צריך לבדוק את זה ואם אכן כצעקתה נעתור לבג"ץ בלי נדר.@עו"ד נתן רוזנבלט במיוחד בשבילך
ממסמך שהגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי שר האוצר ליברמן החליט להצר עוד את צעדיהם של החרדים וכעת הוא מתמקד בזוגות המאורסים שמעתה לא יוכלו להירשם להגרלת "מחיר למשתכן" בעוד בני זוג ערבים בעלי סטטוס דומה, יוכלו להירשם להגרלת דירה בהנחה
חשיפה: כך נמנעת מזוגות חרדים הגישה להגרלות 'מחיר למשתכן' - כל רגע
ממסמך שהגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי שר האוצר ליברמן החליט להצר עוד את צעדיהם של החרדים וכעת הוא מתמקד בזוגות המאורסים שמעתה לא יוכלו להירשם להגרלת "מחיר למשתכן" בעוד בני זוג ערבים בעלי סטטוס דומה, יוכלו להירשם להגרלת דירה בהנחהwww.kore.co.il
מתוך אתר JDNצריך לבדוק את זה ואם אכן כצעקתה נעתור לבג"ץ בלי נדר.
מטופל באופן אישי. הבטחתי לאביך שאבוא מחר פיזית לשם לנסות לסדר את זהדחוף מאד זכיתי בדירה בלוד בתכנית מחיר למשתכן בשיכון בינוי חלומות בן שמן ע"פ הבירור מול החברה אין להם היתר עיסקא ואני צריך מחר לחתום חוזה האם יש למשהו מידע לעזרה?
כתוב מאוד יפה, באמת, אבל כשמורידים את כל ההומור והמסביב, נשארים עם מחלוקת על מי ישלם למהנדס את האלפיים שקל. כך זה נראה עוד לפני ששמעתי את הצד שלו.טוב, צר לי.
כבעלת דירה במודי"ע שהשכנים הרחיבו כשלא הייתי מסוגלת, והיום מעוניינת למכור את הדירה - המכירה נתקעת שוב ושוב בשל אותה בניה.
הקומות מלמטה התפרעו בשטח שפרגנו לעצמם. אם לא די בזאת - הם חרגו.
את העונש אני מקבלת: להם לא הורסים, אבל בבניין המסומן (קרי - אני) אין אפשרות להוציא היתרים.
טוב, אז יבנו בלי היתרים לפי התוכנית (האדרכילית של הקומות למטה שרקה בתוכנית פירורים גם לנו - הרחבה של חדר, והוספת מרפסת סוכה על רלסים).
השכן מלמטה (כן, זה שבנה בפראות וחרג) מתנגד. הסיבה: זה מחשיך לו את הדירה (את החלק שהרחיב, למניעת אי הבנות. כן?)
אי, הוא חתם על התוכנית, וחתימתו מופיעה באתר של העירהי במחלקת הנדסה? הוא לא ידע על מה הוא חתם (גם אנחנו לא. בטפשותינו סמכנו עליו וחתמנו לו על האפשרות להרחיב). הוא גם לא ידע שזה יחשיך להם את הדירה. הוא לא קשור לתוכנית של האדריכלית.
לבנות ללא אישורו? יכול להיות פנטסטי, אם לא חוששים מצו מניעה. פה העירייה כן מתערבת, ועלולה לעצור את הבניה. למה? ככה.
ממשיכים הלאה. כל השכנים בקומות מעל מקללים את השכן ההוא ודורשים הבטחות על גבי הבטחות, שאין דרך לממשן (טכנית. ההוא בקומה העליונה רוצה להרחיב את הסלון ע"ח הסוכה של הקומה מתחתיה. אבל הקומה מתחת מסרב להוציא סוכה דרך המטבח. העיקרון הובן?)
מנסים לפתור את העניין הזה, ואז שכן נמרץ מגלה את אוזנינו שהקומות מתחת בנו יסודות רק בעבורם. במילים פשוטות - אין לי יסודות להרחבה, למרות שהחתימה הותנתה בכך, ולמרות שזה מופיע במסמכי העיריה (!!!).
יאלה, עכשיו מהנדס. רגע, לפני כן תחפשו את התוכניות מלפני 15 שנה. בעיריה אין מושג לגבי עובי היסודות. לא מתפקידם לבדוק את זה.
שורה תחתונה: יש אופציה שאולי זה כן יחזיק הרחבה בדירה שלנו. רק שמהנדס צריך לבוא פיזית לראות. בתשלום, כמובן. השכן מלמטה מתנער. הלוואי שלא נוכל לבנות, מבחינתו
פה אנחנו תקועים...
יכולים לקלל את השכן עד מחרתיים, אין לנו שום כלי נגדו. ויתכן שבגללו נגרם לנו נזק של מאות אלפי שקלים (דירת 3 חדרים בלי אופציה - הערך יורד מאד). וזה אחרי שכבר יש קונה שרץ אחרי הדירה.
אה, וגם צריך כרגע לעצור א ת הקניה של דירה אחרת, כי מאיפה יהיה לי תשלום ראשון?
פניה הכעורות של מודי"ע
א) הולכים אחרי הנתבע.לא לפנות לבית-דין בלי להתייעץ קודם עם טוען רבני.
ולא לחשוב 'אני מבין בזה'.
להתייעץ גם לאיזה בית דין לפנות איזה הרכב וכו'
צריך לבדוק את זה ואם אכן כצעקתה נעתור לבג"ץ בלי נדר.
כל הכבודמטופל באופן אישי. הבטחתי לאביך שאבוא מחר פיזית לשם לנסות לסדר את זה
אבל אם הוא הרחיב, למה שלא תרחיבי על ההרחבה שלו?השכן מלמטה (כן, זה שבנה בפראות וחרג) מתנגד. הסיבה: זה מחשיך לו את הדירה
נשמע מוזר, איך עושים יסודות לא לכל הקומות?מנסים לפתור את העניין הזה, ואז שכן נמרץ מגלה את אוזנינו שהקומות מתחת בנו יסודות רק בעבורם. במילים פשוטות - אין לי יסודות להרחבה, למרות שהחתימה הותנתה בכך, ולמרות שזה מופיע במסמכי העיריה (!!!).
אז כן אישרתם לו את הבניה?גם אנחנו לא. בטפשותינו סמכנו עליו וחתמנו לו על האפשרות להרחיב
אבל אם הוא הרחיב, למה שלא תרחיבי על ההרחבה שלו?
נשמע מוזר, איך עושים יסודות לא לכל הקומות?
אין לשכן תוכנית הנדסית?
יכול להיות שיש כאן מקום ללכת לביה"ד המקומי
אז כן אישרתם לו את הבניה?
כי כתבת קודם שהוא בנה בלי אישור
אני כותב את השורות הבאות ברעד ולא רק בגלל השעה אלא בגלל שעלול מאן דהו להסיק שאני - היו לא תהיה - חולק על רבנים, זה לא נכון אני עפר לרגלי כל מי שקיבל היתר הוראה, אבל בכל זאת הרשו לי:אין להם, וזה לא מענין אותם, לכן הם לא נותנים לך.
אתה צריך להביא את שטר העיסקא ואז אין סיבה שלא יחתמו.
עושים זאת כדרך אגב, בלי טררם מיותר שלפעמים מפחיד את אחינו התוע[ה]ים.
בכל מקרה, תשאלו את הרב שדיברתם עימו איך לעשות זאת.
אכן כך זה הפסד מרובה וברור שצריך לבדוק איך להקלאני כותב את השורות הבאות ברעד ולא רק בגלל השעה אלא בגלל שעלול מאן דהו להסיק שאני - היו לא תהיה - חולק על רבנים, זה לא נכון אני עפר לרגלי כל מי שקיבל היתר הוראה, אבל בכל זאת הרשו לי:
הרב וינד הצדיק יש לו דבר אחד: להתריע כי כמעט כל פעולה שלנו היא איסור ריבית דאורייתא. הוא והבית הוראה שלו צודקים, ואני אוהב אותו מאוד, נתתי לו את בית הכנסת שלי במשך שנים למסור שיעורים ולהקים דורות של רבנים, ומימנתי בעצמי חלק מהשיעורים.
אבל, איך נאמר את זה, יש רבנים "כלליים" גדולים בתורה שמקילים הרבה יותר ממנו בעניין הזה. מניסיון.
הנה דוגמה: שוחחתי עם האבא של האברך הזה בטלפון, עכשיו בבית הוראה הרב ככה אמר לו שאסור ללכת מחר, אני לא בטוח בשני דברים:
1) שאין דרך להתיר, כלומר אני מכיר הרבה מתירים והיתרים.
2) שהרב הזה מבין כי המשמעות של אי הליכה מחר זה הפסד של יותר מ מ ל י ו ן שקל.
אני אישית הצעתי כמה פתרונות, להלן חלקם:
א) לא להיות חייב להם אלא לשלם לפני הזמן - אז אמרו שמישהו אמר שהמדדים זה גם ריבית.
ב) לחתום מחר (כשאין מדדים) ואח"כ אני אריב איתם לפני התשלום הבא - אז אמרו שעצם החתימה כשאין היתר עיסקה זה כבר בעייה.
ג) להוסיף בכתב יד ליד החתימה שזה כפוף להיתר עיסקה - אז אמרו שהחילונים שמה לא אהבים את זה.
וכן הלאה...
מיליון שח על כף המאזניים, על הפסד מרובה שמענו?
אגב, לגופו של דבר: יש איזה תקנה ישנה שייתכן שתחייב אותם לחתום על היתר עיסקה. אבדוק מחר ואפעיל הכל שזה יקרה בלי נדר. עד בג"ץ!
התורה חסה על ממונם של ישראל.
כח דהיתרא עדיף.
הרב וינד עוסק בענייני שכניםמה יהיה מחר אני צריך כבר לחתום ואין להם היתר עיסקא
גם אצל החילונים כששכונות שלמות חדשות מתאכלסות-מחירי השכירות צונחים.זה בדיוק מה אמרתי: בעניין השכירות אנחנו והחילוניים חיים בשתי מדינות לשני עמים. אצלם המחיר עולה ואצלינו יורד.
תרשום לפניך:כל הכבוד
ירבו כמותך בישראל!
שים לב לזה:תרשום לפניך:
הסיפור הזה עם ליברמן עוד יתברר כברווז עיתונאי, אני לא מאמין שיצא מכתב רשמי של מדינת ישראל כי הערבים שונים מהחרדים בעניין הזה.
אם כן אני מתחייב בלי נדר ללכת לבג"ץ במיידי.
לשמחתי איני יכול ממחשב זה להיכנס למקומות שהובאו, אך בבוקר תברר ונראה אם צדקתי.
אבל אולי לא כדאי לסמוך על זה, ועדיף לעתור במיידיבעקבות החלטת מינהל מקרקעי ישראל, שמפלה זוגות חרדים מאורסים מזכאותן ל'דירות בהנחה' אל מול אוכלוסיות אחרות, שוחח ח"כ יעקב אשר עם שר השיכון זאב אלקין ועם מנכ"ל משרדו אביעד פרידמן, שהבהירו כי ההחלטה על כללי הזכאות תהיה רוחבית ושוויונית וכי האפליה תבוטל בימים הקרובים.
תבורך מפי עליון ותמיד תלך מחיל אל חיל על המסירות הרבה שלך לציבור!אגב, לגופו של דבר: יש איזה תקנה ישנה שייתכן שתחייב אותם לחתום על היתר עיסקה. אבדוק מחר ואפעיל הכל שזה יקרה בלי נדר. עד בג"ץ!
התורה חסה על ממונם של ישראל.
כח דהיתרא עדיף.
להתייעץ עם טוען רבני כיצד לפעול.א) הולכים אחרי הנתבע.
ב) אני מכיר את בתי הדין, הם יודעים טוב טוב למנוע מקרים כפי שתוארו.
צריך להבין כי הצד הפוגע חושש מנשק יום הדין שבית הדין לא מהסס להשתמש איתו כשצריך: היתר ללכת לערכאות, פיפס אחד למינהל וההוא יבוא על ארבע עם זר פרחים לשאול מה אפשר לעשות עבורכם...
לגמרי לא.כתוב מאוד יפה, באמת, אבל כשמורידים את כל ההומור והמסביב, נשארים עם מחלוקת על מי ישלם למהנדס את האלפיים שקל. כך זה נראה עוד לפני ששמעתי את הצד שלו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: