איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

אפשר לתקן

משתמש פעיל
לא לכל חסרי הדיור יש הון עצמי... אם היה להם הם לא היו גרים בשכירות...
בפועל אין הרבה דירות שנשארות אצל הקבלנים... אם המשקיעים היו יוצאים מהשוק הדירות היו נקנות ע"י חסרי דיור, אולי המחיר היה יורד קצת עד שיתאים ליכולת של חסרי הדיור
 

לחיות באושר

משתמש צעיר
דירה שלא נקנית על ידי משקיעים נקנית על ידי חסרי דיור, ואז הם יוצאים משוק השכירות, והדבר מקטין את הביקוש לשכירות ומביא לירידת מחירי השכירות
נניח שיש מחסור של הרבה דירות לקניה, ולא היה מחסור בדירות לשכירות בגלל שהיו גם הרבה משקיעים, ברגע שאת אותם דירות שיש כרגע בשוק מפנים לחסרי דיור אז אמנם יש קצת פחות מחסור בדירות לקניה, אבל מי שרוצה דווקא לשכור מגלה פתאום שנהיה גם מחסור בדירות להשכרה וכך מחירי השכירות גם עולים.
 

אפשר לתקן

משתמש פעיל
נניח שיש מחסור של הרבה דירות לקניה, ולא היה מחסור בדירות לשכירות בגלל שהיו גם הרבה משקיעים, ברגע שאת אותם דירות שיש כרגע בשוק מפנים לחסרי דיור אז אמנם יש קצת פחות מחסור בדירות לקניה, אבל מי שרוצה דווקא לשכור מגלה פתאום שנהיה גם מחסור בדירות להשכרה וכך מחירי השכירות גם עולים.
נדבר במספרים

נניח יש 1000 דירות להשכרה שנמצאים בבעלות משקיעים, וכרגע הם מאוכלסים ע"י 1000 חסרי דיור

אם 500 מהמשקיעים ימכרו את הדירות ל500 חסרי דיור, נשארנו עם 500 דירות להשכרה ו500 חסרי דיור,

לא?
 

לחיות באושר

משתמש צעיר
נדבר במספרים

נניח יש 1000 דירות להשכרה שנמצאים בבעלות משקיעים, וכרגע הם מאוכלסים ע"י 1000 חסרי דיור

אם 500 מהמשקיעים ימכרו את הדירות ל500 חסרי דיור, נשארנו עם 500 דירות להשכרה ו500 חסרי דיור,

לא?
זה נראה נכון, אבל במציאות אין כזאת קורלציה בין המספרים האלו.
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מבתוכו
אני יכולה לומר שיש לחץ גדול אצל יזמים וקבלנים ששמו מחירים לא הגיונים על קרקעות.
מצד שני גם מחירי הבניה יתייקרו בטירוף....
הבעיה היא שבעלי קרקעות עדיין מוכרים את השטח ביוקר
וכעת קבלנים לא קונים קרקעות מה שיגרור שוב פעם למחסור בדירות...
 

מרחבית

משתמש מקצוען
(כתבתי באשכול אחר שעסק במימון דירות בציבור הליטאי):
"במקום לעסוק בבעיה העיקרית שהיא יוקר הדירות, עוסקים במריבות בינינו. מתארת לעצמי את האחראים מלמעלה מחככים ידיים בהנאה עם המיסים העצומים שמקבלים מכל דירה חדשה ומכל אי שחרור קרקעות, ואומרים: ישחקו הנערים לפנינו. שימשיכו לריב ביניהם מי יממן לנו את הסיפור הזה".

ראו כעת את הציטוט הבא שהתפרסם (מתוך הכתבה לעיל שהובאה):
"מנכ"ל ההתאחדות, אמנון מרחב ציין שאשתקד הגיעו הכנסות המדינה ממכירת קרקע, מיסים והיטלים לשיא כל הזמנים בהיקף של 74 מיליארד שקל. לאחר זינוק שנתי במחירי הקרקע של רמ"י (רשת מקרקעי ישראל) של בין 80% ל-200% במרכז".
 

מרחבית

משתמש מקצוען
ועוד מאותה כתבה:
"סגן נשיא ההתאחדות ויו"ר אגף יזמות ובניה בה, חיים פייגלין התייחס לאמירות של הימים האחרונים של בכירים בממשלה אשר טענו כי אין מחסור בדירות בישראל, "אנחנו שומעים שוב ושוב על זינוק בשיווקי הקרקעות אבל שוב ושוב נוכחים לדעת בסיכום השנתי שהמדינה מוכרת בערך 40% פחות מההצהרות על שיווקי קרקע. בשטח - הפער בין תוספת משקי הבית וגמר הבניה ממשיך לגדול ובשנים האחרונות הוא דגל בכ-10,000 דירות בשנה".
 

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא,לא הבנתי למה משפחה במרכז עם עבודה טובה ליד הבית
כולל טוב לבעל ועוד כל מיני נתונים
צריכה לארוז את מטלטליה ולנדוד צפונה או דרומה
לחפש עבודה חדשה בתנאים אולי פחות טובים או במקרה השני לא למצוא עבודה כלל
כנ”ל עם כולל
רק כי מישו פה חושב

כנראה התכוונו רק למי שאין עבודה טובה ליד הבית וכו'
יש גם כאלו במרכז

אני בררתי ויש ערים בפריפריה שהשכר יותר נמוך וגם צריך רכב צמוד
ככה שמבחינה כספית זה לא הכי משתלם

יש כך ויש כך, אי אפשר לומר על זה משהו גורף.
מה שכן גורף הא הפער בשכירות כשהמשפחה גדלה,
ואז כבר קשה לעבור

באופן כללי החיים שלרוב לא צמודה לבית..
אמרה לי את זה חברה מהצפון
בסופו של יום זה עולה לה אותו דבר..
אף אחד לא ביקש ולא מחייב את מי שמרויח טוב במרכז לעבור לשום מקום וגם לא לקרוא את האשכול הזה ..
תשבו בבית ותהנו מזה שאתם גרים במרכז מפרגן לכם מכל הלב


מבקשים ממכם רק דבר אחד קטן אל תפריעו במתכוין או שלא במתכוין (כן גם עם זה דורש טיפה הקרבה עצמית של קצת נוחות)לאנשים שרוצים לפתח עיר חדשה

וכן ויתרו מעצמם למען עצמם וגם למען אחרים תשתדלו לתת כתף זה הכל לא להשכיר דירות לאינשי דלא מעלי ולא להשכיר לערבים ועוד ועוד ..(רשימה מלאה למתענינים באישי..)
כי זה בהחלט הורס אני רק יצרף פה את המכתב של רבני בית שמש בענין שגם שם משקיעים השכירו דירות לכאלו אנשים למרות שלדעתי לא צריך שרב יגיד את זה כי ההגיון אומר שזה עולה אבל אני רואה שיש אנשים שבהחלט לא מבינים את זה מעצמם ..
מכתב רבני בית שמש.jpeg


וזה נכון לא רק לבית שמש אלא כל מקום חדש שזקוק לתמיכה ציבורית בנושא כי אם המשקיעים לא יתנו כתף בענין למרות שזה קשה אז איך נצליח להגיע למקומות חדשים ????
 

האברך ממיר

משתמש מקצוען
שימו לב
אומנם זה אשכול הכי מעניין
אבל זה לא אומר שצריך להכניס נושאים שלא לשמם נתכנסנו נא להשתדל להקפיד על כך.
בהחלט רק הגבתי ..
( שכחתי שרק על לוד מותר להמליץ פה בפורום..)
הייתי אומר שההודעה לא כוונה לעניין חריש וכל נושא אחר הנוגע לדיור, אלא לפוסט שנכתב בדף הקודם. נושא שלא קושר לא במישרין ולא בעקיפין לנושא האשכול.
 

כמו הרוח

משתמש מקצוען
בהחלט רק הגבתי ..
( שכחתי שרק על לוד מותר להמליץ פה בפורום..)
אני מבינה שיש כאן כאלו שלקחו את זה אישית....
אבל סה"כ התכוונתי שיש אשכול לכל נושא
נגיד נושא הלכות שכנים במ"ע וכו
וחבל שמערבבים נושא בתוך נושא
בתקווה להבנה
 

ש.ה.ע.

משתמש פעיל
אחרי כל מה שנכתב פה עד עכשיו כולל עליית הריביות אתמול שווה לקנות דירה להשקעה עכשיו ?
 
D

Deleted member 64624

אורח
זה דבר עצוב לקרוא באתרי הכלכלה,
כל כתבה שנייה מדברת על מיתון/אינפלציה/עליות ריבית/פיטורים בהייטק....

אני חושש שכל המטרה של תכנית דירה בהנחה מטרתה דווקא לעזור לקבלנים
ולהסוות את ירידות המחירים במסווה של "הנחה",
כי גם ללא שום תכנית ממשלתית מחירי הדיור כהיום לא ריאליים במצב של עליות ריבית בשילוב מיתון.
 

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

עסקת חבילה היסטורית שתחסל את משבר הדיור​

התאחדות הקבלנים בוני הארץ מציגה תוכנית שבה הממשלה, הקבלנים והעיריות יתרמו כל אחד את חלקו כדי להקפיא את מחירי הדירות והבירוקרטיה. המטרה: 100 אלף דירות חדשות בשנה שיסגרו את המחסור בדירות בתוך 5 שנים ויעצרו את טירוף המחירים​

קובי עוזיאלי | כלכלי16.6.2022 | 09:54

6c30e221395689ccb4d1.jpg
העיר חריש | צילום: פלאש 90
התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הארגון היציג של קבלני הבניין והתשתיות של ישראל חושף תוכנית ל"עסקת חבילה" היסטורית בשוק הדיור והתשתיות הישראלי. ההתאחדות קוראת היום לממשלה ולשלטון המקומי לחתום על העסקה שתאפשר להערכתה לחסל את משבר הדיור והתשתיות בישראל בתוך 5 שנים בלבד. לשם הצלחת העסקה יהיה על שלושת הזרועות המובילות את התכנון והבנייה בישראל לשלב ידיים ולהירתם לביצוע תוכנית חומש שתאפשר האצה של הבניה והגדלת היצע הדירות.
במסיבת עיתונאים שפתחה את כנס התאחדות הקבלנים השנתי באילת, מסר נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ויו"ר הקרן לעידוד ופתוח ענף הבנייה, ראול סרוגו כי "התפיסה שמובילות ממשלות ישראל בזו אחר זו, לפיה, פעולות להפחתת הביקוש לדירות יטפלו במשבר הדיור, צריכה לעבור מהעולם מיד. הדרך לפתרון המשבר היא בהגדלת ההיצע ועצירת עליות מחירי הקרקעות. ההסכם ההיסטורי שאנו מציעים יאפשר לחסל את המשבר הזה תוך מספר שנים. אני קורא לשותפים בממשלה, לכנסת ולשלטון המקומי, שימו בצד את האגו ועזרו לנו למנוע קטסטרופה כלכלית בשנים הבאות".
על פי ההצעה של ההתאחדות, הממשלה תתחייב לשיווק מיידי (עד סוף 2022) של הקרקע המתוכננת במלאי של רשות מקרקעי ישראל של 300 אלף יח״ד עם יעד להשלמת העסקאות מכירת קרקעות להקמת 100 אלף יחידות דיור בכל שנה, בשנים 2023-2025. כמו כן יהיה עליה לבצע תכנון של שלושה מטרופולינים חדשים ולתמרץ בהטבות מס (TAX CREDIT) קבלנים שיבנו התחדשות עירונית בפריפריה.
ההצעה כוללת החלטת ממשלה על הקפאת מחירי הקרקעות של המדינה על ערכי 2019. כמו כן, על ממשלה יהיה למכור את הקרקע ולהטיל היטלי פיתוח על היזמים והקבלנים בפריסת תשלומים של 3 שנים. במסגרת זו, דורשת ההתאחדות מהממשלה לאשר ביצוע "רישוי עצמי" כלומר, הוצאת היתר בניה על ידי אדריכל פרטי לכל סוגי הבניה למגורים, כדי לקצר בשנתיים בממוצע את הבנייה. הקבלנים ידרשו גם להפוך את התכנון של בניינים ל"נפחי "עם חופש בתכנון פנים הבניין וחלוקה לדירות.
8dcfaf83f6bcd528b069.jpg
אתר בנייה. צילום: גילי יערי, פלאש 90.

עוד על פי התוכנית - תקצה הממשלה 5 מיליארד שקל בשנה לרשויות מקומיות לטובת תשתיות תומכות מגורים, בהתאם לעמידת הרשויות ביעדי אישורי היתרי הבנייה. הסבסוד יהיה בסכום של 50 אלף שקל ליחידת דיור. מדובר בסך הכל בכ-5% בלבד של השקעה חוזרת מההכנסה הצפויה לממשלה מהענף, שתגיע לכ-100 מיליארד שקל בשנה, לאור הזינוק הצפוי בהיקפי הבנייה. במקביל על הממשלה יהיה לתקצב הגדלת תקני כוח אדם ותוספת שכר לצוותי רישוי ברשויות המקומיות. העסקה תכלול התחייבות הממשלה להצמדת כל חוזי הביצוע והתשתית של המדינה משנת 2020 למדדי התשומות השונים לפי תחום הבנייה.
ההתאחדות דורשת כי החבילה תכלול גם רשת ביטחון של הבטחה לרכש דירות על ידי הממשלה אם יהיו כאלה שלא ימכרו – כדי להעבירן לדיור הציבורי ודיור להשכרה ארוכת טווח. כמו כן, דורשת ההתאחדות הבטחה בחקיקה של המשכיות התנאים גם כשמתחלפת ממשלה.
הקבלנים סבורים כי כדי לייצר את התנאים להצלחת התוכנית על הממשלה להגדיל את מספר העובדים הזרים והפלשתינים בענף, בהתאם למודל שקבע הטכניון.
כמו כן, הקבלנים דורשים כי הממשלה תגדיל את ההשקעה בתשתיות לרמה שמקובלת במדינות ה-OECD עם תוספת של 40 מיליארד שקל לשנה והגדלת פעילות פרטית בשיטת PPP וכי הממשלה תמנע מצעדי רגולציה החדשים בתחום הבנייה עד לשנת 2025.
בהתאחדות אומרים כי צעדים משלימים שנדרשים להצלחת העסקה במשק יהיו אישור חלופת שקד לתמ"א 38 עד לגמר המושב הנוכחי של הכנסת או לחילופין, הארכת תמ״א 38 עד שנת סוף שנת 2025 בהחלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה, שתתקבל לא יאוחר מסיום מושב הנוכחי של הכנסת.
הקבלנים יתחייבו להקפיא את המחירים
עסקת חבילה לטיפול במשבר הדיור שמציעה התאחדות הקבלנים בוני הארץ תכלול גם שורת פעולות שלהם יתחייבו קבלני ישראל. הקבלנים שירכשו בשנים הקרובות קרקעות מדינה, כך מסבירים בהתאחדות, יחויבו לעמוד בתנאי עסקת החבילה.
לפי הצעת ההתאחדות, הענף יתחייב להגיע להתחלות בניה של 120 אלף יחידות דיור בשנה. הקבלנים יתחייבו למכור דירות לזכאי משרד הבינוי והשיכון במחירי 2019, בתוספת הצמדת רכיבי מדד תשומות הבניה, ללא עלות קרקע. התחייבות זו כפופה על פי הקבלנים להבנה כי לא תקוים בעסקאות התחדשות עירונית וקומבינציה ובכפוף לחקיקה בנושא שתסדיר את אי התחרות בתחום. עוד יתחייבו הקבלנים לקצר את זמני ביצוע הבנייה, בכפוף לחיוב גופים מאשרים את היתרי הבנייה והאכלוס לעמוד בסד זמנים קבוע.
07277cfa1317fec614ca.jpg
צילום אווירי של קרית ספר | צילום: גידי אבינרי, פלאש 90.

"עסקת החבילה" שמציעה התאחדות הקבלנים בוני הארץ כוללת גם התחייבות של השלטון המקומי לאשר שחובת הרשויות המקומיות תהיה לאשר רישוי עצמי לכל סוגי הבניינים. העיריות יצטרכו להגדיל דרמטית את מספר בודקי ומאשרי תוכניות הבנייה והיתרי הבנייה ולעמוד ביעד של היתרים לבניית 100 אלף יחידות דיור בשנה, כנגד אותו תמריץ של 50 אלף שקל לדירה. למעשה על העיריות יהיה לשחרר מיידית 180 אלף יחידות דיור התקועות כיום בהליכי רישוי להיתר.
פתוח מ-60% מהשיווקי הקרקע מגיעים לשוק

"ישבתי לפני חצי שנה בוועדת הכספים והזהרתי, בניגוד לדברי נציגי הממשלה, כי אם יוכבד נטל המס על משקיעים בדירות, אנחנו עומדים לראות עליות מחירים חדות וזינוק בדמי השכירות בכל הארץ ולצערי צדקתי. רק זינוק בהיצע הדירות יביא שינוי. הנפגעים בינתיים הם לפני כל אחד אחר, בני ובנות השכבות החלשות שחלום הדירה וגם חלון הדירה להשכרה במקום בו רצו לגור, מתרחק", מסר נשיא ההתאחדות בכנס.
מנכ"ל ההתאחדות, אמנון מרחב ציין שאשתקד הגיעו הכנסות המדינה ממכירת קרקע, מיסים והיטלים לשיא כל הזמנים בהיקף של 74 מיליארד שקל. לאחר זינוק שנתי במחירי הקרקע של רמ"י של בין 80% ל-200% במרכז. גם שוק השכירות סובל מהמחסור. ברבעון הראשון של 2022 אנחנו רואים עליות של 4-6 אחוזים בדמי השכירות בכל הערים המבוקשות. אי אפשר לנתק את העליות בשכירות ממחירי הדירות". על שינוי "חוק המכר" אמר מרחב: "הממשלה מבקשת לחייב קבלנים לשלם קנסות על איחור במסירת דירה שלא בשליטתם. אבל הזמן לקבלת היתר הבניה בערים המרכזיות נא כבר בין 26 חודשים עד 50 חודשים. זמן הבניה עצמו ממשיך לזנק בשל העובדה שהמדינה עצמה לא מצליחה לייצר את תוספת העובדים שהיא עצמה קבעה שיש לייצר פה, ואם זה אל מספיק, הרי שבחמש השנים האחרונות הוסיפו הליכי הרישוי של חברת החשמל, כיבוי אש, והעיריות, 5.6 חודשים בממוצע לזמן הנדרש מתחילת הבניה של דירה ועד למסירתה".
סגן נשיא ההתאחדות ויו"ר אגף יזמות ובניה בה, חיים פייגלין התייחס לאמירות של הימים האחרונים של בכירים בממשלה אשר טענו כי אין מחסור בדירות בישראל, "אנחנו שומעים שוב ושוב על זינוק בשיווקי הקרקעות אבל שוב ושוב נוכחים לדעת בסיכום השנתי שהמדינה מוכרת בערך 40% פחות מההצהרות על שיווקי קרקע. בשטח - הפער בין תוספת משקי הבית וגמר הבניה ממשיך לגדול ובשנים האחרונות הוא דגל בכ-10,000 דירות בשנה. משקי הבית מוצאים פתרונות שונים אבל הלחץ הקבוע נותר. עובדתית, הפער המצטבר על פני שני העשורים האחרונים, על פי נתוני המדינה עצמה, דומה להיקפי הרישום המצטברים לתכנית מחיר למשתכן. אנחנו מדברים על מחסור של יותר מ-190 אלף דירות עכשיו". פייגלין אף ציין כי נרשמה בתקופת הקורונה האטה במסירת דירות לאור קשיים בירוקרטיים שיצרה המגפה.
עלות הבניה מממשיכה לזנק והמדינה מתעלמת
סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ויו"ר אגף המייצג את קבלני הביצוע, ניר ינושבסקי דיווח על המשך זינוק עלויות הבניה לאור הנעשה בעולם: "מדובר במצב הרסני בענף, לאור התעלמות המדינה מהצורך בתמיכה בו. ההתייקרות היא כמעט בכל התשומות וחשוב לומר שמדדי התשומות לא עודכנו שנים ולא משקפים כעת את ההרכב האמיתי של עלות הבנייה בפועל ולכן מציגים עליות נמוכות בהרבה ממה שקורה בשטח. בכל אופן גם למ"ס מציגה זינוק כפול מעליית מדד המחירים לצרכן מאז אפריל 2021. מדובר במחסור כלל עולמי בחומרים ומוצרים בתחום הבניה". ינושבסקי דיווח כי מדינות רבות בעולם כבר פרסמו מדיניות תומכת בענף הבניה והתשתיות שלהן. ומשלמות כמעט את כל ההתייקרות של עליות התקופה הזו.

סגן נשיא ההתאחדות ויו"ר אגף התשתיות שלה, צביקה דוד דיווח על כך שצמיחה בשנה האחרונה בהשקעה תשתיות עמדה נמוכה מידי. "ישראל מפגרת מאוד בתשתיות תומכות מגורים, כבישים, מספר התלמידים בכיתה, עומס בבתי חולים ועוד. ההשקעה בתחום בתשתיות, מהווה יותר מ-2.5% מהתוצר. כל השקעה בו מרחיבה את פעילות המשק ותומכת בצמיחה שלו. אנחנו סבורים שישראל חייבת לעמוד בקצב והיקף ההשקעה בתשתיות הדומה ל-OECD ואנחנו רחוקים מזה ונשלם בהמשך מחיר כבד אם המצב לא ישתנה".
מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה, משה בן זקן הוסיף אזהרה משלו בעניין עלות הבנייה וציין שמספר העובדים בענף בירידה, וכי הוא עומד לפני תקופת מעבר קשה שבה רבים מהוותיקים בו יגיעו לפנסיה. "אנחנו מעסיקים בענף מעל כמעט 200 אלף ישראלים. 200 אלף משפחות מתפרנסות ממנו. אנחנו מוכרחים לעמוד קצב אספקת בעלי המקצוע המרכזיים לענף. המדינה שגתה כשלא השקיעה בהגדלת כוח האדם הישראלי בו את המשאבים המתאימים ולכן אנחנו מקימים כעת אקדמיה שתוביל את ההכשרות בענף ומקווים שהמדינה תשתתף במאמץ הזה. במקביל אנחנו מממשיכים לתמוך בהרחבת ההשקעה בפיתוח טכנולוגיות שיכלו לעשות את הקפיצה בהיקפי הבנייה שנדרשים למשק".
BDI: מעל 600 קבלנים הפסיקו פעילות
במסגרת הכנס באילת נחשפו נתונים של חברת המידע העסקי cofaceBDI לפיהן מתחילת השנה נרשם שיא של שנים בהיקף חברות הבנייה שנגרעו ממצבת הקבלנים הפעילים בישראל. מדובר במעל 600 חברות בנייה. חברת המידע העסקי צופה כי בשנת 2023 ירשם שיא נוסף בתחום זה והיקף החברות הקבלניות שיגרעו מפנקס הקבלנים יגדל לכ-680. "מידי חודש נקלעים מעל 60 קבלנים לקשיים. זהו הקצב הגבוה בעשרות אחוזים מהקצב של השנה הקודמת", אומר מנכ"ל cofaceBDI, איל ינאי.
הוא אף מדווח כי הענף כולו סובל מעליה חדה בעלויות המימון ושיעור הוצאות המימון של חברות הענף גדלו בשנה שעברה ב-4.2%. ינאי מצטרף להערכות התאחדות הקבלנים בוני הארץ, כי בלב המשבר בענף עומדת התייקרות חומרי הגלם ועלויות הבנייה והציג סקר בקרב מאות חברות בניה שמהם 97% צופים המשך מגמת עליות מחירי הדיור, ו-38% מהם מעריכים כי נראה השפעה על מגמת זינוק עלויות הבניה על ירידה בהיצע הדירות.
אם למישהו עוד היו ספיקות לגבי המחירים, הנה הגיע הבעל דבר בעצמו ומרמז שהקבלנים מבינים שעדיפה הקפאת מחירים מאשר הקפאת הליכים אצל חלקם בקרוב.

כשהקבלנים מתחילים לדבר על דאגה עמוקה לזוגות הצעירים, כל אחד מבין מה המטרה שלהם.

הבעייה היא , שעם הממשלה הנוכחית, שבראשה הכלכלי עומד אדם שעל פי הודאתו, ילדיו הרוויחו עשרות מיליונים בגיל עשרים ומשהו כשכר עבור ייעוץ לטייקוני ענק, לא נתפלא אם הוא יאמץ גם את הייעוץ הזה שלהם.
 

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אה
חשבתי שרק אני רואה שחורות
כנראה שזה כל האתרים
שמעתי מאדם חכם, שלקרוא אתרי חדשות על הבוקר, זה פשוט לשתות כוס אקונומיקה על הבוקר,
תקשורת - כל כולה בנוייה על רעל מכל סוג שהוא,
מי שבוחר לנהל את חייו לפי מה שאומרים בתקשורת, לא יגיע לשום מקום, לא אישי ולא כלכלי,
תמיד כדאי להיות בסביבה חיובית, ולקחת הכל בפורפורצייה,
אני בטוח שעוד כמה שנים תשמעו על כל מיני אנשים שהתעשרו דווקא בתקופה הזאת, כי הם ידעו לאסוף את מה שהמון העם השליכו.
 

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא לכל חסרי הדיור יש הון עצמי... אם היה להם הם לא היו גרים בשכירות...
חלק מהבעייה של עליית מחירי הדירות לדעתי היא תוצאה של המדיניות הנוכחית של משרד השיכון, שגוזרת על עשרות אלפי זוגות, בעלי דירות, לגור בדירה שאינם שלהם.

כשזוג מתל אביב זוכה בדירה בכרמיאל, והזוג מכרמיאל זכה בתל אביב, ואתה לא נותן להם להחליף ביניהם, הוספת שני שוכרים חדשים לשוק.

הוסף לכך את העובדה הידועה שאדם כשהוא קונה מוכן להתפשר אבל בשכירות רוצה מיקום יותר טוב, וקבלת עשרות אלפי זוגות שזכו בדירות מחוץ למרכז המרכז (חריש למשל) והם משכירים שם ושוכרים בטופ, ברור שהמחירים יגיעו לגג של עזריאלי.
 

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
(כתבתי באשכול אחר שעסק במימון דירות בציבור הליטאי):
"במקום לעסוק בבעיה העיקרית שהיא יוקר הדירות, עוסקים במריבות בינינו. מתארת לעצמי את האחראים מלמעלה מחככים ידיים בהנאה עם המיסים העצומים שמקבלים מכל דירה חדשה ומכל אי שחרור קרקעות, ואומרים: ישחקו הנערים לפנינו. שימשיכו לריב ביניהם מי יממן לנו את הסיפור הזה".

ראו כעת את הציטוט הבא שהתפרסם (מתוך הכתבה לעיל שהובאה):
"מנכ"ל ההתאחדות, אמנון מרחב ציין שאשתקד הגיעו הכנסות המדינה ממכירת קרקע, מיסים והיטלים לשיא כל הזמנים בהיקף של 74 מיליארד שקל. לאחר זינוק שנתי במחירי הקרקע של רמ"י (רשת מקרקעי ישראל) של בין 80% ל-200% במרכז".
זו דמגוגיה בדיוק כמו 99% שהקבלנים אומרים בקשר למחירי הדירות ובקשר לדירות בכלל:

זה נכון שההכנסות ממסים מספרית עלו השנה, אבל פר דירה הם ירדו מאוד. ברור שאם אתה מוכר 120,000 דירות בשנה אחת (מה שהממשלות "שלנו" לא עשתה מעולם) נכנס הרבה כסף, אבל הנתון האמיתי הוא שרוב הדירות הללו מיועדות לחלוקה לזכאים, את זה הם מסתירים, ולכן זו דמגוגיה (להבדיל משקר שניתן להוכיח, דמגוגיה צריך להסביר, וזה מסובך יותר).
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה