איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
דחוף מאד זכיתי בדירה בלוד בתכנית מחיר למשתכן בשיכון בינוי חלומות בן שמן ע"פ הבירור מול החברה אין להם היתר עיסקא ואני צריך מחר לחתום חוזה האם יש למשהו מידע לעזרה?
כמדומני שכיום הם חייבים בכל חוזי מחיר למשתכן להוסיף היתר עיסקה, אם הלקוח דורש.
מצורף מספר של הרב אורי, מומחה לעניני היתר עיסקה בחברות ועסקים-0527637733

מה יהיה מחר אני צריך כבר לחתום ואין להם היתר עיסקא
דחוף מאד זכיתי בדירה בלוד בתכנית מחיר למשתכן בשיכון בינוי חלומות בן שמן ע"פ הבירור מול החברה אין להם היתר עיסקא ואני צריך מחר לחתום חוזה האם יש למשהו מידע לעזרה?

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מה יהיה מחר אני צריך כבר לחתום ואין להם היתר עיסקא
תביא איתך שטר היתר עיסקא שיחתמו לך עליו במקום.
תברר אצל רב מה בדיוק לבקש ואיך להתנהל.
יש שעושים זאת בפתיחת חשבון בבנק למרות שלבנק יש התר עיסקא כללי.

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב, צר לי.
כבעלת דירה במודי"ע שהשכנים הרחיבו כשלא הייתי מסוגלת, והיום מעוניינת למכור את הדירה - המכירה נתקעת שוב ושוב בשל אותה בניה.
הקומות מלמטה התפרעו בשטח שפרגנו לעצמם. אם לא די בזאת - הם חרגו.
את העונש אני מקבלת: להם לא הורסים, אבל בבניין המסומן (קרי - אני) אין אפשרות להוציא היתרים.
טוב, אז יבנו בלי היתרים לפי התוכנית (האדרכילית של הקומות למטה שרקה בתוכנית פירורים גם לנו - הרחבה של חדר, והוספת מרפסת סוכה על רלסים).
השכן מלמטה (כן, זה שבנה בפראות וחרג) מתנגד. הסיבה: זה מחשיך לו את הדירה (את החלק שהרחיב, למניעת אי הבנות. כן?)
אי, הוא חתם על התוכנית, וחתימתו מופיעה באתר של העירהי במחלקת הנדסה? הוא לא ידע על מה הוא חתם (גם אנחנו לא. בטפשותינו סמכנו עליו וחתמנו לו על האפשרות להרחיב). הוא גם לא ידע שזה יחשיך להם את הדירה. הוא לא קשור לתוכנית של האדריכלית.
לבנות ללא אישורו? יכול להיות פנטסטי, אם לא חוששים מצו מניעה. פה העירייה כן מתערבת, ועלולה לעצור את הבניה. למה? ככה.
ממשיכים הלאה. כל השכנים בקומות מעל מקללים את השכן ההוא ודורשים הבטחות על גבי הבטחות, שאין דרך לממשן (טכנית. ההוא בקומה העליונה רוצה להרחיב את הסלון ע"ח הסוכה של הקומה מתחתיה. אבל הקומה מתחת מסרב להוציא סוכה דרך המטבח. העיקרון הובן?)
מנסים לפתור את העניין הזה, ואז שכן נמרץ מגלה את אוזנינו שהקומות מתחת בנו יסודות רק בעבורם. במילים פשוטות - אין לי יסודות להרחבה, למרות שהחתימה הותנתה בכך, ולמרות שזה מופיע במסמכי העיריה (!!!).
יאלה, עכשיו מהנדס. רגע, לפני כן תחפשו את התוכניות מלפני 15 שנה. בעיריה אין מושג לגבי עובי היסודות. לא מתפקידם לבדוק את זה.
שורה תחתונה: יש אופציה שאולי זה כן יחזיק הרחבה בדירה שלנו. רק שמהנדס צריך לבוא פיזית לראות. בתשלום, כמובן. השכן מלמטה מתנער. הלוואי שלא נוכל לבנות, מבחינתו
פה אנחנו תקועים...
יכולים לקלל את השכן עד מחרתיים, אין לנו שום כלי נגדו. ויתכן שבגללו נגרם לנו נזק של מאות אלפי שקלים (דירת 3 חדרים בלי אופציה - הערך יורד מאד). וזה אחרי שכבר יש קונה שרץ אחרי הדירה.
אה, וגם צריך כרגע לעצור א ת הקניה של דירה אחרת, כי מאיפה יהיה לי תשלום ראשון?
פניה הכעורות של מודי"ע
כאחת שמתפרנסת מכל אותם "פרויקטים" במ"ע, אכן העניין של מתתיהו ממש שייך לכאן, יען כל אחד רוצה וחושב שתהיה לו וילה בבניין מגורים.....
אוסיף ואומר-
שמכיון שכך נראית חזות העיר, ואין אכיפה כלל וכלל, למעט- אין תלונות משכן? לא הזקת לשטח ציבורי? בנה בשמחה ובצהלה.
מחלקת הנדסה עושה את המוות לאדריכליות העיר, מכיון שזו הדרך היחידה שלהם להינצל ממשפטים עתידיים, כל העסק של הוצאת היתר בניה נהיה קשה ומסובך מאד מאד.
(רק היום הייתי צריכה לסרב ללקוח מלהוציא לו היתר מרב חוסר כדאיות כלכלית)
מי המפסיד הגדול?
העירייה בעצמה,
אנשים קלטו את העסק, ולמה להם לחכות שנה להיתר אם אפשר לבנות בלי היתר ומיד?

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען

@עו"ד נתן רוזנבלט במיוחד בשבילך

ממסמך שהגיע לידי 'בחדרי חרדים' עולה כי שר האוצר ליברמן החליט להצר עוד את צעדיהם של החרדים וכעת הוא מתמקד בזוגות המאורסים שמעתה לא יוכלו להירשם להגרלת "מחיר למשתכן" בעוד בני זוג ערבים בעלי סטטוס דומה, יוכלו להירשם להגרלת דירה בהנחה​

בעקבות החלטת מינהל מקרקעי ישראל, שמפלה זוגות חרדים מאורסים מזכאותן ל'דירות בהנחה' אל מול אוכלוסיות אחרות, שוחח ח"כ יעקב אשר עם שר השיכון זאב אלקין ועם מנכ"ל משרדו אביעד פרידמן, שהבהירו כי ההחלטה על כללי הזכאות תהיה רוחבית ושוויונית וכי האפליה תבוטל בימים הקרובים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
כאחת שמתפרנסת מכל אותם "פרויקטים" במ"ע, אכן העניין של מתתיהו ממש שייך לכאן, יען כל אחד רוצה וחושב שתהיה לו וילה בבניין מגורים.....
אוסיף ואומר-
שמכיון שכך נראית חזות העיר, ואין אכיפה כלל וכלל, למעט- אין תלונות משכן? לא הזקת לשטח ציבורי? בנה בשמחה ובצהלה.
מחלקת הנדסה עושה את המוות לאדריכליות העיר, מכיון שזו הדרך היחידה שלהם להינצל ממשפטים עתידיים, כל העסק של הוצאת היתר בניה נהיה קשה ומסובך מאד מאד.
(רק היום הייתי צריכה לסרב ללקוח מלהוציא לו היתר מרב חוסר כדאיות כלכלית)
מי המפסיד הגדול?
העירייה בעצמה,
אנשים קלטו את העסק, ולמה להם לחכות שנה להיתר אם אפשר לבנות בלי היתר ומיד?
הראשונים חוגגים, והבאים אחריהם אוכלים קש וגבבה

תביא איתך שטר היתר עיסקא שיחתמו לך עליו במקום.
תברר אצל רב מה בדיוק לבקש ואיך להתנהל.
יש שעושים זאת בפתיחת חשבון בבנק למרות שלבנק יש התר עיסקא כללי.
אין אפשרות כזה לעשות את זה הלכתי למשרד לבקש והם לא נתנים לי את זה

בעריש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני קראתי נראה לי 90% מהפוסטים, אני עוקב מידי יום!
רואים שזה מהנושאים שהכי מעסיקים את הציבור שלנו, זה בוער!

אני רוצה להודות לר @עו"ד נתן רוזנבלט על הפוסטים שנשפכים לו בטבעיות, שופעים ידע והומור, היסטוריה ומקצועיות, פשוט תענוג, להדפיס ולעמוד בשלישי בבוקר בקאווע שטיבל ביעראסלאוו ולקרוא...;)

אחד הדברים שאני הכי! מזדהה איתם, זה הנושא של הבניה הפיראטית בציבור שלנו, כאילו אנחנו נמצאים בכַּאֲסְבַּה בעזה, חבל!
מנסיון, זה אולי מוסיף למאכערים כמה אלפי שקלים, אבל גורם לעגמת נפש לכל החיים לשכנים!, ולפעמים גם הפסדים כספיים גדולים.
אני לא מדבר על כאלו שצריכים להרחיב כי ב"ה התרחבה המשפחה, וגם אז צריך לדעת להרחיב בצורה נורמלית ומתחשבת (ולפעמים צריך להבין שפשוט צריך לעבור דירה, ולא להתרחב עוד ועוד...).
לא תמיד השכנים יגידו לכם לא להרחיב, כי הם לא רוצים להיות הרעים, אבל בתוך תוכם הם כבר מתבשלים עם התוצאות...

אנא, תתחשבו באחר!

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני קראתי נראה לי 90% מהפוסטים, אני עוקב מידי יום!
רואים שזה מהנושאים שהכי מעסיקים את הציבור שלנו, זה בוער!

אני רוצה להודות לר @עו"ד נתן רוזנבלט על הפוסטים שנשפכים לו בטבעיות, שופעים ידע והומור, היסטוריה ומקצועיות, פשוט תענוג, להדפיס ולעמוד בשלישי בבוקר בקאווע שטיבל ביעראסלאוו ולקרוא...;)

אחד הדברים שאני הכי! מזדהה איתם, זה הנושא של הבניה הפיראטית בציבור שלנו, כאילו אנחנו נמצאים בכַּאֲסְבַּה בעזה, חבל!
מנסיון, זה אולי מוסיף למאכערים כמה אלפי שקלים, אבל גורם לעגמת נפש לכל החיים לשכנים!, ולפעמים גם הפסדים כספיים גדולים.
אני לא מדבר על כאלו שצריכים להרחיב כי ב"ה התרחבה המשפחה, וגם אז צריך לדעת להרחיב בצורה נורמלית ומתחשבת (ולפעמים צריך להבין שפשוט צריך לעבור דירה, ולא להתרחב עוד ועוד...).
לא תמיד השכנים יגידו לכם לא להרחיב, כי הם לא רוצים להיות הרעים, אבל בתוך תוכם הם כבר מתבשלים עם התוצאות...

אנא, תתחשבו באחר!
כל מילה. על בשרינו אנו חווים את זה בימים אלו. שעות שנשרפות ועגמת נפש אדירה

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אין אפשרות כזה לעשות את זה הלכתי למשרד לבקש והם לא נתנים לי את זה
אין להם, וזה לא מענין אותם, לכן הם לא נותנים לך.
אתה צריך להביא את שטר העיסקא ואז אין סיבה שלא יחתמו.
עושים זאת כדרך אגב, בלי טררם מיותר שלפעמים מפחיד את אחינו התוע[ה]ים.
בכל מקרה, תשאלו את הרב שדיברתם עימו איך לעשות זאת.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
טוב, צר לי.
כבעלת דירה במודי"ע שהשכנים הרחיבו כשלא הייתי מסוגלת, והיום מעוניינת למכור את הדירה - המכירה נתקעת שוב ושוב בשל אותה בניה.
הקומות מלמטה התפרעו בשטח שפרגנו לעצמם. אם לא די בזאת - הם חרגו.
את העונש אני מקבלת: להם לא הורסים, אבל בבניין המסומן (קרי - אני) אין אפשרות להוציא היתרים.
טוב, אז יבנו בלי היתרים לפי התוכנית (האדרכילית של הקומות למטה שרקה בתוכנית פירורים גם לנו - הרחבה של חדר, והוספת מרפסת סוכה על רלסים).
השכן מלמטה (כן, זה שבנה בפראות וחרג) מתנגד. הסיבה: זה מחשיך לו את הדירה (את החלק שהרחיב, למניעת אי הבנות. כן?)
אי, הוא חתם על התוכנית, וחתימתו מופיעה באתר של העירהי במחלקת הנדסה? הוא לא ידע על מה הוא חתם (גם אנחנו לא. בטפשותינו סמכנו עליו וחתמנו לו על האפשרות להרחיב). הוא גם לא ידע שזה יחשיך להם את הדירה. הוא לא קשור לתוכנית של האדריכלית.
לבנות ללא אישורו? יכול להיות פנטסטי, אם לא חוששים מצו מניעה. פה העירייה כן מתערבת, ועלולה לעצור את הבניה. למה? ככה.
ממשיכים הלאה. כל השכנים בקומות מעל מקללים את השכן ההוא ודורשים הבטחות על גבי הבטחות, שאין דרך לממשן (טכנית. ההוא בקומה העליונה רוצה להרחיב את הסלון ע"ח הסוכה של הקומה מתחתיה. אבל הקומה מתחת מסרב להוציא סוכה דרך המטבח. העיקרון הובן?)
מנסים לפתור את העניין הזה, ואז שכן נמרץ מגלה את אוזנינו שהקומות מתחת בנו יסודות רק בעבורם. במילים פשוטות - אין לי יסודות להרחבה, למרות שהחתימה הותנתה בכך, ולמרות שזה מופיע במסמכי העיריה (!!!).
יאלה, עכשיו מהנדס. רגע, לפני כן תחפשו את התוכניות מלפני 15 שנה. בעיריה אין מושג לגבי עובי היסודות. לא מתפקידם לבדוק את זה.
שורה תחתונה: יש אופציה שאולי זה כן יחזיק הרחבה בדירה שלנו. רק שמהנדס צריך לבוא פיזית לראות. בתשלום, כמובן. השכן מלמטה מתנער. הלוואי שלא נוכל לבנות, מבחינתו
פה אנחנו תקועים...
יכולים לקלל את השכן עד מחרתיים, אין לנו שום כלי נגדו. ויתכן שבגללו נגרם לנו נזק של מאות אלפי שקלים (דירת 3 חדרים בלי אופציה - הערך יורד מאד). וזה אחרי שכבר יש קונה שרץ אחרי הדירה.
אה, וגם צריך כרגע לעצור א ת הקניה של דירה אחרת, כי מאיפה יהיה לי תשלום ראשון?
פניה הכעורות של מודי"ע
אכן עצוב מאוד לראות איך שהבונים רואים רק את עצמם ולא זוכרים שיש בבניין עוד שכנים.
בעיית הבעיות היא
שלעירייה אסור לפנות ללא היתר מבית-דין.
והבית דין שבעיר, נו... תבררו עליו ...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אכן עצוב מאוד לראות איך שהבונים רואים רק את עצמם ולא זוכרים שיש בבניין עוד שכנים.
בעיית הבעיות היא
שלעירייה אסור לפנות ללא היתר מבית-דין.
והבית דין שבעיר, נו... תבררו עליו ...
בעיית הבעיות שהעיריה לא מתערבת, וכל דאלים גבר.
הוא חרג? למה שלא תתנו לי היתר בגלל זה? מה אני אשמה? מדוע עלי ללקות בכפליים?
את דרשת שיעשו לי תוכנית? למה את לא מוכנה לאשר אותה, ולקבל סירוב של השכן שהביא את התוכנית?
ואגב, במסגרת הסרט, נודע לנו ששכן אחר תבע אותו לדין תורה. פעמיים. לא יצא מזה כלום, כי השכן כבר בנה וחבל להרוס את זה...

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
בעיית הבעיות שהעיריה לא מתערבת, וכל דאלים גבר.
הוא חרג? למה שלא תתנו לי היתר בגלל זה? מה אני אשמה? מדוע עלי ללקות בכפליים?
את דרשת שיעשו לי תוכנית? למה את לא מוכנה לאשר אותה, ולקבל סירוב של השכן שהביא את התוכנית?
ואגב, במסגרת הסרט, נודע לנו ששכן אחר תבע אותו לדין תורה. פעמיים. לא יצא מזה כלום, כי השכן כבר בנה וחבל להרוס את זה...
לא לפנות לבית-דין בלי להתייעץ קודם עם טוען רבני.
ולא לחשוב 'אני מבין בזה'.
להתייעץ גם לאיזה בית דין לפנות איזה הרכב וכו'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה