איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

א חסיד

משתמש פעיל
מדד המחירים לצרכן עלה ב 0.6%
והשלים עליה של 2.8% מתחילת שנה

נראה שמתקרבים לעליית מדד ב 2022
של 5-6%

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
שני עדכונים קצרים:

1) העניין עם היתר עסקה סודר. נסעתי לשם היום, וברוך השם, המנהלים שם שעו לתחינת האב ובנו, והתפעמו מהנכונות לוותר על מיליון שקל בשביל עיקרון דתי, והביאו היתר עיסקה וחתמו על הצד היותר טוב. ברוך השם.

2) אנחנו צריכים לעתור דחוף לבג"ץ, אני מוכן לעשות את כל העבודה בהתנדבות, אבל את האגרה (1670 שח) אני לא מתכוין לשלם מכיסי, אם יש מישהו שמוכן להשתתף, שיפנה אליי במייל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אה, ועוד משהו שלא נעים לי לעדכן, אבל אין ברירה:
התפרסם הרגע מדד מחירי הדירות ולהפתעתי עלה ב0.9%
יש לי מלא דרכים להסביר שזה עלייה לצורך ירידה ושזה בעצם ירידה ריאלית ושאין להם את כל הנתונים וכו' וכו' אבל תכל'ס כתוב שעלה. לא נעים. ימים יגידו.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
שני עדכונים קצרים:

1) העניין עם היתר עסקה סודר. נסעתי לשם היום, וברוך השם, המנהלים שם שעו לתחינת האב ובנו, והתפעמו מהנכונות לוותר על מיליון שקל בשביל עיקרון דתי, והביאו היתר עיסקה וחתמו על הצד היותר טוב. ברוך השם.

2) אנחנו צריכים לעתור דחוף לבג"ץ, אני מוכן לעשות את כל העבודה בהתנדבות, אבל את האגרה (1670 שח) אני לא מתכוין לשלם מכיסי, אם יש מישהו שמוכן להשתתף, שיפנה אליי במייל.
על מה לעתור לבג"ץ???
אם זה על האפליה של הזוגות המאורסים אז
אפליית הזוגות המאורסים החרדים בהגרלות המחיר למשתכן: בעקבות הפרסום ב'בחדרי' ולאחר שיחה שקיים ח"כ יעקב אשר עם שר השיכון, עודכנו הקריטריונים ובוטלה ההכרה בטקס אירוסין של דתות אחרות. אשר ביקש מאלקין לבחון שוב את החזרת הנוהל שאיפשר זכאות על בסיס רישום נישואין 3 חודשים לפני החתונה, תוך סגירת הפרצות של מזייפי תעודות הנישואין (ארי קלמן).

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מלא דרכים להסביר שזה עלייה לצורך ירידה ושזה בעצם ירידה ריאלית ושאין להם את כל הנתונים וכו' וכו' אבל תכל'ס כתוב שעלה. לא נעים. ימים יגידו.
אפשר הסבר למתקשים מה זה אומר שהמדד עלה? זה בעצם מה שטענתם לא?

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נראה לי שתחזיות בתחום הדיור עדיף לבדוק אחרי שנה++ לא אחרי חודש

איזה טוב השם

משתמש פעיל
שני עדכונים קצרים:

יישר כחך!!

רחל.ר.

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
כדאי לשים לב שאחוז הדירות שנמכרו בהנחה ממשלתית גבוה החודש בהרבה (כך צוין ) כך שלמעשה המחיר בשוק חופשי עלה כנראה ביותר מ0.9
אבל צריך לדעת שמדובר בנתונים סטטיסטיים וצריך לדעת לקרוא סטטיסטיקה
עיתונאים משתמשים הרבה בנתונים כאלה לייצר כותרות אבל צריך לדעת איך לנתח את המספרים , יש הרבה עיוותים שלא שמים לב אליהם.

נערך לאחרונה ב:

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
שכויעח, אבל נראה לי שגם אלו שציפו לעלייה ציפו לעלייה יותר רצינית.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני מצרף את המסמך הרשמי של הלמ"ס בעניין מחירי הדירות.

ברור שעיון קצר מעלה כי זה לא כצעקתה, ישנם תירוצים רבים לעלייה המינורית הזאת, להלן חלקם:

1) הייתה ירידה משמעותית באיזור ירושלים, זו התחלה טובה.
2) גם בכל הארץ מדובר בעלייה שהיא קטנה מאוד לעומת החודשים הקודמים.
3) הכי חשוב - התאריך האחרון שסוקר הוא 31/4/22 שזה כשבוע אחרי ההגרלה, כשהיא רק מתחילה להשפיע.

לכן, לדעתי במדד הבא אנחנו נראה כבר ירידה קלה.

עם כי, איני מכחיש כי התאכזבתי וחשבתי שיעמוד על אפס.

העתיד הוא הבורר הטוב ביותר בוויכוחים.

קבצים מצורפים

• מדד.pdf
    KB 429.1 · צפיות: 42

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
על מה לעתור לבג"ץ???
אם זה על האפליה של הזוגות המאורסים אז
אפליית הזוגות המאורסים החרדים בהגרלות המחיר למשתכן: בעקבות הפרסום ב'בחדרי' ולאחר שיחה שקיים ח"כ יעקב אשר עם שר השיכון, עודכנו הקריטריונים ובוטלה ההכרה בטקס אירוסין של דתות אחרות. אשר ביקש מאלקין לבחון שוב את החזרת הנוהל שאיפשר זכאות על בסיס רישום נישואין 3 חודשים לפני החתונה, תוך סגירת הפרצות של מזייפי תעודות הנישואין (ארי קלמן).
רבי יעקב אשר דיבר עם מישהו שהבטיח לו שהוא ישקול בחיוב וכו'
אם אתה בונה על זה אני מקנא באמונת חכמים שלך בנציגי הציבור. אני לצערי צריך עדיין לעבוד על האמונה הזאת, בינתיים אני מעדיף לראות ממשות.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
העניין שדובר כאן על דיני התורה אינו שייך לכאן ולכן לא נפתח אותו, רק כאדם חרדי וכעו"ד שמכיר את כל הצדדים , אני חייב להתייחס לאנשים שדברו מתוך כאב על בתי הדין. אדם בהול על ממונו וזה טבעי שאנשים חשים פגועים מהחלטה שלא הייתה לרוחם.

רק דבר אחד אני יכול לומר לכם:

בבית המשפט המצב פי כמה וכמה. שם אתה משקיע בעורכי דין יקרים ובסוף השופט אפילו לא נותן לן לפתוח את הפה ואין מה לעשות נגד זה.

אם יש צדק - הוא נמצא בבי"ד

איזה טוב השם

משתמש פעיל
1) הייתה ירידה משמעותית באיזור ירושלים, זו התחלה טובה.
וזה כולל גם את ביתר וב"ש ומו"ע
3) הכי חשוב - התאריך האחרון שסוקר הוא 31/4/22
לדעתי 12/4, שזה העיסקה האחרונה שמופיעה ברשות המיסים
שזה כשבוע אחרי ההגרלה,
ולפני העלאות הרבית

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה