איש נבוב ילבב
משתמש רשום
זה ליד שכונת החורש?
נתיבות מערב, ליד הרכבת, רחוב נוה דקלים, כפר דרוםאיפה הפרויקט המדובר בנתיבות ?
עו"ד ר' נתן רוזנבלט היקר , יותר מאשמח לתגובתך.דבר ראשון יש"כ ענק לעו"ד ר' נתן רוזנבלט שהרים את הכפפה, ומזמנו החופשי מקדיש כ"כ הרבה זמן למצוקת הדיור החרדית.
דבר שני גם אני קורא באדיקות את כל השרשור מתחילתו, ואכן ניכרת המצוקה הענקית של אנשי שלומינו,
וכן! זה הרבה יותר חשוב לנו, והרבה יותר מעסיק את הציבור שלנו, מאשר חוק השקיות/חוק ח"פ/חוק שתיה מתוקה/חוק ממדים ללימודים וכו'.
דבר שלישי קראתי בשקיקה את הרעיונות לפתרון המצוקה, וכולם מתנבאים בסגנון אחד, איך לסתום את החור הענק שנפער בספינה,
אבל יש דרך אחרת - להחליף את הספינה לספינה אחרת, מתוקנת, ובלי חורים...
לפתרון קוראים "קריטריונים"
במקום לעסוק באיך לתת לזוגות הצעירים שלנו מענק של כמה עשרות/מאות אלפי שקלים, צריך לקבוע קריטריונים מעוגנים בחוק, שיתנו לציבור פרונות אמיתים.
לדוגמא, צריך לחוקק חוק שמכיון שהציבור החרדי הוא כ-15% מאזרחי מדינת ישראל חובה על כל מוסדות התיכנון לייעד כ15% מהדירות לחרדים! כמובן שהדירות לא יכולות להיות רק בדרום או רק בצפון אלא הם צריכים להתחלק בצורה שווה בכל אזורי התכנון.
דוגמא נוספת, אם החלטנו שמחרדים את עכו, מחוקקים חוק שנותן הטבות מס מפליגות לחברות הייטק/ראית חשבון/וכו' שיפתחו שלוחות ענק בעכו.
כמובן שא"א לחוקק את החוק על עכו ספציפית, [כי אחרת הוא יפול בבג"ץ] אלא צריך קריטריונים, שיתיאמו לשכונה החרדית בעכו -
כגון: חברה בע"מ שתפתח בפריפריה מרכז תעסוקתי המונה לפחות 100 מקומות עבודה, בשכונה המונה לפחות 100 משפחות עם למעלה מ5 ילדים,
ולפחות ב30% מהמשפחות הנ"ל אחד ממפרנסי הבית [קרי אבא או האמא] לא עובד כלל או עובד ומשתכר בפחות מ4000 ש"ח נטו לחודש,
תזכה להטבת מס מפליגה בשיעור של 50%.
ההגיון שעומד מאחורי החוק הנ"ל הוא לחזק וליישב את הפריפריה, ולתת גב כלכלי למשפחות ממעמד סוציו אקנומי נמוך, וכו' וכו'
ותמיד אפשר להתייעץ (גם בשכר) עם אחינו מהמפד"ל, הם אלופי הקרטריונים.
תן לחכם ויחכם עוד....
תודה אני אמנם לא הולך לגור בפארקזה פארק האגם המדובר?
יש מביניהם גם מקומות שכבר ההתחרדות בוצעה בהצלחה...רכבת יש גם בירושלים, בית שמש, אופקים, עפולה, כפר חב"ד, לוד, באר יעקב, רחובות, קרית גת, קרית מלאכי, דימונה, עכו...
בכל המקומות האלו יש מגמה של התחרדות
צדיקים אמיתיים!!!!השבוע עמדתי במקום של בחירת הדירות, יחד עם שותפי למצווה ר' צבי לנדו, ושכנענו את הזוכים בעלי הזהות החרדית לבחור דירות באופן מרוכז יחסית באופן שתאפשר להם בדיעבד להתגורר במקום ולהקים קהילה חרדית.
מי שאין לו הון עצמי יש לו מה לעלות לרכבת הזאות? (שאול עבור חבר)הטור שפורסם היום בשחרית ועוד. אשמח לתגובות.
ושוב, תודה לחברים כאן, הטור הזה נולד כאן בהשראת הנאמר כאן.
תודה לחבר שתיקן את זה באופן שכל פעם שאני כותב יש את השם שלי למטה (תמחוק את הקוד שהבאתי לך לצורך כך)
הצעדים שעשינו בסייעתא דשמיא מופלאה ביותר שלא רואים כמעט בזמנינו:
1) מינוי ראש כולל ומלווה לקהילה, אינה השם לידינו תלמיד חכם מופלג עם רגישות ציבורית, מאור פנים ומקובל על גדולי ישראל.
2) מציאת פטרון לכולל. גם כאן בהשגחה נפלאה נמצא האדם.
3) הלוואת גמח מאה וחמישים אלף - עדיין בעבודה אבל מסתמן כי גם כאן דברים נפלאים
4) סיוע בשכר דירה - גם לזה ברוך השם יש לנו תורם שהבטיח סכום נכבד לתקופה הראשונה.
5) בעל דירה שתרם לנו את הדירה לצורך בית כנסת וכולל כבר ביום הראשון.
מכניסים לי כאן הרהורי תשובהלכל המדמיינים והחולמים
שמחירי הדירות ימשיכו לעלות
אין בעיה אבל אל תחליטו עפי חלומות החלטות כלכליות.
כי ביום שהריבית הולכת לעלות מעל ה5 אחוז וזה יקרה בחודשיים הקרובים
רוב רובם של המשקיעים שיש להם שכל יבינו שבשביל 2.5 אחוז תשואה לא שווה לקנות דירה ולהתעסק עם שוכרים וכו
חברה תפנימן
מה שהיה לא יהיה!
כבר 8 שנים שאני רוצה לצעוק את זהלכל המדמיינים והחולמים
רוב רובם של המשקיעים שיש להם שכל יבינו שבשביל 2.5 אחוז תשואה לא שווה לקנות דירה ולהתעסק עם שוכרים וכו
חברה תפנימן
מה שהיה לא יהיה!
סיכוי גדול שאת צודקת אבל הסיפור האמיתי הוא שרוב המשקיעים בציבור החרדי לא קנו שתי דירותלכל המדמיינים והחולמים
חברה תפנימן
מה שהיה לא יהיה!
כבר 8 שנים שאני רוצה לצעוק את זה
כמה זה נשמע חכם
אבל בתכלס אני מופתע כל פעם מחדש...
צודקת..... כל מילה פנינה.... מעניין מתי יקלטו את זהלכל המדמיינים והחולמים
חברה תפנימן
מה שהיה לא יהיה!
לכל חגיגה/בלון יש סוףכבר 8 שנים שאני רוצה לצעוק את זה
כמה זה נשמע חכם
אבל בתכלס אני מופתע כל פעם מחדש...
איזה מעל 5 אחוזלכל המדמיינים והחולמים
חברה תפנימן
מה שהיה לא יהיה!
חשבת על הכוון של להתנהג כמו ב”א לוותר על דברים שהם לא דאורייתא כמו צופר גיט שאבעס צורמני וכדלענ"ד הפיתרון היחיד האפשרי הוא
עיר חרדית חדשה נוספת במרכז הארץ שהיא רק לציבור החרדי.
כל מקום שעושים שכונה חרדית בתוך עיר חילונית העירייה 'תוקעת' ומציקה לחרדים.
החילונים לא מעוניינים שהחרדים יבואו וישתלטו על העיר שלהם.
לכן עיר מעורבת זה מתכון בטוח ל'צרות' שגם מעכבות את הפיתוח של העיר.
אפילו בבית שמש
הרבה נתקע בגלל שחציה הוא חילוני.
בתוך הקו הירוק
אי אפשר ששתי הערים החרדיות ביתר ומודיעין עילית הם מעבר לקו.
זה גורם שכל אישורי-הבניה היא סוגיה יותר קשה. וצריכה אישור מארה"ב.
במרכז
צריך עיר במרכז שהיא קרובה למרכזים החרדים האחרים וכך הרבה ירצו לגור שם והעיר תתפתח במהירות.
כיום בהרבה ערים חילוניות ישנם מספר קטן של חרדים והכל מתפזר בין כל המקומות.
אתן תוצאות מהבחירות האחרונות [לפני כשנה].
משפחה היא שני קולות
לקחתי תוצאות של ג
כי חלק ממצביעי ש"ס אינם בהכרח חרדים, אפשר להכפיל את התוצאות ולקבל []בערך] את החרדים כולל הספרדים.
בפרויקטים החדשים בהם יש רק זוגות צעירים כל שני קולות זה זוג, בפרויקטים הישנים חלק זה בחורים ובחורות מעל גיל 18 [כמו חיפה].
רואים את הפיזור הגדול.
צריך מספר גדול של משפחות המאפשר להקים כמה ישיבות וכמה תלמודי-תורה ותחבורה טובה.
יד בנימין 194 גני תקווה 198 כפר סבא 241 מתתיהו 269 יסודות 273 ירוחם 315 בית חלקיה 345 רמת השרון 403 נוף הגליל 407 חדרה 432 כפר חבד 448 הרצליה 449 רעננה 488 בת ים 500 אשקלון 528 ראש העין 534 עמנואל 536 קרית אתא 556 קרית מלאכי 570 זכרון יעקב 606 תפרח 652 חולון 679 כוכב יעקב 686 רמת גן 700 באר שבע 716 ראשון לציון 726 כרמיאל 752 חצור הגלילית 754 לוד 1173 עפולה 1242 נתיבות 1268 טבריה 1538 קרית יערים 1659 גבעת זאב 1673 צפת 1943 קרית גת 1979 תל אביב יפו 2005 אופקים 2260 רכסים 2309 רחובות 2585 נתניה 2962 ערד 3198 חיפה 5042 פתח תקווה 5375 אלעד 6264 ביתר עילית 12752 אשדוד 13351 מעטפות חיצוניות 13767 בית שמש 15242 מודיעין עילית 19309 בני ברק 50181 ירושלים 58585
היא כנראה מדברת על קלצאיזה מעל 5 אחוז
אין שום צד שזה יגיע לשם גם למחמירים זה יגיע גג עד 3 אחוז, תבדקו.
א. ספציפית בלוד התכנון הגבוה הוא באמת נגד האוכלוסיה החרדית.חשבת על הכוון של להתנהג כמו ב”א לוותר על דברים שהם לא דאורייתא כמו צופר גיט שאבעס צורמני וכד
לא נראה לי שצריך לפרט פה קהילות חשובות ברחבי הארץ של”ע גרים בשכנות לחילונים וכמו שנראה בהרבה עניינים אותם קהילות הצליחו יותר מהערים החרדיות
ולגבי בן שמן קצת התגמשות בעניין השכנים ונוכל לגור בכל מקום בארץ
התכנון הולך לבנייה לגובה כמה שיותר ולא יאומן לא הכל נגדנו זה תוצאה של מצוקת קרקעות חריפה ואין לנו ברירה אלא להשתלב בתוך המציאות שמתהווה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: