איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אבל אם הוא הרחיב, למה שלא תרחיבי על ההרחבה שלו?

נשמע מוזר, איך עושים יסודות לא לכל הקומות?
אין לשכן תוכנית הנדסית?
יכול להיות שיש כאן מקום ללכת לביה"ד המקומי

אז כן אישרתם לו את הבניה?
כי כתבת קודם שהוא בנה בלי אישור
א. כי יש שם סוכה שהוא בנה (בגודל של חדר ענק, אבל לא משנה), ואני לא מושחתת...
מה גם שלאחרונה יש בעיה עם היסודות, מה שאנחנו תקועים בבדיקה. חוץ מזה שחוששים שהוא יוציא צו מניעה.
ב. היום יש חוק שמחייב לבנות יסודות לכל הקומות. לפני 13 שנים זה לא היה בחוק. הוא התחייב וחתם על זה, וגם אמרו לנו כך במחלקת הנדסה. אולם מעולם לא הגיעו לבדוק האם ההבטחה קוימה, וגם כעת הם לא מוכנים להתעסק ען העניין ואין להם שיניים לאכוף זאת.
ג. אישרנו את התוכנית (היתה חתימה הדדית, מה שהוא לא מוכן לקיים כעת). הוא חרג מהתוכנית החתומה והמאושרת. בנה יותר מההיתר.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
https://www.nadlancenter.co.il/article/5162האם אופקים היא בית שמש של עוד עשור?

עד שאופקים תתקרב לבית שמש הדרך ארוכה מאד מאד
בסה"כ 1300 דירות זה כל הסיפור

פינוי בינוי אחד בבית שמש ברמת לחי שכבר בהיתרי בניה זה כבר 1200 דירות

אם כבר יש ערים שבונים שם אלפי דירות
הסכם גג באשקלון מדובר על 30 אלף דירות:
וכבר התחילו לבנות שם

רק התוכניות פינוי בינוי באשקלון שכבר הופקדו יש 2000 דירות
שזה יותר ממה שמתוכנן באופקים....

קחו את קרית גת שיש תוכניות במערב תבע הופקדה 8000 דירות
בצפון התבע הופקדה תבע ל6000 דירות

בנוסף יש תוכניות פינוי בינוי בהיקף של 5000 דירות.

וכך זה גם בצפון וכו'

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אני כותב את השורות הבאות ברעד ולא רק בגלל השעה אלא בגלל שעלול מאן דהו להסיק שאני - היו לא תהיה - חולק על רבנים, זה לא נכון אני עפר לרגלי כל מי שקיבל היתר הוראה, אבל בכל זאת הרשו לי:

הרב וינד הצדיק יש לו דבר אחד: להתריע כי כמעט כל פעולה שלנו היא איסור ריבית דאורייתא. הוא והבית הוראה שלו צודקים, ואני אוהב אותו מאוד, נתתי לו את בית הכנסת שלי במשך שנים למסור שיעורים ולהקים דורות של רבנים, ומימנתי בעצמי חלק מהשיעורים.

אבל, איך נאמר את זה, יש רבנים "כלליים" גדולים בתורה שמקילים הרבה יותר ממנו בעניין הזה. מניסיון.

הנה דוגמה: שוחחתי עם האבא של האברך הזה בטלפון, עכשיו בבית הוראה הרב ככה אמר לו שאסור ללכת מחר, אני לא בטוח בשני דברים:

1) שאין דרך להתיר, כלומר אני מכיר הרבה מתירים והיתרים.

2) שהרב הזה מבין כי המשמעות של אי הליכה מחר זה הפסד של יותר מ מ ל י ו ן שקל.

אני אישית הצעתי כמה פתרונות, להלן חלקם:

א) לא להיות חייב להם אלא לשלם לפני הזמן - אז אמרו שמישהו אמר שהמדדים זה גם ריבית.
ב) לחתום מחר (כשאין מדדים) ואח"כ אני אריב איתם לפני התשלום הבא - אז אמרו שעצם החתימה כשאין היתר עיסקה זה כבר בעייה.
ג) להוסיף בכתב יד ליד החתימה שזה כפוף להיתר עיסקה - אז אמרו שהחילונים שמה לא אהבים את זה.
וכן הלאה...

מיליון שח על כף המאזניים, על הפסד מרובה שמענו?

אגב, לגופו של דבר: יש איזה תקנה ישנה שייתכן שתחייב אותם לחתום על היתר עיסקה. אבדוק מחר ואפעיל הכל שזה יקרה בלי נדר. עד בג"ץ!

התורה חסה על ממונם של ישראל.

כח דהיתרא עדיף.

מומלץ לפני שהולכים על בדיעבד שווה לנסות את הדרך הפשוטה, להביא להם היתר עיסקא ולהחתים אותם במקום.
צריך סיבה מיוחדת שיסרבו לחתום. ולכאורה אין סיבה וחבל לוותר.
לפעמים אנחנו מידי מפחדים מ'עמי הארצות' ולשווא. בבחינת 'ונסתם ואין רודף בכם'

נערך לאחרונה ב:

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עד שאופקים תתקרב לבית שמש הדרך ארוכה מאד מאד
כן נכון מי חשב אחרת?
רק התוכניות פינוי בינוי באשקלון שכבר הופקדו יש 2000 דירות

קחו את קרית גת שיש תוכניות במערב תבע הופקדה 8000 דירות
אלה ערים חילוניות
אופקים שליש חרדית

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

ספורטיבי

משתמש צעיר
היא באיזור שכונת בן גוריון שזה השכונה החרדית
לא
זה ליד האצטדיון מקביל לשפירא
%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%91%D7%98-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D.png

1655256055049.png

• תודה
Reactions: szn

אברך פשוט

משתמש צעיר
דחוף מאד זכיתי בדירה בלוד בתכנית מחיר למשתכן בשיכון בינוי חלומות בן שמן ע"פ הבירור מול החברה אין להם היתר עיסקא ואני צריך מחר לחתום חוזה האם יש למשהו מידע לעזרה?
יש לשיכון ובינוי היתר עיסקא ואפילו היתר עיסקא פרטי, בנוסח מהודר מאוד הפרטים מצוים באתר "היתר עיסקא למהדרין" ששם יש רשימות מפורטות של היתרי העיסקא של החברות במשק, האתר שייך לאברך ת"ח ויר"ש גדול מבני ברק , שעובד שנים רבות להחתים את חברות המשק על היתרי עיסקא, שגם עבד תקופה ארוכה על כך ששיכון ובינוי יחתמו על היתר העיסקא, והוא המקיף ביותר בנושא היתר עיסקא, אפשר להצטרף שם גם להיתר עיסקא הפרטי
אמנם החוזה הנ"ל נחתם מול שיכון ובינוי נדל"ן שהיא חברת בת בבעלות מלאה של שיכון ובינוי, אבל בשעת הדחק למיטב ידעתי סומכים במקרה כזה על היתר העיסקא של חברת האם,

א חסיד

משתמש פעיל
הכתבה של רייניץ והפעם בוורד (הוא שלח לי באדיבותו ומצפה לקרוא תגובותיכם):

בס"ד

מבט על שוק הנדל"ן * יעקב רייניץ

נוסחת הקסם של 20:80 בבית שמש עומדת כעת למבחן המציאות

בעוד שהיזמים הכינו את החוזים על ידי עורכי דין מהשורה הראשונה שדאגו לעגן ולשמר את האינטרסים הכלכליים שלהם, הרוכשים בשוק רכשו דירות בהמוניהם כמו לחמניות במוצאי פסח * כעת עם מדד שזינק בצורה חסרת תקדים וריבית בעלייה – הרוכשים גילו שהכל נהיה מסובך מאד

לפני מספר שנים, בטרום גל עליות המחירים הדרסטית, עמדו יזמים רבים ברמת בית שמש ד' בפני שוקת שבורה: הם זכו במכרזי ענק של רשות מקרקעי ישראל והתחייבו לשווק חצי פרויקט במסגרת מחיר למשתכן לצד שאר הדירות בפרויקט שהם יכולים לשווק אותם בשוק החופשי. בעוד שבכל מה שנוגע למחיר למשתכן ידיהם של היזמים היו כבולות למחיר שהם נתנו במכרז, בדירות של השוק החופשי הם השקיעו את כל מאמצי השיווק.

את הדירות הטובות הם שמרו למכירה בשוק החופשי (הנושא גם הגיע לדיון במשרד השיכון ללא הצלחה מרשימה), כי הבינו שהרווח שלהם טמון באותן דירות. הבעיה עימה התמודדו היזמים באותם ימים היתה: למה שאנשים יסכימו לשלם עוד מאות אלפי שקלים על דירה שהשכן שלהם רכש במחיר למשתכן בחצי מחיר.

אם נתעמק רגע בנקודה זו נראה עד כמה התוכנית הזו כשלה, שכן אחת המטרות המרכזיות של מחיר למשתכן היתה להוריד את מחירי הדירות בשוק החופשי באמצעות טיעון זה. שר האוצר לשעבר, כחלון, שהוביל את המהלך היה בטוח שיזמים לא יצליחו למכור דירות בשוק החופשי במחירים מופרזים, שכן הרוכשים לא יסכימו לשלם מחירים גבוהים בעוד שהשכן שלהם באותו קומה שילם מחיר זול בצורה משמעותית.

אבל כמו בכל נושא כלכלי שהמדינה מתערבת בו, טוב לא יוצא מזה. כך גם קרה בדירות הללו. היזמים תמיד יודעים להסתדר בתנאי השוק, וכך הגיחה לחלל העולם הנוסחה הבאה: 20:80. כלומר, רוכש הדירה ישלם במעמד החתימה רק 20 אחוז משווי הנכס ואת היתרה, 80% הוא ישלם בעת קבלת טופס 4.

בעוד שהיזמים הכינו את החוזים על ידי עורכי דין מהשורה הראשונה שדאגו לעגן ולשמר בסעיפים הקטנים את האינטרסים הכלכליים שלהם, הרוכשים בשוק לא באמת הבינו יותר מידי בחוזים עליהם חתמו וקנו בהמוניהם. כמו לחמניות במוצאי פסח. מבחינתם, עכשיו צריך לשלם רק 20%, אז קונים. מה יהיה אח"כ, יהיה טוב.

@10כשריביות והמדד מזנקים

ומה קרה בפועל, הביקושים בשוק שברו שיאים, המחירים זינקו בהתאם והכל היה נראה מעולה. לרוכשים כמובן. הבעיה התחילה בחודשים האחרונים לקראת סיום הבנייה של הפרויקטים הראשונים ואנשים החלו לקבל דרישות תשלום מהקבלן לקראת מסירת הדירה.

לפתע הרוכשים גילו מספרים חדשים בפער של קרוב למאה אלף שקל ואף יותר (תלוי בגודל הדירה) מהמחיר עליו חתמו בחוזה. מה קרה, מדד תשומות הבנייה. הסעיף הקטן הזה שמעשיר את כיסם של הקבלנים בעשרות מיליוני שקלים, הפך לנטל הכי משמעותי על רוכשי הדירות.

אבל זה לא הכל, היות ומחירי הריבית זינקו בחודשים האחרונים (מהלך שלא ניתן היה לצפות לפני מספר שנים), ההחזר החודשי למשכנתא עלתה גם היא בהתאם. אם בעבר התחשיב של הרוכשים-משקיעים היה לפרוס את המשכנתא לכמה שיותר שנים, כשההחזר החודשי על כל מאה אלף שקל במשכנתא יעמוד על כ - 380 שקל לחודש – לפתע המספרים כבר עומדים על 450 שקל החזר לכל מאה אלף שקל במשכנתא. וזה ממש לא הסוף כי הריבית צפויה להשלים עליה של עד אחוז וחצי בששת החודשים הקרובים.

כל זאת בנוסף לעובדה שאת ה – 20% הראשונים למימון הדירה הם גם לקחו בהלוואה עליה הם משלמים כל חודש, וכעת עליהם לגייס לא עוד 80% אלא הרבה יותר בגלל המדד שזינק. ואם נצרף לכל סיר החמין הזה את המציאות בשטח שמחירי השכירות ברמת בית שמש ד' נמוכים מאד (כי יש הרבה משקיעים שמציעים כעת את דירתם להשכרה), והא לכם מתכון לסופת הוריקון כלכלית מתגלגלת.

אנחנו נמצאים בתקופה זו רק בתחילתו של הגלגל, שכן בכדי לממן את מחיר הדירה המלא אנשים לוקחים הלוואות חוץ בנקאיות עם ריביות מאד יקרות שמכבידות על ההחזר החודשי, וקשה לדעת מה יהיו התוצאות.

אז ברור שאנשים שהיה להם הון עצמי שחסכו או קיבלו מההורים, מעט קל להם יותר. אבל גם הם מתמודדים עם משכנתאות במינוף גבוה עם החזרים חודשיים מעיקים. הניסוי הגדול שבוצע ברמת בית שמש ד' עם נוסחת הקסם של 20:80 עומדת כעת למבחן המציאות – ורק שזה לא יסתיים כמו ההכרזה של ח"כ אורבך בשבוע האחרון: הניסוי כשל.
רק 'שכח' לכתוב שעל אף כל ההוצאות הבלתי צפויות
אם המשקיע מוכר את הדירה עכשיו הוא יוצא עם תשואה של 100%
על ההון הראשוני

לחיות באושר

משתמש צעיר
צריך לבדוק את זה ואם אכן כצעקתה נעתור לבג"ץ בלי נדר.

מנכ"ל משרד השיכון ל'בחדרי': אפליית החרדים תבוטל - נעשו פולשטיקים​

בעקבות הפרסום ב'בחדרי חרדים': מנכ"ל משרד השיכון מתחייב לעדכן את ההחלטה שסומנה נגד החרדים ולשנות את הקריטריון המחייב רישום כנשואים במטרה להירשם להגרלות המחיר למשתכן גם למגזר הערבי | בשיחה עם 'בחדרי' הוא מסביר את ההחלטה "נעשו פולשטיקים" | חשיפת 'בחדרי'​

ארי קלמן | פוליטי15.6.2022 | 10:41

אילוסטרציה | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
חשיפת 'בחדרי חרדים' אמש על החלטת שר השיכון זאב אלקין ושר האוצר אביגדור ליברמן נגד הזוגות הצעירים המאורסים, תוך אפליה בוטה בין החרדים לערבים, עוררה זעם רב במגזר החרדי המשתוקק להשיג דירה. הבוקר מודיעים במשרד השיכון על הסרת האפליה אך עדיין ימנעו מזוגות מאורסים לגשת להגרלות המחיר למשתכן.
כזכור, 'בחדרי חרדים' חשף אמש כי מועצת רמי"י בראשות שר השיכון ובהסכמת שר האוצר החליטה למנוע מזוגות יהודים מאורסים לגשת להגרלות המחיר למשתכן בעוד האוכלוסייה הערבית המאורסים יוכלו להמשיך לגשת להגרלות על הדירות כרגיל, דבר שהעיד על אפליה, מה שהיה נראה כמו החלטה מכוונת נגד הציבור החרדי.
הבוקר (רביעי) מודים במשרד השיכון כי נעשתה טעות בפרסום ההחלטה וכי ההחלטה תעודכן שגם באוכלוסייה הערבית, התנאי להרשמה להגרלה תהיה רישום כנשואים ולא יסתפקו בפתיחת תיק בלבד כמו שנעשה עד כה. ההחלטה דורשת שינוי במועצת רמ"י שכבר נעשתה אך גם חתימה של שר האוצר אביגדור ליברמן שייתכן וירצה להשאיר את האפליה נגד החרדים שספק אם תעמוד בפני החלטת בג"צ.
מנכ"ל משרד השיכון אביעד פרידמן מסביר ל'בחדרי חרדים' את החלטת המועצה שנועדה למנוע קומבינות של זוגות שנרשמים כעתידים להינשא רק כדי להירשם להגרלות על הדירות, מהלך שמגיע על חשבון אלה שנשואים כדת וכדין ובאמת זקוקים לדירה יותר מכל, "עד עכשיו יש מספר דירות מוגבל והן לכלל התושבים, כל אחד יכול לזכות, אבל יש עדיפות לזוג נשוי עם ילדים, כי יש אפשרות שיכול לזכות מי שנרשם ולבסוף לא התחתן. אין הגיון שיהיו שווים כי אחד נשוי ואחד לא, הוא לא יכול להיות עדיף", קובע המנכ"ל שלדבריו, "היו פולישטיקים מכל האוכלוסיות שנרשמו ולא התחתנו בסוף".
פרידמן מתחייב כי תוך 48 שעות ההחלטה תעודכן באופן רשמי כך שהתנאי החדש יחייב להירשם כנשואים במטרה להחיל את התנאי להגרלות גם על הנרשמים הערבים, "החלטת המועצה התקבלה לכל העדות", הוא מציין, "העדכונים של החלטת המועצה יעודכנו באתר תוך 48 שעות". מנכ"ל המשרד מתחייב כי "תוך 48 יעודכן שגם ערבים חייבים להיות נשואים כדי להירשם להגרלות המחיר למשתכן".

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
רק על זה-
חובה לבדוק מדי פעם באתר איפה ברשימת ההמתנה נמצאים כדי לא להגיע ל"הפתעה" כזו.
מניסיון שלי רוב האנשים לא יודעים בכלל איך לבדוק את זה ושקיים כזה אופציה

אמונה1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
1.9 במ"ע ל3 חדרים מוצדק?
ב"ב עולה 4 חד חדשה יותר קטנה 2.3
איך אפשר להשוות את אחיסמך למ"ע וב"ב??
מ"ע וב"ב מושתתות היטב עשרות שנים, מוסדות, מרכזי קניות, תחבורה, הכל
אחיסמך היא שכונה פצפונת וחדשה בפאתי עיר חילונית וערבית.
זה אמור להיות יותר זול!
היא באמת ממוקמת במיקום מרכזי וטוב, אבל כרגע עדיין חדשה וחסרת תשתיות...

ברכה רחל

משתמש פעיל
חודש אנחנו רצים ומוטרדים בכלל השטיקים של השכן. ואם המהנדס יאמר שאין אפשרות לבנות? אז נכון שאפשר רלסים ונכון עוד הרבה דברים שמייקרים משמעותית את העניין ומוזילים את הדירה. בעיר מתוקנת הטירוף הזה לא היה קיים, ולא היינו מתייגעים כ"כ סביב זה...
רלסים לא בהכרח מייקר אולי 2000-3000 חבל על המריבות....

כמו הרוח

משתמש מקצוען
איך אפשר להשוות את אחיסמך למ"ע וב"ב??
מ"ע וב"ב מושתתות היטב עשרות שנים, מוסדות, מרכזי קניות, תחבורה, הכל
אחיסמך היא שכונה פצפונת וחדשה בפאתי עיר חילונית וערבית.
זה אמור להיות יותר זול!
היא באמת ממוקמת במיקום מרכזי וטוב, אבל כרגע עדיין חדשה וחסרת תשתיות...
ממה שאני שומעת
ואני שומעת
דוקא מאוד נהנים שם מהתשתיות
שכונה יפיפיה במרכז הארץ
מבנים ומוסדות ציבור יפיפים
אין שום קשר לעיר לוד
למי שמבין....
איכות חיים הלוואי על כל השכונות החרדיות
בסופו של יום תראי את הביקושים ותביני
אני אישית מחפשת שם....

ברכון

משתמש מקצוען
ממה שאני שומעת
ואני שומעת
דוקא מאוד נהנים שם מהתשתיות
שכונה יפיפיה במרכז הארץ
מבנים ומוסדות ציבור יפיפים
אין שום קשר לעיר לוד
למי שמבין....
איכות חיים הלוואי על כל השכונות החרדיות
בסופו של יום תראי את הביקושים ותביני
אני אישית מחפשת שם....
אני גם שמעתי,

שנהנים שם מהתשתיות

מהבנינים היפים , איכות חיים ועוד..

אבל, המרחק כן קשה,

ויש מחסור בהרבה דברים...

ויש דברים שלא ממש ישתנו כי מדובר בסופו של יום בשכונה, ולא בעיר,

ולמרות שזו שכונה גדולה,

עם הרבה דירות, לא נראה שגם בעתיד הרחוק, זה יגיע למה שמ"ע הגיעה אליה .. (מבחינת מוסדות , וכד'..... )

אלא אם השכונות מסביב יתחרדו גם הן..

מה שלא ממש נראה בשטח....

(יש כאלו שיעדיפו שזה ישאר כך...)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה