איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

מני דגני

משתמש מקצוען
אם מישהו דאג איך אנשים יקחו משכנתאות גבוהות כשהריביות עולות
כבר מתחיל להתפרסם על חברות שנותנות משכנתאות של 90% מימון לעד ארבעים שנה
כך שההחזר החודשי יוכל להישאר נמוך
אז כנראה הריביות כב ר לא יוכלו לגרום לירידת מחירים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הבעייה היא , שעם הממשלה הנוכחית, שבראשה הכלכלי עומד אדם שעל פי הודאתו, ילדיו הרוויחו עשרות מיליונים בגיל עשרים ומשהו כשכר עבור ייעוץ לטייקוני ענק, לא נתפלא אם הוא יאמץ גם את הייעוץ הזה שלהם.
זה לא אותו ברנש שטען השבוע בתוקף שלא היתה עליית מחירים בדירות שכורות, למעט 3 רחובות בת"א?
אז מה אנחנו מצפים מהמנותק הזה? חוץ מפתיחת חברת ענק למיכל, שאין לה מושג מה קורה שם - הוא לא ממש מעורה בענייני המציאות במדינה

אפשר לתקן

משתמש פעיל
ברור שאם אתה מוכר 120,000 דירות בשנה אחת (מה שהממשלות "שלנו" לא עשתה מעולם) נכנס הרבה כסף, אבל הנתון האמיתי הוא שרוב הדירות הללו מיועדות
הם אמרו 2 נתונים
1 שהגיעו הכנסות המדינה ממכירת קרקע, מיסים והיטלים לשיא כל הזמנים בהיקף של 74 מיליארד שקל.
2 זינוק שנתי במחירי הקרקע
של רמ"י (רשת מקרקעי ישראל) של בין 80% ל-200% במרכז

הנתון השני לא קשור לכמות הקרקעות ששווקו, אלא לשיטת התמחור

דינדושה

משתמש מקצוען
אז כנראה הריביות כב ר לא יוכלו לגרום לירידת מחירים.​
והריביות בהתאם כמובן
כך שהרווח היחיד הוא ה90 אחוז מימון שאין בבנקים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אז כנראה הריביות כב ר לא יוכלו לגרום לירידת מחירים.
הדבר הזה מסוכן ביותר.
מדובר בחברות חוץ בנקאיות על גבול השוק האפור, שלא כפופות כמעט לשום רגולטור ויכולות לקחת סיכונים מחושבים (על חשבון המשקיעים) ולגרוף רווחים מטורפים (על חשבון הלווים האומללים) - טריא היא רק דוגמא אחת , והם אפילו קיצוניים יותר.

הם יציפו לדעתי את השוק בפרסום, כי מרוויחים בזה המון, וגם כי הפרסומים משתיקים ביקורות.

היום קבלתי טלפון כזה, שאלתי את הפקיד כמה הריבית, הוא אמר שהוא ידבר על זה בסוף השיחה, אמרתי לו שיברר קודם את הריבית, כי אם זה מעל ריבית סבירה, יש לי מישהו בפרדס כץ שמוכן להלוות לי יותר מהר...

אפשר לתקן

משתמש פעיל
הדבר הזה מסוכן ביותר.
מדובר בחברות חוץ בנקאיות על גבול השוק האפור, שלא כפופות כמעט לשום רגולטור ויכולות לקחת סיכונים מחושבים (על חשבון המשקיעים) ולגרוף רווחים מטורפים (על חשבון הלווים האומללים) - טריא היא רק דוגמא אחת , והם אפילו קיצוניים יותר.

הם יציפו לדעתי את השוק בפרסום, כי מרוויחים בזה המון, וגם כי הפרסומים משתיקים ביקורות.

היום קבלתי טלפון כזה, שאלתי את הפקיד כמה הריבית, הוא אמר שהוא ידבר על זה בסוף השיחה, אמרתי לו שיברר קודם את הריבית, כי אם זה מעל ריבית סבירה, יש לי מישהו בפרדס כץ שמוכן להלוות לי יותר מהר...

אכן, מדובר למשל על פריים 5.65 וצ"מ 4 וחצי :
לוקח לקח 5 מיליון 90% משכנתא ל30 שנה
4מיליון בפריים~5.65
1 מיליון~קבועה צמודה 4.49
תפתחו מחשבון משכנתא ותעשו את החשבון לבד...

אגב,
הכלכלנים של בנק פועלים היום בכנס ליועצי משכנתאות -
יש צפי לעליית הפריים ל4%-4.5% !!

ז.א.ב משכנתאות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדבר הזה מסוכן ביותר.

אשמח להתווכח על הנתון הזה.
ברגע שיש להם אישור מחברת הביטוח ומשוק ההון אז אם כבר כפופים לאיזה מקום שלא נכנס להגדרה שוק אפור.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
זה בשביל לטשטש את העלויות הגבוהות.
יתד הולך להרוויח ים של כסף מהפרסומות על כך, והמזבח הולך להוריד ים של דמעות בהמשך.
השלב הבא: החזר חודשי קבוע, כמו שיש היום בכרטיסי אשראי, ואת היתרה בקבר.
ככה הבנק יחזיר לעצמו את הדירה אחרי מאה ועשרים, העיקר חיית כל החיים בדירה "שלך".

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
פרס נובל לכלכלה

ז.א.ב משכנתאות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש משכנתא הפוכה מוזמן לקרוא במאמרים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ברגע שיש להם אישור מחברת הביטוח ומשוק ההון אז אם כבר כפופים לאיזה מקום שלא נכנס להגדרה שוק אפור.
לפיכך כתבתי על ג ב ו ל השוק האפור, דהיינו כקרום ביצה (למי שלמד נגעים)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
עוד משהו שנודע לי על פרוג היום:

יש הרבה אנשים ששולחים לי באישי תגובות, ולא הבנתי למה. התברר לי כי אפשר לראות הכל גם בלי להירשם אבל לא להגיב.

אז ככה כותב לי יהודי שאיני מכירו (עשיתי העתבק)

אני לא יכול להגיב בפרוג אבל מסכים איתך ואני עצמי נעקצתי על ידם כשמיחזרתי הלואה אצלם ופרסתי מחדש ליותר תשלומים והבטיחו לי שזה אותו ריבית ולמעשה הוסיפו חוץ מהפריים גם הצמדה למדד .שקרנים ונוכלים ! יש עליהם הרבה ביקורת באתרים​

ז.א.ב משכנתאות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ניסיתי עכשיו בגוגל מחשבון שפיצר, המקסימום שהוא נותן לחשב זה 360 חודשים, מעניין למה...
כי הבנק נותן עד 30 שנה
ואני יחזור על זה לחוץ בנקאי לא הולכים לפני בדיקה מעמיקה מי מנהל את זה ועל מה זה מבוסס!!

אפשר לתקן

משתמש פעיל
ניסיתי עכשיו בגוגל מחשבון שפיצר, המקסימום שהוא נותן לחשב זה 360 חודשים, מעניין למה...
כאן יש לך 40

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה