ממש ממש יפה!!!!

(שמעתי מאחד בעבודתי - בחור חילוני , שדירה מקולפת בתל אביב - במיקום טוב, אבל ישנה ממש וזקוקה לשיפוץ דחוף,
עלתה לחבר שלו 4.5 מליון!!!! ל48 מטר דירה....)
זה מה שיקרה עוד כמה שנים בכל המרכז...

ברכון

משתמש מקצוען
זה מה שיקרה עוד כמה שנים בכל המרכז...
אכן, במוקדם או במאוחר.. זה מה שעומד לקרות....
מה יעשו כל האברכים שקנו בפרוטותיהם האחרונות, נכס שני בדרום ובצפון- כדי לחתן את בנותיהם?

לא מצליחה לעשות ספוילר: בל הם ימכרו את דיורותיהם ויעברו יחד עם בנותיהם לצפון/דרום...)

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
השוואה מצויינת, חחח

אפי' שאני תומך נלהב בהתיישבות החרדית בפריפריה, המטרה אינה מקדשת את האמצעים ואנשים צריכים לדעת לקראת מה הם הולכים בלי סיפורי בדיות אלף ולילה, יש המון מעלות בפריפריה ויש גם המון קשיים תחבורה עסקים בעיות בעירייה לדוג' ועוד ועוד, ובמקום לנסות לצייר את הפריפריה כמקום מושלם ושאין בעיות עדיף להתמקד בלמצוא פתרונות לבעיות (כמו לחץ על נציגי ציבור וכדו') ויש אין ספור פתרונות, פתרונות יגיעו רק כשיציפו את הבעיות ולא יצניעו אותם, הציבור החרדי בפריפריה כבר מספיק גדול בשביל שיהוה כח - למשל לקראת הבחירות הבאות - אם נציגנו בעיריות ובכנסת לא מעיפים מבט לעבר הפריפריה (דהיינו הר של בעיות לאזרח החרדי הפשוט) חוץ מסיורים וקצת עזרה למוסדות זה אמור להתבטא באיזשהו מקום...
ביום שבפריפריה יתחילו להתמודד עם הבעיות ויפסיקו עם 'התעמולה' שאצלם הכל נהדר ואין שום חסרונות.
אז יתחילו לנסות ולהתמודד עם הבעיות ...

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אמרת שהוא היה פחות מגיל 20.

אז אשתו אמורה להיות גם כן באזור הגיל הזה

המסקנה: הוא זייף את התלוש משכורת..

אבל שיהי לו לחיים ארוכים טובים ולשלום....

תקרא טוב מה שהוא כותב

240 כולל מרפסות. תקשיב להמשך הסיפור אחר תתווכח איתי כי המסר פה חשוב ולא המטרים המדוייקים:

האברך הביא אישור מחברת הייטק שאשתו מקבלת איזה ארבעים אלף לחודש, וקיבל את המשכנתא. (הייתי בטוח אז שזה זיוף או קומבינה, אבל אחרי שנחשפתי כאן בפורום שיש אכן דברים כאלו אז לך תדע אולי היה אמיתי, על כל פנים הבנק כן האמין וזה מה שחשוב)

שאלתי אותו איך תשלם 11 אלף לחודש? והוא ענה שהדירה תפוצל וכך השוכרים ישלמו עבורו את המשכנתא והוא ילך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

גאון.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה